Изгубена лична карта - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Изгубена лична карта
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 4483 пъти
Здравейте! В петък на едно място ми искаха личната карта, но жената, която ми я взе, забрави да ми я върне. Аз съответно се усетих след като вече мина процедурата, на път за вкъщи. Както и да е, върнах се. Имаше голяма опашка. Аз казах на хората за какво става дума, но те - не се пререждай, дрън-дрън.

Както и да е, изчаках цялата опашка и отидох да си искам картата, а онази ми вика, няма такова нещо, тук няма карта. Аз съм студентка първи курс и ще взимам стипендия. Дават ги по банков път, но за да си взема картата с парите от стипендията ми трябва лична карта. Въпросът ми е, как стоят нещата в такъв случай? Как се процедира? Каква е глобата? Някъде пише, че е от 20 до 150 лева, някой знае ли по какво точно от какво се определя?

Другаде пък четох, че при открадната лична карта няма глоба. Може ли да ми дадете разяснение? Аз нямам пари и не знам какво ще правя ако има глоба. Ако е 20 лева- добре. Но ако е 150, направо да се нагълтам с хапчета, то в тая държава от всякъде искат да вземат пари от българите, а на циганите всичко им е безплатно. Няма откъде да взема толковва пари, трябва да открадна от някъде.

Аз имам една приятелка, която един път счупи едно нещо в университета и открадна пари, за да го плати. Това не и е първа кражба. Не ми се иска да крада пари, но май ще се наложи. И все пак не искам. Може да помоля нея да открадне, аз си нямам и на идея как се крадат пари. Обаче после съвестта ми ще ме побърка, нямам достатъчно смелост, за да направя такова нещо. Оф, объркана съм, моля ви кажете какво да правя? Направо ми се реве.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 76b6e25097
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Oтиваш в полицията( вашето районно ) и заявяваш, че си преджобена в автобуса там ти издават временна карта докато тече няколко дни разследването и после ти издават постоянна БЕЗПЛАТНО, но ако споменеш кражба глобата е неизбежна.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1d0153a7a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Спокойно. Първо, отиди отново, говори с тази жена, искай си личната карта, няма право да ти я задържа! Тази лична карта няма как да се изпари и да изчезне, тя трябва да е там. Ако все пак, продължава да твърди, че я няма, виж й името, отиди в полицията и подай жалба, че ти я е откраднала. Това трябва да се направи в тридневен срок! Не знам дали ще те глобят, но и да го направят, няма да е 150 лв. , спокойно, ще е минималната глоба, все пак тези неща се определят от хора, не от чудовища. :) Виж Закона за българските лични документи, ако се интересуваш от още нещо.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1685fbfca8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Отиваш в полицията и обясняваш какъв е случая, там ще ти издадат временен документ, който да използваш вместо лична карта. Плащаш 20лв глоба и подаваш документи за нова л. к., за която предполагам също ще платиш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: fa77520585
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Влез в lex.bg, регистрирай се и потърси във форума там дали има подобен проблем на твоя или драсни и там няколко реда. Повечето хора са юристи и ще ти дадат точен съвет!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 78d8707cfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ако наистина си сигурна, че си я забравила на въпросното място е трябвало да си по-настоятелна да я потърсят. Защото все пак някой може да злоупотреби с личните ти данни. Аз не знам каква по-точно е процедурата и има ли глоба... Дано някой друг тук да ти даде точна информация, но ВЕДНАГА трябва да съобщиш да изгубена/открадната лична карта!

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: fe86ee4732
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Автор:Личната карта се намери. Обадиха ми се минута преди да ми дойде реда в полицията, за да кажа, че е изчезнала.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker