Лоша ли съм или егоистична? А може би права? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Лоша ли съм или егоистична? А може би права?
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 2211 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 22. Имам си приятел, с който живеем заедно от няколко години. Проблема е следния. Не искам да ми кара колата! Защо ли? Защото не я пази, кара като луд и дори скоро се блъсна, да де не беше виновен той, но все пак можеше и да предотврати инцидента. Колата ми беше помляна, 4 месеца ремонти... маса пари (знаете колко малко пари изплащат застрахователите). Сега колата ми е като нова!

Боядисана, оправена... и му заявих, че повече няма да я кара. Познати наскоро ми казаха, че я думкал по пътищата като каруца... а и знам, че е така. А неговата кола вече издъхна... след милион блъсканки, а е толкова яка... нова и скъпа. Сега се мъчи да я продаде, но има куп забележки по нея и едва ли някой ще я купи. Та не искам пак да потроши и моята, обичам си я много, с много усилия и лишения си я купих, беше ми мечта... снощи му казах да не я кара вече, а той започна да ми кряска, че вече нямало да се "грижи за нея", примерно да ми смени накладките или гумите.. маслото, и сутринта реших да си напрая едно кръгче из града и като влязох в колата разбрах, че я е карал, седалката беше размърдана.

Позвъних му, а той ми каза, че си е негова работа, дали ще ми кара колата, като се налагало, нищо не можело да му кажа. А каква лъжа ми метна само... че ходил за цигари :Д а цигари в него си нямаше. Посъветвайте ме как да предотвратя това той да ми кара колата, от къде да знам, че докато спя няма да ми вземе ключа и да отиде за "ЦИГАРИ"...? ! Много ми е трудно, направо... а преди като му потрябва колата ми и като излезе направо изтръпвах, като го знам как блее и не гледа в пътя.. :( не съм перфектен шофьор, но си я пазя много. Мноо се дразня като карам и той се вози, постоянно ме стресира, аз знам как да се държа на пътя, нямам нито едно произшествие до сега, а той наи-малко 7 без да преувеличавам. Помогнете ми, дайте ми съвет.. как да постъпя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: c98a999f5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ж30: С такъв тарикат на дребно, проблемът, че ти е карал колата, май е най-малкият... Как понасяш подобно високомерно поведение? !

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 5b43703028
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз имам подобни проблеми с карането на моята кола от приятеля ми. Той обаче е перфектен шофьор. Ама... си има кола. Проблемът е, че моята харчи по-малко/дизел е/! Та предпочита да вземе нея, че му излиза по-евтино. Е, взех си ключа-не ми го е отказал.
Колата е МОЯ! Да си кара неговата-тя не е в цветущо състояние. Колкото пъти съм карала неговата, толкова пъти съм имала проблеми със скоростите-има проблем някъде и се сменят трудно, особено 2-ра и 3-та. Аз съм била виновна, че съм лош шофьор-нали има 25 години стаж зад волана, аз 5, та...
Колата ми е на 13 години, но е с 10 год. по-млада от неговата. Решил моичкият, че съм паркирала далеч от входа ми-вземе, че я премести баш пред входа, да се мръщят комшиите на мен, не на него. Вземаше си я, когато си прище, и понеже живеем през 2-3 блока, прибираше и документите. Като ми зареди дизел, после ми държи сметка кога и къде съм го изхарчила-а аз возя детето с мен, защото няма на кого да го оставя. И по дъждове и студено време пеш ли да го водя детенце, като имам кола? Дори да е за 100 метра, не ми е дал 3000 лв да я купя. Е, както споменах, взех си ключа/имам два по принцип/, само че се муси и прави на обиден...
Мъжете са сметкаджии повече и от жените. Стотинката и горивото ги цепят на две. А и жената-шофьор я имат за нищо.
Авторке, вземи си ключовете по всякакъв начин! Това е твое ПРАВО и СОБСТВЕНОСТ! И не допускай "приятеля ти" да поддържа ТВОЯТА кола-все някъде има и читави автомонтьори, които не са лъжци. По-добре на тях да се довериш, отколкото на такъв като твоя "приятел"...
Заключвай самия ключ на колата някъде в дома си в краен вариант. Но се бори-дом и кола са СОБСТВЕНОСТ и предполагат ПРАВА, като и ЗАДЪЛЖЕНИЯ.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: ccbca71734
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ха! Ми как, като си прибираш ключовете. От къде на къде ще ти кара колата? ! Накладки и масло се сменят в сервиза.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 4a8ad59891
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Когато живееш с някого от години отдавна вече няма твое и мое. Щом можеш да живееш с него задно да се храните от едни хладилник да плащате заедно квартира/ипотека значи и возилата ви са общи. Как може въобще да ви се свиди една купчина ламарина за любимия? Щом сте в състояние да се скарате с него за колата значи не го обичате достатъчно. Любовта е огромно нещо и не може да се измерва с материални неща като автомобили, вие утре няма да му дадете да влиза в къща, която е останала ваше наследство. Я се поспрете и се замислете струва ли си хабенето на нерви? Кой ви е по близък/нужен колата или любимия?
Жена на 40г

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: f5e95adf79
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   От авторката до номер 4.
Моите уважения, госпожо, но не смятате ли, че би било редно да пази и уважава моите неща. За мен колата ми има сантиментална стойност и не е просто една купчина желязо, както се изразихте. Да, живеем заедно, но това не значи, че няма мое и твое. Ако утре ми каже да се изнасям... пералнята, климатика и куп други неща, които заедно сме изплащали ще останат за него, защото аз живея в неговото жилище. Сега ще ми кажете, че ако го обичам няма да се замислям за това какво ще стане ако се разделим... ами като всеки ден ми се показва вратата е логично да се замислям над това.. но както и да изказвате мнението си, без да сте наясно с много неща, за това не Ви обвинявам...
Представете си ситуацията.. пътуваме, но тъй като аз не се чувствам добре, шофира той... не признава нито легнали полицаи, нито дупки, нито нищо... лангърка колата, все едно е каруца... е и аз ако разсъждавам като вас трябва да си кажа " Да я троши, това са материални неща, аз го обичам... ". Е, не съм съгласна с вас.
Благодаря на всички за коментарите и мненията... мисля, че ще се поцупи няколко дни и ще му мине. Доста време ми я караше, и няма да казвам колко пари съм дала за ремонти... сега е като нова, искам да си я запазя такава, а той да си оправи неговата и да си я кара... Ще се радвам да чуя и други мнения, било то и подобни на номер 4. Това, че не съм съгласна с дадено мнение, не значи, че няма доза правота в него :)

 
  ...


...
преди: 12 години, 1 месец
hash: f366298276
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Да си купи кола и да си я блъска където иска. Що за нахалство е това? Щом не е негово ще го пази.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker