Моят несправедлив и тъжен живот - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Моят несправедлив и тъжен живот
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 2780 пъти
Здравейте, искам да споделя една тъжна история и да ми помогнете със съвет, защото ми е трудно сама да реша какво да правя занапред. Всичко започна така:

Омъжих се рано и може би затова и брака ни се разпадна. Имам две дечица - момчета, за което съм много щастлива. Но две години след развода започна ада за мен и децата ми. Баща им нехае за тях, а гледа в личния ми живот.

Просто той не можа да преживее, че съм го оставила аз, а не той. Но мисля, че когато нещо не върви е по-добре да се сложи край отколкото да продължава агония. Но вече незнам кое е по-добре. Съдилища и даване на пари, които вместо да си ги даваме на децата ги пръскаме по адвокати, но не можем да проведем нормален разговор и така.

В живота ми се появи друг мъж, който в началото беше утеха за мен, защото бях сама с децата си и нямах разбиране от другите около мен, пък и разведена жена не е по вкуса на всеки. Имат ни като второ качество хора - май.

Но след известно време след всичките ми проблеми и другият човек до мен започна да се държи като тиранин, искаше да бъда жената за него- слугиня, любовница, секретарка на фирмата му, и въобще каквото се сетите. Просто това, че съм будала явно отдалеч си личи.

Но най-лошото е, че докато имам проблеми с бившия си мъж, приятеля ми също започна да ми ги създава. Между нас нямаше тайни аз го информирах като приятел за нещата ми и сега той използва това, за да ме заплашва да остана с него. Но кажете ми насила хубост става ли?

Аз се уморих от проблеми, искам децата си само и спокойствие, което от 15 г нямам. Но ме е страх да остана с него и да се отдръпна от него също, той иска да ме съсипе и остави сама да отдръпне децата ми, защото те ми били сила да вървя напред.

А АЗ ОБИЧАМ НАЙ-МНОГО ДЕЦАТА СИ! Не мога да живея без тях! Помогнете ми, как да изляза от тази ситуация И КАК ДА СЕ СПРАВЯ СЪС СТРАХА СИ ОТ ТЕЗИ ДВАМА ДУШИ!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 3657c08a71
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Вярно, животът ти е тъжен, но защо да е несправедлив?

Взимала си решения и си си понасяла последствията. Несправедливо е да те бутне кола на пешеходна пътека и да останеш инвалид, несправедливо е да се разболееш от рак на белия дроб, макар че не пушиш, несправедливо е да не можеш да имаш деца, макар че искаш. Несправедливо е да те осъдят несправедливо в съда и да лежиш за престъпление, което не си извършил.

Аз не виждам нещо несправедливо да ти се е случило.

Ти сама осъзнаваш, че си прибързала с брака. Е, разведена жена си, какво толкова - случва се на много хора. Също твое решение е да се захванеш с мъж номер 2, които едва ли е по-добър от номер 1. Не смятам, че с това си решение си осигурила спокоен дом на децата си, от какъвто са имали нужда.

Ето те днес. Никога ненаучила да бъдеш без мъж. Първо от баща си в ръцете на мъжа си, от неговите - в ръцете на другия. Може би децата ти просто нямат желание да живеят така. Трябва да уважиш решението им, ако са решили да живеят с баща си.

Не го приемай лично, не се съди и не прави драми, но след навършени 10 г. децата ти могат да решат. Ако ги обичаш, дай им свободата и гледай да си запазиш добрите отношения с тях - кой знае, могат да се върнат после при теб, ако бившият ти не е стока, както го изкарваш.

Не си харчи парите по съдилища, а се съберете четиримата и решете, какво да правите. Бъди ти иницияторът, ти говори, ако той не иска, ти подай ръка, ако искаш да има стискане на ръце. По друг начин не става.

Може би за теб не е толкова лошо веднъж в живота си да останеш сама, за да може да го подредиш. И преди да хвърлиш кормилото в ръцете на някой мъж, научи се да управляваш сама.

Не се сърди, но не е справедливо точно да държиш децата насила при теб. Може да е много трудно, но за мен единственият начин децата ти да продължат да те обичат, е да им дадеш тази свобода. Нека знаят, че в твоя дом винаги са добре дошли, приеми ги с усмивка и любов. Това е важното за едно дете - да има спокойствие, уютен дом и любов от родителите си. Не е важно, какви са твоите нужди в случая. Ти си направила изборите на живота си и си плащаш. С всички ни е така. Но защо да плащат децата ти?

ж. 27

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: e7179435de
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Дали не може да се опиташ да постигнеш някак съгласие с бившия си съпруг, който е и баща на децата и като такъв сигурно също ги обича. Развода си е развод - между възрастни, но и двамата родители, стига да си обичат децата, са отговорни за тях. Другият човек дали ти е приятел наистина или враг... ти си знаеш, но с бившия си съпруг се опитай да си създадеш поне добри отношения и взаимно уважение. Него не можеш просто да ги изтриеш от живота си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker