Защо хората са такива? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо хората са такива?
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 2015 пъти
Искам да споделя какво ми се случи днес.
Качвам се в градския транспорт. (Живея в голям град).
Идва спирката, на която трябва да сляза. Отдясно до мен слиза на същата спирка една жена. Аз слизам отляво, а тя отдясно.
Слизаме на спирката, и тя се обръща към мен със злобен тон..

Как можело да слизам отляво на стълбите на автобуса, слизало се отдясно.. Тонът беше неуважителен. Аз и отговорих, че не ме познава, за да ми дава оценка и да ми държи такъв тон. Тя ми извика, че ако съм я била познавала, съм щяла да бъда запозната откъде се било слизало. Тонът беше отвратителен.
Аз се държах много възпитано, и й отвърнах:, , Щом Вие сте някакъв критерий... ''
Жената е местна актриса от нашия театър. Ходи доста кичозно облечена, но въпреки това изглежда интелигентна жена...
Стана ми неприятно. Замислих се дали е права да ми държи такъв тон, и какво толкова съм направила, че съм слязла от другата страна...
Защо са такива хората? Не можем ли да бъдем малко по-вежливи и възпитани? !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 29 дни
hash: 0a8a51cb8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Такива са наистина и голяма работа че е актриса ако беше някаква интелигентна нямаше така да ти вика уж образована бе аз със моите 15 години съм по образована от нея...не го взимай толкова на вътре това ще ти кажа

 
  ...
преди: 12 години, 29 дни
hash: a46789bde9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На твое място нищо не бих казал. Директно бих си тръгнал без да се разправям.

 
  ...
преди: 12 години, 29 дни
hash: 0e536a0ec5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Ха... голяма работа! ... Хич, не го приемай много навътре! ... Редовно се случва почти същото което си описала в транспортите! :)) Какво да се каже! .. Хора много - и то все изнервени или на прага га се изнервят! Както и такива търсещи на кой да си изкарат. Ако не беше тази жена, щеше да е друг. Имаш правото да си слизаш както си искаш, ляво, дясно, както ти дойде, стига това да не нарушва или пречи на пространството (пътя на друг :)

Защо са такива хората? :D Ами че те отдавна са такива! ... Това с негативността и невъзпитанието, са типични неща за България! ... Хората днес са невежливи, защото нямат капка търпение. Надуват се, и си мислят че всеки им е длъжен, да им търпи капризите! ... Същевременно живота им е кофти буквално му. Ама вкъщи няма как да си отбиват нервите, не правят нищо, освен вкъщи-работа, работа-вкъщи, и всичко им се трупа. Не живят, както се живее. И им е криво :)) Видиш ли такива хора, не им обръщай внимание, но ако те заговорят или кажат нещо, то им отвърни внимателно и с усмивка, за да разберат, че ти не си като тях, и нямаш намерения, да тръгваш по-пътя на яда и гнева! ... :) Усмивката е най-голямото оръжие =) Против негативността :)) Хем ти е положително и се чувстваш добре, хем другия си е тръгнал без да може да ти качи тон отрицание :))


П. С. Който иска да ми зададе въпрос, или каже нещо. Може напълно АНОНИМНО да го направи на [НАРУШАВАНЕ НА ПРАВИЛАТА] :) Не е нужна регистрация. Гарантирам, ще има отговори.


~winterfire~

 
  ... горе^
преди: 12 години, 29 дни
hash: e67fa03a2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Теглиш една ..... маина и тва е .. успех

 
  ...
преди: 12 години, 29 дни
hash: 4330a3ced7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   За стълбите на автобус за първи път го чувам и не мисля, че има какъвто и да е смисъл, защото той така или иначе няма да тръгне докато всички не слязат. И на мен са ми държали тон за нищо, а хората, които в действителност правят нещо неправилно много често са оставяни. Недей да обръщаш внимание.

 
  ...


...
преди: 12 години, 29 дни
hash: 036065a454
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Дядо ми беше да го наречем култур-трегер, работеше в областта на театъра. Израснал съм с него и разбира се ме е водил къде ли не. Смея да твърдя, че познавам отлично какво представляват тези актриси, актьори и прочее измет. Нямаш си на идея за вулгарността им, простащината, селския им език и манталитет, виждал съм ги в нас на разни партита оповръщани и.... по-сериозни неща, да не разваляме атмосферата сега. Надничал съм скришом зад сцената и в гримьорните и бедна ви е фантазията какво съм виждал, макар и малък все пак се досещах.
Та тази явно е от същия "хай-лайф", в живота не е такава принципна както в автобуса и на сцената, бъди сигурна в това.
Естествено се отвратих от театъра, като ученик не съм ходил на нито едно представление.
Тук при нас има едно идеализиране на хората-видите ли като е актьор, писател или национален герой видите ли той е безгрешен, около него свети ореола на нравствеността и правдата, а ние сме едва ли не мижитурки и боклуци.
Всички сме хора със своите слабости и силни страни, нека не се заяждаме за глупости, в крайна сметка имаме тразличен път, но точно и само една единствена крайна точка, както и да разбираме последното.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 29 дни
hash: 4eb145048c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Има ги много такива. Станали "известни", учили/работили някъде си и сега смятат, че са нещо повече от всичко и всички. На такива хора можеш най-учтиво да им кажеш да си гледат работата и да не се занимаваш повече.

За такова правило за пръв път чувам и не виждам и никаква логика да има такова. Иначе че хората масово се държат като овце из градския транспорт (и не само) по целия свят, а не само в България, но в ситуацията ако някой бърка, то е по-скоро тя, че е тръгнала да се качва преди всички да са слезнали. А да не говорим колко по-невъзпитано е да тръгнеш да правиш бележка по този начин за нещо такова на напълно непознат.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker