Преграждане на апартамент - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Преграждане на апартамент
преди: 12 години, 20 дни, прочетена 2899 пъти
Привет от мен!

Много съм притеснена, спешно имаме нужда от апартамент. Моля Ви за мнение, ако някой е преграждал или прекарвал обратни води и т. н. нека даде своето мнение...

Приятеля ми има голям апартамент на първият етаж от къща. Апартамента има две тераси(предна и задна) Искаме този апартамент да го преградим и да го направим на два отделни по-малки апартамента. Всеки с отделен вход и отделна баня с тоалетна. Едния си ги има и двете неща, а за другия искам да попитам как се изгражда нова баня с тоалетна, много ли има за къртене, как се прекарват водите? Тази нова баня искаме да я направим на коридора който е в близост с готовата баня -2 метра. Също така искам да попитам за външния вход. Искаме да построим стълби и да се влиза от задната тераса. Много скъпо ли ще ни струва това? Колко горе доло, приблизително разбира се... Много ще съм благодарна за отговори, защото сме много притеснени, а спешно трябва да го преградим. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 20 дни
hash: ab0a9185e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В момента правим ремонт в нашия апартамент и искам да ти кажа, че отиват много пари. Като начало решете какво точно искате да направите и с какви материали. За преградни стени бих ти препоръчала гипсокартон, другия вариант е да се иззидят стени с итонг. Баня може да се направи, викате майстор, къртите, пускате тръби. Банята ще ви излезе около 2000 лв без да се изхвърляте с фаянса.

Моя съпруг доста от нещата направи сам, но пак идва майстор за ВиК-то, който беше негов познат и му взе 50 лв, иначе от фирма ни искаха 300.

Не се захващайте с нещо, преди да знаете за какво става въпрос. Обиколете магазините и вижте кое колко струва, направете си бюджет. Предвидете и 20 % отгоре за непредвидени разходи. Щом ще слагате стълби на отделен вход, ще трябва да смените и дограмата. Имай предвид, че само една врата за баня е 220-250 лв. Може да си обзаведете само едната част от жилището, а някой ден да направите и другата. Не пишеш имате ли пари, заем ли ще теглите, що ли? Не че е толкова важно, де, те материалите пари струват, независимо ваши или със заем. Извикайте фирма да огледа и да ви изчисли колко ще ви струва. Може и някой познат да извикате, ако имате такъв, който се предполага, че ще е коректен и най-малкото ще имате някаква гаранция за свършената работа.

Друго важно нещо е, да не живеете там, където ще тече ремонта. Нямаш и на идея за какви прахоляк и мръсотия става въпрос, особено ако ще къртите, избивате стени, преграждате...

Задаваш конкретни въпроси- кое как се прави, не знам доколко ще съм ти полезна, защото само ходя да видя какво са направили и да мърморя :)))

Да не казвам голяма дума, ама доколкото виждам и чувам кое колко струва, за това, което искате да правите, поне 8 000 лв трябва да имате.

Надявам се да съм полезна, пак казвам, всичко е на базата на това, което се случва в нашия ( бъдещ) дом.

 
  ...
преди: 12 години, 20 дни
hash: 59245dc534
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Зависи само и единствено от майстора те цените на строителните материали са си едни и същи в магазина. Построяването на нова баня става за не повече от 10 дни, с всички подробности, разбира се ако майстора има желание. Тоест на 11 ден можеш да се къпеш. Междувременно могат да се излеят и стълби за тях ще ти трябва повече време защото бетона съхне по дълго.
Няма как да ти се каже цена защото цените варират според града в който си и според големината на обекта, но смятай на майстора около 50% от цената на материалите.
Дати кажа само за оборудването на една баня плочки душ тоалетна чиния си приготви 2000лв, ти ще я строиш значи още 1500лв-2000лв. Абе зависи от големината й но си приготви 5000 за банята.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker