Писна ми от " психолози " - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Писна ми от " психолози "
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 2189 пъти
Наистина вече до гуша ми дойде. В тази страна всеки се смята за големия разбирач и психолог, а всъщност нищо не знае. Гледам хора, които собствения си живот не са оправили, а тръгнали да дават акъл на другите- за какви се мислите? Не знаете ли, че най-добрият психолог за всеки човек е той самият. Кой те познава най- добре? Ти! Кой е с теб от първото ти поемане на дъх до последния спомен? Ти, ти и само ти. Хора вие сами сте си най-добрите психолози. Попитайте вътрешните си гласове и те ще ви отговорят на всичките въпроси стига да имате уши, за да ги чуете. Ей до тук ми дойде от " приятели ", които само ме съветват без да съм искала това от тях и без дори да имам нужда. Да, имам проблеми / то кой ли няма/, но аз сама ще си ги реша. Имам си мозък в главата и мога спокойно да се справя с всичко.

Трябва просто време- това е! Само като се заговоря с някого и веднага започват едни изтъквания кой колко много бил преживял и как едва ли не от всичко разбира. Ами разбирайте си мълчаливо, бе хора. За какво излишно си избивате някакви комплекси и занимавате с тях околните. Щом сте тооолкова големи разбирачи защо животът ви на нищо не прилича- всичките самотни, изоставени, безработни, неуки- въобще на дъното, нооо разбират от всичко. Не се обръщам към хората тук- не искам да ви нападам. Яд ме е на всички като цяло. България освен родината на хиляди певици, родина на хиляди разбирачи от политика се оказа и родина на хиляди психолози. Има един човек, който не е психолог- АЗ! :) За да стана такава трябва първо своя собствен живот да си оправя. Че дори и тогава пак няма да мога да отговоря на хилядите въпроси, които се въртят в главите на хората. На теьи, които съветват в този сайт ще кажа само- успех и да знаете- не сте само вие. По улиците има хиляди като вас :)))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: 06515e6485
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тази история много ми хареса! :D Евала авторе. Дано всеки човек да я прочете. И да разбере, че всеки един трябва да си гледа в паничката и да си живее собствения живот и да си решава собствените проблеми, а не проблемите на хората покрай тях.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 6fc2f1cc49
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Който разбира, изпитва нужда да помогне, за над 50% от хората по света в значението на думата "Приятел" има - да ме изслушва, да се разбираме и да си помагаме.
Хубаво, радвам се за теб, ти си сама, бориш се сама (какво по-хубаво? ! ), а на другите помагаш ли... или директно им казваш, каквото ни написа на нас? И в действителност има хора, които са избистрили своите проблеми и могат да отговорят на всеки чужд въпрос за чужд човек.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 123899b5bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   И аз се дразня понякога когато ми дават акъл и се опитват да ме убедят, че така ще ми е най-добре. Всеки иска да му вървя по гайдата и се опитват да ме убедят, че така било най-добре за мен. Е нали аз знам кое най-добре за мен, по принцип многоо рядко споделям проблемите си, но когато го направя и потърся съвет е не защото искам да променя нещо, а защото искам да си остана в същото положение, в което съм но да има разрешение. Но, не... явно не съм преценила правилно според психолозите насреща. И знаеш ли какво, вече 2 години става откакто изцяло не споделям какво ме мъчи и без това разбиране няма да срещна. Дразнеше ме и факта, когато споделя някои мои притеснения, веднага се започваше "да ти имам проблемите" и се започваше кой какво бил преживял и как моите били бели кахъри. Е може и да са прани, но това омаловажаване е доста не коректно. Знаем човек без проблем няма, колкото и да е "дребен" той за в момента занимава съзнанието ни и е "голям" проблем за нас. А бе да си мълчим и таим нещата в себе си най-добре и това е

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 4c3b954dcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Еххх, ... да! Има истина.. но ако се влегдаш в хората, ще усетиш нещо много интригуващо! ... :)) Че на всеки му е писнало от нещо и от някой!!! Голяма новост, а? Ха, че това с "писна ми", може би е най-честата българска реприка :D Като имаме в предвид стандарта на живота в България и порeдицата трудности и проблеми които възникват във всеки един живот! ... Какво друго би могло да се очаква да бъде казано! ... Някой да изрази суровото си негудование за друго!!! Съгласен с виждането ти, че всеки е добре първо да е психолог на себе си! ... :) Забавното е, че досега не мислих че има и други на същото мнение! ... Защото аз отдавна разправям същото :)) Защо ли? Защото аз се справям със свобсвения си живот, като първо съм сам психолог на себе си! ... Та, ... браво, за дето и ти си решила, изглежда сама за себе си, че първо човек е редно да може да помогне на себе си, за да има опит, и да може да помогне на другите! ... Обаче, ха винаги има едно "обаче" :D Хората имат различни проблеми, с подобен характер! Едни са живели по-един начин, други по-друг! ... Не всеки има силите сам да си помогне! ... Понякога, какъвто и да си, имаш нужда, някой да ти протегне ръка, да усетиш, че си човешко същество, че те виждат, че не си невидим! ... Да усетиш малко усетеха от друго същество, нали? :) Или кое ще е по-добре? Да бъдем сурови и груби с помежду си!!! Не стига че света е суров (защото такъв сме си го направили) Ами и да се лишим от малкото човещинка и светлик на собствените си души! :)

Ние българите имаме един единствен основен проблен - гордостта! ... Лесно се възгордяваме, надуваме, от там и палиме и то все за незначителни неща :)) На место да си изградим един пълноценен и спокоен живот, си търсим белята :D И усложнението! ... Създаваме си конфликти, или просто си намираме, че някой не ни харесва, и решаваме да подценяваме хората наред :D E, кажи де, не е ли странно? Искаме ли по-добър живот? Да! Ама какво правим? Нищо! Караме си по-старо му, и чакаме "добрия живот", някой да ни го стовари, като по божа воля! ... То си е до манталитет! Като с боклука, един ще види друг да си хвърля наред все едно е крал, или последния човек на земята!!! После ще направи същото и като го питаш защо? Ами... "щом другите го правят, защо и аз не", или "ами кофата беше далеко"!!! Нали? Винаги има оправдание, за нечие деяние! А истината е - липса на желание :D Същото, и с възможността един да си помогне на себе си! ... Но не забравай, че сред хората има и объркани, които могат да си помогнат, но се нуждаят от малко разбиране, и от някоя и друга насока, за да се ориентират за пътя си и да продължат напред :)

Хмм... от друга страна :) Според теб за какво е създаден сайта? За да споделят хората и да не получават отговор, или виждане от друг ли? Че ако никой нищо не изрази, не каже свое мнение, то ще бъде пълно мълчание? Това ли е което би искала ти? Един празен сайт и теми без развитие? А ако пък, става дума хората да не дават своето свободно мнение, ами в кой век живеем? Все си мислех че сме демокрация, че хората имат едно право което конституцията гарантира! ... Правото на собствен глас (правото на свобствено мнение)! Иначе, ... света ще е един пълен контрол и строг конформизъм! ... Не ми се вярва да искаш да е така! :) Темата ти не е първата такава :) Живота миличка, .. е ред от противоложности и повторения! ... А което си написала, го имаше като тема, преди няколко месеца, разбира се различно написано, но изразяващо абсолютно същото :) Хората имат нужда да споделят, и това никога няма да се прекрати, защото сме социални същества! ... ;) Макар обществото ни да ни асоциализира! Имаме нужда от отдушници! От места на който да кажем какво ни е, какво чувстваме, какво мислим :) Когато тайм всичко в себе си, ни се отразва негативно на психиката, помисли? Личното ми мнение е, че ние хората макар и различни, но с подобни проблеми, трябва да се уважаваме! ... Защото всеки може да научи нещо от другия! ... Опита и мъдростта се придобиват чрез което сме преживели, а всеки е преживял различно :) Работата е, да сме толерантни едни към други, и да не се самоизтъкваме :) Освен ако не е нужно да кажем нещо за себе си, за да подкрепим свойте думи, или пример.


П. С. Който иска да ми зададе въпрос, или каже нещо. Може напълно АНОНИМНО да го направи на [НАРУШАВАНЕ НА ПРАВИЛАТА] :) Не е нужна регистрация. Гарантирам, ще има отговори.


~winterfire~

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: c2df5ec0a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако те дразнят психолоите, тогава и ти стани такъв! Сериозно - за един психолог най-противно е да отвръщат на съветите му със съвети. А за началото на писанията ти и онзи справедлив упрек към нежеланието им да оправят своя живот и претенциите им, че знаят как ти да живееш своя - нали знаеш какво казват хората "Не ме гледай какво правя, а слушай какво ти говоря. " Психолозите знаят какво трябва да направят, но така и не се решават да го направят по една или друга причина. Но защо да не дават съвети на другите? А и да търсиш недостатъците в себе си и своя живот е така тъжно и депресиращо, но да се ровиш из чуждия е така релаксиращо и ободряващо, защото неволно правиш съпоставка и установяваш, че ти си по-добре от другия в едно или друго отношение.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker