Дразните ли се ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Дразните ли се ?
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 3745 пъти
Много се дразня, когато ми звънят на вратата. Аууу направо откачам... а за неочаквани гости да не говоря!

Не малко пъти са идвали у нас напълно неочаквани гости. Даже имаме и такива роднини, които въобще не предупреждават, че ще идват. Предупреждават ни, ако са на път за вкъщи и няма как да ги отпратим. Направо откачам... Имаме пък едни супер нахални роднини май ни се падат... тааа те по едно време миналата година, когато си искаха идваха. Един път отварям "кажи на майка ти, че ей сега идваме за кафенце" ауу!

Отварям друг път и тея същите "охоо ами ние идваме за кафенце" нахалстово!! Много мразя да ми звънят на вратата вече, дори не отварям! Вече никой не нахалства, но като звънят, майка ми отваря... аз въобще не се завимавам.

Ако остана сама вкъщи и звъни някой, пак не отварям. Просто мразя да ме търсят. Обичам като съм си вкъщи да си ходя облечена както си искам и да ми е удобно и да не се съобразявам, че някой може да звънне на вратата и да се наложи да се преобличам специално за него.

Изобщо не съм гостоприемна, майка ми е от гостоприемните много често някоя съседка идва в нас за по кафе и т. н.
Та... има ли и други като мен тук? Дразните ли сe, когато ви звънят на вратата? Отваряте ли? А за неочакваните гости какво ще кажете?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 27d195c359
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Определено се дразня! До преди месец живях в жилище, чията врата беше точно да асансьора, а звънецът - точно под контакта за светлото - вече свикнах да ми звънят по всяко време.

Иначе, не приемам неканени гости. Никога сме нямали такива вкъщи, и сега нямам.

Бях преди две години на рожден ден на детето на най-добрата ми приятелка. Не бяхме се виждали отдавна. Тъкмо окротихме пакостниците, и хоп - втасаха роднините на мъжа ? (с когото нямат брак и са в много лоши отношения и беше в чужбина на гурбет по това време) - обадиха се точно, че са на път. Казвам ? - кажи че не може... е, не можело! Дойдоха и тя трябваше да им слугува, вместо да обърне внимание на детето си.

Взех да ? помагам с децата (от 3 до 15 г), но следващата година си намерих извинение да не отида. Така човек може да се дистанцира от истинските си приятели, заради неканени гости. Взимай си бележка и гледай в твоя дом гостите да са само канени!

Лаура

П. П. Вчера ми звъни някакъв куриер на вратата, толкова съм свикнала да не отварям, че не го направих. Скъса се от звънене, чак тогава отворих...

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: b5b6644d12
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз съм като теб, много се изнервям някой ако ми звънка на вратата без да го очаквам и много често не отварям. То сигурно и затова не познавам никой от съседите си.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 03dfdbac61
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Хах, аз обичам да посрещам гости, но неканени направооооо мразя!!!! Особенно ако им е редовен номер и не си дават сметка, че са нагли... иначе аз още от малка не отварям когато се звъни на врата - една комшийка така я бяха нападнали, а аз като се изплаших и сега на никой... докато не ми викнат името не отварям (даже и тогава се правя на завеяна) :Д. Имахме една приятелка на мама, като живеех още с нея идваше всяка сутрин... ама всяка на кафе... ставам аз не мога да закуся, едно кафе не мога да изпия дето се вика, много ме дразнеше.... има ги всякакви наглеци общо взето... а за роднини да не говорим, сякаш се чувстват в правото си да идват по всяко време. Аз като ходя на гости първо предупреждавам 3 дена по рано (в повечето случаи, аради работата ми трябват толкова хах) и само ако са свободни хората - при това ако ме поканят предварително. На колко рожденни дни се е налагало да правим повече храна заради неканени гости.... абе нахалници :Д

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: fdef6678d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Същата работа. Нямам против да се обадят предната вечер да се разберем, ама така да се изсипят просто - няма да го бъде. На съседи също не отварям, телефонът почти никога не вдигам. Майка ми ме нарича темерут, ама сега ми стана по-добре като знам, че не съм само аз. :D

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 8987ef917b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   мдам и аз съм същата, изнервям се много като някой звъни, особено ако е неочаквано, а съм сама и няма кой друг да отвори. По-лошото е, че понякога ми се случва и с телефона... имаме домашен - никога не отговарям, на GSMа почти същата работа - оправданието "не си чух телефона" го ползвам адски често, на непознати номера само ако съм в настроение иначе никога :D Не съм затворен човек или нещо от сорта, но не обичам да ми нарушават спокойствието когато съм си в къщи и най-вече като си куфея сама със силната музика. Ако ходя на гости в приятели, роднини, съседи въобще кадето и да е - в чужд дом, винаги предупреждавам и питам дали е удобно и смятам, че така е редно. Въпрос на възпитание.

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 7a76668c6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   И аз откачам. Просто вече като чуя отвратителния звънец ми иде да ги убия! Обичам да каня гости, както и аз да ходя, ама зависи от самите тях. Ако са приятни хора - естествено, че е яко, ама иначе... щото родителите ми общуват само със сухари.

Ian_the fucker

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ccdb504933
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката:
А си мислех, че само аз съм така.... успокоих се :D
В нас всеки ден или през ден се звъни. Никога не отварям. Просто ме дразни това звънене... а и докато намеря ключовете и стигна до врататааа.... никога не мога да намеря ключовете :D защо да отварям като ще ги търся дъъълго и ще се надявам този отвънка да си е тръгнал :D

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ae666bec13
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   А аз какво да кажа когато едни от най-добрите ми приятелки иска да дойде да спи в нас, но аз не искам ВЪОБЩЕ! Умръзнало ми е... ели като им кажа, че ще си ходя на село УЖ те викат " оффф кво ща прайш на тва тъпу селу" - баси лиглите.. да добри приятелки са ми, но.. ;д в това отношение ;х... обичам да си стоя вкъщи сама и да си избирам какво да правя АЗ и да хапвам каквото ми се яде.. а не едната вегетарианка другата иска скъпа храна... третата обича нещо си друго и така.. Спокойно не си само ти така.. и аз така не отварям.. ;д правя се че не съм вкъщи, изключвам си телефона и така ;д

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: b8e64531f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Кой луд ще дойде да звъни на вратата.. само В.

.. а, не. На него не отварям.

painbooster

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 295becd629
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Преди много се дразних, съседката ми(моя наборка) като нямаше какво да прави у тях и идваше у нас. Поседи час-два, омръзне и си се прибере у тях, след пет минути пак дойде у нас и така беше по цял ден в неделя. За през седмицата си имах оправдание, но в неделя не. Така ми беше писнало, особено като се развънеше в 8:30 часа в неделя сутрин, то не бяха разговори да ме търси по обяд, то не бяха обещания и в неделя пак същото. Накрая взех груби мерки и отвързвах вечер кучето, за да не припари до звънеца сутринта. А то беше звяр, който види че наближава портата и скача на вратата да се зъби. Кръцни жицата на звънеца най-добре. Е после ще ти чукат на вратата, но то не се чува толкова много пък и ще ги заболи продължително да чукат и ще си идат като не отвориш

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 5a4d84743d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Мен пък много ме кефи, стига да не е поредният кретен, който звъни и бяга, звъни и бяга и така докато му писне да ме разкарва. Ако е някой сухар се ебавам с него, ако е як човек се смеем на поредната глупост.

За неканени гости много зависи, приятелките на майка ми са с малки деца и тогава се изнервям, защото ме изкарват от моята вселена (със слушалките ми) и ме правят детегледачка без заплащане, ако е роднина се насилвам да се усмихвам, освен, ако не е от страна на баща ми, там се гледаме на кръв и ги затапям качествено, но ако е някой мой приятел, или поне приятен познат, се радвам като малко детенце. Никога у нас не съм приличала на блатна вещица, някакъв навик ми е да не нося дрехи, с които ще ме е срам да отида до магазина, кофти е единствено, ако съм с ролки, плитки, или евентуално по пижама (от друга страна, поне ще е весело! ).
Зу-За

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 8be71e5366
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И аз се дразня. Не обичам изненадите. Искам да съм подготвена, а когато съм си у дома да си ходя както си искам.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 8271b2a7a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

13.   И аз мразя неканените, направо се побърквам като някой реши да се самопокани у нас и започне да ми звъни. Обикновено това става във възможно най-неподходящия момент- или спя, или си вземам душ точно в този момент... Но хората просто нямат мярка!
Обаче вече имам стратегия-просто не отварям и си изключвам звука на мобилния да не вземат да звъннат и да се усетят, че съм вътре и се крия хахаха

Next

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: f211b55708
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   И аз не обичам неканени гости, особено, когато роднините на мъжът ми решат да се самопоканят у нас. Мъжът ми ми съобщава, че идват един час преди посещението им, а аз имам други ангажименти и някак си не мога да ги оставя и да ги жертвам, заради неканени гости, които идват когато им скимне. Да не говорим, че те са решили, че моята работа не е работа, което ме е обиждало винаги. Като че ли са ми истински роднини. Те истинските ми роднини ми се обаждат и приятелите, а тези като че ли са ми по-близки от тях. Направо си е нагло и просташко отвсякъде. Приемам го като насилие и неуважение от тях.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: e435a3a355
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Хехе супер тема :) аз също се дразня мега много.
на 23 съм и по стечение на обстоятелствата живея все още с родителите си и баба ми и дядо ми и сестра ми :) 6 парчета сме в апартамента. и както се казва от всяка стая глава се подава :Д. Никакво лично пространство когато съм си вкъщи въпреки че съм доста труден характер и съм си извоювал някои удобства пак същата работа.
Представете си при моето положение колко мразя и някой да ми звънне на вратата, най често други роднини или съседи приятелки на майка или баба ми или дедо ми.
Та работя по въпроса да се изнеса от вкъщи 2 години подред съм на бригада преди една седмица се върнах от чикаго.
Още една размазваща бригада и ще си реша проблема.
А по темата най ми е досадно като звъна е непрекъснат
и настойчив - направо откачам.
Много пъти ми се е случвало като излезна от банята
по кърпа да има други хора размотаващи се в апартамента.
Имахме преди и познати които направо нахлуват.
Един път се къпех в банята и една жена позната на майка
направо влезнала и понеже нямаше никой тогава чула водата от банята и почна да ми тропа на вратата и аз направо се взривих и се развиках - ем писна ми...
Или преди когато доста често се уливахме с приятели по дискотеки и т. н на другия ден леко махмурлия и си седя в стаята в коята съм с сестра ми на компютъра пия течности и релаксирам по боксерки и почнат да влизат некакви роднини или гости е направо се чуствам тъпо а хем съм си вкъщи :). Реших си пролема като си взех ключ за стаята и когато искам спокойствие тегля ключа и тва е.
Особено сега много мразя, защото имам наистина малко свободно време - работя и уча и като се прибера искам малко спокойствие - да потренирам да си послушам музика
да изгледам някой филм.
имах приятелка преди и нямаше къде да я заведа...
то в нас гъз до гъз :)

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 дни
hash: 450a1732ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   И аз не отварям. Поглеждам през шпионката и като е непознато лице, питам кой е. Отговорите са от неадекватни по-неадекватни, например "Снежана". "Е коя Снежана, като не ви познавам, за какво идвате? " "Тука от църквата да ви дадем една покана" "Не, благодаря!!! "...
Или пък, друг отговор: "може ли за малко? " "Какво да може за малко, идвате ми на вратата и ме притеснявате, не ми е удобно да ви отворя"... "Извинете, приятна вечер! " И тръгва да звъни на съседите правейки кисела сърдита физиономия, като че ли трябва да се чувствам виновна, че не съм и отворила. Или друг отговор: "майстори за тавана трябват ли ви? " "Не ми трябват, а и да ми трябваха щях сама да си намеря"! Аааа! Или "ваша ли е колата паркирана долу? " "Аз нямам кола! " и човекът продължава да звъни на всяка врата...
Въобше даже и не се обаждам вече, просто гледам през шпионката и чакам да си тръгнат. Не знам каква е тази масова мания да се досажда на хората....

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 164401836f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Аз също не съм от най- гостоприемните вече. Айде ако е майка ми с нейния нов приятел - бих им отворил разбира се. Те идват, която им се иска а и пътуват 300 км само заради мен и сестра ми.

Друг никой не посрещам!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker