Трудно ми е заради парите на хората - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Трудно ми е заради парите на хората
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 3496 пъти
Така.... заглавието го казва ясно....
Преди около година имах всичко - маркови дрехи, скъп лексус, часовници, всяка вечер навън пръсках по 200 лв минимум. Искам да кажа, че ми е било яко да водя този начин на живот, но никога не съм бил вманиачен на тема пари или това да ми е водещата мисъл в живота.

Хубав мъж на 22 години съм, спортувам доста активно, работя в семейния бизнес, с близките си сме в отлични отношения, здрав съм, имам яки приятели, в университета всичко е ок, прекарвам си супер с готини мацки (и готини пичове ама това е друга тема хехе). Обаче стана така, че в един момент доста затънахме в дългове и за да ги изплатим продадохме фирмата, колите на мен и на брат ми и какво ли още не... изведнъж единствените пари дето харчехме бяха за храна и сметки.

Вече 1 блуза от 70 лв беше лукс, какво остава за Givenchy, Gucci, McQueen.... Не можех да си позволявам да излизам, да харча пари, бяхме и сме на ръба на бедността. Както и да е, всичко друго беше на ред. Помислих си - мога да живея и с малко. Но не е така и това ме убива вече.

Самочувствието ми го няма. Като слушам приятелите си как са си изкарали предната вечер, как се закачат и шегуват за неща станали някъде си, където аз не съм бил понеже не мога вече да си позволя. Повечето от марkовите ми дрехи вече са стари, взех си нови, но те са некачествени, обикновени -чувствам се толко невзрачен. Даже не излизам на по кафе навън, защото нямам какво да облека. Всички около мен са с пари и коли и това ме подтиска ужасно. Започвам да си създавам комплекси. Казвам си - какво толкова обаче като отида в университета например, където кой от кой по-лъскав и пак се сдухвам... Не мога нищо да правя вече както преди. И дори е унизително как познатите ми отиват сутрин на по кафе и да си поговорят, а аз не мога, защото ако днес и утре си позволя да изляза, то след това ще трябва да стоя гладен. Всичко е объркано!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 5f1a3831eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Добре дошъл в реалния свят в България. Сега тъй като си сменил финансовия статус ще се наложи да смениш и приятелите, защото скоро ще се досетиш сам, че те не са ти приятели. Приятелите са хора които помагат в нужда ако те са богати както казваш, биха те черпили в заведението, за тях не е кой знае какво още един да пие питие а те да платят. Ако бяха приятели щяха да те повикат с тях и като им кажеш, че нямаш кинти щяха да ти поемат разходите.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: b420423eb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съжалявам, но не мога да кажа нищо в твоя защита. Живял си живот преди, такъв какъвто много хора не могат да си позволят. Дори има някои, които имат желание, но нямат този лукс да учат. Слава богу аз ще имам шанса да завърша, е не сме богати и не прахосваме току така пари, но образованието каквото и да е то е от полза, а някои не могат и това поради финансови причини. Не съм свикнал на марково, има ли смисъл от тях. И като хората не си правят сметката се получават проблемите. И аз съм като теб на години, единствено те разбирам какво е тези около теб да са богати, защото в класа, който учих преди 12 клас бяха точно такива богати, и аз малко по различен от тях, но ще трябва да свикваш. Това въобще не е най-лошото нещо, има хора, които няма какво да ядат. Има студенти, които живеят с 50 лв на седмица, а може и да има и с по-малко пари. Но както гледам си доста разглезен. Радвай се, че си здрав. И аз не съм богат, не излизам много, защото нямам приятели, но в същото време си казвам - колко е хубаво да си здрав, защото има хора и с здравословни проблеми.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: b5ab5236ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Ей това е младото поколение... и Господ не може да ни опази, с такива ценности. Отврат.

bile

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 01fe97e300
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много съм съгласен с номер 2!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: f5e9a195ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Много жалко. Жалко, че виждаш нещата от този ъгъл. И какво като не си с маркови дрешки? Какво като не пръскаш парички по заведения? Тъжно е, че на тези неща се базира самочувствието ти. Но смятам, че това е и до възпитание и ценностна система. И знаеш ли, има за какво да се чувстваш невзрачен, защото си такъв. Ти си духовно ощетен, ограничен. Излизай на кафе гол, след като няма какво да облечеш. Това ли е смисъла на съществуването на теб и на твоите приятелчета - да се съревновавате кой има по-лъскави неща от другия, по-скъпи дрънкулки. Повярвай ми, смисълът не се крие в тези неща. В живота има много по-важни и истински неща. Дано се осъзнаеш някой ден...

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 5da01126ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Всяко зло за добро - тази максима в твоя случай е 100% вярна!

Погледни на нещата по друг начин - какво щеше да ти се случи, ако беше загубил всичко не на 22, а на 40+ - с две деца, ипотека на гърба, безработна жена, болни родители да кажем, твърде млад за пенсия, твърде стар за нов живот някъде?

Ти същност нищо не си загубил. Поне не свое. Живяли сте на кредит, консумирали сте вчера за сметка на утре. Е и? Днес сте на ръба, но ето - можеш да си позволиш да учиш, имаш покрив над главата...

Концентрирай се върху ученето!!! Изкарвай хубави оценки, а през ваканциите, събота, неделя, свободното време - работи нещо. Не ги гледай другите - днес харчат парите на родителите си (банката), утре колелото ще се завърти и при тях, но не знаеш в каква ситуация ще са.

Аз самата до преди 8 месеца не бях носила блуза за 70 лв. На твоите години също броях стотинките за наем, карта за транспорт, храна, докато състудентите ми ходеха на ски, пътуваха в чужбина, пазаруваха в скъпите магазини. Научих се да ценя това, което имам. Днес мога да нося блуза за 3 лв. от втората, мога да нося блуза и за 300 лв. и пак да се чувствам чудесно. Всичко е до нагласата.
Вярно - дрехите са важни, но човек и с малко пари може да се облече спретнато. Важното е да си чист и весел, другото не е толкова важно за околните.

И между другото - в големите градове има малки магазини със супер маркови дрехи в-ра употреба. Защо не?
Но нима това е най-важното в живота - да носиш маркови дрехи за по 100 евро блузата?
Нима това си ти - дрехите на гърба ти?

Замисли се.

Колелото се върти... Днес повечето ми състуденти биха ми завидяли за положението ми, но отдвавна нямам контакт с тях.

Изолирай се от повърхностните хора - не дрехите правят човека, а човека дрехите.

Лаура

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: e5730ed3aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хахаха, ако има мъжки вариант на "кифла", това със сигурност си ти. Звучиш толкова разглезено, виж се отстрани. В това ли се състои живота ти-да имаш маркови, скъпи дрехи, кола, да посещаваш скъпарски чалготеки.
Но живота е добър учител ;)
И дано да си научиш урочето сега, по трудния начин.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 309676786c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Проблемът е, че цялата ти личност и ценностна система са изградени и са се въртяли около парите. А парите са най-нестойностното нещо в живота. Едва ли ще ме разбереш какво искам да ти кажа, а мен ме мързи да се напъвам да ти обяснявам. Нещо тотално е сбъркано още в основата ти, а тръгне ли криво от основите, криво си върви до покрива.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 800e2e627f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не бих могла да кажа, че тези хора са ти приятели, по-скоро са някакво обкръжение, просто си излизал с тях. Както каза номер 1, ако ти бяха приятели, нямаше да допуснат да се затвориш във вас. Щяха да те канят и ако се налага, да плащат и заради теб. Не всеки ден, но поне веднъж на седмица... Или пък ако не искат да харчат пари, щяхте да излезете в парка и да пиете една вода. Тоест изтрий тази думичка приятели от главата си, явно и такива ти липсват.
Финансовото положение никога не е сигурно, то подлежи на промени - понякога и внезапни. Това вече ти е станало ясно, надявам се. Констатираме, че до сега си бил едно разглезено хлапе, което е харчело безспирно и се е наслаждавало на скъпи вещи. Харесало ти е да не си правиш сметката. Хубаво тогава, но ако искаш да върнеш стария си стандарт на живот, мятай се на работа, събирай парички и ако видиш, че не ти харесва да си работник, пробвай свой бизнес.
Ако не спечелиш на тотото, ще се наложи поне няколко години да работиш на някой друг докато не те осени блестяща идея за по-добро припечелване на пари. Разбира се, ако като вземеш заплатата първата ти работа е да отидеш да си вземеш маркови дрехи, то няма да преуспееш особено бързо. А винаги съществува и варианта да не достигнеш дори и 1/5 от това, което си имал. Въпрос на разум, труд и късмет.
Доколкото разбирам, твоят проблем е, че не можеш да си купиш коланче на Гучи и да харчиш пари за излишни неща. В такъв случай заслужаваш нашето съжаление единствено и само за това, че ти липсва здрав разум. Здрав ли си? Имаш ли какво да ядеш? А покрив имаш ли над главата си? Май че да. В такъв случай не знам от какво трябва да се оплакваш. Едно време си имал всичко, което си пожелал наготово, сега трябва сам да си изкарваш парите и тогава да имаш каквото искаш. Толкова голяма философия ли е?
И, впрочем, не мога да разбера как сте могли да мислите толкова плитко и да пръскате толкова пари на вятъра без да си давате сметка, че биха могли да ви бъдат много по-потребни в бъдеще.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 750940719e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аууу, горкичкият, не може да си купи блуза на Живанши, тц тц тц, колко мъчно ми стана, пред твоите проблеми, тези на останалите направо бледнеят... Само да ти кажа, че блузата от 70 лева е лукс не само за теб, ами за 80% от населението на България. Глезеното мамино детенце влезе в реалността, но все още не може да се осъзнае. Лошото е, че дори и в това положение, ти все още не си даваш сметка кое е ценно и кое не, колко по-зле хора има и т. н. Но проблемът на такива новобогаташи е именно това - родителите ти са позволявали да пръскате по 200 лева на вечер, коли и тем подобни на едно недорасло хлапе. Да бяха мислили малко по-разумно. Адски първенюшко и селско изпълнение и напълно си заслужавате фиаското! Съжелявам, че съм толкова краен, но съм супер разочарован от растящото в Бг поколение и дори тази история да е измислица, то има много такива подобни, които са съвсем истински :(

Палав Мечок

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: afb688444e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Ами, един риторичен въпрос: Какъв ви е бил семейния бизнес, че да имаш по 200 лева на вечер??? Май сте харчили от оборота, а не от печалбата. И сега се чудиш от къде са дошли дълговете.
Пада ти се, и малко ти е!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 4e43c5855f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ако тази история е истина ще ти кажа едно - имаш много объркана и нестабилна ценностна система. И друго - този период на "бедност" в живота ти, може да бъде най-голямата благословия, която ти се дава, ако съумееш да си извадиш правилните поуки. Твоето самочувствие е основава на това дали имаш или нямаш пари или маркови дрехи. Е ще ти кажа, че таква винаги ще си роб на парите и скъпите неща, те винаги ще те управляват и настроението ти ще се влияе от това дали имаш пари или не. Аз съм нямала пари доста дълъг период от време- знаеш ли какво е да живееш с 10 лева на седмица, да носиш едни и същи дрехи години наред и да се чудиш дали ще имаш за ядене за вечеря. Никога обаче самочувствието ми не е страдало от това, било ми е гадно, но съм намирала ценносто в други неща- най-вече това че въпреки всичко съм се справяла. Сега имам пари, но това изобщо не ме е променило- нямам нужда да си купувам маркови дрехи, защото не те биха ми дали самочувствие, а това, че вече знам как да се справям с живота и знам че мога да оцелея и без и с пари. И вече знам, че мога да преодолявам трудните периоди. Преди се чудех защо съм толкова прецакана, но сега се радвам, че този период ме изгради като личост. Защото ако бях презадоволена като теб, сигурно ако бях обедняла щях да се самоубия, защото щях да мисля, че без пари не мога да оцелея. Важен е човека- ако човека има качества, ще намери начин да се оправи, ако няма качества, ще чака на пари, приятели и близки да му оправят живота. Така че преосмисли си добре живота- виж нещата които досега не си виждал, намери истинската си сила - силата на духа, която не се вилия от това какви са обстяотелствата около теб, а просто ги преодолява. Сега знам че най-голямото щастие е да си в мир със себе си, да знаеш че си способен човек, да знаеш че можеш да оцелееш въпреки всичко и когато погледнеш назад да си горд от себе си, че си успял да преодолееш трудностите. Дано го разбереш един ден.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: cec96a20df
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Е не се отчайвай, не е дошъл краят на света. В живота нищо не е сигурно, един ден ще си добре, а на следващия не. Разбирам, че си свикнал да водиш по-разточителен начин на живот, за което не те упреквам, като имаш пари ще си ги харчиш както искаш. Само дето сега си се озовал от другата страна. Относно приятелите ти, по-скоро хората, с които си движил, определено не са си заслужавали името "приятели", защото ако бяха такива нямаше да те оставят и нямаше да ги интересува каква е банковата ти сметка и кредитната карта. От тази страна се радвай(колкото и да ти е трудно сега), че си разбрал що за хора са и че ще имаш възможност да намериш истински приятели. Млад си, здрав си, не си останал без покрив, значи не си толкова зле. Учи здраво, за да си намериш добра работа по-късно и пак ще можеш да водиш хубав начин на живот. Също така вземи да си промениш малко ценностите. Блуза за 70лв, според мен е безсмислено за нещо, което ще се износи или скъса скоро след това. Тя да не би да е златна тая блуза. Givenchy, Gucci, McQueen, пич няколко милярда от населението на земята си живеят съвсем добре и без да носят подобни марки. Няма нищо лошо в това да ти харесват, но да се вманиячаваш по тях и да мислиш, че всичко останало е боклук е меко казано тъпо. Не знам от кой свят идваш, този на "Клюкарката" или на английското кралско семейство, защото тук в света на останалите хора не всички са с коли BMW, AUDI, MERCEDES и т. н., нито пък всички носят дрехи за по 500лв, които щом им мине модата ги захвърлят. Помисли, че има семейства, които издържат 2-3 деца, при положение, че единият родител получава мизерна заплата, а другият е болен или безработен и тези хора живеят с по 300-350 лева на месец. Има такива хора и то много. Ти си къде къде по-добре от тях, гледаш само себе си. И въпреки това децата на такива хора не се отчайват а се изучават, намират си работа и стават къде къде по-свестни хора от разни глезльовци. Не говоря за теб, а попринцип. Така, че се замисли върху това, за да разбереш, че така наречените ти тревоги са нищо в сравнение с тези на останалите. Няма да си вземеш блуза за 70, а за 20, няма да ходиш в тузарски заведения, а на някое по-непретенциозно място. А ако момичетата те зарежат заради това, значи единственото нещо, което ги вълнува са парите ти, нима искаш такъв човек до себе си.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 87b641a560
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Авторе, авторе!

Ти никога не си знаел какво е приятелство, повярвай ми и жените с които си бил са били с теб за това, което си имал. Смешно е да се оплакваш за това, когато има семейства, живеещи под прага на бедността. Но тези хора изграждат истиски връзки в живота. Приятелстовото и любовта не се гради върху това, което ще им купят, а върху взаймоотношения и човещина. В българия има бедни деца, които нямат какво да ядат. Вмето да си беше купувал дрехи от по 200 лв, да беше давал на някой в нужда. Срамота е да се оплакваш!!! Да, свикнал си на стандарт, но дупе знае 2 и 200. Сега ще разбереш кой наистина е с теб.

Само ще ти пожелая да слезеш на земята и дано някой да те обикне заради теб. Мъжът ми изкарва 500 лв на месец, а аз изглеждам доста добре и са ми предлагали пари, злато, такива като теб, но бих избрала хиляда пъти безпаричето пред безсърдечността. Не понасям мъже демонстриращи положение. Едва ли ще се замислиш над думите ни. Утре ако забогатееш ще си същия. Успех в истинския живот!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 73445728de
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Ау горкото мамино материалистче направо си за съжаление, ей такива индивиди като тебе авторче са много жалки, свикнали са всичко да получават на готово и после изведнъж като им се прецака работата започват да мрънкат като някакви деца.

П. П.
Парите те издигат в небесата, но плесницата на живота те връща на земята.

Rebel

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 4303d21979
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Бог да пази България и наивни чада като теб!!! Човече свери си часовника веднага в противен случай скоро ще си в психиатрия...

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ceca9725d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Приспособяваш се към новата среда това е! друг начин нямаш за сега

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: b2ef16c59b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Здравей.. разбирам те :) Свикнал си на едно, но за жалост сега се случва друго. Но това е животът и колкото по-рано го осъзнаеш, толкова по зле.

Аз няма да те съдя за начина ти на живот, всеки има право на личен избор.

Късмет!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: cf48f3040f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Когато става въпрос за пари, има една вълшебна думичка - планиране. Всеки може да харчи, но не всеки може да си прави сметката, особено дългосрочната.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: b963aa41d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   И на мен ми е гадно, че в съвсем близкото бъдеще ще ми се наложи да спирам цигарите и алкохола, защото хич нямам пари (не че ще бъде нещо лошо отказът от тези две чуми за човечеството, въпросът е друг)... но нямам никакво намерение да хленча на когото и да е било за липсата ми на пари.
Ти просто си пристрастен към лукса и безхаберното харчене на пари, точно колкото аз съм пристрастен към тютюна. Както на теб ти е гадно, след като кранчето е спряло, така и на мен ще ми е мизерно известно време. Нормална човешка реакция.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker