Губя приятелката си заради интернет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Губя приятелката си заради интернет
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 2674 пъти
Здравейте! Предстои ми най - прекрасния ден в живота ми след 2 месеца. Ще се омъжвам! На 27г. съм и дълги години имах несполуки в любовта, докато накрая не срещнах своята половинка. Имам няколко приятелки, с които си излизаме заедно. Там е работата, че те имат Скайпове, Фейсбуци, пишат по форуми, което аз за себе си не одобрявам. Харесвам да общувам с хората на живо. Едната от тях също ще е булка, но малко по - късно през тази година и още от преди да получи предложението си кисне в някакъв сватбен форум, в който ме кара да се регистрирам. Отказах и, защото не искам. Било хубаво, всички си говорили с теб за сватбата ти, правили ти тема и т. н., но и казах като иска тя да пише там, а аз не искам личният ми живот да става обществено достояние....

Започна да ми казва колко тесногръда съм била, как съм се цепила от колектива, нямало кой да ме изяде там и т. н.

Усещам, че губя приятелката си....
заради нещо супер тъпо... тъпият интернет!
Моля ви дайте ми съвет :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: ce9208a763
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И ти си права, но и тя.
От една страна всеки вид общуване обогатява и разширява светогледа, интернет не прави изключение, като там нещата трябва да са с мярка. Или както казваш ти - наистина е по-добре лични контакти.
От друга страна форумите заместват кореспонденцията, която има друг вид очарование.

Специално вашия случай обаче е малко по-различен, защото в един сватбен форум неприятното е, че неминуемо се говори за пари и се прави сравнение и едва ли не е някакво шоу. Така че в светлините на прожекторите могат да си позволят да бъдат или най-големите баровки, или най-големите непукистки.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 3011e82865
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами според не ти е много добра приятелка, защото щом заради един сайт ще те загуби. По-добре я остави да прави каквото иска.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 6db84bc91a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   С такива приятели врагове не ти трябват.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 585397b1ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "Заради тъпия интернет", в който, ха-ха, търсиш отговор и съвет за проблема си! :)
Помисли малко - интернетът не е тъп, той е средство като всяко останало. Разбира се, има си плюсове и минуси - дава ти възможност бързо, лесно и евтино да общуваш с много хора, но за сметка на това пък общуването не е толкова пълноценно, колкото на живо. За накои неща все пак става!

Та проблемът ти не е в интернета, нито в сватбения форум, а в това, че с приятелката ти излизате от резонанс, т. е. "всяка си хваща пътя" или както се казва там. Не можеш да спреш процеса, можеш само да го драматизираш и да го направиш по-неприятен. Тъпо е от страна на приятелката ти да те обвинява така - всеки ден в света се измислят нови средства и джаджи, това не означава, че всички ние без изключение трябва да яхнем най-новата или най-модната, и да посветим живота си на нея... Най-добре се разделете временно, докато й попремине ентусиазма около този фурум, а пък и около сватбата и въобще бракът като цяло :) Запазете си приказката и доброто отношение една към друга. Пък ако е рекъл Господ, след години пак може да сте си първи дружки. Избягвай да се вкопчваш в хората - това че ти е приятелка съвсем не означава, че е единствена и неповторима... Ами ако се беше родила в друг град/държава, какво щеше да правиш тогава без нея? !

Сега се концентрирай върху сватбата си и се отдай на всички положителни емоции, които искаш да изживееш покрай нея! После ще мислиш за другото, което като нищо може да се окаже и маловажно, и преекспонирано от тебе.

Весело!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 74582a1b08
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Приятелката ти определено не е права.
Знаеш ли - ако утре се случи нещо, някакъв сериозен катаклизъм, и всички топ-ноч телефончета и лап-топи внезапно "умрат", ще изпаднем в амок :)). Много от нас забравят кои и какви сме всъщност извън електронните мрежи и мрежите на покритие. Човешката ни сърцевина е заровена дълбоко под пластове измислени профили, сладникави емоти и клиширани копи-пейст мъдрости.
Истинският живот е около нас - с реалните приятели, колеги, семейството. Всичко останало е удобство в случай на нужда или информационна банка.
Ако приятелката ти е избрала да "живее" във форума - нейна си работа. Защо обаче ще ти натрапва своя модел?
Може би някой ден ще се опомни - когато й долипсва реално рамо, на което да се облегне.
Не го преживявай толкова. Радвай се на хубавите промени в живота си. Желая ти много щастие! :)

 
  ...


...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 81e37a7d2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Евала на номер 5! Подкрепям напълно! Единственият смислен коментар

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 81e37a7d2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не ти трябват нито такава приятелка, нито форумите...
Номер 4, разликата между онези форуми и този е че тук е анонимно. Така че не обиждай и не се заяждай, грозно е, мисли преди да пишеш. Грозно е как обществото ни се гради на интернет
мъж 34

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 4ed084874a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Е, номер 5, много задълба. Та това е просто един форум! Какво толкова, всички ровим в най-различни форуми и, нека бъдем честни, някои от тях са доста полезни. Според мен и авторката много навътре ги взима нещата, но всичко в крайна сметка опира до личен избор. Аз лично бих направила кефа на моя приятелка, защото... знаете как е, понякога се вдетиняваме и толкова много харесваме нещо, че някак глупаво държим и другите да го харесат :)))
Извод: Стига драми :)

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 8aabc19e55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Да, и аз съм съгласна с някои от по-горните твърдения, а именно, че тази ти "приятелка" не трябва да се нарича така и че е по-добре да зарежеш това и да се съсредоточиш върху сватбата си и щастливия семеен живот. Може пък да й мине след известно време, да се опомни и т. н. Споко :)

Кат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 9a66e5f9a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Защо пък да си губиш приятелката заради форума? ! Нещо не те разбрах. Тя си влиза и си пише там, ти не и това е. Може би е имала предвид, че сега покрай сватбите няма ви остава много време да се виждате и обсъждате, заради това ти е казала да се регистрираш там и да може да продължите със споделянето на емоциите от приготовленията. Но това, че ти не искаш не виждам защо да става причина за развалянето на приятелството ви.

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: f5152f4733
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Това ако е приятелка! Значи, ако си с различно мнение те изоставя така ли? Приятелката не би трябвало да ти натрапва своето мнение, може да сподели мнението си, но не и да те задължава да направиш каквото и да било.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 1f9675cd69
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Приятелката ти определено постъпва тъпо, това са неща, за които биха се скарали 12 годишни. Няма нищо лошо във форумите, но е лично твое решение дали да се регистрираш. Аз съм същата, имам само един имейл и скайп, където влизам изключително рядко, предпочитам да си излезна с приятелка и да си поговорим НА ЖИВО. Някои хора трябва да разберат, че компютрите и интернет не са всичко. На хората от "дълбоката древност" от 90-те надолу да не би животът им да е бил непълноценен и ощетен, само защото не имали фейсбук и тем подобни, напротив от тази гледна точка е било. далеч по-добре. Всичките ми съученици киснат по цял ден във фейсбук и само коментират, харесват, клюкарстват и като разбраха, че аз нямам "А ма как може така". Леко се отдалечих, но това, което искам да кажа е, че интернет пространството далеч не е най-важното нещо. И като твоя приятелка тя трябва просто да уважи решението ти и да не се занимава повече. Един съвет, не си прави регистраця в тоя форум, не за нещо друго, но щом ти се сърди за такава тъпотия, значи не си заслужава. Нямаш вина за каквото и да е, дано се осъзнае и ти се извини за това, защото не подхожда на една зряла жена, която даже и ще се омъжва да разиграва такива глупости.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 585397b1ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   №7, би ли ми цитирал, ако обичаш, точно думите, чрез които обиждам и се заяждам, и с кого?
Кое е грозното от това, което написах? И за какво точно е трябвало да помисля, преди да пиша?

Май е изгорял някой бушон.. - не е добре на 34 години.

От №4

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker