Самота? Всеки има право на избор! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Самота? Всеки има право на избор!
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 2759 пъти
Видях, колко много хора, споделят че нямат приятели, колко много това им тежи и всички си задават въпроса, защо не ме харесват, защо никои не ме разбира. Затова реших и аз да напиша историята си. Аз съм на 26 и мога да кажа, че нямам приятели. Имам самочувствие и се харесвам такава каквато съм. Това което ме различава от многото самотни хора е, че аз знам защо околните не ме харесват. Когато бях малка имах само една приятелка, защото просто нямаше други деца в квартала. Изградих си погрешна представа за хората. Мислех че всички са като нас – искрени, добри, не познавах злобата и завистта, алчността, не познавах двуличието и лицемерието.

В училище си намерих и други приятели, при това много добри, но виждайки тъмната страна на хората, не можех да остана равнодушна. Започнах да се карам с всички, станах избухлива и агресивна. Смятах че това ме прави силна и е право на всеки да отстоява това, което мисли и смята за правилно. Постепенно обаче забелязах, че общите ни интереси с моите приятели, стават все по-малко, докато в един момент не осъзнах, че вече нищо не ни свързва.

Аз все още много ги уважавам, но все по рядко се виждаме, за което може би съм виновна аз. Причините да нямам приятели е, че нищо не ме свързва с никого. Колкото и странно да звучи, аз не обичам да слушам музика, не обичам да ходя на дискотека, не искам да говоря за гримове и за диети. Ако ме поканят на рожден ден, упорито отказвам да пия алкохол, просто не искам да съм като другите, искам да бъда себе си. Искам ако някой ми се води приятел, да ме харесва такава, защото аз не искам да се променям.

Понякога се чувствам тъпо като стоя сама, присъединявам се към някои колеги, но немога да се включа в разговорите им. Стуват ми се твърде повърхностни, а някои дори жалки. Няма да продължавам, схванахте същината. Искам да кажа на всички, които се чувстват самотни, неразбрани и недооценени, е че трябва да отстояват себе си, да не навеждат глава, под натиска на околните. Не изпадайте в крайности и депресия, защото това ще подхранва злобата на тези които ви тъпчат.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: df3b6516cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Самотните навеждат глава, не защото се чувстват по-нищожни от другите, а защото виждат, че няма кой да ги разбере. Те си отстояват себе си със усамотяването си, защото искат да се защитят от тълпата и да се запазят такива, каквито са, да не се променят.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c64270b057
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Соръъ, такъв е живота. Някой казват, бъди отракан, да не бъдеш прецакан. Колко хубаво би било, ако ВСИЧКИ спазвахме една от Божиите запожеди, която олицетворява и почти всички останали - обичай ближния си както себе си. Кой е моя ближен, ще попита някой. Ами всеки човек е твоя ближен...

Остани със здраве, най-вече със здрави нерви и голямо търпение.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 585ab4a052
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ти си моята сродна душица явно! Поне ще знам, че не съм сам... никой не ме разбира, дори не прави опити да ме разбере... и аз съм се игнорирал от всякакви контакти, "нормалните"ми приятели вече ме мислят сигурно за луд, а аз просто вече не понасям тъпите им кафета и малоумните теми оня с кого ходел, колко земал.. или къде кой чалгар ще пее тая седмица... не знам аз не издържам вече, а съм само на 22.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 4d4c5be195
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Историята ти ми хареса :)
Много си приличаме. И аз имам съвсем малко приятели, но са ми истински приятели и ме харесват такава, каквато съм, както и аз тях. Такъв е моят избор и съм щастлива.
Нямам нужда от повърхностни, безсмислени разговори с познати. Не обичам да ходя на партита. Не обичам големите компании.
Обичам да съм сама, но не се чувствам самотна или недоразбрана.

Пожелавам ти да срещаш само стойностни и истински хора!
Късмет :)

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: f85fbffa79
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не мога да повярвам, че нищо не те свързва с никого. Не обичаш да слушаш НИКАКВА музика? Не вярвам в това. Със сигурност има стил, който ти допада и съм сигурна, че поне това може да те свърже с някого. Също така не всички се интересуват от гримове, не всеки пие алкохол, подчертаваш това сякаш си единствена по рода си. Освен това, искам да ти кажа, човек би могъл да се гримира и да пие и в същото време да е стойностен и да не е повърхностен. Не виждам защо едното да изключва другото? Не виждам защо да не би могла да си намериш хора, с който да се свържеш по тези си особености. Питам се обаче едно: ясно е какво отричаш и какво не ти допада, какво тогава ти допада? Не искаш да говориш за гримове и диети, за какво искаш да говориш? Не споменаваш нищо за това. Нямаш нужда от безсмислени разговори. Нима човек би могъл да води философски и задълбочени разговори ежедневено? Не мисля, че е възможно, не мисля, че и нужно. Хората водят повърхностни разговори в ежедневието си и това не ги прави глупави. Казваш, че в момента, в който разбереш лошите страни на хората, избухваш. Нима ти нямаш лоши страни? Ако приемаш съвети, бих искала да ти кажа, да не съдиш хората толкова строго, да си по-толерантна. Партитата, гримовете и алкохола далече не са най-важното нещо в живота, но те са нещо, което прави хората щастливи и далеч не ги прави глупави или повърхностни. Замисли се върху това и може би ще се видиш живота от друг ъгъл и ще започнеш да искаш приятели. Успех. :) Ж22

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 85f50ba51a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз съм на 21 години и напълно те разбирам какво ти е. Аз до сега съм бил на 3 места да работя и никъде не успях да се впиша в обстановката. Както казваш ти, или си говорят за някакви жалки работи, или разговорите са им безсмислени. Според мен ти не обичаш да ходиш на дискотека само заради факта, че няма кой да те разположи и защото нямаш приятели. И аз нямам, но много искам да си намеря без значение от пола и външността. Аз в живота си съм ходил 5 пъти на дискотека и ми беше много приятно, защото именно там забравяш всичките си проблеми. Нека да видим, ако си имаш 3 - 4 приятели и да те заведат дали няма да се радваш като луда.

Видях един от коментарите дето пише за кафетата. Това е толкова малоумно да отидеш там и да държиш цигарата все едно си най - големия тузар да сложиш на масата цигарите и телефона и всичко да е фрашкано с кифли и селянчета. И аз слушам чалга, ама не съм като тях и на мравката път, ще сторя. Един път даже дадох на един бездомен човек 20 лева, а пък на друг му осигурих дрехи. Като имам винаги давам. Даже първо гледам на другия да му е добра, а после на себе си. Преди бях в средна компания от 6 човека и отначало всичко беше розово. Аз се опитах да съм приятел с всички, но това не стана. Другите си говореха зад гърба и аз го знаех това и не казвах на никой само да не се разделим. Но като всяко хубаво нещо и на това му дойде края. Това беше преди 4 години. От тогава си нямам нито един приятел и ми е адски зле.

Искам да ходя по дискотеки или домашни купони. Искам да ходя на палатка или риболов с някой. Искам да ходя на планина някъде сред природата с компания да се смеем да си лафим. Няма такова нещо, обаче за сега. Помнете, че някой ден и нас, ще ни огрее слънцето и ние, ще сме щастливи.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 6f14571c4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз съм така и аз нямам приятели просто съм доста различен и много са ме ползвали много е гадно така.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1977c3bd8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Самотата е едно наистина сложно чувство, макар че привидно не е така. Аз съм заобиколена от хора. Много хора. Мога да накарам абсолютно всеки да ме хареса. Околните лесно ми се доверяват. Но аз съм.... сама. Сама срещу всичко, сама се боря, сама оцелявам. Самотна съм.
Никой не те разбира? Огледай се. Всички мислят така. Но това е защото всеки има своя гледна точка, всеки има различен начин на мислене. Няма как да очакваш някой за види твоите собствени вътрешни преживявения и да разплете тяхната загадка, ако не им ги покажеш и обясниш. Поблемът е, че не желаеш да им обясняваш, което е нормално. Всички сме в един и същи ад, просто сме срещу различни дяволи :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker