Много съм слабохарактерна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Много съм слабохарактерна
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 3309 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 21г. Това че пиша тук може би също е доказателство на заглавието на проблема ми.
Истината е че съм прекалено слабохарактерна и твърде много се влияя от мнението и поведението на другите хора. Това ми е проблем още от малка в началното училище, гимназията... просто винаги съм била от децата които ги мачкат, правят за смях и т.н и вече в този период от живота си осъзнавам, че аз сама съм виновна за това тъй като моето поведение провокира такива реакции в другите хора...

Осъзнавам, че имам прекалено много комплекси, основателни или не и доста често се чувствам глупава, дори приятели да ми казват, че не е така... Но понякога съм много стеснителна, не умея да говоря това което мисля с риск да не засегна някой или заради последствията. Страх ме е да говоря за чувствата си и доста често се съгласявам с неща, които искам тъй като се притеснявам. Не съм конфликтна личност и не обичам да се карам, но правя прекалени компромиси и хората го виждат и се възползват от това, особено ако те са с по-твърд характер.

Иска ми се да се чувствам по-силна и уверена, а не да се засягам и от най-малката забележка и тя да ме притесни. Просто съм прекалено чувствителна и всички тези години с негативно отношение към мен не се изкореняват толкова лесно. Просто сякаш съм свикнала другите да ме мачкат и да се чувствам по-слаба, неспособна, глупава и т.н... Знам, че сама се поставям в ролята на жертва но въпреки това не знам какво да направя... за това се обръщам към вас да ми дадете съвет.

Благодаря предварително за всеки отговор! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: 1bfbb94c35
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Момче на 21 години ти пише. Аз бях в същата позиция преди години.
Хормоните контролират поведението, промениш ли тях - променяш поведението си, а тези поведенчески промени започват с времето да действат на мозъка и да променят навиците и характера ти. Имаш прекалено много захари, адреналин и кортизол в кръвта си.

Отговорът е спорт. Или се запиши на нещо, или тичай всяка сутрин, увеличавайки интензитета на бягането постепенно. И гледай да е на слънце, за да синтезира кожата ти витамин D. Дигай дъмбели за мускули или ходи на фитнес.

Тези натоварвания ще "измият " вредните хормони.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 5a71baa199
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Айде пак глупости за силен и слаб характер. Това, че се стараеш да си осигуриш спокойствие на душата не означава, че си слаба, безволева и хиляди глупости на търкалета. Проблема ти е, че ти имаш проблем със себе си, а не околните с теб. Ти не се харесваш затова бързо се засягаш, страдаш, когато някой ти отправи забележка или коментира. Нужната ти е промяна-стой далеч от хора, които те подтискат, намери си такава среда, която е достатъчно тактична и зряла и приема, че не всички хора са като тях, уважава правото ти на мнение. И повярвай ще се почувстваш много по-добре, даже ще започнеш да се харесваш малко по-малко. "Избягай" от мнението на околните и мнението за себе си.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: f01442256f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   От Авторката
Номер 3 Аз знам че проблема ми е със самата мен а не на другите с мен.. мисля че в поста няколко пъти го казах, че просто моето поведение е такова че да предизвиква такива реакции в другите. Защото когато някой ме обиди се засягам но мълча и ми става кофти а не се защитавам било то дори и чисто словестно и за това се чувствам слаба. Да хора които не са ми приятни, избягвам имам и приятели но много често среща с такива хора са неизбежни навсякъде...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 6bde5bcac7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Знаеш ли забелязвам нещо в теб, а това е че въпреки вси4ко ти си едно интелигентно моми4е, открила си проблема си, осъзнаваш гоо и се опитваш да го оправиш търсейки начин за това! :) Добре си го обяснила и въпреки вси4ко ти казвам, и аз, че ти не си СлАбохарактерна!

Знаеш ли колкото и да не ми се иска, аз съм като теб. Когато ми кажат нещо, аз го приемам много на вътре и ми става много кофтии. Внимавам в думите си, гледайки да не обидя някои.

Както и да е, ти си го споделила тук и знам че не беше редно да разказвам за мен! :)
Знам какво е просто да те мачкат използвайки те. Може би, трябва да се отделичиш от хората който, мислиш че те мачкат за поне около 1 месец. Там където ще отидеш да се запознаеш с хора който не им пука, оби4ат да копонясват и държат на това да ги уважават, колкото по дълго прекараш с тях толкова по добре за теб! ГАРАНЦИЯ без да им казваш за проблема си те ще ти помогнат! :)

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 295d14d1c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Какво да ти кажа, като бях малък и аз бях такъв, но в последствие се отърсих. Живота ми е някакси странен и сега, но поне съм заобиколен от приятели които съм мнщастлив. Попринцип рядко ми се случва да го казвам, но за такива хора като теб помагам за да може и те да усетят живота така както трябва. ДОста познати имам на които съм помогнал и сега те се чувстват уверени със силен характер и винаги готови да шпомагат на др, защото знаят какво са минали!

 
  ...


...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 8051da102a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Същата съм като теб. Ще следя темата ти... дано поне ти се справиш с страховете и комплексите си!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 295d14d1c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Въпреки това, което прочетох ти си мн интилигентна и умна. Смятам, че можеш да се справиш, но ти трябва човек който да ти помогне, защото без добър приятел на който да разчиташ и да ти помага... Незнам какво да кажа.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 8d68313fa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ти се поставяш в ролята на жертва, но пък другите с удоволствие се поставят в ролята на насилник и нямат проблем с това. Самата фраза "поставя се в ролята на жертва" е измислена, за да оправдае онези от другата страна. Тя намеква, че е нормално да ни тъпчат психически и да ни бият, а ние трябва да сме благодарни за това и да не се оплакваме. Ако намерите дори една държава или поне планета от Слънчевата система, където това се смята за нормално поведение от 100% от живеещите там, тогава мога да си помисля. Не мнозинството, защото то не винаги е право. Дали в Германия Хитлер е бил мразен от 90% от германците по онова време? :)

Авторке, трудно е да излезеш от този омагьосан кръг. Трябва да усетиш в кои моменти се засягаш от забележките на околните и след това започни да си мислиш в тези моменти неща от рода на: "Защо ме интересува какво мислят? Дали те са най-просветените/знаещите хора, че да вярвам сляпо на тяхното мнение? Не мога ли просто да подмина забележките им без да се впечатля от тях? " Отначало ще ти е трудно, но след определено време ще свикнеш да ги игнорираш все едно не са по-важни от теб, а просто част от пейзажа. Това трябва да направиш - да ги свалиш от пиедестала, който си им дала и да ги сложиш на дъното, където им е мястото, щом им е забавно да унижават и тормозят по-слабите от тях.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker