Аз пък не обичам България! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (104426)
 Любов и изневяра (24938)
 Секс и интимност (12232)
 Тинейджърски (20816)
 Семейство (5289)
 Здраве (8338)
 Спорт и красота (4329)
 На работното място (2429)
 Образование (6480)
 В чужбина (1393)
 Наркотици и алкохол (990)
 Измислени истории (752)
 Проза, литература (1553)
 Други (14740)
 Избор на редактора (147)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Други

Аз пък не обичам България!
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 15333 пъти
Понеже тук е анонимно ще споделя една голяма тайна, която ме измъчва - съжалявам, че се родих в България! Не само мразя държавата, но и страната - не понасям народните ни обичаи, мразя народната ни музика. И изобщо вече ми е писнало от приказки от рода, че сме най-великата нация на света и че сме дали най-много от всички. По това си личи, че македонците са българи - и те все се изхвърлят колко много били дали на света. Тези приказки не само, че не ме карат да чувствам гордост, а все повече ме отблъскват. Природата ни е хубава, да, но нима няма такава в една Франция, в една Италия? От България ми харесва само българската кухня, иначе народът ни е просто ужасен. Всеки избива комплекси и се тупа в гърдите от колко велик народ е. Това да се ожениш за българин/българка означава да се осъдиш на страдание цял живот.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
51-100 от 146

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 93a9fd6d0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

58.   Аз, също. И някаде прочетох, че Франция нямали плажове май беше номер 16( не съм сигурна) На този индивидум, ще кажа само- Ха-ха-ха ей човече.. изумяваш ме.. Ница, Кан, Сен Тропе ( вярно е каменисти са, но и пясък си имат) и ти ще сравняваш тези места с Китен, Созопол и т. н? Боже, Боже ние сме най-големите комплексари на света.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 5b03fb7c7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

59.   Вие сте тъп защото си отрича от родината. Само интелигентните хора Не се отричат от Родина

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 14cd506574
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

60.   Ами като толкова не ви харесва, направете си един клуб "Аз мразя България" и си контактувайте помежду си. Явно щом споделяте тук имате нужда да го кажете на някого. Тук само събирате негативни коментари и нито помагате на някого, нито казвате нещо кой знае какво, нито споделяте някаква огромна тайна, която не можете да кажете на никого.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: bf9103b6b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

61.   А ти си оправи правописа номер 59

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 84e791af78
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

62.   Напълно съм съгласна с номер 60!

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 06b0116c85
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

64.   Съгласна съм с теб. Харесвам българските обичаи и традиции и уважавам Левски и Ботев, но дотам. Това, в което се е превърнала България е нетърпимо. По-нетолерантни и завистливи прости хора в друга страна не съм виждала.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: b345681bb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

65.   Според мен, просто пенсионерите ще станат прекалено голям брой за да могат работоспособните хора да ги издържат. Ще се вдигнат данъци и осигуровки, което ще принуди младите да емигрират. Циганите и турците ще се увеличат експоненциално. Ще се обезлюдят големи територии в страната за сметка на София и Варна. Тези, които не са емигрирали или умрели от свръхдоза просто ще се претопят от цигани и турци. Тихо и кротко ще си умрем... тихо и кротко, и никой нищо не може да направи :)

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 86433e15ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

66.   Съгласен съм с автора. Знаете ли защо ще пропадаме още повече? Защото днешното поколение няма елементарна култура, няма възпитание, повечето са простаци и кифли, не четат книги, мислят само за алкохол, цигари, с*кс и компютри, неграмотни са, егоисти са... мога още 100 страници да напиша. Това е днешното поколение, а следващите ще са още по-зле. Кажете ми сега как очаквате да се оправи българия и на какво разчитате?

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8579402ede
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

70.   Съгласен съм напълно с теб и аз мразя българия. Да както ти каза имаме хубави природни забележителности, но погледната Италия, Белгия, там за да си изхвърлиш боклука се плаща. Нима някога ще стане така в България. Масово в България са Цигани, не съм расист но просто мразя такива цигани, които като ги погледнеш ти се заяждат. Да има и прилични цигани ( роми ), но са рядкост. Аз ще направя всичко възможно да замина от България и да отида в Италия!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: d7399e874a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

71.   Прав е човека да я мрази. Аз много мразя държавата, и и ма защо? Да на запад е много добре, но българите, там стават чистачи, продавачи, общи работници и т. н. Поне тука ако имаш образование имаш бъдеще.

 
  ...

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 3b037ac951
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

72.   Българите са третирани като Биомаса от Държавата си, за да може шепа олигарси да си живеят живота на макс!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: e691d54888
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

73.   Не че, не я обичaм, откровено я мрaзя! Обaче отдaвнa съм си решилa проблемa, мaхнaх се от тaм преди повече от десетилетие, омъжих си се нa друго място, родих си децaтa, грaждaни нa другa държaвa. Плaщaм си дaнъците нa товa друго място, което зa мен вече е родинa и рaботи зa нaродa, a не обрaтно, кaкто е в Бългaрия. Тaкa че, aз съм отрязaлa този корен и съм си го посaдилa, където нa мен ми хaресвa. Живеем си мирно, спокойни и усмихнaти. Имaме всички човешки прaвa, всякaкви институции си рaботят коректно, децaтa ми сa щaстливи и с добро и сигурно бъдеще. В Бългaрия никогa нямa дa се върнa, дори нa почивкa нямaм нaмерение дa ходя тaм, честно кaзaно дори ме е стрaх вече от от тaм, много по- сигурнa бих се чувствaлa нa сaфaри в Aфрикa, отколкото в бългaрскaтa джунглa.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 0d11ab6fe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

74.   Честито 73, сега ни направи услугата да забравиш нашия език и да спреш да пишеш там - пиши във форумите на „друга държава“ и много щастие
Аз се радвам, че такива негативни и пасивни хора, които чакат само на държавата се изнсяте и прочиствате обществото ни. Благодаря, че не стъпваш у нас - БЛАГОДАРЯ, не забравяй да си върнеш и паспорта..
Сбогом

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: ab789ac85a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

75.   Н 74, отдaвнa дори не знaм кaк изглеждa бългaрският пaспорт:))). Иaз се рaдвaм, че имa още кaто теб, дето тaкa обичaт дa се нaвеждaт и който мине, без проблем дa се възползвa. Рaдвaм се нa тaкивa позитивни щaстливци, сaмо се понaдигaй все пaк от време нa време, не зa друго, a колкото дa се уверявaш, че още имa поне няколко кaто теб.
Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 3b037ac951
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

76.   Браво на 75!! Все още има будни българи!

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 7f60544e6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

77.   Ми аз няма проблем с това, че не обичате България. Това си е ваш проблем. Аз чувства на омраза, злоба и завист не изпитвам към никого. Границите са отворени, може да заминете където поискате. Аз дори имам приятел, който мрази направо до смърт България и всичко българско и родно, дори не почита родителите си. Само с мен и с още един българин се разбира. Станахме студенти, той учи до втори курс и замина в Англия. Можеше да завърши и да си намери работа тук. Но напусна България и никога не се е връщал. Пред 2 години му ходих на гости. Не му е лесно. Работи в завод за брашно, живее на квартира с още трима българи, които презира. Целият му живот е в завода и после в квартирата да изпие една бира и да си легне. Няма никакви приятели там. И това всичко е заради омраза към България и българите. Дори и с мен вече се държи по-лошо и аз нямам намерение повече да му ходя на гости.
Та тези, дето мразите България и всичко българско, мразите и себе си и живота си и всички хора. Възхищавате се на чужденците, но всъщност не можете да сте им истински приятели, а просто подлоги, които биват използвани и изхвърлени, защото никой не обича злобните хора. Да обичаш България не значи, да обичаш простотията, която ни е превзела, а да обичаш традициите, да почиташ паметта на дедите си, да се гордееш с българските герои, артисти, певци и учени, които са дали толкова много на света. Защото именно културата, традициите и споделянето им обединява хората по света, а не отричането им. При мен, ако дойдат например едни чужденци и ми кажат, че ги е срам от произхода им и че мразят родината си, защото еди какво си... аз ще остана с крайно отрицателно мнение за тях. Пак казвам ваш си е проблемът. Вие ще сте отхвърлени и ще си живеете с омразата и комплексите. Да... и за съжаление 99% от вас си остават тук в България, защото не им стиска да напуснат.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 8af4d2596f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

80.   Недей да мразиш! Целия народ не одобрява този мизерен фалшификат на западна демокрация, но има определен "елит", който поддържа и усилва тежестта на хомота, за да е още по-властен. Не народа. Комплексите са от бита, а не от народността. Много е патил нашия народ, затова сега е озлобен, комплексиран и сбръчкан, но пак е най-добрия. Само да се осъзнае, че го облъчват с глупости...

 
  ...
преди: 6 години, 21 дни
hash: 34a970dda9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

84.   Ква Европа е по добре от нас бе. Тия са толкова примитивни нали съм живял 10 години и в смрадливата Франция и при тъпите шваби и грозните англичани. Европа като манталитет и генетика е на последно място. Я прочетете малко история да видите че тия диваци всичко са взели или от арабите или от българите и византийците. Ама нали ви промиват мозъците... такива като вас трябва да пукнете заедно с шибаните ви семейства които са допуснали да разсъждавате така.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 2437a373db
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

86.   Поста ме разочарова и натъжи защото найстина е писан от човек без идентичност и мразещ себе си. Живяла съм 25 години в чужбина. Детето ми знае перфектно български чете и пише и е български гражданин и обича България. Така съм я възпитала. Внучката ми също родена в чужбина я учим на български и макар и само на близо 2 години говори български. Не може и не бива човек да Родината си, езика и принадлежноста си! Живей си в чужбина мрази България и времето ще ти покаже може би ще ти покаже какво е трябвало да мразиш и какво не.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 81b03f04c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

90.   извинявай но, това е голяма обида към държавата! Малка е, да! Не е известна като Русия но, все пак е българската държава и би трябвало да се гордееш, че си Българин с велика история! Съвземи се и България е била голяма и макар, че сме тъпи може все някога да поумнеем. Недей така да обиждаш държавата!!!

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: ff220556b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

91.   Една от най-прекрасните държави в света -България. Тези които я мразят, не осъзнават колко всъщност е ценно българското гражданство и какво ни дава - невероятна природа, дива и тучна с разнообразие от гори, море, хълмове, планини, езера и всичко най красиво, което изобщо може да се намери на нашата планета. Само си представете една пустиня в Африка или напълно обезлесените земи на Англия. Японците живеят на земетръсен остров. При руснаците и доста ледено. Щатите са твърде застроени.

Нашата държава е европейска. Мога да ви кажа, че щом останалите хора от планетата ни разберат, че сте европеец, автоматично започват да ви уважават повече. Само остава да се уважавате и вие, тези които мразите България. Да мразиш България означава да мразиш една хилядолетна велика история, да мразиш трудолюбието на хората, готовността им да ти помогнат дори само като те изслушат.

Разберете, че не чалгата ви е виновна за омразата. Вие на първо място мразите себе си, защото така сте решили. И лошото е че където и да идете, продължавате да мразите, което го доказва. В Америка рап парчетата имат много по цинични текстове от чалгата. Но изненада -те са малка част от особеностите на държавата им. Просто някакъв оттенък. Същото е и с чалгата. Аз не я слушам също, слушам само поп и рок, но това не означава че я мразя. Ако чуя чалга отнякъде -което не ми се е случвало отдавна междудругото, просто се отдалечавам за да не слушам този вид музика. Но се радвам че има всякакъв стил музика. Това само показва колко сме креативни ние хората, какви невероятни интелекти сме, защото съгласете си няма нито едно животно в света, което даже да напише и една нота, звучаща като чалга или рап.

Ако наистина мразите България и не можете да се освободите от омразата си, има решение за това. Откажете се от българското гражданство, напуснете родината ни, и никога повече дори не мислете на български. Сменете и имената си. Ако харесате някой човек и той случайно се окаже българин, му бийте шута дори и да е страхотен човек. Това е смисленото решение за вас. Работещото решение.

Аз като намразя нещо или някой, просто се махам оттам и го забравям. Омразата руши здравето и разболява психиката на мразещия, дори и сърцето и стомаха те болят. Аз лично не искам да губя време да мразя. Здравето ми и времето ми са твърде ценни. България също. Обичам страната си такава каквато е -и с недостатъците и предимствата си. Вземам огромна заплата тук, чисто пет хиляди лева, така че съм повече от доволна. Нямам връзки, работя в частна фирма. Както виждате, всичко може, щом човек има воля и се труди и има също мозък. България просто много ми е дала-тук съм човек и тук е красиво и хората са готини.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: cdd394fe9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

92.   "Аз пък не обичам България! " - Мен пък не ми дреме 'що не я обичаш...

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 0e47967932
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

93.   Навсякъде по света ще те приемат за 2 или 3 класа човек. За чужденците винаги ще бъдеш по долен от негър или индиец.
Но ти си си избрал да бъдеш по долна класа човек очевидно.
Пример сестра ми отиде да живее в Англия. Отношението им на британците към източно европейците е разбира се е като към долен боклук. Тя е висшистка има добро образование, но така и не я приеха за част от тяхното общество. Уважават повече индийците отколкото нас.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: bf6d5c22bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

96.   Как да си горд? Българите са си правили мръсно сами на себе си 5 века. Предател чорбаджия(съвременен богаташ) изпявал всичко на турчетата, та чак и те се хващали за главите, защото здравата нация не търпи предателство. Великите българи са предадени от сънародници! Важен е пътят към бесилото. Картинката се повтаря и днес. Днес сме под икономическото робство над американсият империализъм, а ролята на днешните предатели е изиграна от стремящите се към забогатяване И обикновени българи. Те поддържат статуквото на престъпната плутокрация в България. Който е ходил навън, е разбрал много добре, че само природата ни е повод за гордост. Мъжете мекушави, жените войнсвени. Това го няма никъде. На 6 места съм бил по Европа. Смирени като цяло, но все големи във всичко. Оцеляването на България е утопия. Тя умря след 89та година.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 35cc66e937
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

98.   И с какво обижда дьржавата, че не разбрах? Човекьт просто казва, че не обича Бьлгария. Обичта е чувство, което не можеш да се насилиш да изпитваш. Или го има или го няма. Това което може да направи, ако има желание е да се опита вьпреки цялата негативност да я обикне. Това разбира се може и да не доведе до нищо. В такьв случай е най-добре да потьрси щастието си на друго място с по-цивилизовани и културни хора. Успех.

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: bebebf7705
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

99.   Ограничен народ без цености и без култура със 100 годишна джобна история. Гробищата ни един ден ще бъдат попълнени от нас и какво, ще сме разбрали от живота? Само това, което ни е вече известно. Тоест мизерна информация, общоприетите разговори, коледните празненства, почивката на мръсното море.
Това е България затвор или гробище вие си избирате. А за хората мога да кажа това, че са завистливи, неблагородни и расисити, но не всички.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: e4cff86ee9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

101.   До номер 16
Живея в Париж от малка. И когато се прибера в София при баба ми и дядо ми винаги се разочаровам. Има бездомни хора и животни!!! Те няма къде да живеят няма какво да ядът! Ако си идвала в Париж няма къде да видиш такова нещо!!! И Ок на хората им дават някакви пари ами на животните???? Горките те! Ако нямах роднини в България не бих стъпила там.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 0643f67c39
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

102.   О, богове! Да чукна на дърво....
Дано само в България е достъпен този сайт и по точно тази статия иначе ще стане трета световна война. :D

Призивът ми към модераторите е да одобрят коментара ми с цел да се освежи тази тема с малко черен хумор. :))

Всичко в България е контабанда! Единствено в един българин, който той наследява от държава си и аз съм го признал е силата да се изправи пред злото и да защитава. Именно сега вижте автора как си изрази мнението за България и как половината народ се изсипа с негативни коментари тук по него. Това съм го признал аз още отдавна и евала за това! Вярвам, че ако имахме шанс да променим това и да се защитаваме един другиго от враговете ни, а не да се мразим щяхме да сме непобедима държава.

Това само на теория е възможно де, не си правете излишни фантазии и мечти. :P

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 068a0087b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

103.   Аз пък не обичам зеле!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 76a8e7f8c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

105.   Държавата няма да просъществува, деградацията се увеличава с всеки изминал ден. Аз сам по себе си не мога нищо да направя освен да не се опитвам още повече да навредя на ситуацията. Всичко е корупция и връзки, такава е системата. Ако не си някой на някого колкото и да се напъваш в България няма да прокопсаш. Измами, манипулации, насилие, сеене на страх-с това се успява, колкото и грозно да звучи. България е джунгла, не цивилизация. Каквото и да твърдите, всички сме псевдопатриоти, защото днес никой няма да тръгне да умира за управляващите, които правят всичко възможно животът ни да е максимално труден и тежък. Да не се лъжем, дълбоко в сърцата си знаете, че всички сме еднакви-безмилостни чудовища, готови да направят всичко, за да оцелеят в този изкуствен ад. Ако има Бог, той има лошо чувство за хумор към нашия прокълнат на вечно робство скопен народ. Прекършен дух и изпепелени мечти-това е идеята за България. Затова хората са обезверени, песимисти, нихилисти, мрънкалници и хейтъри-средата ги е направила такива. Моите надежди отдавна умряха, макар че съм само на 20 години. Не изпитвам толкова омраза колкото съжаление и разочарование заради похабения масов потенциал. Не знам за какво са се борили националните герои като идеалът им е мъртъв и си лежи в техните гробове. Две думи:безсмислен живот! Мъки, мъки и копнеж за спасение, което е мираж и никога не идва. Не знам каква е първопричината да се стигне дотук, но положението е трагично и ще си остане такова, както искайте го приемайте и каквото искате правете... Бог не съществува или е самият Дявол!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d0ec7b1578
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

106.   То пък остналите страни в ЕС са много добро място за живеене особено след като вкараха Троянски кон в лицето на арабите, които си позволяват да тероризират местните хора и да им се разминава, понеже Меркел ги покровителства и иска всички да са толерантни към тях!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: a496020b77
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

107.   Как ще я обичаш, след като си един тъп скъсан капут, който вместо да се напрегне и да направи нещо със собственните си ръце и ум, с което да се гордее, също като кукувица, гледа да се тръсне някъде, където нито пренадлежи, нито пък хората там го искат. Такива пердета като теб нямат нито чест, нито достойнство. Хората ги псуват и им казват че са нежелани там и ги подканят да си заминават обратно от където са дошли, а те приклепват като мишки в трици, ослушват се като гърмяни зайци и се правят че не са разбрали. Слушат тази отвратителна циганска чалга, играят турски кючеци, въртят си гъзовете като педерасти(не че не са) и като бременни хлебарки мятат гюбеци. След това се чудят, защо хората в Европа ги наричат ориенталци и ги гледат с отвръщение.
Те не стават за нищо, след това все държавата им е виновна за неуспехите и простотията им.
Ако хората в тези държави, в които сте отишли, са били като вас и вместо да се борят са ги напуснали, тези народи нямаше да съществуват сега. Това е причината за това, че България умира, като вие сега забивате последните пирони в ковчега и, като надгробната и плоча е вече готова и на която пише;
"На това място имаше някога държава, наречена България, която беше населена с мижитуки и тъпнари, които не я заслужаваха. "
Диви Балански Прасета! .... Не можете ли да проумеете, че НИЕ СМЕ ДЪРЖАВАТА - БЪЛГАРСКИЯ НАРОД? !! .. и ако ще се сърдим на някой, не трябва да се олеждаме наоколо, а да погледнем себе си!
Най са ми смешни тези малоумни продънени калпаци, които казват; "Ще емигрирам в някоя друга държава, а ако нищо не стане там, винаги мога д се върна в България. "
--- Калпаци малоумни, къде ще се върнете, след като само до няколко години, странта ни няма повече да съществува? !!!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: a47e9555c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

108.   Уважавам мнението на автора - няма лошо. Има мъже, има и хора като автора на тази тема. Едните обичат България и вярват в честта, другите вярват в евроатлантическите ценности, обичат секса между мъже и бежанците-джихадисти.
Все пак зависи от нас, истинските мъже и жени да защитим България от хората от втората категория.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 50efaf3115
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

109.   Територита си е хубава, ама много от хората са завистливи, консумиращи и се мислят за тарикати. Нисък стандарт и последиците са завист и злоба. Интересното е, че при "отвратителния" комунизъм е било доста по хармонично тук. Ами, то и тогава е имало повече с какво да се гордееш...

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: cbf8c8f888
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

110.   Харесва ми, че само за четири дена тази тема натрупа над 100 мнения. Значи не сме мъртви все още! Що се отнася до позицията на автора, то "обичам" или не "обичам" може да се отнесе до всичко друго, но не и до държава. Държавата е административна структура, създадена от гражданите, обитаващи територията й, за удобство в управлението на обществения живот. Да я обичаш, е все едно да обичаш разписанието на влаковете. Съвсем друго е да обичаш рода си, корените си, дома си, близките си. А именно те са съдържанието на понятието родина. Аз моята родина я обичам. Страдам, когато съм разделена от нея, защото тук е всичко, което ми е скъпо в живота - майка ми, къщата на баба, приятелите от детинство, любимите кътчета от природата, градината ми... А в държавата - може това да се стори някому странно - към днешна дата просто ми е удобно да живея. Защо ми е удобно? Защото тук конкуренцията, поне в моята професионална област, е много по-малка и съответно заплащането в съотношение със стандарта е по-високо. Т. е. за същата работа в Англия аз бих получавала сигурно пет пъти повече пари, но с тях щях да живея пъти по-зле. Удобно ми е, също така, защото имам страшно много контакти - с бивши и настоящи колеги, със състуденти, съученици и прочее, които не са останали на ниво 8 клас, а са се развили и в момента са на ръководни постове. Без значение каква работа ми е необходимо да свърша, аз имам "свой човек" на съответната позиция, което доста улеснява нещата. Удобно ми е и понеже до всяка точна на Европа имам бърз и лесен достъп, което нямаше да е така, ако живеех в САЩ. За един ден мога да прескоча до Виена, да се прибера и да ида на гости. Да, в България е тромава административната машина, но който е живял на Запад, знае, че именно поради трудната й подвижност някои дейности у нас са много по-улеснени за реализация. Лятото гледам как селяните там, където ми е вилата, си въртят дребничък семеен бизнес, за да си попълват бюджета. Един продава домати на общинското пазарче, друг вари домашно сладко и го пласира сред комшиите, трети подквасва мляко и го купуват преминаващите с колите си софиянци. Кой ще ти позволи на теб където и да е по света да продаваш ти храни на хората, без да си минал пред сто и пет хигиенни процедури, сертификати, медицински и прочее. А да колиш прасе и да вариш ракия? Никъде го няма това! Не ме разбирайте погрешно - аз не одобрявам тези практики и никога не бих си купила непроверено мляко. Но! Това, което искам да кажа, е, че в много отношения тук, в България, чисто и просто е по-изгодно да се живее както за специалистите, така и за хората, които нямат някакво велико образование и квалификация. Едните се сблъскват с по-малка конкуренция, а вторите имат повече възможности да припечелват на дребно от собствения си труд, защото ако имаш едно парче земя и покрив над главата си - а 90% от българите ги имат - ти поне няма да умреш от студ и от глад. Я го пуснете бай Пешо от село Гинци насред Париж да видим как ще се оправи! Или пък един току-що завършил млад инженер да го сложат за шеф на "Фолксваген"? Докато тук много често по-пробивните младежи стартират кариерите си от ръководни позиции след завършването. Навремето вчерашна пикла на 23 години започнах първата си работа като шеф на отдел в информационна агенция. А ако бях кандидатствала в "Ройтерс" за същатга работа, дали щяха да ме вземат, а?

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: ed6058883a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

112.   Щом като не обичаш България, МАРШ ОТ ТУК!
Бълария е БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД и щом като ни ненавиждаш толкова много, изчезвай веднага и да не си посмял да се върнеш обратно тук!
Дошло ни е до гуша от продажници - били те политици или чиста порода малоумни чалгари като теб.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: eee1af758c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

113.   112 България е само територия, аман от промити мозъци като твоя. Още ли мърдате, комунистически остатъци..?

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 37122d5513
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

114.   Знаете ли какво трябва да обичате? Родителите си, децата си и гаджето си. Те са най-святите неща на света. Другото са празни приказки. България е просто една точка от света.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 737af0ad7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

116.   Не обичаш страната ни, защото сме най-бедните в Европа и това се отразява на качеството на живот. Дотук имаш някакво субективно оправдание.
Но добре е, че се изповядваш анонимно и да се надяваме, че не го споделяш на всеослушание. Не го споделяй с хората, особено с чужденци, които посещават страната ни, защото те искрено харесват всичко тук - за тях е колоритно и непознато. Хората по света са отворени към всякакви култури и се удивляват и възхищават на всичко.
И чуят ли, че ти сам не се харесваш, бидейки българин, просто ще се погнусят и ще помислят, че не си нормален.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 5ee4d4d39d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

118.   10/10 съгласен и дори българска кухня няма всичко е взето от турската (баницата муската и тн) дори имената на тези ястия са турски

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: afaeedec49
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

120.   118, баница е българска дума, мусака е арабска дума (но ястието в този си вид у нас е гръцко с някои български модификации)... какво турско намери там? Образовайте се малко. Иначе, целите Балкани са повлияни от турската кухня (както и обратното), заради Османската империя. Все едно да кажеш, че Америка не е повлияна от британската кухня.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 93ff6632a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

122.   Аз не обичам България! Тя е една корумпирана и циганска държава. С право всички българи напускат тази пропаднала страна. В България са добре само крадливите, измислени политици и мръсните цигани-те заслужават да останат и да си живеят заедно в България и да се избият помежду си.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 дни
hash: acff2ac8a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

125.   Съгласен съм с №36. Спри само да се оплакваш, че не ти харесва това и онова! Стига само си мрънкал и мърморил, че не ти харесва фолклора, традциите и обичаите! Като мразиш толкова държавата ни, махай се тогава и си отивай в чужбина, колкото може по-далеч, за да си успокоиш нервичките! Писна ми от такива жалкари и хулители, които само знаят да ругаят, а не се замислят за това. Е, такива като теб заслужават правосъдие!!!
На теб какво не ти е наред?! Нещо психично болен ли си да говориш така против родината си? Всяка държава си има свои проблеми, ти това помислили го, а? Това, че България е бедна и шибана за някои, ужасна мизерна, не означава, че трябва да я „плюят“ и освиркват. Лесно е да дрънкате празни приказки и да чакате нещо да падне от небето, ама е трудно да направите нещо по въпроса. Айде, оправете нещата, стига сте хленчили, че ме дразните вече! Ти, драги авторе, да не мислиш, че в чужбина ще те галят с перце! Жестоко се лъжеш! Там може и да те отхвърлят и да те мислят за натрапник. И в чужбина не е лесно, никъде по света не е лесно! И не викай, че живота ти е гаден! Той ще ти е такъв, какъвто си го направиш!

 
  ...
преди: 2 години, 2 дни
hash: 006ac6cd81
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

126.   Ами стой си в БГ като толкова ти харесва. Хора всякакви. Само не разбирам откъде-накъде държиш сметка на автора, че той не обича България. Мислиш, че с коментара си ще му промениш мнението ли?

 
  ...
преди: 2 години, 1 ден
hash: acff2ac8a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

127.   126, не съм казал, че съм искал да му променям мнението! Искам да разбере и да осъзнае това, което не го осъзнава. Честно да си призная, и на мен не ми харесва понякога в България, много рядко гледам новини, но гледам все пак. Много пъти съм се заканвал, че щом навърша 18 години, ще отида да живее трайно в чужбина. Авторе, извинявай, ако съм те обидил нещо, просто разбери, че където и да отидеш, няма винаги да ти е лесно. И другите имат хубави и лоши страни. Всяко нещо си има своите недостатъци, приеми го! Най-много в България ме дразнят циганите. Те са отвратителни, невъзпитани и все гледат да се заядат с някого. Аз не съм расист, просто не ми харесват. Не казвам, че всички са еднакви. Има и добри, интелигентни и възпитани цигани, които имат добри обноски с хората, но те са много рядко. Да си призная, понякога се чувствам много гадно в тази държава, но се съм тръгнал да се оплаквам. Животът е пред теб, предполагам, може да отидеш навсякъде, където поискаш. Със сигурност там може да се почувстваш по-добре. Вие, донякъде, младите, имате право да емигрирате, тук много са безработни, съм чувал, че има и много хулигани. Не ме разбирайте погрешно, особено ти, мили авторе, просто искам да съм честен човек!!! Най-важното:
1. Бъди жив и здрав и гледай собственото си здраве! ;
2. Каквото си пожелаеш и ако много силно го искаш, да ти се сбъдне! ;
3. Каквото и цел да си поствавиш, да я постигнеш!
Успех!

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 1 ден
hash: 8844ffe367
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

128.   Защо нападате човека? ! Само едно голо родолюбие не оправя нещата. С какво е подплътено? С бедността, чалгата, ниските заплати, некадърни политици? С това, че всяка година намаляваме като брой? Че за младите няма реализация?
Бъдете реалисти, като страна от Третия свят сме.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: acff2ac8a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

130.   Пак не ме разбрахте!!!!! 25 номер написал за 2-ри път

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: acff2ac8a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

131.   Обърках се, извинете! Аз съм всъщност 125 номер и пак не ме разбрахте!!!!!! Исках да му кажа истината, а не да го нападам (за автора) !!!! Защо ме мислите за неразбран??????!!!!!!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 07d92398aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

134.   Завистливи и злобни сме и не защото "хората са такива". Манталитетът е такъв на това място, не заради самата земя, а заради исторически събития. Овчето мислене е изключително набиващ се фактор. Щом някой каже истината и реши да отстоява мнението си, няма и един човек дето да застане до него и да каже "Това е така". Тук всеки се е убил за изкарване на шофьорска книжка още преди да навърши 18, всеки иска да започне работа за 1.5к стартова заплата. Всеки си прави ремонти и козметични промени на апартаментите за да се показва пред другите. Изкривени разбирания за стандарт на живот и водещи до консуматорство. Всеки се прави на голям мъж и на играч, а всъщност повечето случаи е човек, който би действал коварно и разчитайки на други хора около себе си за да се справят с един. Завиждат на добре изглеждащи и таланти. Всеки иска да стане програмист, всеки е комерсиален и се адаптира към идиотските промени. Всички робуват на някакви малоумни стереотипи, че мъже които нямат гаджета и минават 30 години са смотаняци и не стават за семейство, че всеки дето не се облича като педал и си ходи със суичъри и спортни дрехи е лумпен, ако тренираш бойни спортове си агресивен, ако тренираш нещо то е за да се показваш пред другите, ако нямаш пари значи си тъп, ако нямаш шофьорска книжка значи си безполезен. Тези и още десетки стереотипи и предразсъдъци. За жените в България направо нямам думи. Консуматорското общество се дължи предимно на тяхното влияние. Ще го обясня много просто. Всеки гони стандарт за да си хване жена. А какво разбираме под стандарт и кое е стандарт е друг въпрос. Картинката е жалка у нас и не виждам изгледи да се оправи. Според мен българският мъж трябва да търси връзка с чужденки и да се размесва населението за да се изчисти манталитета. Вижте Само какви оценки са дадени тук на хора, които съвсем ясно са се аргументирали защо не харесват България. Това е най-древният показател по който може да разберете за какво иде реч.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: bf07fd8b7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

135.   Повечето от коментиращите затвърждават написаното от автора, което е и мое мнение. Българина е комплексиран, злобен, обича да клюкари, одумва, повече от свободното си време прекарва "на кафе" да коментира тези, които в момента не са около него. Манталитета е абсолютно селски и рядко се срещат хора, които развиват талантите си, добри са по душа и не тъпчат буквално другия. Българина е с приведена главица, не умее и не се бори за правата си. Вместо това, дали е работата или в живота, Ганьо обича да стъпква другия и да минава през трупове. Бъдещето на България: да си вървежна кифла или нацепена батка, Свестните се изнесоха или полудяха. Българина седи във Фейсбук и сумти, българина не води диалог, а обижда и ругае на майка.

 
  ...

51-100 от 146
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker