Никога няма да се оправим - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Никога няма да се оправим
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 2056 пъти
Сякаш историята ни е белязала, и въпреки, че е минала отдавна, ние продължаваме да нямаме самочувствие, смелост и упоритост. Не се държим на ниво, на управляващите хич не им пука за нищо... все държавата ни е виновна. Да, виновна е, но не само тя, а и хората, които управляват, и продажният ни народ.
Преди си мислих, че не е нормално да имам толкова много недостатъци и да съм толкова неуверена в себе си, но ето че този недостатък както и много други се оказаха типична българска черта на българите. Ние просто сме свикнали да сме такива. Знаете ли защо никога няма да направим нещо сами и да се получи, защото сме супер неуверени в себе си и в възможностите си и чакаме някой чужденец-било то турчин, арабин ако щете, дори ЦИГАНИН да ни оправи държавата и всичките проблеми. И така постепенно още повече ни пада самочувствието, но като видим някой мангал на пътя и вирим нос, и за кво? Че ние сме на почти едно и също ниво, с малка разлика, че ние живеем в дом, ходим на училищe/работа, а повечето от тях не. На абсолютно същото нищо сме, защото сме мързеливи и повечето от нас живеят в пълна мизерия, дори и да не си го признават; необразовани сме, защото бягаме от училище. По-голямата част от българите винаги са подражавали на чужденците, опитвайки се да ги копират, но не им се получава. Как може собствената ни държава да ни изгони? Тук не можеш да се реализираш, естествено, че за да живееш що-годе добре ще отидеш в чужбина, ако можешл.... но какво целят управниците? Да се изселим ли? Това със сигурност ще стане, и тук няма да има и един жив човечец.
Не се гордея, че съм българка, дори ме е срам-типична българска черта, макар и повечето да не си признават.
Хора, погледнете блоковете, сградите, природата навън и ми кажете това харесва ли ви? Ама хубаво се загледайте за да разберете къде живеете... ужасна мизерия просто.
Никога нищо няма да се оправи тук, защото ние като народ нямаме думата, а управляващите искат да съсипят страната ни. И това ще стане. Ако някога България се оправи, то трябва да е станало някакво чудо, което да е достатъчно силно за да заличи болката и недостатъците ни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: 08fe256cd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Никога няма да се оправим, просто защото никой не иска да поеме своята част от отговорността за това. Никой не иска да си върши и да си гледа своята работа, защото не иска той да се прецаква, а другите да са тарикати. Е, докато всеки разсъждава така, естествено, че нищо няма да се промени. "Оправията" ни е въпрос на народопсихология, а за да се промени тя е нужно 1. от някъде да се тръгне; и 2. да минат няколко десетки години. Когато всеки един от нас осъзнае личната си отговорност за живота и за държавата си, тогава нещата ще тръгнат на добре, но за съжаление не вярвам хората да се "прецакат"....

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 2d1267715b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това, че ти си неуверена в себе си, не значи, че всички са така. Не слагай толкова много хора под общ знаменател. Има хора (надявам се, като мен), които вярват и имат амбициите по един или друг начин да успеят, да направят нещо.
И нека младите хора не се отказват. Мислете положително, колкото и гаден да е живота. :)

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 8b611ca241
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Защо някои хора продължават да мислят, че държавата трябва да ни оправи. Ако очакваш парламента да започне да строи заводи бъркаш режима. Целта на държавата е да осигури среда за развитие и според мен я има. Друг въпрос е, че в България се правят основно кафета и магазини. Докато вноса ни е по- голям от износа това ще бъде положението.

Ale

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 32c0e9c815
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Има две страхотни книги по темата, горещо ги препоръчвам на всеки българин. Едната е "Етюди по народопсихология на българина" от Владимир Свинтила, а другата "Бит и душевност на българина" от Иван Хаджийски. Само не забравяйте докато ги четете до вас да има някакъв съд в който да повръщате.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker