Какво мислите за отхвърлените? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво мислите за отхвърлените?
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 1945 пъти
Утайките, хората на ръба подвластни на един по различен начин на живот. Семейство алкохолици, физическото насилие и психичиския тормоз. Тези хора са в нашето общество! Мислите ли, че трябва да бъдат игнорирани или точно обратното. Темата е много деликатна и болезнена за потърпевшия, но по важното е как да приемем тези хора и как да бъдем полезни... Въобще, правим ли достатъчно за тях или просто ги отхвърлямеее...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: c7b33a46fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Към автора: А ти какво мислиш за естествения подбор? Щеше ли да го има съвременния живот ако утайката на обществото беше съжалявана и стимулирана? Вземи помисли малко!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 744b31bad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мисля, че никой не е „отхвърлен“ по рождение. Вярно, има хора от асоциални семейства, но от тях самите зависи, дали ще продължат семейната традиция или ще са други.

За разлика от други страни, България действително предоставя поне шанс на тези хора. Имаме обществена образователна система, където децата от всякакви семейства учат заедно. Детето на Цецка Цачева например нарочно се облича с евтини дрехи, макар че са заможни. В моя клас имаше да кажем деца от асоциални семейства, но и 3-4 човека, които бяха повече от богати. В България няма и класи (аристократи, индустриални семейства), както това е в другите европейски страни, от САЩ до Китай. От една страна заради турското робство от начало сме в един кюп, от друга страна най-късно комунизма изкоренява всякакви възможни претенции на някои хора. Това е може би единствената положителна страна на този режим - равни сме и днес, не по пари, но по култура, маниери и възпитание.

Така и не се наложиха частните училища, по този показател сме като Русия, страните от Средна Европа и Бенелукс. От всеки зависи, какво ще направи от себе си!

В една Англия да кажем ти трябват 30 000 паунда за интернат, ако искаш да принадлежиш към т. н. „общество“.

Темата е много обширна, но за мен, поне у нас от отхвърлените зависи, дали ще са такива.

Който е алкохолик и асоциален не може да очаква обаче да бъде приет в обществото.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 26311e70f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Тези, които отхвърлят другите са тези, които трябва да бъдат отхвърляни....

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: a5414d38bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В никакъв случай не трябва да бъдат отхвърлени. Всеки има своя път в живота и никой на този свят няма право да анатемосва или отхвърля някого, само защото не разбира начина му на живот или подбудите за постъпките му. Всяка душа извървява определения си път по различен начин, от нея зависи какви уроци ще научи. Никого не мога да съдя, никой не е по-добър от мен, дори бездомния пияница, защото не е в моя власт да съдя. Има една много поучителна притча в библията за блудницата, която била заплашена да бъде убита от тълпата с камъни. Та така-нека който е безгрешен да хвърли камък. Не ни е дадено да съдим в този живот, защото всички сме тук да се учим-едни по един начин, други по друг. По-важно е до какви изводи стигаме, какво научаваме. Това, което знам е, че не трябва да таим злоба, омраза и нетолерантност към хората, които не разбираме, защото не всичко на този свят можем да си обясним. Подбудите и потребностите на хората са бездна, в която те се лутат, търсейки успокоение за душите си и всяка потребност и начина и на удовлетворяване са толкова различни и индивидуални, колкото и души има на този свят. Понякога, търсейки себе си, ние нараняваме хората около нас, и затова бог ни е дарил способността да прощаваме. Да простиш от дъното на душата си е най-пречистващото, най-освобождаващото чувство, без значение дали прощаваш на хората около теб или на самия себе си.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1aaf437010
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Всеки един човек и случай са различни... аз например познавам няколко пропили се, хора които допреди са били супер силни и с добра работа и положение в обществото. Но става нещо, което ги бута в пропастта....

NoBody

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 961fdbbab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз мисля,... че и те са хора, нали? И ето защо не бива никой да бъде отхвърлян! :) Живеем в едно време, в едно общество, спрямо едни норми, но... колкото и труден да е живота, трябва ли да се превръщаме в зверове?... :)) И да държим далеко от нас си всеки които е малко по-различен! Над това всеки да помислиш! ;) Каква вина ще имат тези хора? И имаш ли изобщо, че живота ги е тикнал, между шамарите, сред разрушаващите се ценности, и болката. Тези хора са жертви, на съдистичното и безотговорно време, където моралните норми, и душевните ценности са така пред изчезване, че и с мискроскоп да ги търсиш, ще е като да търсиш, игла в купа сено!... Иии.. колкото и някой да си криви душата, защото не му е на кеф, да е така, е факт, че така. Достатъчно е да се огледаме, и да си дадем сметка всеки ден какво се случва около ни, и какво правим ние! :)

Хммм... ден след ден, се появяват, теми, форумни разсъждения, общи приказки, за колко зловещо място бил
света, и каква самота имало. Че не било правилно да се
държат едните студено с други, веднага се намира кой да подкрепи. Та... ако приемем че темата е истинна, излиза че има хора, които не отблъскват другите :) Дали обаче е така, или всичко е само на думи?!... :) Защото навън, точно обратното става, тук всеки дава съвет, разчитайки че другият ще постъпи по-добре от него :D Как не разбрахте, важно е вие как ще постъпите, а не другите!... Който знае какво е правилно, нека го прави!!! А не само да стой да знае, да вижда, и да игнорира. Според вас, защо основните житейки теми се повтарят постоянно,... до втръсване?!... На мнение съм, че защото никой не прави нищо! Хубаво е преди да съдите и игнорирате хората, да се опитате да се поставите на тяхно място. Нищо не е сигурно, кой както се държи, утре, други ден, някой може да приложи същото върху ви!...

Кое ни прави хора? Трите "С"-та ;)) Солидарност, съпричастност, състрадателност,... както и толерантсност.
Разумният и не егоистичен, знае да прилага на практика
мисълта "дръж се с другите така, както искаш да се
държат с теб"!!! :) А тия другите, ако не искат да бъдат
отхвърлени, правят нещо с което да променят мнението на
околните за себе си. Ако вали, какво правиш? Вземаш си
чадър! Ако е много слънчево, очила! Е? Който не харесва
нещо от живота си, прави всичко възможно да го промени.
А не, ама защо? Ама как? А останалите, те пък ако са
хора, а не "хора", ще оценят усилията им, и ще ги допуснат до кръга си.


~winterfire~

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker