Съквартирантът, който не чисти НИКОГА - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Съквартирантът, който не чисти НИКОГА
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 3070 пъти
Здравейте. Въпросът ми е насочен към хората, които живеят със съквартирант/ка в общежитие. Чистите ли? Ако да, колко често? Ако не, защо? Аз живея три години на общежитие и досега съм се сблъсквала с две момичета, които да ги видиш да чистят е някакво невероятно събитие. Просто недоумявам какво си мислят тези хора. Не забелязват ли мръсотията? Как е възможно на практика това? Аз също не чистя много често, например, всеки ден и да не се забелязва, че е мръсно, чистя може би един път в седмицата стаята и тоалетната, като през това време е станало очевидно мръсно и всеки път се надявам на съквартирантката ми да й направи впечатление, но не!

Другият вариант е да забелязват мръсотията такива хора, но просто да смятат, че някой друг е длъжен да се погрижи за чистотата. Или просто им е все тая дали ще е чисто или ще е мръсно. Моята съкрвартирантка за една година е чистила точно четири пъти, като единият беше на рождения ми ден, а за другия й намекнах. С предишната пък се налагаше да спорим всеки път чий ред е и честно ли е сега тя да изчисти, защото не цапала или не знам там още какви причини. Просто недоумявам на такова поведение! Какво мислите, по какви причини някой не би чистил собствената си стая? ! Не съм говорила с нея, защото не искам да се караме, можете ли да ми дадете съвети как да го обсъдим без да се стига до караница? Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: ee4b6b4e03
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тцтцтц, от толкова лъскане на пода и банята, ще ти остане ли време за забавления? !

Да живееш в мизерия - не. Но да живееш с мисълта за мизерията - е, т'ва вече си е психоза.
Има хора, които просто владеят хаоса, опитай се да ги разбереш така, както аз не успявам да разбера теб.. :D

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 0717364e61
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Разбирам възмущението ти, но свиквай отсега, че като се навъдят съпруг и 2-3 чавета ще видиш за какво става на въпрос! Това е лека тренировчица просто.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: e6d24870c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Авторката: Е, такива коментари просто не очаквах. Номер 1, не става дума да владееш хаоса - едно е да е разхвърляно, да има вещи навсякъде, - това съм склонна да го приема, друго е по пода да се търклаят влакна от прах, косми, трохи, подът на банята да се покрие с черно и тоалетната да засмърди. Ако владееш такъв хаос, е, наистина няма как да се разберем! Колкото до съпруга и чаветата - това няма нищо общо - не съм се омъжила за нея, нито пък тя прави нещо друго за мен, че да съм длъжна да й чистя, така че номер 2, ако не можеш да коментираш темата адекватно по-добре не давай съвети.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 4fb2b4990b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Еми и аз не съм от най-подредените... Винаги, когато се прибера влизам с обувките и ги събувам на средата на стаята ;х И чак на другия ден ги прибирам или след като ми се повтори над 100 пъти ;дд Тъпо нали ;д Аз изобщо не се впечатлявам, когато нещо е мръсно... Но при мен е неподредено, а не мръсно.. Ох, обърках се :)

МАКИ-ЧАН

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 2e81fbe40b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ние пък сме три момчета и през цялата година в квартирата сме правили три по голями почиствания, като идват гости ни казват как успяваме да подържаме така чисто. Е не е чак толкова трудно, би било още по добре, ако аз си свалям веднага обувките за жалост нямам такъв навик.

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: f33d33d68e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей, живяла съм с точно такива съквартиранти. Оправия няма. На хората просто им харесва да са разхвърляни и мръсни.

Просто не мога да ти опиша сутринта като отида в банята какво беше.
Миризливи чорапи на пода, цялата вана в косми, просто ме беше гнус да стъпя там, бях си взела един леген и в него стъпвах, за да се изкъпя.

Много пъти съм чистила, но още на следващия ден пак е същата кочина и се отказах.

Накрая се изнесох, макар че местоположението беше страхотно и цената ниска. Но в мизерия не мога да живея, а хората няма как да ги промениш. Ако им правиш забележка се засягат и накрая си разваляте и отношенията.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c54346b1ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Хахахаха.. 6, кефиш ме! И аз така, пък вече съм леличка! :D
Но мизерия НЕ търпя! Само хаос.

Авторке, аз съм 1.. До тук разбрахме, че аз и 2 (с просташкия си коментар за мъже и деца, все едно сме слугини) не можем да коментираме темата ти, щото нямаме какво да кажем.
Е, добре, кажи ни какво искаш да чуеш? ! Да ти кажем да говориш с момичетата? ! Или направо да вземем телефоните и да им се обадим, да се скараме? !

Мога също да ти пратя линк към реклaмата на Мистър Пропър.. :D
К'во толкова чудно е станало - ми казваш си, че не търпиш кочина и до там. Ако не се поправи - искаш разместване. Ако и там не те кефи - квартира. Но не, и квартирата не е вариант, щото тя трябва пък да се плаща, а масовият българин не обича така!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 83ae20260b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Зависи как си възпиташ чаветата, номер 2. Дъщеря ми е на 3 години и половина, но съм я научила отсега да си хвърля опаковките от вафли в боклука, да си прибира дрехите където трябва, да ми донесе или прибере нещо в хладилника, да сложи чиниите в мивката, сама да си вземе купичка за храна и още доста неща.
Имах преди време наемател, момче на 23-24 години. Не може да се каже, че чистеше всеки ден, но при всички положения си поддържаше стаята в много добър вид. Подреден и чист млад човек.
Имах съученичка-при нея не можеше да се влезе... неизмито, непочистено, чинии, не ми се описва, нещо подобно като при авторката.
Явно си е до човека... на какъвто попаднеш...

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c15f3a06e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Абе смешно ми стана, заради предния коментар. Детето на 3 години как стига до мивката, за да си сложи чиниите? И това, че ти носи разни нещо от хладилника ме притесни леко... Утре да не я накараш да ти пере чорапите и гащите...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 9ac33eb2d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Гадничко е...
Преди доста години и аз живях в общежитие. Прави ми впечатление, че винаги има поне един (особено ако са трима), който е малко по-така.
Общо взето не съм имала големи проблеми със съквартирантки, като се изключи една...

Звучи невероятно, направи и сега умът ми не го побира, но тази девойка не си пускаше водата в тоалетната когато ходи по ГОЛЯМА нужда. Правеше го всеки път.
Не беше лошо момиче, нямаше външен кенеф, но никога не си пускаше водата. И никога не си миеше ръцете (знаете, че в общежитията всичко се чува - отива в кенефа и се връща, нито шум от казанче, нито от мивка). НИКОГА НЕ СЕ ИЗКЪПА! Имаше гадже(?!... - за мен беше чудно как я търпи, но явно и той е бил като нея). През по-голямата част от времето живееше у тях и за наше голямо щастие много рядко идваше да преспи.

Един ден се прибирам и ми отваря третото момиче. Беше изпаднала в истерия. Задърпа ме и ме набута в банята и вика: "Иди и виж дали пак не си е пуснала водата, защото като видя капака на тоалетната чиния захлупен, знам че не си я е пуснала и като се върне ЩЕ Я УБИЯЯЯЯЯ!"
Естествено, след като отворих капака, вътре ме чакаше добре познатия сувенир.

Така и не събрахме смелост да и кажем. И аз не знам защо - може би, защото тя идваше, изтропваше се и изчезваше за дълго. Хубавото беше, че я нямаше.
Но най-много се втрещих, когато майка и дойде да и събере багажа, когато издаде стаята. Тя направи същото нещо...

Сега се сещам и още един случай - беше в първи курс. Тогава живеех с едно момиче в стая, която имаше обща баня с тоалетна и общ коридор с още една стая. По непонятни за мен причини, в съседната стая настаниха един младеж, който учеше за учител по рисуване в СУ. Беше тотално нечистоплътен!!! Занаше щастие и той рядко се вясваше, но винаги разбирахме кога се появява. По миризмата. Миришеше ужасноооооооо! Никога не се изкъпа. Понякога влачеше мацки. Накрая ще ви кажа най-вероятно за какво.

Той не си изми мръсните съдове в продължение на 2 месеца. Държа ги в коридора. Ние му писахме бележки, но той така и не ги изми. Ние му ги изхвърлихме.
И той издаде стаята. Трябваше да настанят нови хора. Той така и не се появи да си изнесе багажа.

Новите ни помолиха да им помогнем. Ние се съгласихме, защото освен всичко друго ни беше адски любопитно какво има в тази стая, която миришеше ужасно.
Намерихме "картини" Той беше рисувал САМО женски вагини. Само и единствено това. Явно много то мацки са били негови модели:)

Та така, мила - навсякъде има порове. Но ако нещата излязат извън контрол, не е зле да си кажеш. А не да мълчиш и да гълташ жаби.
Мразя нечистоплътни хора!

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 83ae20260b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хей, номер 10, разсмя ме! Личи ти, че нямаш деца. В общия случай едно 3 и половина годишно дете е високо около 1 метър, а стандартната мивка 85 см висока... Да не говорим, че си има детско столче, ама ти не си чувал за такова май... Смях...

Никъде не съм казала, че ще правя дъщеря ми слугиня, а че я уча на ред, чистота и отговорност, като прибира и подрежда най-вече своите неща, не моите. И що пък ще ми пере точно чорапите, и как, на ръка ли излиза по твоите думи? ! Нали има пералня... пак смях..
Що ли си хабя пръстите..

Горният 11 коментар ме разби... ужас... И доказва, че всичко идва от възпитанието в първите години.
Номер 9.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: e6d24870c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Авторката: Само да вметна, че аз като бях на 3 мама ме пращаше да пазарувам хляб от близкия магазин, защото тя беше заета с новоредения ми брат, така че това да си сложи чиниите в мивката или да донесе нещо от хладилника не е толкова трудоемко...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c15f3a06e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   12, да нямам деца. Млада съм още. Но не ми казвай, че си перете бельото в пералнята, моля те... Бельото се пере на ръка!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: cb51543c49
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Номер 14. такива като теб са много жалки, обаждат се все където не им е работата и чакат да им обърне съвсем малко внимание някои и се започва със заяждането. Я кажи кеф ли ви доставя на такива като теб? ! И не не си мисли, че аз съм номер 12, защото може би ще си помислиш така... логика.. ама като ти прочетох поредния коментар не се сдържах да не изразя възмущението и съжалението си към теб. Било притеснително да възпитаваш детето си на малко възпитание и да бельото СЕ пере и в пералната, или ти си от някакво семейство, в което вие не миете чинии на ръка само в съдомиялна и не чистите и барате нищо с голи ръце, щото видиш ли това е унизително едва ли не, или какво я ти кажи най-добре ще го опишеш, може срамна и долнопробна работа... тц мм да сигурно пък си имате чистачка наета за тая работа да не ви паднат случайно златните ръчички. То, не е казано че от малки трябва да се грижим за такива неща, ама то т'ва са елементарни навици, които малките деца още в детската градина ги учат на някои неща...

Аман от правежи...

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c15f3a06e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Леле, номер 15, ти нещо май не си в час. Ако беше прочела какво съм написала, нямаше да я излееш тази помия. Много добре се върни и прочети какво съм написала аз и какво след това ти.
1 Не е нормално 3 годишно дете да пере бельото на майка си! Това написах. Сега чети внимателно! Въпросната жена не беше написала, че го кара да го прави. Просто дадох пример с това. Ставаше въпрос за други неща.
2 А в миналият си коментар казах изрично, че бельото се пере на ръка. Само мързеливите домакини го перат на пералнята и слагат всичките гащи и чорапи в обща пералня. Не е достатъчно хигиенично! От там ти отпадат всичките изречения, че не трябвало да се пере на ръка и че съм примадона, което е точно обратното на това, което съм написала!
Моля ви, четете внимателно преди да решите да раздавате фасони и да се правите на интересни!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 83ae20260b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   От номер 9/12.
Виж сега, мило, пералнята си има различни програми, има за 90 градуса, за 60, за 40, за цветно, за бяло и т. н. Никъде не съм пък споменала, че всичко бухам в пералнята и пера общо на всички в къщи. Събирам дрехите в различни кофи в банята и което стане най-много, него пускам първо. Не ме прави мързелива фактът, че пера гащите в пералня. Ставам около 7 часа и почти цял ден нещо правя-мия чиниите, пускам прахосмукачка, мия пода и още сума ти дреболийки из къщи, които все пак отнемат време. Твърде чистоплътен и подреден човек съм, за да оставя да стане кочина.

Децата гледат от родителите си и копират всичко. Като ме види малката, че прибирам нещо, подреждам или каквото и да е, тя се опитва по своя си начин да го направи. Не виждам защо да я спирам. Вижда как слагам храна на котката сутрин, вечер сама се сеща, вади плика и почва и тя да и сипва в купичката. Като пример само. Тя вижда, че вадя дрехите от пералнята и ги простирам, почва и тя да вади, та ми ги носи сама едно по едно или до балкона, или до банята, където простирам аз-тя няма как да стигне. Сама проявява желание. Никога не забравям обаче да и кажа, че е много добро дете, подредено и да и благодаря. Това е възпитанието.

Живеем в стандартен апартамент-60 кв. Кухнята ни е мъничка. Колко е разстоянието от кухн. маса и от хладилника, да речем, до мивката? Два метра я има, я не, няма да меря сега :) Вземеш чинийка, ядеш каквото ядеш и мивката е на една ръка разстояние. Изобщо не става въпрос за нито за купища чинии, носени от единия край на апартамента до другия и за тенджери и тави, които детето да ми разнася насам-натам, нито за огромни разстояния, тъй като не живеем на 150 квадрата площ.

Имах приятелка съседка като дете в блока, където отраснах. Искам да ти кажа, че направо нейните я бяха дресирали още от 5-годишна като момиче за всичко-щом викнат от балкона, и тя ходеше да пазарува, чистеше, переше, миеше и какво ли още не. Това вече не е нормално-да превърнеш детето си в дом. прислужник. Но да го учиш всеки божи ден да се грижи за себе си, за чистотата на дома си и да помага в разумни граници на близките си-това е възпитание, а и личен пример на родителя. Иначе идват теми за кочина, мръсотия, безредие и какви ли още не.

И тъй като разводнихме темата, само ще си позволя да дам и аз съвет да не си мълчите-ако има проблем, какъвто и да е той, говорите с човека, обсъждате, изисквате или настоявате, според случая и ситуацията. Някои неща се търпят, други са немислими.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: d62db2d23b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Кажи й, купих един прах и белина на промоция, ето ти едната бутилка, ползвай я, не ми трябва.... и сигурно ще се сети

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker