Поръчител по заем. Вратичка в закона? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (79691)
 Избор на редактора (68)
 Любов и изневяра (17896)
 Секс и интимност (9587)
 Тинейджърски (18204)
 Семейство (3752)
 Здраве (6558)
 Спорт и красота (3491)
 На работното място (1483)
 Образование (4367)
 В чужбина (968)
 Наркотици и алкохол (812)
 Измислени истории (693)
 Проза, литература (1265)
 Други (10539)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Други

Поръчител по заем. Вратичка в закона?
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 10718 пъти
Здравейте!
Имам огромна нужда от помощ, може би от хора, които вече са имали подобен проблем....
Ще се опитам да бъда максимално кратка:
Навремето мой близък стана поръчител (гарант) при теглене на заем. В последствие месечните вноски спряха да се плащат и както на повечето от вас е ясно в такъв случай от банката започват да дърпат гаранта....

Нещата се разминаха и оная мижитурка си плати дължимата сума, сега обаче се повтарят отново. Отново е натрупал една солидна сума, която не може да плати, понеже не работи. Крие се и не може да бъде открит по никакъв начин. От банката отново се обръщат към поръчителя, но този пък с директното предупреждение, че всеки месец ще си взимат дължимото по банков път.

Общо взето нещата са напълно законни, под договора има съвсем истински подписи, дето се вика човека сам си е сложил главата в торбата.

Но понеже става дума за не малко пари и за доста голям период от време докато заемът свърши се чудех дали няма някаква вратичка в закона, нещо което да помогне в тази ситуация.

Ще ви бъда безкрайно благодарна за бързата намеса и съветите.

Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: b4478bbf64
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   За адвокат си

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 1c1b5077a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Изтеглете всичко, което е в карти, банки и т. н... и ДАНО не ви превеждат всеки месец пари там, защото запорират и не можете да ги пипате.. И баба ми беше в същата ситуация заради едни мижитурки... 1200 лв. й взеха от банката, в картата, в която спестяваше от години за внуците, понеже пенсионер с пенсия 120 лв как може да живее..

Но докато не си приберат всичките пари, даже и с лихвите няма да ви оставят намира.. на ваше място бих намерила онзи и доста да го сплаша, защото той тези пари после никога няма да ви ги върне, убедена съм-....

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 841a7dddeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Има такава вратичка, но за да я научиш, трябва да си платиш на някой като мен, а не да разчиташ на безвъзмездна форумна помощ от доброжелатели.
Не знам кога хората тук най-сетне ще проумеят, че правните услуги и практическите знания и умения са неща, които подлежат на заплащане по същия начин, по който на тях им се плаща заплата за свършена работа.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 967ab8d4ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Поръчителството е договор. С него поръчителят се задължава спрямо кредитора на трето лице да отговаря за изпъонение на задължението на трето лице - чл. 138 ЗЗД. Т. е. поръчителството обезпечава едно чуждо задължение като страни по този договор са кредитора и поръчителят. Не е страна по него третото лице, чието задължение се обезпечава (главният длъжник). Поръчителят се е задължил спрямо кредиторът на другото лице да отговаря за изпълнението на задължението на това друго лице, т. е. за изпълнението на чуждо задължение. Следователно 2 фактора определят съдържанието поръчителската отговорност :1) чуждият дълг, чието изпълнение се обезпечава;2)уговореното от страните. Следователно е хубаво юрист да прегледа договора. Не съм специалист по граждански науки, но според мен поръчител, който удовлетвори кредитора за вземането му (чрез изпълнение или по друг равностоен начин - например чрез новация, компенсация и др. ) е изпълнил чужд дълг. За да си върне това, което е излязло от имуществото му в чужд интерес, той разполага с 2 иска : 1) един личен обратен (регресен)иск; 2)с иска на удовлетворения кредитор, т. е. с един суброгаторен иск. С втората възможност по силата на чл. 146, ал. 1 ЗЗД поръчитлят, който е изпълнил задължението, встъпва в правата, които кредиторът има срещу длъжника, макар и длъжника да не е знаел за даденото поръчителство.. " Т. е. поръчителят се суброгира изцяло в правата на кредитора срещу длъжника, отчасти в правата на кредитора срещу трети лица. Суброгира се, т. е. счита се че погасеното от поръчителя вземане продължава да съществува в полза на поръчителя вза да се обезпечи обратния му иск. Според мен това може да бъде вратичка. Поръчителят да изпълни задължението, което обезпечава и после да се суброгира в правата на удовлетворения кредитор. Успех! Задължителна консултация с юрист по граждански науки.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 4147239518
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   За някой по-мастит, като Марковски...

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 5284dba91d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравей,
и ти като много хора които НЕ ЗНАЯТ и НЕ РАЗБИРАТ си се сблъскал/а с проблема с поръчителството. И така какви са ти законовите правомощия. Да като гарант плащаш заема и да ти ставаш банката в случая мижитурката която се крие ти дължи пари на теб респективно. ако няма с какво да ги погаси можеш да го осъдиш и да му вземеш примерно недвижим имот или автомобил, или други ценности ако има да ти компенсира сумата.
Айде успех

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 34682bf56f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Според мене дори за адвокат не си. Който подписва, да чете и да мисли какво подписва. За другия път ще знае. Някои уроци са къпи, за сметка на това се помнят дълго.

Кубрат

П. П. Ако имаше вратичка, тия поръчителства щяха да са напълно безсмислени. Крайно време е да се изкорени тая нагласа "Правилата важат за всички, но не и за мене. "

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 7b53523c9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Става много лесно, извади си фалшив смъртен акт и всичко се прекратява поради смърт на лицето. Мой познат така дръпна 4-5 заема.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 05e42f32ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Където не стига ръката на закона стига ръката на мафията. Има професионални ловци на длъжници, само трябва да им предоставиш съответните документи, те правят собствено разследване. Вземат около 15 %, но все пак комисионната е плаваща и варира в зависимост от главницата. Успеваемостта им е почти 90%, а как я постигат не е твоя работа.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 5c77e5fbe0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   номер 9 много филми гледаш

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: bf535bffa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   ЗДРАВЕЙ това е много опасна схема
Това поръчителства трябва да се забрани със закон
Чети тук http://porachitel.blogspot.bg/

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker