Фейсбука ни проми мозъците - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Фейсбука ни проми мозъците
преди: 12 години, 5 дни, прочетена 2723 пъти
Чувствам се като някакъв отцепник или некачествен човек. Всички имат Фейсбук, само аз не. Не че се оплаквам много де. Сама пожелах да нямам, защото предпочитам реалните контакти и гледам да стоя по - далече от компютъра, освен ако нямам работа или не искам да прочета нещо полезно за света, или пък когато чета тук, помагам с каквото мога и т. н. Та.. всички имат Фейсбук и на това се основават приятелствата им, снимат се за Фейсбук, живеят за него едва ли не, а аз като нямам се чувствам изолирана, хората се срещат говорят си шегуват се, а аз като не съм била част от онлайн живота им и не съм и в реалния... доста е тъпо....
С мъжа ми искаме да възпитаме и нашето дете нормално, но се притесняваме, че и то ще стане оцепник... кой знае, в това общество...
Вие как се справяте? Каке положението при вас?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 дни
hash: a23ec7b9b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нямам Фейсбук и не смятам да имам. Защо ли? Защото ако имам ще добавя в приятели само хора, с които се виждам, редовно, а тогава се обезсмисля да имам профил там. А хора, които не виждам - нямам и причина да допусна до личния си онлайн живот.....

Супер противни са ми кликванията на 'like' на всяка втора публикация и т.н. ровете по чуждите профили, сякаш наблюдаваш някого...наблюдават те.
Но някога и тази мода ще отмине... реалните контакти са най - добри!

А авторката ще посъветвам просто да намери хора с нейните интереси, да не общува с хора, които са изцяло заслепени от Фейсбука

 
  ...
преди: 12 години, 5 дни
hash: 6a0bac77b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ми и аз нямам, не ми пречи особено, феисбук е само за самовлюбени уроди и клюкари. Не го мисли.

 
  ...
преди: 12 години, 5 дни
hash: e7e3499b0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Е, хайде сега фейса бил виновен.... и аз имам фейсбук и не съм по цял ден на него, не качвам безброй снимки и нямам хиляда приятели.... буквално приятелите ми във фейсбук са ми приятели и в реалния живот или поне съм ги виждала и съм излизала с тях - тоест познати :)... така че е въпрос на избор до колко си пристрастен към социалните мрежи. Просто е по - лесно да поддържаш връзка с познати и роднини които са в чужбина или в друг град да речем, не е нужно да висиш там по цял ден.... аз си влизам след работа колкото да се чуя с близките ми в чужбина понеже половината са там, а в скайп нито аз нито те влизат :Д.... така че всяко нещо в малки дози е полезно, ако се прекалява става лошо. Познавам хора които нямат фейсбук, нито сме ги игнорирали нито нищо и знаят лафовете и така... не е до това че не ползваш социалната мрежа... явно е друго

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 дни
hash: 8b6487bd75
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не ти трябва такова общество, повярвай ми! По-добре се отцепете от него - и ти, и мъжът ти и децата ви.
Готините хора ще си направим друго общество, не че в него няма да има електронни комуникации, но те няма да са зависимост и болестно състояние.

 
  ...
преди: 12 години, 4 дни
hash: 119c1e1c92
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Не сте прави ти и мъжа ти. ВЪрвите срещу технологиите. И аз имам фейс но рядко влизам и не заема кой знае каква част от ежедневието ми. Това е все едно напук на технологиите да нямаш GSM.

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 дни
hash: a950e67ed3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не говори в множествено число. Има хора(като мен), които предпочитат реалните контакти или в най-добрия случай скайп, но нямат фейсбуци. Така че майната им и не се впрягай!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 дни
hash: 59513a2ed3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   В близкото минало да имаш мобилен телефон също се смяташе за излишно и едва ли не показна "гъзария". Обаче ето че в днешни дни няма първокласник без gsm.
През лятото на 2010 г. във фейсбук са регистрирани над 500 млн. потребители, което прави 1 на всеки 14 души в света. Дали да се регистрираш или не си е твое право на личен избор. Но тъй като тази онлайн "услуга" се наложи като част от социалния ни живот напълно нормално е да се чувстваш изолирана. Защо просто не се регистрираш и ти?! Винаги можеш да ограничиш споделянето на информация и да контролираш какво да виждат приятелите ти.

 
  ...
преди: 12 години, 4 дни
hash: b731e600a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Хах... имаш право.. донякъде :) Защото, да! Има от хората дето живеят, събуждат се и заспиват само с мисълта за свещения facebook :)) Дет се казва направо му се кланят и живеят предимно в него, тъй като там могат да се покажат и да блеснат, да бъдат видяни! Защо мислиш че правят това? Тъй като реалният им живот е скучен, и чрез facebook, те се стремят да си го разнообразят! Дали успяват ли? ... :D Да! ... Ама има други хора, които не живеят в facebook, но това не им преди да има такъв, нали? Защо не? Нима е ужасно да си в това пространство, това е едно поле което всеки сам за себе си решава как ще уползотвори :) Аз самият имам facebook и това нито за миг не ми е промило мозъка, защото не съм си изградил съзнанието от глупави снимчици, или разни безмислици и там, а от книгите - литературата която съм чел! ... :) Facebook, промива мозъци но кои мозъци? Само лабилните, само слабите психически, който нямат свое мнение и виждане, те лесно се пристрастяват към него! :)) Но какво пък, те лесно биха се пристрастили към абсолютно всичко, и ако не беше facebook-a, щяха да са цигарите и тем подобни пороци. Работата е там че много хора страдат от липса на внимание и когато отворят страницата на фейса, си го набавят, хранят се с внимание :)) Но там има и напълно интелигентни хора :) И ако не познаваш това място, както вие в случая, тоест че нямате профил, няма и как да съдите мястото че било некачествено :)

Ммм... всъщност не имането, а неговата липса във вашия живот ви е самовнушила отцепничество! ... Не сте първите родители, мислещи че като ограничат детето си ще му направят добро! ... :D Това е грешка, която сега не съзнаваш, но няма как да възпиташ дете добре, ако му забраняваш нещо. Забраните не възпитават, така само ще го отдалечите от себе си и ще накарате да желае все повече и повече това което не сте му позволили! ... Понякога се питам как вие родителите правите нещо, без да се замислите за какво би било и какво не, както и какво ще причинят действията ви! ... Виж, разбирам те, ти и съпругат ти, сте били възпитани по един начин :)) Едно време, и тъй като страните от социалните животи, а само чувате някаква информация от вънка, колко лошо било и тнк, без да сте го проверили от личен опит, си мислите че ще бъде по добре да изолирате дете си, и да го гледате така както вие сте били отгледани. Лично на мен това ми звучи някак глупаво, знам че обичате дете си и мислите най-доброто за него :) Ама не сме едно време, ако го ограничете, след години ще му е ужасно трудно да се социализира, това ли бъдеще искате за него? ... Внимателно помисли! :) Децата никак не са глупави и разбират какво правят родителите им, но и често страдат от тяхните решения и накрая естествено винят тях, защото са били тези дето са ги държали настрана от всичко, на место да им дадат свободата да се развиват и да правят свойте избори и грешки, защото това е пътя към личностното израстване :) Човек може да има всичко, включително и facebook... и пак да води напълно пълноценнен и нормален живот :) То е до баланс и решения как да си оползотворяваш времето :) Детето ви се нужае от родители - от вас, но и от приятели, но и от живот, не му ги отнемайте! :) Просто му бъдете освен като родители и като приятели, и го научете да се пази от различните хора, както и кое е важно в живота, а и да си организира времето :)

Преди имаше подобна тема (то кога ли не е имало :)) Всичко се повтаря, но хората не си вземат поука!

Нямам фейсбук и всички ми се смеят
http://spodeli.net/7/story-21806.html


~winterfire~

 
  ...
преди: 12 години, 4 дни
hash: 72e38e5ab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   По-лесен е за ползване от ел. поща например и скайп, който пък ми товари компа.
Имам фейсбук от три години, но не слагам мои снимки и лични данни и т. н ползвам го само за да напиша нещо в някоя група или да пиша на колеги, но само това.

Даже се скарах с една приятелка затова, че ми качи мой снимки без да ме пита. Всъщност тя ми се разсъди след като и направих забележка и тя повече не ме потърси.

Ягода

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker