За квартирите с хазяи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За квартирите с хазяи
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 3413 пъти
Добър ден. Не искам да се впускам в обяснения, тъй като ще стане мноого дълга темата. Просто ще кажа едно-разочарован съм от хазяите ми... да хазяите! двама, стари (мъж и жена) и... леко незнаят какво искат вече... абе не "вече", а като цяло си не знаят какво искат.

Просто винаги когато се замисля, винаги се убеждавам, че тея хазяи тука не разбират от тоя бизнес и като цяло не разбират от бизнес.

Искам да питам сега, да видя какво мислите:
Как стоят нещата в тоя бизнес според вас.
Да бъдеш хазяин и да отпускаш стая от апартамента си на редовно учащи студенти.

Какви трябва да бъдат изискванията?
В смисъл. Граници, общи граници.

Според мен студента има граници които не трябва да прекрачва, но естествено че и хазяина, трябва да знае, че и той, също като студента, има граници, които не трябва да прекрачва и нарушава.

Защото, според мен, тея хазяи тука, нарушават една от най-големите граници-личното пространство на човека.

Няма да изброявам по какви начини, но да не казвам, че е всеки ден...

Само ще дам пример:
Лежа си аз на леглото, 12:00 часа е вече минало, някъде към 1-2 часа е, но мен не ми се спи, пил съм кока-кола и съм почивка на другия ден-за кво ми е да спа?

Слушам музика на лаптопа, със слушалки, но леко се чува музиката, нормално е, все пак съм я увеличил.
И по едно време, чувам че нещо се хлопа в коридора-ясно, хазяина отива до тоалетна.

И аз си гледам у лаптопа, слушам музика и по едно време, гледам с периферното зрение, доколкото мога и да видя, тъй като ме заслепява светлината от екрана на лаптопа, но забелязвам как вратата много бавно и безшумно се отваря (доста зловещо) и после, след 2-3 секунди, също толкова бавно и зловещо се затвори. Директно погледнах към него, след като отвори вратата... зловещо го погледнах, сърдито, та повече да не припарва.

Е кво ви е мнението? Че е чул некъф шум.. да, музиката леко се чуваше от слушалките ми и той решил да влезне в 2 часа през нощта да види от къде иде тоя шум!
Алооо, лично пространство чувал ли си??? А оти не влезна 10 минути по-рано-барем да видиш как бия чекии??

Еми, това е, изразявайте мнение по това, което написах и споделете и вашите разочарования от хазяи и кажете как е най добре хазяина да се държи с вас, за да има разбиране с тях в квартирата и да няма проблеми. И да не се личи дори, че сте с хазяи в един апартамент.

И да уточня, не пуша и не пия, тих съм, срамежлив, много добър, не ходя по дискотеки, спокоен човек, много спокоен... ама много положителни черти, неможе само такива, требва и нещо отрицателно... поразхвърлян съм, но все пак съм момче. В кожата
ни е, да сме поразхвърляни, ние момчетата. Но те не виждат положителното, те им пречи тва че съм разхвърлян и неподреден. и не чистя като женичка, веднагически. До 2 дни може да е мръсно но само толкова, чистя си естествено, ама оная хазяиката обича да й е перфектно чисто и подредено... е не съм нея, не съм жена, момче съм! А мога да бъда и много по-разхвърлян, да не казвам и че СЪМ, всъщност, много по-разхвърлян, но тук в квартирата се съобразявам и не се отпускам чак толкова.

Едно Момче - 20г.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: 9548be1b00
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Студентите са отвратителни, но някои хазаи - също. Учениците са много по-възпитани от студентите и си учат в родните градове, не бягат като мишоци.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 9548be1b00
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "В кожата ни е, да сме поразхвърляни, ние момчетата. " Глупости, това е клише! Някой пич като има комплекси за нещо се оправдава с всички мъже. Не всички жени са подредени и не всички мъже сме разхвърляни, ти в кой век живееш? !? !

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 9498e19e31
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Номер 2, искам да кажа че преобладават момчетата които са разхвърляни малко или много ;) иначе знам че не всички са разхвърляни (естествено)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 40404ea1c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Добре, че не те ограничават с хабенето на водата, отопление, бойлер и т. н. Моя позната студентка във Варна на квартира с хазаи се оплакваше от това. Беше и изготвен график кога да се къпе и кога да се пере, на всичкото отгоре и бъркали във вещите. Колко наем плащаш и при делбата на сметки колко те крънкат? Може да ти е по-изгодно да си наемеш гарсониера или боксониера и да си живееш сам. Разликата в наема е 60-70 лв

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: bc11265e94
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Значи гледам тук вместо да пишат за темата те са тръгнали да обясняват кой какъв е бил. Но аз пиша по темата значи аз съм на 15 години от едно село 8 клас съм и след 1 месец като завърша искам да отида в Добрич на квартира и там да уча. Гледам тук си ни казал че не пушиш, не ходиш по дискотеки добър възпитан човек си (което е чудно) е те двамата какво искат от тебе тогава тц тц тц чувала съм от други хора колко е неприятно да си с хазяини но за съжаление и моите родители искат при точно такива да ме сложат!

Казал си да си кажем мнението еми моето мнение е точно като твоето че са много лоши, има толкова много студенти които пушат правят каквото си искат а ти какво им правиш?!?! А и всичкото на отгоре пълнолетен!

Според мен най-добре е да кажеш на родителите си че вече не издържаш сред тези хора кажи им всичко това на тях махни се от там! Все пак не си длъжен да стоиш с тях. Премести се у друга квартира ще ги търпиш ли студент голям човек да бъде третиран като дете тц тц...! но знаеш ли аз за какво мисля аз какво ще направя оххх дано ме слушат моите че да не ходя при такива хора ужас!...

 
  ...


...
преди: 12 години, 1 месец
hash: ace263a0f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Казарма им липсва на днешните момчета, да видим ако ходеха в казарма разхвърлени ли щяха да са. При не правилно изпънато легло 20 обиколки на плаца и да си го опъне, да видиш как всички легла са под конец.

Авторе защо е проверил хазаина в 1-2 сутринта ли, за да не спиш на пусната музика и да хабиш тока му, ти сигурно плащаш но 33% процента от тока, а като харчиш повече той се набутва или е помислил, че си вкарал момиче затова проверява.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 9548be1b00
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   До 6 - да ама казармата се плаща с губене на аналната девственост!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 02b90c4730
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз имах следния случай-връщам се веднъж по-рано, след обяд някъде, а в стаята ми легнали двамата дъртофелници хазяите. Викам какво става, да няма пожар във вашите стаи, а те ми казват, че там оставили прозореца отворен, за да се проветрява. Да се чудиш да плачеш ли, да се смееш ли или да вземеш една гьостерица и бой, бой до откат.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 72ae16d909
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   В Благоевград ли учиш, това "Оти" ми е познато. И аз уча в Благоевград и така според мен, заради факта, че си плащаме за квартира си имаме своите права. Не говоря това да правим купони и да вдигаме шум, няма да говоря, че хазаите не бива да влизат по всяко време в квартирата ( може да е тяхна къщата, но ни нали си плащаме), говоря за това, че преди моя се случваше да влиза и да вдига шум рано сутрин в 6. От друго имаше един колега, чийто съквартирант е отсъствал от квартирата си и същия е решил да покани приятел да нощува при него. При положение, че не пречат на другата не би трябвало за това да се прави проблем. Студента трябва да държи чисто, да не пречи и да вдига много шум. Това е най-важното.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: b1bfe75b63
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   оф хора, времето на соца отдавна мина, какви са тези хазяи? никой не живее с хазяи вече, защо не се съберете с хора на вашата възраст и да си делите наема? Пък и купони да правите? :)

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 1c38858117
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 7 това че ти си платил така не значи че всички са като теб. Отнасяха го тези които си го търсеха.

До Автора: По добре говори с тях за личното пространство отколкото да пишеш по сайтовете. Тва че е надникналл не е кой знае какво, но щом си плащаш си имаш лично пространство и не трябва да припарват. Ако ти правят и други проблеми сменяй ги

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 9498e19e31
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Автора: До номер 6- Аз съм на отделен електромер, така че него кво го иинтересува пущил ли съм телевизор или не, незнам.
А ако съм довел момиче... по-добре да не припарва и до стаята, че тогава вече я ше му стана хазяин и ше почне на мене да ми плаща наеми и глупости.

Искат ми 1 лев за къпане... е я ше хвана и ше оредря къпането бе, ебаси.
И един път има казах (на обяд беше тва) да включат бойлера (на мен ми е забранено да го включвам) и довечера да мога да се изкъпя.
А онаа хазяйката ми вика
-Добре, довечера ше го пуснем, за утре да са изкъпеш.

Егати и тъпите скръндзи. А да не кавам че 98% от групата ми са момичета, и аз кво?? Да ода некъпан, понеже онаа немоо да са прежали да ми пусне водата да се сгрее на обяд и аз следобяд да се изкъпа и да съм чист за утре.
То и хигиената си влошавам тама.

А има на едно друго место.... егати стабилната хазяйка.
Нищо я не интересува. Излиза и по цел ден я нема и сеедно аз съм хазяина а тя квартирантката :D
Требва да се върна тама, малко по-мизерно, ама па си отсекъде свободен. И е евтино и сичко е тамън.

Ония само с къпането ми одерат кожата-1 лев на къпане
1 месеца - по 2 пъти на седмица - 4 седмици по 2 е 8 лева

Не ма интересува че хубаво и луксозно тама, в сравнение с онаа квартира.
Онаа може да е мизерна (не чак толкова, само всравнение с оная е мизерна) ама си свободен отсекъде. Сеедно си си у вас.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker