Да платя или не - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Да платя или не
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 2772 пъти
Здравейте, преди една година в училище ни раздадоха безплатни карти на един оператор(за да публикуват историята ми и за да не злепоставям оператора, няма да пиша истинското му име, ще го нарека Мобилизмамницител). Надявам се да се сетите за кой оператор иде реч. Аз го взех, за да говоря на една стотинка с родителите си. Щях да им го дам, за да освободя място в "Семейство и приятели". Прибрах пакета в чантата си. По някое време отидох до тоалетната( все пак 6 часа и Вие няма как да издържите). Прибрах се вкъщи, сложих картата на телефона и се оказа, че номера на картата е различен от номера, който беше при подписване на договора. При първа възможност(не си спомням кога беше, май на другия или по - другия ден, защото единия ден не работеше магазина на Мобилизмамницител) отидох и казах това на оператора, уж спряха номера, но сега получих съобщение на моя номер, че имам неплатени сметки по други договори. Обадих се на оператор и разбрах за какво става дума. Точно за тази карта. Обясних случая и тя каза, че много лошо се е получило, че разбира и че след като като си платя сметката на тази карта ще получа компенсация и следващият месец няма да плащам месечна такса. Да, ама не. Отидох в Мобилизмамницител и им обясних случая. Онази ми вика " няма такова нищо, никаква компенсация няма да имаш". Аз я попитах как може да имам сметка на карта, която веднага е обявена за изчезнала, онази нищо не ми отговори. Като се върна в града, в който живях до преди да стана студентка ще потърся договора и докумнта от спирането на номера. Искам и да знам кой е навъртял тези пари и зщо единият оператор на Мобилизмамницител ми каза, че ще имам компенсация, а другия, че няма такова нещо.

Другото, което е защо Мобилизмамницител чак сега ми казват за тази сума, която "дължа"? Можеха да ми го кажат преди една година и всеки месец, когато си плащам телефона те можеха и трябваше да ми кажат за това. А не да мълчат като ***** и накрая без предупреждение да ти пишат, че "ако до 22ри май не платиш тази сметка телефонният ти номер( става въпрос за този номер, който аз си ползвам) ще бъде закрит, оттам нататък знам какво следва при неплащане. Като говорих с оператора им казах, че са измамници и че като ми свърше договора ще се прехвърля на друг оператор. Само да знаете как ме погледна не само тази служителка с която говорих, ами и съседните служителки. Щом трябва да го платя до 22ри нямам време да се върна в града в който живях до миналата година и да взема документите и да им покажа, че са долни измамници. В интернет прочетох доста истории на хора, измамени от Мобилизмамницител.

Аз не искам да плащам нещо, което не съм изразходвала. Сега има два варианта. Вариант 1 : момичето, което ми направи договора да е объркало пакета. Вариант 2 : докато съм била до тоалетната някой от класа ми да ми е бръкнал в чантата и да е сменил пакетите. Това, второто, не ми се вярва, защото в класа никога не е имало кражби и подменяния. Въпросите ми към Вас са следните :
1) Вие бихте ли платили сметка на карта, която веднага е обявена за изчезнала /открадната?
2) Как може за една нощ или максимум едно денонощие да се навърти сметка равна на сметката, когато най - много съм говорила, уножена по 2? Или картата не е спряна навреме?
3) Ако реша да платя и после взема документите мога ли да направя нещо и да си искам компенсацията, която операторката с която говорих по телефона ми обеща?
4) Не става въпрос за някаква кой знае колко голяма сума, но с тези пари мога да си купя дрехите, които си бях харесала. А сега ще идат, за да плащав сметката на някой друг. А и става въпрос за морални съображения - Мобилизмамницител не могат да лъжат така клиентите си.
5) Защо, по ягодите, не ми казаха за тези пари по - рано, когато си плащах телефона, а чак след 1 година и ми дават само 4 дни да си платя, нещо, което не съм изговорила.
6) Според Вас как е правилно да постъпя? Не ме е яд за парите, яд ме е, че се опитват да ме правят на глупачка. Защо не ми казаха по - рано?
~*Отхвърлената*~

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: 6801b6b868
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Един колега беше загубил служебният си телефон, въпреки, че на следващия ден го обявиха за загубен, от мобилният оператор не го бяха спрели цяла седмица. Този, който го е намерил беше навъртял доста сметка, че да ти падне шапката и кво-фирмата плаща, че оператора не си е свършил работата. Така е с институциите и с телефон и с ток и с парно, длъжен си да си платиш дължимото пък нататък ако се докаже грешката приспадат парите. Пък относно това, че не са ти искали дължимата сума до сега и изведнъж писмо-не си питала, не са ти казали. Така е то.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 92066fde71
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ж30:
Най-вероятно са се омотали и не са спрели навреме картата...
Защо-тата са много, но такива са операторите...
Ако сумата не е голяма, по-добре се прости с нея и забрави, но се увери, че наистина въпросната карта не се води на твое име...
Иначе, трябва да минеш през големи препятствия като:
* подаване жалба в централата на въпросния оператор
* подаване на жалба в МВР. Всички разговори и съобщения се записват и при поискване от страна на полицията, трябва да бъдат предоставени
* подаване на жалба в Комисия за защита на потребителите
* подаване на жалба в Комисия за защита на личните данни за злоупотреба с лични данни
* подаване на сигнал до Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията
* завеждане на сдебен иск за всичко по-горе описано неспазване на разпоредбите на Закона за задълженията и договорите.
Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 2f4fb57783
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Значи не си длъжна да плащаш нищо. Станала е някаква грешка. Обади се на *88 там са най-компетентни. И при мен се беше получила една грешка със същия оператор преди време и ме компенсираха. Без да плащам аз предварително нищо, ми беше внесена на депозит сумата, която "дължах". Нека и при теб направят същото, бъди настоятелна.

П.С.- *Отхвърлената*, ти пак с твоите истории за конспирации. То не беше университета и фейсбука... сега пък някой може би ти е бръкнал в чантата. Май си доста мнителна... :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: b482cda850
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мтел Луп. Пусни жалба в КЗП

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker