Въпрос относно учителската отговорност - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Въпрос относно учителската отговорност
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 4436 пъти
Нали учителят носи отговорност за здравето на учениците по време на часа си, т. е. той ще бъде виновен и ще трябва да понесе съответните наказания, ако нещо се случи с някой от учениците по време на негов урок? Интересувам се, защото напоследък учителската безотговорност при случаи на прилошаване или други подобни внезапни здравословни проблеми, които в края на краищата могат да се случат на всекиго, ме оставя в пълен шок.

Ж., 34 г.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 96c9f2d526
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Училището поема отговорност, не само един учител. Ако има заболявания, предварително трябва да се уговорите кой и какви отговорности поема. В случай на диабет, много училища ще ви откажат да ви запишат детето в тяхното училище, ако не се съгласите да ходите и сами до контролирате нивата на кръвна захар и сами да му биете инсулин.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: cf2f0229e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Учителите носят отговорност за БЕЗОПАСНОСТТА на поверените им деца не само по време на час, но и през междучасията - да не бъдат отвлечени, да не скочат от прозореца, да не се бият, да не постъпват глупаво, да не се залеят с гореща вода в часа по физика.... Нормалната отговорност, която имат и родителите, гледащи децата си. Ако детето Ви падне от прозореца, ще ви съдят за непредпазливост - и с учителите е така.

Учителите същност временно поемат отговорностите на родителите за поверениците си. Те нито са родили децата, нито са им предали генетичния си материал, нито имат правото да ходят на лекар с детето ви, нито имат правото по закон да знаят предисторията на заболяванията на детето ви, нито са в притежание на личния му картон... И това е добре така!

Учителите не са Господ. Те не могат да предотвратят смъртта/болестта/нараняването на децата Ви.

Каква е грижата на учителя, ако на детето му стане лошо - ами пращат го на лекар, винат 112. Нормалната отговорност на един възрастен.

Относно случаят в Чепеларе - учителите са отвели детето в болницата. Родителите с ясното съзнание за болестта на детето си са го пуснали на екскурзия. Това дете е било БОЛНО. НИКОЙ НЕ Е ВИНОВЕН - ХОРАТА УМИРАТ, такъв е животът. В случая и родители, и учители са постъпили добре. Родителите са осигурили нормално детство на обреченото си дете, учителите са го отвели в болница. Точка

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 769748f5c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   По принцип училищното ръководство носи отговорност за здравето на децата по време на учебни часове и междучасия. Тъй като децата са малолетни не могат да носят отговорност за действията/бездействията си. Но май това почти винаги си остава по принцип.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: a74b0860a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Учителката е отговорна, ако детето го блъсне кола, ако се случи някакво нараняване ( да го набият, да се наръга в чина.. ), но не и за това дали идва здраво или болно в час. В смисъл тя няма вина, ако на дедето внезапно му прилошее, но тя има правото на преценка- да го пусне ли при фелшерката по време на часа или да го накара да я посети в края на часа. ( но само ако забележи, или ако ученикът и каже)
Зу-За

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 93e5cb9b06
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Каква отговорност да носи учителят? Административна, гражданска, наказателна, дисцилинарна, морална? Зависи от случая. Вероятно би могъл да бъде упрекнат от към морална гледна точка винаги, когато ученик е имал проблем, независимо какъв и учителят е бездействал. Що се отнася до другите видове отговорност, това трябва да се провери в съответните нормативни актове и в длъжностната му характеристика. Честно казано обаче, мисля, че пряката отговорност на учителя е сведена до случаите, в които някой ученик наранява друг или някой сам се наранява. Ако учителят е допуснал това, вероятно би понесъл дисциплинарно наказание, но не мисля, че на такова нещо би могло да се гледа като на граждански деликт, административно нарушение или престъпление. Възможно е и да греша. Що се отнася до случаите, в които на някой му става лошо, каква отговорност би могла да се търси от учителя, освен да повика бърза помощ, което е морално задължение на всеки гражданин, намиращ се покрай такъв нуждаещ се човек..?

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 17bd605664
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Единствената учителска отговорност е да са си в стаята и да изкарват пари. Учителите, които учат децата правилно вече са рядкост, на повечето не им дреме за нищо вече. Нямаш си и на идея какви глупости съм виждал от учители, а аз съм в елитна гимназия.

Death_Blade ^

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: d5c22c38e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, той трябва да реагира при здравословен проблем с ученик в часа му. Това предполага да се извика медицинското лице в училището и да се прецени какво да се прави. Би бил виновен, ако не направи това. Ама аз не мога да си представя случай, в който нещо да стане и той да не реагира...

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 6b7a87479a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Мдаа, учителят е длъжен да учи децата, дори когато мощно се отбраняват срещу знанията :). Длъжен е да ги мотивира да си пишат домашните, ако ще да ги боли от мързел. Длъжен е да ги поощрява с похвала или оценка, ако успеят да си напишат правилно името в осми клас, да речем.
Длъжен е да се досеща от какви заболявания страдат учениците, дори и родителят да е "пропуснал" да го уведоми; съответно същият разпасан даскал е длъжен да ходи на работа с аптечка, набор спинцовки, апарат за мерене на кръвно - най-малко.
Ако ученик самоволно напусне часа и излезе навън, където евентуално някой батко може да го опердаши, учителят е длъжен да се клонира, за да може хем да последва милото дете и да го спаси, хем да остави клонинга да отговаря за живота, здравето и обучението на останалите ученици.
Длъжен е да сменя памперси, да раздава превръзки и презервативи, да промива рани, да оперира, ако се наложи, да си вдига телефона след 22. 00 часа, да мотивира, да дисциплинира, да проверява писмени работи, да води лични досиета, да е мил, да е разбиращ, да е компетентен, да е взискателен, да се прави на приятно луд, когато родителите лъжат за отсъствията на учениците.
Длъжен е да накърми децата, ако мама не ги е...
Има и още мноого задължения, но ми се стресира клавиатурата :).

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: db25999289
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Коментарът на 2 много ми харесва - точен и изчерпателен..

Вижте сега, проблемът е двустранен - ясно е на всеки, освен на заблудените родителчета, че масово децата, дори техните лъжат - боляло го корем, боляла го гласа, ударил си пръстчето - и за к'во? Да отиде да запали цигара или да си играе по двора..
Е, в такъв случай учителят е ДЛЪЖЕН да напише отсъствие, защото ако стане нещо с това дете..

Но пък и учителите не са стока, както и децата, както и други хора (говоря масово, НЕ визирам ВСИЧКИ) - понякога нарочно се запъват дори за едната тоалетна и дори да обясниш, че имаш проблем с бъбреците - кажат ли ти не, значи или трябва да ходиш при директори и теб подобно, или родителят отива да прави циркове за едните 3 минути, в които ще отиде да се изходи т'ва дете..

Изроди винаги ще има И от ДВЕТЕ страни! Няма какво да се учудваме или да го повдигаме на въпрос, образованието е под всякаква критика, общата и като цяло културата също, въпрос на късмет да не ти опира до главата или ако опре, то поне да имаш ЖЕЛЕЗНИ нерви!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 769748f5c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   №8 Грешиш! Учителят е длъжен да представи така учебния материал, че на децата да не им идва на ум да правят нещо друго, толкова да им е интересно. Ако часът на учителя е интересен децата не биха го пропуснали. Длъжен е да ги поощрява с оценка при постижения били те и малки. Ако до осми клас не е мотивирал даден ученик да се научи да си напише името и ученикът в осми клас е положил усилия и сам се е научил това, също заслужава похвала. Никой не е казал, че учителят трябва да лекува, но е длъжен да мисли като единствения възрастен в стаята и да изпрати болното дете на лекар, ако е нужно да изпрати и съученик да го придружи. Класният е нужно да има информация за заболяванията и да се е информирал /питал/ още на първата родителска среща за особеностите на децата с който ще работи, ако в последствие научи за болен негов ученик добрият учител се интересува за вида болест и състоянието на детето. Не е толкова сложно да изпратиш диабетно болното дете от класа да иде да си провери захарта при фелдшера на училището, в точно предизвестения от родителя час, той да му бие инсулина.

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 06a878e5ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Какво да ви кажа, това да си учител е най-неблагодарната професия? За какво може да е виновен един учител- за небрежието на родителите ли? Първо децата нямат елементарно домашно възпитание, после хората тръгнали да обвиняват учителите. Ако ти нямаш основите положени в къщи, учителя трудно ще ги оправи. Най-вече, защото няма подкрепата от родителите. Дори със уроците, учителя иска да накара ученика да учи, да знае, родителя се сърди, защо не му писал по висока оценка, за да му е добра дипломата. Там е проблема, пълно безхаберия от страна на родителите и след тези случаи какво да прави учителя. Например как така в един клас от 20 човека, има някои, които си знаят, които учат, а други, които не са и отваряли учебник. Учителя ли е виновен или родителя. Според мен родителите. Проблема идва първо от тях. И когато те не са си свършили работата, след това ще е по трудно.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 6b7a87479a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Нм 10, ти си в грешка :)). Учителят изобщо не е длъжен да се прави на маймуна, т. е. на интересен, за да спести усилието на ученика да се научи. Учителят е длъжен да следва програмата, заложена от МОМН, за съответния клас по съответния предмет, а също и да използва учебник, одобрен от същото това (малоумно) МОМН - колкото и идиотски да са написани определени учебници.
Учителят е длъжен да е компетентен по предмета си и да преподава. Но НЕ е длъжен да има лично обаяние - това си е природа.
Обучението е двустранен (дори тристранен, ако включим и ролята на родителя) процес. Аз ти давам - ти вземаш. Аз влагам труд в теб - ти откликваш и влагаш труд в себе си.
Иначе просто не се получава.
Саркастична съм в първия си пост (нм 8), защото и темата е поднесена злонамерено.
Да, учителят е отговорен за здравето и живота на децата по време на час в рамките на човешките си възможности. Вероятно има недобросъвестни колеги, но повечето си тежат на мястото и си гледат работата.
Но много хора гледат на учителите като на панацея за проблемите на цялото общество и често ги товарят със собствените си родителски грешки.

Пример: ученик в десети клас настоява да отиде до тоалетна по време на час. Колегата не го пуска. Той излиза самоволно от стаята. Разбира се, не отива до тоалетната, а излиза извън училище, сбива се с някого си и му чупят главата. Връща се в училище с кървяща глава - колегите звънят на Бърза помощ, а мед. лице му оказва първа помощ. Седмица по-късно родителите завеждат дело срещу училището. Как учителят е допуснал синът им да излезе от клас? Защо не го е последвал? Делото се проточи с години. Не знам как приключи, но беше мъчително преживяване за всички участници.

Истината е, че има много свестни и загрижени родители, които добронамерено съдействат в обучението на децата си. Но има и такива, които пият, дрогират се, изоставят децата си при възрастни баби и дядовци, за да заживеят с любовника/ любовницата си. Една майка замина за Англия, оставяйки 14-годишната си дъщеря съвсем сама. Класната й се грижеше за нея, защото майката месеци наред я заблуждаваше, че всеки момент ще се прибере - ужас! Съществуват и откровено мързеливите и безпомощни родители, които вдигат рамене и през сълзи молят учителя да накара децата им да си пишат домашните. Е, как да стане? Аз ли да отида и да им спра компютъра вкъщи? :))

Лично аз съм доволна и благодарна на учителите на моите лични деца :). Някои от тях са силни и запомнящи се личности, други - с по-скромно присъствие. Но всички си вършат работата, справят се някак с между 25 и 30 тийнейджъри в час, опитват се да са им полезни. При това - почти про боно. Само двама са наистина за бой. Учителката по география пращаше учениците да й плащат телефонните сметки, а тази по музика редовно изпадаше в истерични пристъпи и напускаше часа. Но това са само двама души от общо над 50!
А немарливите продавачи, грубите чиновници, подкупните служители - те да не би да са по-малко? Напротив! Мнозинство са.. Я си представете сега, че точно такива хора бяха учители на децата ви? :))

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 769748f5c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   №12 Никой не кара учителя да се прави на маймуна. Той трябва да представя материала така, че да привлече вниманието на децата. По принцип всички деца са любопитни и ако същия този одобрен от МОМН материал им се представи правилно те няма да отделят поглед от учителя.
А немарливите продавачи, грубите чиновници, подкупните служители са били ученици на безотговорни учители.
Тази тема е свързана с здравето на децата не с училищния успех както го обръщаш.
Да ако ученик в десети клас настоява да отиде до тоалетна по време на час. Колегата ти е длъжен да го пуска, защото никога не се знае кой кога ще се разболее от бъбреци. Болните от бъбреци може да им се ходи на всеки 10 минути затова не можеш да задържиш ученикът в стаята насила но също си длъжен ако е достатъчно голям над 12 год да го предупредиш, че ако не се върне до две минути му пишеш отсъствие.
Учителят е този, който трябва да създава ред и правила в кабинета си. Ако винаги си получава наказанието, ученикът няма да пристъпва правилата и ще служи за пример на другите да не пристъпват правилата.
Но както ти предлагаш с лошото не става. Така деца не се възпитават а ТЕ учителите са най-малко по шест часа на ден с тях и няма начин да не са участници в възпитанието на бъдещите продавачи, чиновници, служители. И доста зависи от тях какви ще бъдат те немарливи, груби, подкупни или други.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 6b7a87479a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   "те няма да отделят поглед от учителя" Хе-хее, подобни смехотворно-патетични поучения могат само да ме разсмеят :D :D
Тъжното, все пак, е - как консуматорски се тълкува почти последната безкористна услуга в обществото ни.
Може би и родителите са длъжни не само да осигуряват прехраната на децата си, а и да им я сдъвкват надлежно преди поднасянето. Току-виж на децата им се наложи да сдъвчат, че и да смелят самостоятелно някой залък :)).
По отношение на зле възпитаните и мързеливи служители - те са по-скоро рожба на семейната си среда и на подобни теоретици, че всички са длъжни да правят живота им интересен и добър, да пазят спокойствието им и че самото им съществуване е един неоценим бонус за останалите.
Както и да е. Не ми се водят безсмислени спорове с някой, чието светоусещане се свежда до тропането по масата и заявката: "аз искам, а ти си ми длъжен".

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 769748f5c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   № 14 Аз разбирам от учителска работа и не ме мисли за толкова зле със светоусещанията, защото ти си в грешка. На никой не му харесва да му кажат в очите, че е длъжен да служи на народа, но за държавните служители това си е в сила. Учителите са длъжни да научат децата и единственото, което ги извинява е, ако децата са малоумни или с психично разтройство. Ха сега обяви, че повечето от българчетата са и ще те разбера що за учител си.
"По отношение на зле възпитаните и мързеливи служители... "- Те са по-малко рожба на семейната среда, повече на училищната, създадена от училищния персонал и персонала на детските градини, който всъщност ми е длъжен, защото аз му плащам заплатата с моите данъци. Като и министърът по образованието ми е длъжен днес да иде и да си свърши работата, за която съм го наел. Учителят работи по шест часа на ден за 600-1000лв а нормалните българи работят средно за 750лв по 8-9 часа.
Родителите поверяват децата си от 2 годишна до 7 годишна възраст на персонала /учителите/ в детската градина и виждат децата си 3-4 часа на ден +почивните дни, ако са свободни /ако не са на работа/. След 7 годишна възраст поверяват децата си до навършване на пълнолетие на училищния персонал по 6-8 часа на ден +2часа спортни тренировки пак при учител и пак са с децата си 3-4 часа на ден +почивните дни /ако са свободни/. Дори от 2 годишни до 11 годишни децата стоят при учителите от 7ч сутрин до 18ч вечер това е 11 часа на ден всеки ден. Та кой възпитава децата на България? Кой е възпитал зле възпитаните и мързеливи служители? Дори свободни /безработни/ родителите имат почти наравно с учителите време за образоване/възпитание на децата, лошото е че ако не работят родителите вие ще сте орязани от към заплати, не само децата от храна.
Докато не ви влезе в многообразованите мозъци, че сте зависими от това, което вършите. Ако вложите сега труд в учениците те ще станат умни и добри българи, които ще работят за по-високи заплати, ще плащат повече данъци и ще има повече пари за вас, както за заплати така и за пенсии и ще може да видите плодовете на вашия труд след не повече от десетина години. От вас учителите зависи.
Да ми кажеш, че учителите не са ми длъжни е доста нагло, те са персонал със заплати от нашите данъци, работят в сгради поддържани от нашите данъци и са ми толкова длъжни, колкото е длъжен служителя в данъчното да ми приеме и обработи документите, дори повече защото им поверявам най-милото си. А професията те са си избрали не съм ги насилвала да стават учители и никой насила не ги държи на това работно място. Ама е сладко да работиш само в делничен ден, по 6 часа, да ходиш по безплатни екскурзии, да имаш по два месеца платен отпуск годишно и ако може да изкараш нещо отгоре от програма "Успех" по 12лв за 40 мин добре идват. Знам, че ще се заядеш със заплатата от 600-1000лв та да ти изясня какво обяви в началото на 2011г Красимир Велчев "Средната брутна учителска заплата е около 710 лв., като на места достига до 1000 лв. Това съобщи главният секретар на министерството на образованието. " Ако на това му викаш про боно??? Сметни сама 22 работни дни по 6 часа на ден = 132часа месечно. 710лв делено на 132часа е приблизително 5, 40лв на час. За сравнение средната заплата в страната е 3, 30лв на час.
П. П И да се мъчиш да ме обиждаш и да се чудиш как да ме наречеш това си е пълната истина, с приложени доказателства.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 1f55f85b67
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Номер 15, в голяма грешка си. Сигурно така ти изнася.
Но да те светна, че ти не плащаш заплатите на учителите. Те сами си ги заработват. В 200 - 300 процента при това.
По логиката ти излиза, че само хората, пряко ангажирани с производство, си заработват заплатите. Само те правят нещо материално. Тогава кой изкарва твоята заплата?
С данъците си всички осигуряват не само себе си и децата си, а и социално слабите. Искаш да кажеш, че децата на хората без доходи или с много ниски доходи нямат право на образование, защото родителите им не си плащат?
Освен това с данъците не само ти, а и учителите, осигуряват онази част от държавния сектор, която е освободена от данъци. В това число - родната полиция и ред държавни служители.
Изказванията ти за учителските заплати са нелепи. Нетното възнаграждение на един учител на 30-32 години с магистърска степен и 5-6 години трудов стаж е 480 лева. Работното време не е 6 часа. Това са само часовете, прекарани с учениците. Времето за подготовка, проверка на писмени работи, изписване на документация със сигурност надвишава твоите чистички 8 часа. А и тези заветни 6 часа, в които така заядливо си се вторачила, нямат нищо общо с 8 часа на бюро зад монитора.
Не съм учител, но има такива в семейството ми. Заплатите им са в пъти по-малки от моята и са в пъти по-изморени от мен. Обичат си работата и нямат нужда някой да им размахва пръст и да им обяснява за свободния избор. Особено хора като теб, абдикирали тотално от родителската си роля.
Програмата "Успех"? Егати майтапа! Тя дори още не е изплатена!
Аз си обичам учителите, благодаря им за всичко, което са направили за мен. Има си мърша всяко стадо. Но качествените хора са повече. И онова, което постигнах, го дължа в голяма степен на тях.
Значи излиза, че не аз техните, а те моята заплата плащат!
Не ми бъркат в здравето 48-те дни отпуск. В белите държави учителите имат регулярно право на едногодишен платен отпуск...

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 769748f5c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Не 16 Пак не си ме разбрала, плащам на учителите за да ми свършат услуга, да научат децата на България. Като на всеки, който работи, му се плаща за някаква услуга, в такъв случай той е ДЛЪЖЕН да я свърши, длъжен е на шефа си на човека от който му идва заплатата. В случая на учителя шефът е народа тоест аз и всички българи.
Моята заплата си я изкарвам аз, като си върша задълженията.
Безработни или не, като учител е длъжен да научи децата а не да се интересува от материалното състояние на родителите. Общо като държава му плащаме за всички деца в класа.
Знам кой служители вземат заплати от държавния бюджет защо ме осведомяваш за това въобще??? Знам, че полицаите са ми длъжни и като ги извикам идват, не ми казват не съм ти длъжен.
В началото на 2011г Красимир Велчев обявяви 550лв минимална учителска заплата, като много малко от учителите вземат тази сума. Защото е начална, за излизащите от университета, тези който са без стаж и степен. А това, че не си си изкарала степените никой не ти е виновен, знаеш добре, че един изпит в Варненския може да ти увеличи месечната заплата с 40-60лв. Не е задължително да си изкарваш петата степен-да издадеш сборник, но ако искаш по висока заплата, какво ти пречи! Нарича се професионално израстване. Държиш изпит за чужд език после за компютърна грамотност вземаш двата изпита и така стотина сто и двадесет лева отгоре всеки месец.
"Времето за подготовка"- не те ли подготвиха достатъчно в университета, все едно и също повтаряте с години и пак искаш време за подготовка- все едно да работиш на машина и да искаш обучение всеки месец наново, за същата машина.
"проверка на писмени работи"- колко пъти проверяваш тестове годишно-най много шест пъти???
"изписване на документация" - сега ме уби, кой знае колко документация пишеш, че си слагаш по два часа дневно. Затова, че работата ви не е лека ви се дава дълъг отпуск това не го смяташ към сметките си.
"абдикирал тотално от родителската си роля"- хайде да не си поставяме етикети, въобще не говорим дали имам деца или как "те" са възпитани. Говорим за учителската отговорност, дали учителите са длъжни да изпълняват задълженията си, както професионални така и морални, защото обучават бъдещото поколение и то е в техните ръце всеки ден.
А колко са уморени твоите хора? Никой не може да прецени дали аз съм по изморен от тях, а просто по-малко се оплаквам от избора си. Те са направили своя аз моя, който не може се отказва и сменя професията.
Дали програмата Успех е изплатена или не още, те учителите пак ще си приберат по 12лв на всеки 40мин. Няма да ги излъжем, щом са се напънали.
Никой не е казал, че аз не си обичам учителите който са били истински учители, от който съм научил нещо. Никога не съм пренебрегвал тяхната заслуга, но само на тези който знаят как да си вършат работата. И не, те не ти плащат заплата ако си лежиш у дома, плаща ти този, който изисква от теб даден труд, и ще ти плати само и единствено ако го свършиш качествено. За разлика от учителите, качествено или не те си взимат заплатата, дори да се лакират в часовете.
"В белите държави учителите имат регулярно право на едногодишен платен отпуск. " - Тука много се изложи! Къде коя държава? Ако всяка година имат право на такъв отпуск, кога работят? Ако имат право да си стоят у дома платено защо въобще...

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 6b7a87479a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Споко, 17, аз не съм 16. И добре те разбирам. Toчно така е - както си го описал/а. Работя шест часа на ден, няма и толкова. Гледам лошо подред - и родители, и деца. Ако съм в добро настроение, се лакирам в час. Ако съм в криво - пия детска кръв и стрелям на месо.
Не ползвам градски транспорт - яхам метлата до работа.
Тестове? ! Проверяват се със син химикал. С червено проверявам само името. Ако е правилно написано - отличен. Ако е с грешки - много добър, за поощрение. Имам два месеца годишен отпуск, ходя на безплатни екскурзии - както в страната, така и чужбина. Била съм в Гърция (три пъти), Италия, Австрия, Унгария, Холандия, Англия (два пъти). Всяка есен съм на Боровец, всяко лято - в Созопол. Free of charge :). Жалко, че не пия - алкохола бих могла да си го конфискувам в промишлени количества. Поне с цигарите не съм капо :Р
Е, как да се оплаквам. Ами аз си обичам работата! :DD
Хайде сега, успокой се, пий си хапченцето... да не получиш срив в системата :)... че иначе как ще ми заработиш заплатата :)))

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 769748f5c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   №18 Точно затова пращаме децата на България при теб, за да ги научиш да намират по евтин и екологичен начин на придвижване, то горивото стана доста скъпо.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 9364ceff52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Уча за детски и начален учител. В началото бях много щастлива и развълнувана от професията която си избрах. Сега, след практиката и в детската градина, и в училище, съм със смесени чувства. Децата ти дават много любов, зареждат те с енергия и положителни емоции, понякога те ядосват много, но въпреки всико си ги обичаш като свои. Учителската професия според мен е много отговорна и сериозна работа. Не че имам много голям опит, а и все още не работя като действащ учител, но по време на практиката видях как стоят нещата. Много родители, смятат че учителят и само учителят е виновен, че тяхното дете не иска да учи. Е, не е така. Съвестният учител се опитва по всякакъв начин да предостави учебният материал по интересен и достъпен за децата начин, но някои деца просто нямат желание да са в училище. Много е лесно отстрани да кажеш, че учителя го мързи да се размърда и да направи уроците си интересни, че то няма нищо сложно да преподадеш нещо си там. Напротив, иска се сериозна подготовка за един урок и повечето учители я полагат. Това да отговаряш за 20-30 деца, докато са на училище, да са изяли закуската си, да се стараеш да те слушат и разбират в час, да ги изслушваш и да им помагаш при възникнали проблеми, да внимаваш да не се наранят, да не се сбият, да не се скарат или обидят и т. н. е отговорно нещо. Повечето учители си вършат добре работата, но понякога се иска много повече разбиране и помощ от страна на родителите, все пак това са техните деца. Учителят дава всичко от себе си, каквото може и е по силите му. Учителите на са някои супер герои със супер сили и възможности, не могат да са на няколко места едновременно.

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 769748f5c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   №20 Точно така "съвестен учител". Ако ти като учителка в детска градина и и начален учител имаш дете, което е посещавало часовете ти редовно и след първи клас не знае какво е квадрат или си няма на идея как се пише буквата "А" в кой е проблема в детето в родителя или в учителя? По принцип всяко нормално дете можеш да го научиш да пише стига да му се обърне нужното внимание.
Но тук темата е друга. Трябва ли /длъжен ли е/ учителят да обръща внимание на дете, което му е прилошало или има диабет, трябва ли да го праща при фелдшера? Или да не му дреме както някой учители правят, с извинението, че имало лъжливи деца.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker