Дежавю, как си го обяснавате? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Дежавю, как си го обяснавате?
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 4639 пъти
Всички сме имали дежавю, но на мен ПОСТОЯННО ми се случва. Около година запознах да забелязвам, че всеки божи ден ми се случват неща, които имам чувството, че вече съм ги преживяла в миналия ми живот.... и сега се повтарят, защото тогава съм направила грешен избор, а сега трябва да се поправя. Да но много често забравям да се "поправям" така да се каже... и имам чувството, че ще ми се случат лоши неща, които са ми се случили в миналия живот. Не знам защо, но мисля, че не е бил никак розов... и този няма да е (дано не съм права). Сигурно звуча като някоя психарка, но как е възможно всеки ден, всеки час, всяка ситуация да ти е толкова позната? Все едно буквално си преживял всеки момент преди.... и сега пак, защото някъде си сгрешил и трябва корекция.
На някой случвало ли му се е нещо подобно? Не знам дали вярвам в ясновидството, но щом всяка ситуация от моя живот ми е толкова позната или всяка стъпка, която ще направя я знам.... съм склонна да вярвам, че или съм с доста силна интуиция да усещам бъдещето, или имам някаква дарба или знак, че греша някъде... Понякога си мисля, че ако се помъча да си спомня какво съм правила преди и каква съм била.... ще си спомня, но надали съм била нещо по-различно от това, което съм сега. И така... стига толкова по темата. Надявам се да прочета интересни коментари, без лиготии или обиди.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: 22ad041927
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами аз бих се радвала,ако имах такава дарба...

Просто трябва да се научиш да не повтаряш грешките си..

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 9a4ba552fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хич не си психарка даже, а това, че постоянно имаш дежавута е много добър знак - че перфектно следваш Съдбата си. Много повече би трябвало да се притесняват хората, които нямат никакви дежавута - това означава че или нямат връзка с духовната си памет, или сериозно са се отклонили от пътя си.

Не са спомени от минал живот (или ако има такива, това са само единични дежавута). Преди да започнем живота си, има много сериозни репетиции за ролите, които ще разиграваме тук - на Земята. Дежавутата са спомени от тези репетиции, а не от миналите ни животи. При всички положения обаче имаме изборът на свободната воля как да постъпим в определена (разигравана преди това "горе") ситуация.

Иначе си права за това, че между два последователни живота човек не се променя много - развитието е еволюция, а не революция. Почти същата си си, каквато си била и преди, е може би в мъжка "кожа" и в малко по-друго време, съответно и малко по-"зелена" от сега.

Не се притеснявай за нищо - остави вътрешната ти мъдрост да те води. Когато имаш избор в определена ситуация, гледай този избор да е добър за възможно по-голям брой хора, дори това да налага понякога да не е с най-добрите последствия за теб. И най-вече - гледай малко по-весело и по-свжарски на нещата! Не вземай себе си и проблемите си много на сериозно! Какво щял да каже или да си помисли някой - чудо голямо, той пък безгрешния и големия професор... Easy!

Виж какво ти пише №1 и се радвай, че си различна!

Ray

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: fc9dbe8b8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Това, което наричаш дежавю е всъщност свързването ти с Акашовите записи. Явно имаш дарбата да осъзнаваш тази връзка. Иначе всеки го прави. Няма добро и лошо. Има само опит, намерения и избори. За репетициите също има интересни теории. И преди години, когато исках да оставя мъжа си, който между другото веднага познах, като го срещнах, в съзнанието ми изплува информация, че аз съм му обещала да бъда с него. Това няма нищо общо с брачните клетви и други подобни простотии. Просто имах абсолютната увереност, че имаме УГОВОРКА отпреди. Това беше думата - уговорка.

Тази сетивност ми помага да бъда по-добра и да приемам хората, такива , каквито са, но ме направи и по-тъжна.
Няма да ти се случи нищо лошо, защото няма нищо лошо. Всичко е опит. Всеки от нас е бил и убиец и светец.

Сара

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: dbdf2e52fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Аз също имам дежавюта. Има хиляди неща, които в реалния си живот никога не съм преживявала, но са ми познати до болка и знам какво е чувството от тях, сякаш са ми се случвали. Не знам точно каква е причината за това. Вярвам, че наистина има нещо вярно в това за миналия живот, но само толкова. Струва ми се, че е нещо положително, което може само да ми помогне в живота.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 04cbcc10ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не смятам, че съм различна... дори не искам да съм такава с няква подобна дарба... просто съм по-чувствителна и може би получавам "дежавю-та" защото нищо не е е променило и не съм тръгнала към по правилния път. То всъщност не е точно дежавю ми просто чувствам всяка ситуация, всяка минута позната, сякаш съм знаела какво ще се случи и пак правя грешка след грешка....

 
  ...


...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 04cbcc10ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Пак съм аз (Номер 5) авторката. Както казах тези познати неща, ситуации които чувствам не са точно дежавю, познатото на всички ни чувство... а просто охх как да го обясня... Просто постоянно имам чувството, че всичко, което сега ми се случва.... просто знам, че ще ми се случи. Сега ако се опитам да гадая какво ще ми се случи, няма да стане много ясно, но когато са озова в самата ситуация и тя ми е позната.
Дори ако се отклоня от пътя сега... пак си оставам аз.... и всичко, което ще ми се случва ще го очаквам. Много странно чувство наистина. Дори да направя някакви промени със себе си, мисля, че в предишният си живот и по-предишния даже съм живяла същия живот както сега и съм сгрешила.... както греша сега и то постоянно. Не искам да се променям, това е факт и там ми е грешката. Дори мисля, че знам каква е "мисията" на моя живот, но не искам да я изпълня, ако е тази, която си мисля.... искам, но никой не заслужава това. Ще видя как да я изпълня без да ме нараняват.
Като се преродя 100% пак ще живея същият живот както сега.

Вярвам в задгробния живот, но вярвам и в прераждането. Хората, които имат грехове според мен стоят наказани някъде там.... около 10-100 години... и после се прераждат.

Много ме е страх от смъртта, починалите хора и духовете.... направо откачам. Когато сънувах дядо ми, случвало се е с мама да сънуваме едни и същи сънища с него. Според мен не са били просто сънища, а сме осъществили връзка. Естествено съм имала и такива сънища, които според мен са били само плод на моята богата фантазия.

Много ме е страх да присъствам на погребения и такива неща... имам чувството, че ако пипна починалия той ще се събуди или ще ме хване по ръката. Но да не ви занимавам с моите страхове. Преди много често дори постоянно ми се случваше, като си легна да спя, да чувствам чуждо присъствие в моето легло или по-точно в тялото ми... Чувството беше точно "настаняване" в леглото ми или в тялото ми... Ужасно беше.... всяка вечер чувствах това, добре че отмина... На някой случвало ли му се е нещо такова? А сега се сетих още нещо, дядо като почина и 3-4 месеца след това имах някаква сянка на мъж в стаята и все вечер се появяваше. След около година същата сянка беше на друго място и пак беше на мъж.... много странно.... А веднъж, когато се скарах с баба ми и дядо ми се появи за около 1сек. и ми се скара... представа си нямам истина ли беше или плод на моята фантазия, случи се много бързо, имаше бяла светлина като че ли.... нищо не си спомням, бързо се втурнах под завивките, много се уплаших тогава. Онзи ден, бях при баба, в кухнята и говорихме за дядо... и както си говорихме усетих милване по главата.... а в един от сънищата ми дядо ми каза, че не е умрял и си стои в кухнята, ние просто не го виждаме.... А преди няколко години, когато ми съобщиха, че е умрял в първият момент се засмях, защото не повярвах и усетих как нещо силно ме удари по главата и се приземих на дивана. Баба ми ме пита какво стана.... а аз как да й обясня, нещо силно ме удари след като бяхме сами и нямаше нищо. Щеше да звучи тъпо "дядо ме удари".... И така.... Това са странните случки, за които се сещам сега.... наред с познатите ситуации от моя живот. Надявам се да не съм ви уплашила много, и ако на някой са му се случвали подобни случки, нека разкаже. Лек и успешен ден на всички!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 50c97c5554
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не познавам човек, който не е имал дежавю. Всеки е чувал или чел за него. В университета, когато изучавах неврология, професорът ни хвърли в смут, когато обсъждахме дежавю-то. Той каза, че това е епилептичен пристъп, с което не мога да се съглася. Излиза, че всички в една или друга степен сме епилептици? Не ми се вярва. Но може би науката си е права до някъде, може би е по средата на истината, може би има връзка? Не знам. Храна за размисъл!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: bd84a9fab8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Когато бях по-малка имах това чувство на дежа вю, но рядко и наистина си беше дежа вю. От две години обаче тези преживявания не ги определям като чувство, а като наистина преживяни и сега отново се повтарят. Понякога е същата ситуация, понякога е друга, в смисъл ако аз съм обидила някой с нещо, то сега същият човек ме обижда по същия начин. Интересното при мен, е че спомените ми за нещо преживяно мога да определя горе долу от кога са. Искам да кажа, че някой неща са ми се случвали преди 5-6 години, други по-скоро, просто така ги определям. И сега тези ситуации отново се повтарят. Но предварително не ги знам, сещам се когато се случат, но се сещам толкова реално за първия път, че чак се плаша. Случваше ми се доста често да разговарям с някой познат, ей така срещнат на улицата, а някой хора да ме зяпат странно, а други да минават все едно не ме виждат. След неопределен период /при всеки случай различна продължителност от време/ този разговор със същият човек се повтаря, абсолютно същото и аз си казвам - "ама защо си говорим едни и същи неща" и си спомням първият разговор, но разликата е че никой не ме гледа странно. И се питам с кой съм говорила първият път, дали не съм си въобразявала, че има някой? По странното е че вторият път разговорът наистина съществува и то по същият начин както първият. Не вярвам да съм имала видения, но и не вярвам да съм луда и да съм си говорила сама, защото аз при всички положения съм виждала някой и съм чувала глас, който ми е говорил. Не знам дали ме разбра, малко е объркано, но и аз самата съм объркана. Може да съм имала и епилептични припадъци в мозъка, но толкова често и то за определени неща - не знам. Има неща, които са ми се случили много отдавна и сега отново, това е ужасно изживяване, но не съм намерила някой, който до този момент да ме светне какво става. Ако при теб е само чувство, а не изплуване на реален спомен като при мен не се притеснявай, на много хора им се случва. Дано си ме разбрала, какво искам да кажа.

 
  ...
преди: 12 години, 28 дни
hash: 04cbcc10ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   АВторката:
Всъщност, не се изразих правилно.... не е дежавю, просто всичко което ми се случва на момента и след 3-4 максимум 10минути осъзнавам, че и преди ми се е случвало. Много е странно. Почти сигурна съм, че в предишният си живот съм живяла този живот, който живея сега.... адски странно е. Всеки ден ми е познат, очаквам всичко.... може и да си въобразявам, но определено ми е познато....

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: af41d3295c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И на мен ми се случва, откакто се помня... като малък беше почти всеки ден, сега е веднъж седмично или месечно, но продължава и все още не знам какъв е смисъла на това...

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c107e09f4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Здравейте на всички :) Вчера получих дежа вю за пореден път от 16 годиша (сега съм 28) и реших днес да се поровя в нета отново за пореден път по темата. Една приятелка все ми казва, че ако поучавам това нещо означава, че съм на правилното място в правилното време. Звучи ми чудесно. Обаче моят проблем е, че понякога няколко пъти годишно, ама то ми стига ахааха дежа вюто, което изпитвам е съпътствано от огроомен страх, тотална силна дезориентация, буквално се "изтривам" от лицето на земята сякаш и заживявам в друга реалност. Звучи куул, ама не е никак! Интересното е, че никога не ми се е случвало навън, все е било вкъщи или някъде на затворено и то уж където се чувствам най-спокойна. Ужасяващо е усещането при мен... Имам една теория, че като тийнейджърка бях изключително необщителна и затворена, ама не от онези дето си стоят в клас и от време на време ги заговарят, аз стоях на последния чин, сама, в продължение на 4 години, без никой никога да идва при мен, дори за да поиска нещо. Не знам дали това не ме е повредило, но ако е, защо сега не се оправя, когато всичко е наред вече:))) Докторите си имат техни теории, психолозите други, всеки казва нещо различно и то необосновано. За пръв път реших да споделя във форум за това, но видях, че тук има разбиране. Надявам се да съм помогнала с някаква подкрепа, че може и по-гадно да бъде ахаха, така че радвайте се на живота си, прекрасен ни е и уникален ;) <3

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 5ab8b24661
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не се притеснявайте, това е нормален процес, мозакът си „проверява“ спомените. Който не получава дежавю, той по-скоро има проблеми, защото мозакът му не си прави ъпгрейд.
И още лятото внимавайте да не се обезводните, защото това прави големи проблми с мисленето - яжте солено и пийте вода

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker