Мислите ли, че жените завиждат? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Мислите ли, че жените завиждат?
преди: 12 години, 21 дни, прочетена 4794 пъти
Забелязала съм, че когато жените видят хубава друга жена веднага почват или с критики, или викат, че красотата е нещо временно. Мислите ли, че жените се обединяват една с друга, за да напакостят на по - красивата от тях? Имам приятелка, която имаше много хубава и гъста коса, но нейни "приятелки" и изгориха косата със супра. Мислите ли, че жените завиждат на по - красивите от тях? Мислите ли, че жените се държат добре с мъжете и зле с другите жени? Ако отговорът ви е "да", то тогава къде е причината завистта ли? Според Вас за какво жените завиждат повече - затова, че друга жена е по - красива от тях, или че готви по - вкусно, или че е по - умна? За кое от трите изброени най - много завиждат? Завиждат ли затова, че друга е по - красива от тях? Нападките срещу красива жена не са ли по - скоро завист?

Досега бях в компания само с момчета и всички се държаха с мен като принцеса. Този рай свърши, когато към компанията се присъединиха и други момичета. Откакто другите момичета се появиха, момчетата започнаха да ми обръщат по - малко внимание-Две от момчетата дори започнаха да ме обиждат - единият зад гърба ми, а другия дирректно.

А преди се държаха с мен като с кралица. То бяха прегръдки, носене на чантата с учебници. Аз съм красива, умна, вещите ми са хубави, ходя облечена по последна мода, със сатен, модерни рокли и прочие. Момичета ме гледат някак си завистливо, не ме поздравяват като ме видят. Сега на тях им носят чантите с учебници, на тях им купуват лакомства. На мен само 2 пъти и то различни момчета са ми купували сладки неща. Сега дори са ми отказвали помощ. Когато аз помоля някого за нещо, независимо дали е момче или момиче, всички ми викат да се оправям само. А когато те искат от мен само един път им отказах да им пиша темите на изпита и започнаха да ми викат, че съм егоистка. Как да си върна уважението2 и мола ви, отговорете ми на горните въпроси!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 21 дни
hash: 8051857ae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Звиждат, да! И ти също завиждаш, поне това става ясно от примера ти.

 
  ...
преди: 12 години, 21 дни
hash: 8051857ae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти си използвачка! Явно ти смяташ тези момчета не за свои приятели, а за твои подчинени и слуги. Такива като теб "принцески" не заслужават да имат никакви приятели - нито момичета, още по-малко момчета.

 
  ...
преди: 12 години, 21 дни
hash: 8dc397f0f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Ж30: Добре дошла в реалността!
Жените са най-злобните, най-завистливите, най-егоистичните, най-проклетите, най-разгонените и най-долните и най-клюкарещите същества на този свят. Време ти е да го осъзнаеш, но не забравяй, че и ти си жена... Само самоконтролът и здравият разум могат да те различат от стадото, но тогава си обречена на пренебрежение и отхвърляне от жените и уважение от мъжете. Средно положение няма. Или си от едните, или си от другите, това е! Преценяй според личното ти самочувствие и мнение.
В момента момчетата/мъжете те пренебрегват, тъй като другите момичета/жени привличат вниманието им и т. н., но не забравяй, че те твърде бързо им омръзват... И тогава остава да се обърнат към вечната класика: "Тази мадама е голям пич! "...
Жените са си проклетии по природа. Аз не се изключвам от това число. Имам мъжки характер, мъжко поведение, мъжки отстоявам думата си, заобиколена съм от приятели-мъже, но не и от много жени. Дори, след като създадох 3 поредни сериозни връзки, имах немалко "приятелки", които откровено си признаха, че ми завиждат на късмета - да попадам все на свестни мъже, че дори и да ги разкарвам. Завиждат, защото те нямали такъв късмет. Завиждат, но на какво? ! - Те нямат ни най-малка представа къде и как се търси такъв мъж, как се изпитва характерът и поведението му и т. н., т. е. какъв труд съм си направила за да ги отсея от обществото...
Предстои ми брак. Оказа се, че само няколко семейни приятелки са очаровани, възхитени и радостни от факта... Всички други, уж благородно, ми завиждали... ПАТКИ!
И това е всеобщо явление - не само измежду приятелки, а и измежду познати, бизнес сътрудници и клиенти, съкурсници от един курс. Дори Даскалката от този курс се чувства стара мома... Беше много благоразположена към всички ни. Щом разбра, че на мен и още една курсистка ни предстои брак, положи всички усилия, за да разбере какви са мъжете ни.
Оказа се, че другото момиче ще се омъжва за много голяма и богата Клечка в София.
Моя милост има изключително умен човек до себе си, с няколко образования и добра професия... Той е изключителен домакин и "върти" 90% от домакинската работа. Да, аз се чувствам отменена и облекчена в това отношение, но въпросната Даскалка го обяви за "мъж под чехъл" и непрестанно индиректно (тъй като никога не го е виждала и не го познава) му се подиграва...
Неудовлетворена от научените факти и явно сексуално незадоволена, тя се превърна в най-проклетото същество на Земята. Въпреки че съм предплатила курса, замислям вариант да спра да го посещавам...
Приятелки могат да бъдат жени с еднакъв семеен статус, с еднакъв акъл, характер и мироглед. Всичко друго е лицемерие...
Може би въпросните качества са заложени по природа в Женското начало, но не знам... Всяка се стреми да е единствената, незаменима и галена принцеса и не понася други себеподобни...
Жените са най-злобните, най-завистливите, най-егоистичните, най-проклетите, най-разгонените и най-долните и най-клюкарещите същества на този свят...
А ти каква ще бъдеш?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 21 дни
hash: 0ee5009dab
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Само една дълбоко комплексирана жена може да мисли, че останалите й завиждат за красотата и искат да и напакостят.
Напълно нормално е когато едно момиче е в изцяло мъжка компания, то да бъде в центъра на вниманието. Когато се появят и други представителки на нежния пол вниманието се преразпределя :)
Даа... боли когато паднеш от високо :)))))

 
  ...
преди: 12 години, 21 дни
hash: 8051857ae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   За какво приятелство става дума във вашата компания? ! Момчетата се мазнят на момичетата, а момичетата са използвачки и ги използвате за услуги. Това не е приятелство, а използвачество.

 
  ...


...
преди: 12 години, 21 дни
hash: 349cc59a45
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Аз не можах да разбера какво конкретно са ти сторили момичетата, които са се присъединили към компанията, освен, че са привлекли интереса на момчетата.
Тях ли сочиш като пример за завист или себе си?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 21 дни
hash: 5227214ce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не от завист а от чиста конкуренция. Животът е конкуренция. За да имат собствено самочувствие започват сами да си втълпяват, че другият/другата е по грозен/на, че те са по стойностни. Ти сама се конкурираш с тях за мъжкото внимание "Сега на тях им носят чантите с учебници, на тях им купуват лакомства. На мен само 2 пъти и то различни момчета са ми купували сладки неща."

 
  ...
преди: 12 години, 21 дни
hash: 8051857ae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   С тази тема се потвърди тезата ми, че жените НЕ МОГАТ да бъдат приятелки с други жени, нито с мъже, а просто използват своите прители-мъже да им носят чантата, багажа и да им купуват закуски. Това се нарича паразитизъм, не приятелство. Вие не сте принцески, дами от мъжки компании, вие сте паразити.

 
  ...
преди: 12 години, 21 дни
hash: 8051857ae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Мъже, прочетете тази история и спрете да тичате по задниците на жените. Те само ви използват за хамали и момчета за всичко. Една жена НЕ СТАВА за приятелка, за гадже става, но не и за приятелка. Жените не могат да бъдат приятелки на никого - нито помежду си, нито с мъж.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 21 дни
hash: ec79c278bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Съгласна съм с 4.
ж30 ти си точно част от стадото, дори твоят случай е един от най-класическите. :Д Не забелязваш ли колко е модерно да се изкарват жените... нещо повече от жени, т.е. "мъжки" момичета? Всички до една сте такива и аз съм си мислела колко е хубаво да имам "мъжки" качества без да си давам сметка, че те не са мъжки, но пак чак толкова долу като теб и всички останали в "стадото" не съм падала.
Хайде сега да видим колко от жените се радват на "мъжките" качества и като теб мислят жените за нещо по-малко и колко са тези, които мислят като мен.
Определено ти си част от стадото, скоро няма и да го осъзнаеш. ;)

 
  ...

...
преди: 12 години, 21 дни
hash: 2ac92ffd6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Ти не си имала приятели, а харем от момчета, които да ти чешат ЕГОТО.
Дали ти завиждат момичетата, не знам, но знам, че не всички гледат дрехите и лъскави неща, с които си се обградила.
По-лоша си от тях!

Ягода

 
  ...
преди: 12 години, 20 дни
hash: 5538b58378
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Автор : те може да са ми носили чантата, но аз им помагам в учението и на изпитите. А сега де, кой кого използва? Ама с тези си коментари само показвате женската си злоба. И, да предпочитам момчетата за приятели.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 20 дни
hash: 8051857ae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   12, женска злоба нямам, по простата причина, че не съм жена!

АвторЪТ на 1, 2, 5, 8 и 9.

 
  ...
преди: 12 години, 20 дни
hash: d0a6c1dba0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Номер 13, защо така? Слагаш всички жени под общ знаменател. Щом една жена става за гадже, то тогава гаджето не ти ли е приятел?
Относно завистта-има я и сред жени и сред мъже. Зависи от човека. Познавам мъже, които завиждат, че някой си имал по-хубава кола или по-хубава жена. Не мисля, че жените конкретно завиждат, поне не всички. Мисля, че някои хора завиждат без значение от пола им.
Маги

 
  ...
преди: 12 години, 20 дни
hash: edaeda7b5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Аз пък като жена не ми пука за парцалите й! Всеки си има ВКУС, абсурдно е да изпитваш злоба към някого, когото не си виждал заради дрехите му.
Но авторке вместо да си преразгледащ държанието си предпочиташ да се криеш зад чувство като злоба, защо не се замислиш, че просто може да те понасят заради това, което си, а не заради дрехите.

пс: И какъв е този дрескод, който го имате в училищата? В моя клас едно момче се беше появило по панталони малко над колената и го върнаха да се преоблича, пък ти как така си ходиш с роклички най-спокойно..

Ягода

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 20 дни
hash: edaeda7b5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   И още нещо ВИЕ сте момиченца, а не ЖЕНИ.

Ягода

 
  ...
преди: 12 години, 20 дни
hash: 45629530f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   ЦИТИРАМ 4 "Само една дълбоко комплексирана жена може да мисли, че останалите й завиждат за красотата и искат да и напакостят. ".

Реално погледнато има такова нещо като женска злоба, наистина има, но е много по-вероятно в твоя случай на момчетата да им е писнало от държанието ти. А егоист се казва от общи наблюдения, не само за конкретна случка, ти на тях веднъж си отказала, а преди това какво и на кого си причинявала? Егоист е човек, който мисли само за себе си, за собственото си добро и не поглежда другите около него, било то приятели или просто познати. Самият ти пост демонстрира твоята завист за загубеното. И, ако не си се усетила, женската злоба е главно за това, че не си на първо място. В смисъл не завиждаш на дрехи, на стил и на познати, а на това, че някоя ти заема мястото, че те засенчват.

И е нормално, когато си единствено момиче в компания, да внимават с теб, да не искат да те наранят и да се пригодят към характера ти (колкото и студени да изкарвате момчетата, за мен е факт, че мислят жените, за по-нежен пол и внимават с тях малко или много), но появят ли се други момичета и ако те са по-земни от теб, може да решат да те свалят от небесата, защото и ти можеш да си носиш раницата и да си купиш сладки. Сигурно е гадно да го осъзнаеш сега, но... съжалявам, твой ред е да се нагодиш към обстоятелствата.
Зу-За

 
  ...
преди: 12 години, 19 дни
hash: a26877ddc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Чакай, чакай, че не схванах нещо... Ти им помагаш за нещо си, а в зямяна те са ДЛЪЖНИ да ти слугуват??? Ти си си чиста използвачка с ОГРОМНО его, цитирам: "Аз съм красива, умна, вещите ми са хубави, ходя облечена по последна мода, със сатен, модерни рокли и прочие. " А да не забравяме и невероятната ти скромност :)

Ти сега едва ли не, казваш, че тези момчета трябва да ти се подмаъват на теб, а не на тях (всъщност защо взобще трябва да се подмазват на някого? )??? Не че подкрепям това тяхно решение да са слуги, ама ако ще са, те си решават на кого. Предпочели са другите момичета, не защото са играли на "китка, китка, магданоз", а защото са им по-приятни (вероятно).

И за тези които казват, че момичетата не стават за приятели, ЩО ЗА ИЗВРАТЕНО ИЗКАЗВАНЕ? !? !? ! Не е въпросът дали носиш слипове или бикини, а що за човек си. Аз имам приятелка и тя не е като авторката. Не с лигави, не ме използва... Дори веднъж й предложих да й нося чантата, а тя каза "Аз ръце нямам ли? ". Иронията е, че една седмица по-късно си счупи рзката и беше принудена да ми позволи ;))). Тя е много забавна, умна и оригинална а също е и много добър човек. Първия път когато я срещнах (бяхме по на 5) беше един дъждовен ден когато се прибирах с мама през парка и я видях клекнала до една локва. Помислихме си, че се е изгубила, а накрая се оказа, че се опитва да спаси "корабокруширалите" мравки. Мама я върна на техните, и се оказа, че сме сзседи. От тогава тя никога не ме е предала/разочаровала, държейки се като авторката.

Благодаря, че отделихте време да прочетете това.

Момче на 14

 
  ... горе^
преди: 12 години, 19 дни
hash: 8e6a6ccd16
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   "И е нормално, когато си единствено момиче в компания, да внимават с теб, да не искат да те наранят и да се пригодят към характера ти" Не, не е нормално. Нормалното е единственото момиче/момче в една мъжка/женска компания да се съобразява с малцинството. Явно просто си търсят гаджета.

 
  ...
преди: 12 години, 19 дни
hash: dbe641e3fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Божке, майко мила.... абе я се стегнете, бе хора!
Кой на кого носил чантата, кой с каква рокля бил, кой кого уважавал. Та то не беше завист, неумение да се сприятелват жените... куп дрънканици.
Полът няма кой знае аккво значени - всичко зависи от човека насреща. Дали е искрен, добър и т. н. или е егоист, използвач и т. н. И който, какъвто си го избере.
Женското приятелство не е невъзможно, когато жените са интелигентни и имат по-важни неща в живота си от това кой да клюкарят и кой на коя щял да носи чантата. Най-близките ми приятели са три момичета - познаваме се от 8 клас, сега сме на по 25, вече две са с деца. НИКОГА някоя дори не си е помислила, че е възможно да си помисли, че някоя е по-хубава или не.
ПРИЕМАНЕ - това е тайната на приятелството. И искреност. Хората сме различне и всеки е прекрасен по своему... каква завист, какви пет лева. Това го има само в човешкия, велик вид обаче. Не съм сигурна дали птиците си зав3иждат на кой перата са му по-лъскави или гнездото по-здраво.
Откачена работа!

 
  ...

...
преди: 12 години, 19 дни
hash: 5e5f790e68
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Авторке, авторке егото ти е до небето.... но поне да имаше защо! Има приятелство между жени - рядко е и е много ценно. Аз имам приятелка, най - близкият човек до мен е тя! Повече от сестра... заедно сме от 11 години, преживяли сме много, да тогава бяхме деца колко да преживеем :Д, но в трудностите винаги е била до мен, зарадва се когато се сгодих, плака вместо мен когато се разделих с момчето.... вместо аз да страдам :), радваше се с мен на възходите ми и беше тъжна и ме подкрепяше когато имах нужда. От мен тя получава абсолютно същото. Само да уточня понеже някой беше казал по - горе, че за да са приятелки две жени, трябва да са един вид идентични (социален статус, интереси, интелект, семейно положение и т. н. )... е ние не сме тя е по - заможна от мен и мога с ръка на сърцето да си кажа че никога не съм и завиждала... никога не съм искала като нейните неща и обратното, когато аз първа си намерих приятел, тя се радваше сигурно повече и от мен, когато и споделих за първата си целувка трепереше от вълнение, когато аз бях сама а тя намери любовтта си, аз не и завиждах а се радвах че има с кого да споделя живота си и на кого да дава любовта си! Мога да изреждам много, да признавам че с мъже се разбирам по - добре, но никога не съм ги използвала по такъв кифленски начин.... предлагали са ми помощ хиляди пъти и освен ако не е адски наложително никога не съм приемала.... в крайна сметка та са ми приятели, а не роби! От мен те не очакват нищо освен подкрепа и разбиране, забавление и смях.... когато се веселим го правим, когато имаме проблеми ги решаваме заедно... какво е това твоето не и били купули сладко ееееей че те ще си дадат от парите да купят на принцесата сладко, какво ти не можеш сама да си купиш ли? ! А колкото до дрехите - аз не знам що за овца ще завижда за дрехите на друга жена.... че и аз съм харесвала дреха която носи да речем някое момиче или жена и ако ми хареса просто отивам и си търся такава за какво да завиждам? ! Това твоето са детски истории на една пикла която друго освен да се гримира и фръцка не може.... ще ме прощаваш, но ти истински приятели едва ли имаш и едва ли ще имаш някога! Такива кифленски истории не вървят в реалният свят където трябва да се оправяш сам без мама и тате да ти купуват "скъпите" дрешки хах така че мила не се обиждай пак ти казвам вземи се осъзнай и ако успееш да прочетеш този роман който изписах и си взмеш малко поука може и да си имаш приятели които не те използват

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: aa5807e206
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Едно ще кажа само; Завистта и отрицателното отношение към другите, никога не води до щастие и успех! Ако, постоянно завиждате на другите около Вас и не се стремите да откриете добрите страни в себе си и в тези хора, вие сте обречени на провал и вечно самосъжаление! Няма нищо по- лошо от завистта, и тя не е явление само при жени и при мъжете я има, но в други аспекти. Забележете, че тези които завиждат никога не са щастливи и вечно някой друг е виновен за техния провал! Поработете в/у себе си и мислете половително и с любов към хората около себе си! А на теб мило момиче ще кажа ;Усмихвай се повече, ти си със сигурност си умна и красива и винаги мисли с любов дори към тези които ти завиждат.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker