Относно просяците - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120984)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Относно просяците
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 2573 пъти
Забелязали ли сте, че просяците по - често просят от жени? Интересно ми е каква е причината? Днес с един мой приятел бяхме седнали на една пейка в двора на университета и дойде една просякиня. С приятеля ми бяхме седнали един до друг, но тя се обърна към мен. Него изобщо не го докачи. А и по принцип просяците много ми се лепят, което ме дразни. Аз да не съм банкомат!? ! Никак, ама никак не обичам някой да ми проси пари. По принцип, ако ми искат стотинки често им давам, но ако поискат 1 лев ги отрязвам. Не съм богата, имам нормални пари за студент. Обаче ме дразнят и искам да се отърва от тях. Днес си бях забравила протмонето вкъщи и тръгнах без абсолютно никакви пари. Казах това на просякинята, тя вика "може", но си помисли, че лъжа. Подразни ме, че от приятеля ми изобщо не поиска пари. Нали уж мъжете трябва да осигурявам с пари. Един път едни просяци, мъж и жена бяха пък ми се развикаха, че им дадох малко пари. Съжалявам, но това бяха единствените ми стотинки. Няма да им дам 2та лева, които имах. Сега да не кажете, че ми се лепят, защото им давам. Не е така. Живея в много голям град и просяците са от различни части на града. Днешната просякиня забелязах, че не закачаше момчетата. Само от момичета искаше пари. Просто се чудя с какво привличам просяците. Вие имате ли някаква идея? Мислите ли, че по принцип просят от беззащитни хора? Съгласни ли сте, че просят почти само от жени? Означава ли това, че мислят жените за по - слабия пол? Как да се отърва от тях? Вас дразнят ли ви просяците? Давате ли им пари? Аз един път видях една млада жена, която ми беше просила пари, но аз я одрязах, да си купува алкохол и цигари.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: 5c2e68cc88
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Повечето мъже не биха дали пари, от външния вид си личи.. Като им предлагам да им купя хляб, не искат, а казват че са гладни..

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: a8f870edc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами в нашия град (не е много голям) има 5-6 просяка. Двама са в центъра, другите из жилищни квартали. В центъра има един мъж и една жена. Мъжът си сяда някъде, слага си някаква кутийка и като мине покрай него някой, говори нещо. На него не му давам, защото винаги отива да си купува алкохол и цигари, често го виждам накъркан.
Жената е друг случай. Тя обикаля центъра и моли хората за стотинки, най-вече жените. Каза ми един ден, че мъжете се държали грубо, ругаели, някои дори налитали на бой само ако започне "моля... ". Жените дори да не обърнели внимание, поне това не правили. Давала съм й пари, понякога стотинки, понякога и левове - в зависимост от финансовото ми положение. Но тя си купува хляб и ако има повечко пари, нещо друго покрай хляба. Давала съм й и направо храна, когато съм готвела нещо или съм си взела за работа. Подарявала съм й и дрехи на майка ми, с които са долу-горе еднакви на големина. Водила съм я и в нас да се изкъпе и преспи една вечер, повече просто не мога да й позволя, защото съм на квартира и хазяите ако разберат - ще ми вдигнат наема. Към нея имам добро отношение, не е лоша жена - възпитана е, учтива, но по стечение на обстоятелствата се е оказала на улицата. Предложих й да й купя билет за друг град, да я облечем хубаво, да отиде да си търси късмета, но тя искала да си вижда децата и внуците, макар и отдалеч. То заради тях е в това положение, но все още ги обича.
Има и хора, които решават да просят, защото нямат пари за цигари/алкохол и изведнъж ти се вясват и започват да ти обясняват колко са закъсали и как нямат пари да си гледат децата. Имах един такъв случай - казах аз на човека да отидем до магазина, да му купя хляб и сирене, например, та да го занесе вкъщи и да нахрани децата веднъж за моя сметка. Той не беше много съгласен, да не ме лишавал от време - отидохме, купих му, дадох му ги и си тръгнах по пътя. Не знам за какво се обърнах и просто видях момента, в който той остави торбата в едно малко кошче и отиде пак към центъра. Отидох аз, без срам си взех покупките и ги дадох на женицата, за която казах по-горе. Поне знам че тя ще ги изяде и ще отправи стотици молитви за мое здраве.
Авторке, не мога да ти дам съвет как да се отървеш от тях. Предполагам, че дори да не им обръщаш внимание, в града ти те са много, така че все ще се появи друг на мястото на предния.
И не, не мислят жените за слабия пол, просто мъжете са груби към тях и явно не им стига просто да ги "одрежат", а искат и да ги накарат да се чувстват като мижитурки.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 2374576756
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Давала съм на малки деца, който просят стотинки, но не съжалявам просяците.. имат 2 крака и 2 ръце.. хляба могат да си изкарат поне. Налитат повече на жени, защото си мислят, че сме по-милостиви и няма да откажем. Повечето просяци, които знам се хранят от контейнерите, а с изпросените пари си купуват пиене и цигари. Ако някой път ми стане много жал за някой влизам в най- близкия магазин и купувам нещо за ядене... хляб и кренвирш.. примерно. Но не е хубаво, учат се и после няма отърване.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 8ad76415b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Какво... те смущава? ... Че те спирт, или идват да искат нещо от теб ли? Само това ли? :)) Или заради типа хора които идват? Надявам се нямаш против бедните хора, защото времето е такова, че много хора се опитват да оцелеят! Аз лично не виждам нищо лошо да помогнеш на някой :) Е, разбира се, ще бъда доволен, ако като съм помогнал знам, че което съм дал няма да отиде за вредни неща и пороци! ... Но пък важен е жеста, а какво ще направи другия, това си е негово решение! ... Та... хрумвало ли ти е, че изглеждаш миловидна, добричка, като човек с голямо сърце ;) И затова идват при теб :) Не, не е върпроса дали си жена или мъж, и мен често ме спират различни хора, дали да искат нещо, или да питат :) Там е работата, че някои хора, изглеждат по предразполагащо доверието, изглеждат по-толерантни, по-освободени в представите си! ... Или просто са в едно такова чудесно наствоение, че все едно не биха отказали нищо :D

Ех... да... нормално, не си банка, .. нито милионерка! :)) Имаш средствата които са ти нужни... Предполагам, че те притеснява, че искат от теб, а ти няма как всеки път да им дадеш! ... Както си описала, и това не ти е приятно! Да осъзнаваш всеки път едно и също! ... Ммм... не споменаваш, ама.. нима само такива хора привличаш? Мисля си, че само това ти прави впечатление, докато със сигурност по начало привличаш хората около себе си :D Не само от един тип. Очевидно си добра по душа и донякъде, това е което е повлиало за да избират теб. Излъчване и вид :) Щом ти е неприятно, просто не се спирай там където най-често е възможно да стане същото! ... Или учтиво отговори, че нямаш! ...


П. С. Който иска да ми зададе въпрос, или каже нещо. Може напълно АНОНИМНО да го направи на [НАРУШАВАНЕ НА ПРАВИЛАТА] :) Не е нужна регистрация. Гарантирам, ще има отговори.


~winterfire~

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 3ca8ce806d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Просията е незаконна. никакви пари за просяците, те само ги пилеят.

 
  ...


...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 747e6e3950
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не оправдавам просяците по никой начин!
Яла съм само хляб и маргарин/някой път и малко сиренце, макарони, най-евтиния кренвирш или саламче/, бях 3 месеца без ток в къщи/от февруари до преди броени дни/, продадох си хладилника и пералнята/и досега пера на ръка, защото не си купих друга... /, за да оцелея, и никога, никога не протегнах ръка да прося някъде! Не можах да си пречупя пръстите да пиша в някой сайт молба за помощ и сърцераздирателно описание на мизерието ми....
Искала съм пари само от близки, и то малки суми, за оцеляване. Имам две деца. Искам да ме уважават.
Въпросът не е какво са купили просяците с изпросените пари, а защо нямат достойнство, просят и стигат до такова самоунижение.
За щастие започнах работа и мнооого бавно започнах да се измъквам от мизерието.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 7491ee2fbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Възможно е да просят повече от жени. Просто според тяхната логика жените са по-чувствителни, което води до повече състрадателност и милостивост, а просякът получава по-голям шанс да направи добра печалба от просия. Не може да им се отрече, че са интуитивни въпреки начина, по който живеят!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 658bd3d7ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Давал съм няколко пъти стотинки, рядко лев-два. Не знам защо точно, така ми се е сторило, че наистина може да са в нужда. Но сега като премислям реакцията им се убеждавам, че са ме излъгали. Затова вече съм сигурен, че нищо не трябва да давам. Не е било голяма загуба за мен, да кажем веднъж годишно я се случи, я не. Човек не може да знае без да е преживял нещо.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: cf0a932ef4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   На просяци никога не съм давал, защото знам къде ще отидат парите ми-за алкохол и цигари, освен това просията е незаконна. Давал съм на онези, които ровят по контейнерите, когато са ми помагали да пренеса нещо или когато си чистя избата.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker