Отчужден към близки, но не и странични хора - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Отчужден към близки, но не и странични хора
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 2093 пъти
Здравейте! В последно време забелязвам, че съм отчужден от близките си и роднините - по моя вина. Подсъзнателно отбягвам дълги разговори с тях и не споделям много с тях, защото не искам. Сигурен съм, че има много неща за мен и около мен, които дори не знаят - отново, защото не споделям с тях.
От друга страна същите тези неща нямам проблем да ги кажа на най-верните си приятели, дори други хора, които не са ми толкова близки. Миналата седмица например бях при лекарката ми. Подхванахме темата "какво мислиш да правиш вбъдеще", която съвсем открито избягвам да говоря с родителите си. Друга тема, която не обичам да говоря с тях (по-точно баща ми, чичо ми) са жени и "кога най-после ще те видя с момиче? ". Преди години имах приятелка с която се разделихме един ден. Приятелите ми знаят за нея, но не и роднините ми - когато ходих на срещи им казвах, че излизаме с най-добрия ми приятел.
Това са само някои от примерите свързани с проблема ми. Вие какво мислите? Това не е добре, нали? И не, нямам намерения да ходя на психолози/ психиатри/ психари/ психопати и подобни :)

Мерси

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 03f1fa66f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "И не, нямам намерения да ходя на психолози/ психиатри/ психари/ психопати и подобни :)"

Хахахахаха, с последните две как се смях! :D :D :D

Това е така, защото ЗНАЕШ, че близките ти имат очаквания то теб. Ако живеете в по-консервативна и изпростяла среда, и ако си във възраст 20+, ЗНАЕШ, че сега се очаква от теб да се задомиш, да имаш семейство, деца, а може би ти просто НЕ ИСКАШ.

Следващо - щом да е така, значи те ИЗОБЩО НЕ те ПОЗНАВАТ, не знаят какви са целите, мечтите ти и т. н.
Ако питаш мен - СПРИ Да отбягваш тези разговори. Другият път като те попитат какво искаш, отговори, че ти се живее или просто там каквото ти се прави, ако не са съгласни - обясни им, че това е твоят живот и твоите избори! :)
Късмет. И действай по-бързо, защото не вредиш на никой друг, освен себе си. Понякога децата не избират родителите си.. или обратното. Не е въпроса до твоята сполука, а до това, че не си извоювал място, съответно не го заслужаваш. Затова работи по-бързо по въпроса. :)

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: b0f8b060e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тая история, щом не е при семейните, значи въпросът ти е съвсем друг... :( :( :(

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: b9e7781566
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Мда, ех... и на мен ми се е случвало! ... Мислиш, ама да не би да съм отчужден от тях? ! Ами едва ли! Хора различни, и това че са ти роднини, не е гаранция, че ще сте много близки по-характер или същност :) Ако ти казваш "А" те "Я", вездесъщия комуникашън, няма как да се осъществи :)) То си е очевидно, у някой хора, има нещо като бариера, оганичение за разговор, и се усеща, това блoкира. А и теб те притеснява да говориш за себе си, и свoйте виждания с тях, защото вътрешно знаеш, че няма да те разберат, не и както на теб би ти се искало. А с прителите си, с тях ти е лесно, нищо не те притиска, нямаш невидими стени. Нито би очаквал някоя градивна "критика", или порицание! ...

(Поначало) Още има родители, дето не са разбрали, че децата им не са "точни копия", или клонинги на тях самите :D Нито че децата им имат и свой желания, мечти! ... Най-забавно е като родителите се стремят да манипулират решенията на децата си, и да ги карат да се стремят там където те някога не са успели :)) Ta, май повечето родители, се изживяват наново като деца, и се опитват да живеят живота на децата си!!! На место да им дадат поле за развитие и изява на възможностите им. А как става ли? Чрез приeмственост и предразположение, да покажеш на детето си, че му имаш доверие, и да му дадеш разбиране и подкрепа :)

Номер 1 - За жалост тия неща с "Другият път като те попитат какво искаш, отговори, че ти се живее или просто там каквото ти се прави, ако не са съгласни - обясни им, че това е твоят живот и твоите избори! :)" Не винаги помагат, зависи от типа родители!!! :))

Към автора, ми да, не е добре :) Постаряй се да общуваш. Е, поне за каквото трябва, защото всеки си има свойте малки "тайни", или "лични неща", които би споделил, само с "най-близките" си! Хах, ... :) Под най-близки, разбирай, тези с които имаш нещо общо, дали душевно, дали житейско и знаеш че могат да те разберат.


~winterfire~

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c6f72203a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Автор: Мисля, че някои хора ме разбраха погрешно :) Харесвам семейството си и през повечето време нямам проблеми с тях. Но понякога имам чувството че са някакви вампири които смучат и последната ти капка самочувствие, а после ти го завират право... но без подробности :) Според ме това е причината. Знам добре, че ме подценяват и това ме кара да ги отбягвам подсъзнателно или нарочно.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: e41addaa9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Напълно нормална човешка реакция. Лошо няма и не трябва да се притесняваш. Правиш го, защото ако кажеш на близките си, те ще си дадат мнението, от което всъщност нямаш нужда.
За приятелката: Ще искат да се запознаят с приятелката, после ще я обсъдят и ще решат или да я приемат изцяло направо за снаха, без твое решение /те ще станат по близки с нея от колкото с теб/ или ще ти натякват остави я от страх да не я вземеш за съпруга. Затова предпочиташ въобще да не споменаваш наличието на приятелка докато не си напълно сигурен, че тя ще е жената.
За плановете за бъдещето по същия начин но там има и още нещо ако не се получат натякване "аз казах ли ти"
В крайна сметка добре правиш така като не ги натоварваш с информация ще те обичат повече от всеки друг.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker