Позитивно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Позитивно
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 1976 пъти
Чета редовно историитв Ви тук, реших да Ви напиша едно послание, което се надявам да Ви обнадежди.
За всички от Вас, които се чувстват недоволни от живота си, по една или друга причина. Нека погледнем малко по-позитивно над цялото си съществуване.
Ако се огледаме около нас, ще видим, че всеки от нас се фокусира върху нещата, които му липсват, а не върху тези които е постигнал. Но ако за момент спрем да виждаме това, което нямаме, а се вгледаме в това, което притежаваме ще видим, че наистина сме благословени. Много от другите хора по Земята само могат да мечтаят да имат всички тези неща, които ние приемаме за даденост.
Помисли, че:
Желанието на бездомника е да има тази малка къща, която ти мечтаеш да смениш с по-голяма.
Майката, която е изгубила сина си е готова да изтърпи всичко, на което твоето непослушно дете те подлага.
Бащата, който не може да изхранва трите си деца с радост е готов да започне работа, която ти никога не би работил и ти се струва непоносима.
Жената, караща колело 10 километра до работата си с радост би имала колата, която ти толкова много искаш да продадеш.
Самотната жена би обичала мъжа, който хвърля чорапите си и забравя да оправи след себе си.
Осиротялото дете не би имало нищо против майка, която да го кара всеки ден да си подрежда стаята и да пише домашните си.
Осакатеният юноша с радост би изкачил всички тези стълби, които ти ежедневно проклинаш.
Жената, която лежи в болница не би имала нищо против да се прибере бързо след работа, за да сготви ядене и да бъде със семейството си.
Виждаш ли всичко е в начина, по който гледаме на нещата.
Ако започнем да гледаме на живота от правилната перспектива и се съсредоточим върху нещата, с които сме благословени, ще се изпълним с благодарност. Да се съсредоточим върху нещата, които имаме, а не тези, които ни липсват е най-добрият и щастлив начин на живот.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: f4cddeabcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Евала!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: a47b89a7f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря, за това, което сподели с нас!
Сара

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 4b59be3beb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Огромно БЛАГОДАРЯ на автора! Просълзих се , толкова е хубаво някой да ти напомни за всички плюсове в живота които подминаваме и които са в живота ни !

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 6bb8ea4cfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Поздравления за хубавия пост. Това е самата истина. Трябва да ценим това което имаме, а не все да искаме. Дано повече хора прочетат това, повечето имаме нужда някой да ни отвори очите. Благодаря за това което написа!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1512aca11c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Да, звучи добре, но по този начин няма ли да спрем развитието си? Ако се примирим ние няма да се надграждаме. Ако се откажем от целите си - какво става с нас?
Иначе съм съгласна, просто я има и тая възможност.

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 50a86b579c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Поздравления не можах да мина без да пиша коментар... наистина е така даже за това нещо бях чела една книга казва се '' пространство на варианти'' на Вадим Зеланд. Благодарим ти за това умното писание :)).

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: b57e4878d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Знаеш ли, че много си прав(а).

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 0d37a418a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Авторе само не си споменал, че за да имам аз тази малка къщичка, тази кола, тази работа, този мъж, съм положила усилия, каквито тези хора, който ги нямат не са положили. Нима не мислиш, че щом работя от 16 годишна и спестявам, щом съм учила едновременно с това, не заслужавам, моят дом, колата или мъжа до себе си.
Аз съм на мнение, че в повечето случай, с изключение на болестите и смъртта, сами сме си ги заслужили нещата, който ни се случват. А някой болести също сами си ги правим.
Да не би аз да съм направила на безработния мъж трите деца. Като си знае, че не е достатъчно образован и високоплатен специалист защо прави три деца? Или съм длъжна щом имам мъж да търпя захвърлените мръсни чорапи. Защото едва ли не може да го нямам и след като му измия краката следва да му пия водата така ли? Жената, която лежи в болница заради това, че е бързала след работа да готви, сигурно затова е там, не е имала време "горката" за себе си.
Затова авторе не разбирам начина на мислене, който предлагаш!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 0e5a481d1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Донякъде съм съгласна с номер 8. Все пак евала за позитивното мислене. Просто все си мисля, че почти за всичко сме си виновни сами. И да, понякога живота е горчив и ни подлага пред много големи предизвикателства. Но силата на човешката психика е необятна. Неволята учи. Може би разсъждавам така, защото всичко което имам днес, е плод на много усилия. Смятам, че човек има да направи в живота си... 3 или 4 важни избора, които ще са определящи! И всичко зависи от това, колко силно искаме нещо. Някои хора късно го осъзнават. Преди няколко години седнах и обмислих приоритети си. Обмислих кое желая най-силно. И сега съм на път да сбъдна всичко. Но никога не трябва да забравяме от къде сме тръгнали. Алчността е ужасен порок. Добре е човек да се цели на високо, но трябва да е доволен дори и от малкото, което е постигнал.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: d5a935c4a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   №8 твоите разсъждения са всичко друго, но не и пример за позитивно мислене. Ти си просто един кисел гъз, само че от женски пол.
И за твое сведение - най-безработните, най-неграмотните и най-нискоквалифицираните (цигани, араби, индийци) най-много се множат. Докато европейската популация застарява и се стопява.

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: aa06361213
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Съгласен съм... с автора/ката :) Хората са много негативни, към всичко. Не оценяват каквото имат, докато не го загубят! Защо? Защо винаги трябва да е така! ... Обичай каквото ти се дава, обичай каквото имаш :) Защото не е сигурно дали ще го има утре, и дали това утре няма да ти отнеме и малкото което би трябвало да те радва! ...

Ама проблема не е само в това. А и в капризите ни, във високомерието което се стеле навред. В егоизма, в материализма, ... всеки се затваря в себе си, и гледа на другите от много високо! ... :))

Да не говорим за липсата на толерантност. Но както и да е! ... Просто ние не мислим, какво би било да нямаме, а какво би било да имаме! ... А кой какво е можел да напрaви, и в това има истина! Ама не винаги от нас зависи. Понякога е до късмет, какъв ще е живота ни и как ще се развие. Но дали ще бъдем положителни зависи само от нас си :)


П. С. Който иска да ми зададе въпрос, или каже нещо. Може напълно АНОНИМНО да го направи на [НАРУШАВАНЕ НА ПРАВИЛАТА] :) Не е нужна регистрация. Гарантирам, ще има отговори.


~winterfire~

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 1f5d1144a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   точно си казал всичко

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker