Непознати влизат в дома ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Непознати влизат в дома ми
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 4127 пъти
Разбрах, че някой или някои влизат в дома на родителите ми и вземат и връщат мои вещи. Това се случи преди 2 год., когато тъкмо завърших гимназията. един ден майка ми се връща вкъщи и открива пердетата дръпнати, един от подаръците ми от бала го няма, а едно одеяло оставено в гардероба.

Одеялото изчезна от квартирата ми, в която живеех, докато учех и затова мислехме, че някоя от съквартирантките ми го е взела случайно. Но не е било така. Започна се постоянно да звънят на родителите ми от скрит номер, да ги обиждат, да им казват, че знаят къде са... всеки път, когато майка ми и баща ми изленеха в къщи влиза някой и променя по нещо-отваря прозорец, отключва врата, взема нещо мое.

Баща ми един ден откри един от ключовете за задната врата хвърлен до къщи... по-късно, , се върна'' и подаръкът ми от бала, намериха го пред вратата... така и не се разбра кой стой зад това, мислехме, че всичко е приключило, но не!
Тази година се започна наново. Аз не живея с родителите ми -в друг град съм.

Една сутрин майка ми вижда как кучето носи разкъсана моя рокля, с която бях на изпращането с класа ми. Друг ден баща ми открива балната ми рокля изхвърлена на двора, намират мои снимки оставени в пощенската кутия, разпилени и дори отрязани. Изчезна и мой пръстен, който ми беше подарък от бившия ми приятел. Отново отворени врати или прозорци!! Не се спират, само родителите ми да излезнат и някой нахълтва в нас!!! Говорили сме с полицията, но те не могат да направят нищо, понеже не липсват пари или ценни предмети. Не знам към кого да се обърна!! Ужасно е, да знаеш, че някой пипа нещата ти, влиза в дома ти, знае къде си....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 06643f2494
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има скрити камери.... ползвай ги

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: a41cb2fd7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сменете всички ключове и повече внимание след това. Винаги заключвайте вратите.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: bb1e11a153
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Този вид скрита дейност се прави от болен човек.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 844841b124
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като гледам все твой вещи изчезват. Не си ли се замисляла, че може да е някое бивше?

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 214514e007
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Леле ужас.... това е ужасно! Да влизат в твоя собствен дом... такива хора трябва да се убиват!!! Не знам какво да ти кажа... обърни се към полицията и ви стискам палци всичко да се оправи и да заловят престъпниците!

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 992d9daba9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ети това е някой който не техаресва, еми сменете бравите на вратата, и затворяйте прозорците преди да излязат вашите, и така няма как да влязат! Милата ти, ако истоията е истинска ти съчуствам!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 7e67d59510
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Какво да ти кажа .. е предлагам ти да си купите камери и да снимате всичко и така ще се разбере.Успех съжалявам че пиша толкова късно .. а и знаем каде си и ще те намерим хехе честит 1 април :) успех

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: b1dc59dfcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

8.   А да ви е хрумвало да си смените бравата?

Очеизвадно някой има ключ от вас, така че най-лесния вариант е да го смените. Също така тия ключове не растат по дърветата, може да помислите кой има или е имал достъп до ключовете ви. Да сте губили ключ наскоро? Може да е някой роднина или "приятел", който има ключ от вас. Може да е колега, който е взел врзъката ключове от вашите за малко под някакъв предлог, и си е направил дубликат. Възможности много има, но кръгът хора е сравнително ограничен.

Също така може би е добре като излязат вашите от вкъщи, да се скрият някъде и да гледат какво се случва? Примерно баща ти излиза уж за някъде, след това майка ти също излиза (наистина за някъде), и баща ти се връща незабелязан на удобно място за наблюдение.

Друг вариант е ако вашите имат компютър вкъщи да купите една уебкамера и да я оставите да работи докато тях ги няма. Пускат си вашите Скайп, ти им звъниш от някъде другаде, включвате видеото, така че да виждаш какво се случва у вас, те скриват прозореца на Скайпа, гасят монитора и "забравят" компютъра включен. Иска се "само" търпение да седиш да гледаш.

Ако не ти/ви се кисне непрекъснато да гледате в Скайпа, може да записвате видеото от камерата във файл и само когато установите някакви нередности, тогава да си играете да изглеждате целия запис. Също така има програми за любителско видеонаблюдение, които следят изображението от камерата и само ако регистрират движение в картината, тогава го записват във файл. Така хем избягваш записването на 10-часов филм, в който 95% от времето нищо не се случва, хем не си играеш да търсиш в самия запис къде са интересните моменти. Просто записът се състои САМО от интересните моменти.

А, освен това обясненията на полицията са направо смешни! Ако някой ти влиза в къщата, това е взлом! Без значение дали е откраднал нещо или ти е оставил 1000 лв. на масата и си е тръгнал, никой няма право да влиза у вас без твое разрешение, и ако го направи, е наказуемо. Потърси в нета конкретния член и параграф от закона, по който това е наказуемо, но 100% има такъв. И после отиваш и го пляскаш на челото на ченгетата. Гаранция у вас е пълно в чужди отпечатъци, и за полицията е елементарно да ги открият и да намерят на кого принадлежат. Това не е твоя работа да се правиш на Инч-Хай частен детектив, така че не се оставяй да те разиграват!

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: eca49e9d39
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Направете се, че излизате, скрийте се някъде и дебнете кой ще влезе, викате полиция и те го сгащват. Звучи като на филм, но ако вие сами не си помогнете по някакъв начин, няма как някой друг да ви помогне.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: bb1e11a153
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Когато виждаш, че се изморяваш да имаш контрол над нещата, по-добре е да приемеш действителността напълно, веднага, за да може да мислиш какво да правиш, без да се налага да си зависим от контролираща позиция. Ако не можеш да измислиш нищо, продължавай си по стария начин - наблюдавай. Оплачи се в полицията.

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1faef765fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   алармена система? смяна на брава и ключове? Сот? Нова дограма? Защо не наемете човек, който да проучи цялата тази работа, за да се разбере кой е този човечец, който ви подлага на този тормоз?

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 0568ef1b30
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   ''Говорили сме с полицията, но те не могат да направят нищо, понеже не липсват пари или ценни предмети.''- бе тази полиция все намира някакви причини какво ако не са взети пари вие сте тормозени психически! И ТОВА СЕ НАКАЗВА С ЗАКОНА! А те не можели да направят нищо. Моят съвет е ако имате роднина баба, дядо извикайте ги да пазят къщата или ако доиде някой да ги видят и да ви кажат. Мисля че ти много си ядосала човек който е много отмъстителен и знае как да се пази. Ако не можете с роднина сложете камера!!!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 6a9c056655
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Това да не е нечия развинтена фантазия? Не ми се струва логично години наред някой да влиза в къщата ти и да не успееш да го заловиш. Ако трябва отпуска ще си вземеш и ще дебнеш, но ще разбереш кой е. Това не е шега работа и не ми се вярва родителите ти да са се успокоили само с един разговор с полицията. Сменете си бравите на вратите, сложете си и желязна врата, ако нямате и поговорете със СОТ, бе хора- да сложат аларма и камера да скрият в някои от стаите или само в коридора и ще се разбере кой влиза в къщата ви. Не е толкова трудно да си обезопасиш дома, а ако нямате пари един месец ще карате по-скромно и ще заделите някой лев- все пак става дума за сигурността ви. Най-добре е да си вземете една специална камера, пускате я да снима денонощно и всеки ден ще гледате записите от нея и ще видите кой е този тайнствен човек. Правете се, че всичко е по-старо му и не казвайте на никого, защото не се знае кой е този човек. Иначе, ако надуши ще се изпари и никога няма да разберете кой е стоял зад всичко това.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 46cd8e8a9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Оле ужасно е това, чак тръпки ме побиха! Имаш ли врагове някой които ти желае злото! Може да ти правят и магий, Недай си боже:Х

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 9eeea0c127
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Някой от вашето семейство е луд и прави тези щуротии. Подозирам вече кой е, даже може и да не ги прави, а само да ги пише ;)))

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1daae200e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Цялата тази история ми е малко странна. Мисля си, че дори и за България не е нормално някой ей така, съвсем случайно, да си хареса вашата къща и да си играе с вас. И на всичкото отгоре в продълйение на години вие не правите нищо. Според мен има нещо гнило, разбира се може и да греше, но ако съм права то сте се забркали в нещо сериозно. Не знам какво да те посъветвам, освен да бъдеш внимателна и най-накрая да направите нещо за сигурносста на семейството си. Успех

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 0c7b4e8d88
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Подмяна на дограми и брави, алармена система, а защо не и някоя и друга камера, която да работи докато в дома няма никой? Определено е плашещо, но далеч не е неразрешимо.
Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 50634e6683
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Ахаха, номер 16, много си прав :))

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 22895768ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   COT??

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: bb1e11a153
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Аз ще почерпя нещо виртуално в друга историйка, когато ми се променят hash-овете. Лошото е, че май нямам време да се занимавам много с интернета :(

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 28004a8057
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   как се справихте с това
май имам същия проблем

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker