Животът ме смачка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Животът ме смачка
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 2898 пъти
Здравейте.
Осъзнавам съвсем ясно, че имам сериозен проблем.
Сега съм на 25 и живея в София. Израснах в сравнително малък град, където живеех до 18-годишна възраст.
Най-хубавото ми време. Занимавах се с неща, които ми бяха интересни, важни и смислени - бях водещ в радиопредаване, пишех и т. н.
На 19, обичайно, отидох да уча в София.
И се почна.
Родителите ми са със скромни възможности, не можеха да ми помагат твърде, но се справих. Живеех с малко, умеех да се радвам на всяка театрална постановка, на която отидех, на всяка разходка с приятел.
Завърших университета.
И се почна за втори път.
Търсех си работа по специалността и намерих чудесна такава. С течение на времето обаче осъзнах, че ми е много, много трудно, защото нямам необходимия опит, нямам стаж. А те буквално ме товареха с всичко. Стигна се дотам, че не успях да се справя с всички поставени задачи, защото от мен се очакваше да знам всичко, да съм тренирана. Е, не бях. Съкратиха ме, защото им трябваше човек с опит.
Пробвах и на друго място - и там не стана.
Никога не съм имала самочувствие, пък сега то тотално се срина. Чувствам се неспособна, неструваща за нищо.
Та, имам проблем.
Нямам самочувствие, мисля, че съм напълно неспособна на каквото и да било.
Най-добрият ми приятел често казва: "Твърде си нежна и ранима. А така не става в този огрубял свят".
Да, така е.
Сигурно ще свърша на улицата, просейки.
В абсолютна безизходица съм.
Моля ви...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: b4f4430e16
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Аз съм щастлива " заглавието на една история, която е точно след твоята. Написана е от жена, която независимо трудностите никога не се е предала и няма га го направи. Нали сме такива българките, борбени и силни. Животът ни никога не е бил лесен и въпреки това ние продължаваме да доказваме на света колко енергия има в нас, колко воля и сила носим в себе си. Това е в кръвта ни. Не се отказвай от мечтите си и не се предавай само защото ти е трудно. Животът си е твой и ако ти самата не се погрижиш да го промениш, няма кой да го направи вместо теб. Винаги бъди с високо вдигната глава, уверена и силна. Научи се да ставаш, когато падаш. Трябва да изградиш силен и борбен характер, за да не се оставяш на другите да те мачкат. Това става с много труд, не е лесно, но си струва. Ще видиш :)

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: dba4a5885f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Жените са тези които са с по-голяма воля. Аз съм със слабо сърце, да го кажем, така че не мога много да търпя жена, когато я видя да страда и се опитвам или да помогна, или ако не мога деликатно да си отида. И много често спомените остават в главата ми след някоя лоша случка, за дълго. Не обичам и да споря с жена.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 76cf49ef2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За коментар ще ти оставя един цитат над, който искам да се замислиш-Животът постоянно поставя силните на колене, за да види дали могат да се изправят. Слабите не ги закача, те са на колене цял живот.
Маги

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: e5c8ce98e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И аз съм като теб. Даже като чета това, което си писала историите ни са много сходни.
''Твърде си нежна и ранима. '' Това важи и за мен не само вътрешно, но и външно си личи. ;( В смисъл имам миловидно лице дори ме мислят за гимназистка още, а уча магистратура 1-ва година. Както казах с миловидно лице, не слагам много грим, слаба съм, обличам се нормално. Имам чувството, че никога няма да порасна в очите на другите.
''Нямам самочувствие, мисля, че съм напълно неспособна на каквото и да било. '' - и аз съм така. :(:(:( Като кандидаствам за работа много ме страх да не се проваля, а те дори за интервю не са ме извикали. :/ Все си мисля, че като ме видят на живо и затова не ме взимат, то и преставянето на интервюто в важно, но все си мисля, че не ме взимат и заради външния вид.

Ajna

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 9e8a5da234
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Ако погледнеш обективно ситуацията ти е следната:
-млада;
-здрава;
-с висше образование;
-с навик да се справя сама в живота;

До тук всичко ми изглежда съвсем наред, че даже и прекрасно:).
Разбирам защо си се отчаяла, за съжаление всички си мислим, че веднъж да се избута висшето и край, но всъщност истинската борба едва тогава започва.
Намирането на работа е трудно за всички. Аз познавам хора с по 2 висши и опит, които в момента са в безизходица. Случва се. Важното е да не отстане завинаги това положение.

Работа ще си намериш-започни да търсиш по-усилено, обяви, но най-вече конкакти-контактите са най-важни. Ако можеш разпитай колеги и приятели как са си намерили те работа, не търсят ли някъде още един човек случайно и тн...? Най-добрите позиции не са обявени в интернет:)

Но има нещо, което трябва да направиш преди това: Спри да се мислиш за некомпетентна!!! Нормално е да не знаеш всичко при положение, че нямаш опит. Има хора и с 20 годишен стаж, които изобщо не се справят, ама и изобщо не им дреме! Не казвам да нехаеш за работата си и да претупваш всичко, а просто да си малко по-уверена. Мисля че като се притесняваш ти сама си ги привличаш тези ситуации, в които да проличи липсата ти на опит.
Айде малко по-позитивно, животът е пред теб. Днес ти е нанесъл удар, утре ще му го върнеш:)

Next

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 6fe0c7563d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Истинската борба започва едва след като завърсиш университета. Благодари че си здрава, с висше образование, млада. Избиис и от главата че си нежна, ранима и прочие. Имай самотчувствие- или почни да го градиш, казвай ки си всеки ден на себе си: Аз съм силна, аз успявам във всичко. Наистина, българките сме уникални жени. Аз живея в чужбина. Тук още повече се ценят добрите ни страни- енергичност, борбеност, интелект, темперамнет, сила на духа. Вдигни глава и се бори с трудностите. В България е особено трудно, зашото се иска от млади хора да имат и опит в работата. Но си кажи така- ако тука успея, ще успея навсякъде. Не се заривай сама в песимизъм, знай, че действително си много-по силна и сама не подозираш за потенцiaла си.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 0e5bbaf24e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Благодаря ви от сърце, много сте мили.
Но аз се чувствам все по-зле, защото ми се случват и други гадни неща. Не издържам, даже не успявам да намеря думите, с които да опиша какво е състоянието ми. Полудявам. Това беше.
Авторката

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: dba4a5885f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Срам ме е да го кажа, но хората са или нетолерантни, или неблагодарни. А пълните неудачници са ту за подпомагане на благородство, ту за изкупване на вина.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c032c69e8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Сори, ама като те прочетох и ми стана смешно. От заглавието реших, че ще е някаква голяма житейска драма, пък то... съкратили я от работа... Я се стегни малко моля ти се, защото представа си нямаш какво е да те смачка живота. Както каза колегата Next, здрава си, права си, имаш образование, какво още искаш? Да ти постелят червена пътека? Естествено, че трябва да се бориш в живота. Не е проблемът, че светът е огрубял, нищо му няма на света. Проблемът е, че ти малко като видиш зор и се отказваш, това ти е проблема. Наготово никой не дава, никъде в природата няма наготово, иначе нямаше да има еволюция. Всеки трябва да си заслужи, каквото има.

Викаш уволниха те от работа, при положение, че САМА виждаш, че не ти е рано за тая работа - еми какво искаш? Ти ако беше, нямаше ли да се уволниш? По-добре ли щеше да е, ако още на интервюто бяха видяли, че не ставаш и изобщо не те бяха взели? Тогава пак щеше да те е смазал живота, нали... Помисли малко реално, щом изобщо са те взели, макар че нямаш опит, значи си направила много добро впечатление на интервюто. Не може да си с висше образование и такива елементарни неща да не можеш да съобразиш.

Не знам какво да ти кажа, това твоето граничи с лигавщина... чак се дразня.

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 9d1ebed0e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Кубрат, здравей!
Знаеш ли, много си прав!!! Наистина си прав и ти благодаря за този отзив.
Да, аз знам, че съм много... хм... неборбена и лесно се отчайвам. Трябва да поработя над това.
Много ми помогна, благодаря ти още веднъж!!!

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 8326a5d5a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не губи надежда и вяра, въпреки че и аз така, поради липса на опит не ме и одобриха. на 3 места ходих и тва беше. Малко е, само 3 места, но на всяко едно беше много гадно освобождаването ми.
Шефа ти да се напие и да почне да ти се кара за некви глупости, и то на първия ден! Е аз ли съм виновен?? Шанс даде ли? Не. Човек се учи от грешките си. А с такова желание започнах и с радост. Но само един ден бях... барман. После на другото място сочи ме шефа с пръст и ми се смееше. направо незнам. Сега и аз съм отчаян, но понеже съм от друг град и си мисля че тук нещата ще ми потръгнат. Въпреки че и аз нямам опит. А какъв опит, като ти не дават шанс, от училището, нищо не те учат.
Тва ме спира, а си имам цели в живота, които искам да си осъществя, но без пари не става. Пари се правят с пари.
Човек не може да се издържа без пари ама, нали немам опит и сега и аз до някъде съм отчаян и объркан но вярвам, че нещата ще се подредят.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 660d91bd30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Номер 11, радвам се, ако съм помогнал. Да ти кажа, днеска за пръв път отворих тази тема откакто съм писал предния коментар, ама като гледам не съм изпуснал много...

Кубрат

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker