Годишен технически преглед - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Годишен технически преглед
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 3837 пъти
Здравейте,
Имам кола, която последната година не карах, но имах застраховка, винетка и платен годишен преглед. Сега смятам отново да я карам, но след 5 дни изтича срокът на годишния преглед. Понеже не е карана трябва да се зареди акумулатор и да се почистят свещите и едва ли ще успея да я стегна докато изтекат тези 5 дни.
Въпросът ми е ако минат 2 или 3 седмици и чак тогава успея да мина на преглед може ли да ме глобят заради закъснението. В такива случаи как се процедира? Трябва да викна някой да ме изтегли до сервиза за преглед ли или има и друго решение? От друга страна ако се окаже, че има сериозни технически проблеми, тъй като е старичка, трябва ли за да я закарам до сервиза да има гражданска отговорност, тъй като и тя изтече преди месец? Има ли някаква възможност да се закара на собствен ход до сервиза без валидна застраховка и годишен преглед или трябва да се тегли? Тъй като ако се окаже, че колата не отговаря на изискванията да не давам излишни пари за застраховка.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: b2bddd49f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти, не се спичай!

Аз карам Кайен и от много работа и ангажименти бях забравила за годишния преглед. Спряха ме катаджии и се заядоха. (май подкупче искаха) Викат ми - ами вашата кола формално е технически неизправна (оглеждам Кайена, бронята му блести на слънцето, всичко по него е фабрично ново). Е, емблемата ми я бяха откраднали същия ден и им викам - можете да ме глобите и за каране без емблема (ха-ха).
Нищо - уж щели да ме спрат от движение, глупости, но накрая нямаше, какво да правят - съставиха ми фиш за 20 лв. и ме пуснаха да си ходя (карам). Не могат да те спрат от движение, само че ако стане нещо, застрахователите не плащали.

Съветче - първо отиди да си направиш прегледа в най-близкото депо, малко вероятно е да те спрат КАТ-аджий. Ако ти дадат кетапа, направи си и останалите неща.
Вкарай колата си в движение, оправи я, не заради прегледа, а в името на твоето здраве и живот, както и на другите на пътя. Виж спирачките най-вече, останалите важни за сигурността части и приятено каране!

П. П. Купих си нова емблема за 250 лв. Моля, не крадете емблеми!!! Един съсед взел та си сложил на Дачия!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 218823c271
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравейте! Напоследък със съпругами се караме често и това ме кара, да си мисля че ме лъже.... Трябваше да се направи застаховка и годишен технически преглед на буса ни, аз не съм на ясно с тези неща, затова възложих задачата на него. Искам да ви попитам, възможно ли е да се направи застраховка с ксерокопие на големия талон и не би ли трябвало след като буса не на мое име аз да се подписвам на различните документи?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker