Без работа, без приятели и без гадже - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Без работа, без приятели и без гадже
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 5247 пъти
Завърших и вече не следвам, нямам работа, още си търся, по дискотеки не ходя. Кажете ми вие къде си намирате гаджета и приятели? Аз не знам какво е това приятел, какво е това гадже. Не само това, ами и вече почти цяла година си търся работа, с висши образование съм, но нямам никакъв стаж и никъде не ме искат. Накрая ще взема да се метна от сградата на общината във Варна. Аз така си говоря на шега за самоубийство, обаче истината е, че съм отчаян. Не знам какво да правя. Защо съм се родил, ако в живота винаги ще бъда самотник? !? ;( И не само гаджето ми липсва, та аз дори и 1 приятел нямам. А какво е човек без приятели - едно нищо! Хората не сме родени да бъдем сами! Как от 7 милиона души така и не се намери някой, който да поиска да ми бъде приятел, как от същите не се намери поне едно момиче, което да ме хареса. И как от тези хора не се намери поне един работодател да ме вземе на платен стаж, пък дори на минимална заплата, а ме канят на интервюта само за неплатен стаж!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: c405f88886
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Автора: *висшЕ
Излагация, обаче и-то е до е-то на клаиватурата, знам как се пише!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c405f88886
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   *висшЕ
Сам си го поправям, преди да се заядете. От бързане е /"и" и "е" са едно до друго на клавиатурата/, а не от незнание.

автора

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 09cca729ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Виж сега, това ми прилича на обвинителен пост. Към работодателите, към гаджетата, към обществото. Ти си негативно настроена личност с немалко комплекси, това го казвам като факт, без да ми се обиждаш. Негативизма ти и затварянето в себе си на 100% отблъскват всички жени бъди сигурен. За да те хареса някоя трябва да е любов от пръв поглед, че на всичкото отгоре и тя да поеме инициативата. Много искаш, не мислиш ли? Работодателите врели и кипели в дадена сфера търсят най-доброто на пазара на работна ръка, за да печелят те пари от него. Много ясно, че предпочитат хора с опит и рутина пред някакъв новобранец ни лук ял, ни лук мирисал! И това ти го казвам като човек с висока позиция във фирма в сферата на застраховането. Идвате от университетите буквално неадекватни, че трябва да ви обучаваме бая време, а през този период и по-опитни хора да са все около вас да ви оправят документни и всякакви други гафове и да ви бършат едва ли не задниците. Ти не може да искаш да печелиш интервюта за работа показвайки си дипломата и студентската книжка. Аз редовно съм председател един вид или член на комисията по подбора на новите служители и да ти кажа ли какво значат за мене дипломата ти и книжката? Едно средно голямо нищо, може да си преписвал 4 години, може да си син на някой преподавател, може да си най-големия некъдърник с купена диплома. Докато ако извадиш препоръки, практика в друга фирма с добри отзиви - това вече е друго нещо. Има и още един фактор. Ти след като нямаш приятели си 100% асоциален тип човек, е, ама ние работим с хора, контактите са много важни и човек като теб на мен работа никаква няма да ми свърши. Значи освен, че трябва да ти лепна някой опитен да те пази и оправя бакиите трябва и да те тикна на някакво бюро далече от хората. Разбираш ли защо получаваш откази? Ние нямаме вина, ние търсим най-доброто за нас, за фирмата, фирмения интерес е над всичко. Би трябвало да са ви ги обяснявали тези неща. Ако смяташ, че не съм прав - защо не се хванеш да метеш улиците? Защото имаш кетап и си имаш изискванията, ние пък имаме реноме и търсим място под слънцето в условията на конкуренция-и ние си имаме нашите. Но най-важното - никой не ти е виновен. За приятелите същото важи, 7 милиона са криви, ти не си, така излиза. Ами айде малко слез на земята и спри да търсиш вина другаде, постарай се, бъди по-упорит, по-социален и може би ще си намериш както работа и приятели, така и приятелка. Успех ти желая и не се сърди за лекцията, свикнал съм да изнасям подобни на стажантите.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 6be05ec461
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Третия пост е много тежък, но има много истина в него.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 2b7802e8f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   "ПРИЯТел" е човек, с когото взаимно ви е ПРИЯТно да си прекарвате времето. От 7 милиона души с никого ли не ти е приятно да си прекарваш времето? А ти самият приятен ли си?

Гаджетата са приятели (обикновено от другия пол...), с които ви е толкова приятно да сте заедно, че даже вече мислите целия си живот да прекарате съвместно и дори да направите семейство. За да си хванеш гадже първо трябва да се сдобиеш с умението да имаш приятели.

Работата е място, където обикновено се изпълняват задачи в колектив - отново опираме до способността да се сприятеляваме и да се разбираме с хората. А това изисква качествата адаптивност и консенсусност.

№3 е абсолютно прав.

Да скочиш от сградата на Общината е най-лесния изход, но тогава ще си отидеш от този живот с подвита опашка. Приеми живота като предизвикателство!

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 0e8292bae3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да ти кажа, някой път не върви, не върви и някой път като тръгне, и няма спиране.... Така че не се отчайвай, когато му дойде времето..

Иначе за тази печалба, то всички където работят, гледат за тези пари които дават, да ги използват, ако не ти харесва работа, търси друга, живеем само 1път... Не робувай а живей свободно...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: f997d75c4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Авторе не се отчайвай и потърси решение на проблема в себе си. Като за начало за да си намериш приятели трябва да водиш малко по-социален живот. Трябва да комуникираш повече с хората. Момичетата както и работодателите търсят комуникативни личности, а не от асоциален тип. За едно нещо е прав номер 3. Много купени дипломи се навъдиха напоследък. Но с останалите неща не съм съгласен. Работодателите са длъжни да осигуряват обучение, което да е като въведение в работата. Преценката на един кандидат само по опит е абсолютна грешка. Абсолютна грешка е и работодателите да разчитат само на това университетите да подготвят кадри за тях.

И за да не звуча голословно ще дам пример.
Работил съм в Америка. Когато отидох за първи път там и заработих в едни от най-големите вериги супермаркети се притеснявах, че няма да се справя с работата, но работодателят ме успокои, че ще ми осигури обучение и грешките ми в началото са напълно нормални. Когато получих това успокоение, аз започнах да работя без никакво притеснение, че някъде ще сбъркам. Бързо навлязъх в ритъм и започнах да работя качествено още първата седмица. Така, че номер 3 всичко е въпрос на схващане.

Има много схватливи хора, които ще навлязат в работата още през първата седмица. Има и такива, на които им трябва повече време, както и такива, които никога не могат да схванат нещата. За тая цел обаче имате срок за изпитване след който преспокойно можете да освободите кандидата. Докато мисленето на по-голямата част от работодателите е такова като вашето-че дипломите не значели нищо, че едва ли не ви е някакво вменено със закон задължение да си обучавате кандидатите както и че за Вас само служителите с опит се котират нещата в България ще си останат такива каквито са. Защото това ваше поведение е една от причините от България да избягат толкова много млади и кадърни хора. Заради това, че са зле преценени от работодателите като безпреспективни. Да се осланяте само на опита е абсолютно погрешна политика. Защото знам доста хора, които са абсолютни некадърници, но работят във фирми и учреждения само, защото са синове на изпълнителни директори, шефове или на собственика. През това време не могат да вържат две и две. Все някой друг им върши нещата обаче времето прекарано там им се счита за стаж. И когато утре се появи при вас за да кандидатства за по-добра работа вие ще го вземете, защото видите ли имал опит. След първия месец разбирате, че не става за тая работа, че някой в предишната фирма го е търпял по съвсем други причини, а не защото се е справял супер с работата. Решавате да го освободите и пак да търсите човек за тая работа. Това ви отнема още един месец загуба на време и пари.

За това смятам, че вашата политика както и тази на болшинството работодатели е грешна. Вие искате всичко да е наготово-да получите готови кадри, обучени направо да ги пуснете на работа. Това го няма в нито една държава. Навсякъде по света работодателите обучават своите кадри дори и да са завършили Харвард, Оксфорд или Йейл. Както каза Светлин Илчев от Телерик:"Работодатели не мрънкайте, че нямате кадри с опит, а си ги създайте". Моето лично мнение е, че ако давате шанс на повече кандидати за една длъжност да се изявят възможността да намерите подходящия кандидат ще бъде много по-голяма отколкото ако преценявате хората само по критерий "Стаж" примерно.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c405f88886
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Знаете ли, тази страна е проклета и тук никой не може да бъде щастлив. Затова мисля да се преместя в една много по-красива страна, а на вас остава това да гледате как тази държава спира да съществува и съседите й си разделят земите й. 1300 години стигат!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c405f88886
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Автора: Да ви кажа имам чувството, че причината за всичко е че имам хубава визия и това озлобява моите познати от мъжки пол, които ми завиждат. Казвали са ми, че приличам на актьор или модел. Ако е така, обаче, не мога да резбера защо момичетата не ме заговарят?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 684866577a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Ходи да питаш за тия програми с отпуснати средства от ЕС в бюрото по труда. Моя позната след като напусна работа и стоя доста време безработна чу по новините за отпуснати средства от ЕС и попита и обясниха, че да кандидатства за тази програма трябва да няма абсолютно никакъв трудов стаж. Та значи ако досега не си работил и си до 29 год. може да попиташ и уредиш на минимална заплата поне за 6 мес., пък нататък може и да ти излезе късмета и да започнеш работа в някоя фирма и разбира се заплащането ще е по-добро. Пък гаджетата и приятелите ще дойдат с времето. Да си стабилен и финансово независим е най-главният ти проблем. Гледай да го разрешиш първо него

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 9699bfbd88
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   ААА в момента има нова схема за осигуряване на заетост на младежи до 29-годишна възраст. Стажът е платен, на минималната, само трябва да отидеш до някое бюро по труда, да се запишеш и да ти намерят работа. На работодателите им се плаща с пари от еврофондовете, така че ще се открият много места. Става въпрос за десетки милиони левове. Даже Бойко от онези дни каза, че парите чакат.. а ти вземи се стегни и се възползвай от тази възможност. 6 месеца е минималния стаж, после могат и да те вземат на работа. Като стажа ти ще бъде според това какво си завършил/а.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: dfd4a683fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   аз смятам, че трябва да бъдеш по позитивен човек и ще превличаш позитивизъм..

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 8d35cf0bd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Относно правописа не се притеснявай, то и по вестниците бъркат, дето уж са журналисти.

Иначе и аз съм в подобно положение на 22 съм. Не знам какво е да имаш приятели, приятелка. В това време повечето хора се събират гледат мачове, а аз няма къде да отида, с кой да отида. Не съм от Варна от малък град и проблема, че хората са си изградили през годините приятелства, и аз не се вписвам в тази обстановка. С риск да ме обвините, че едва ли не, обществото ми е виновно, ще кажа точно това. През ученическите години някак си имах чувството, че хората страняха от мен, когато трябва за нещо да помогна, помагах, но когато излизаха, никой не те викаше. Усещах я тази омраза към мен. Дори, когато излизам до магазина до центъра слушам злобни подхвърляния.


И така сега до номер 3:

"""Много ясно, че предпочитат хора с опит и рутина пред някакъв новобранец ни лук ял, ни лук мирисал! """

Тези хора не заслужават ли да получат шанс след като са новобранци. Като са без опит, от къде да го получат? Сега няма да спорим, каква е дипломата- купена, подарена или т. н. По време на практиката ще се разбере. Но практиката за това, за да се усъвършенства човек, а забелязвам, че в България не се дава много шанс. Е какво ще правим след години. Ти в началото как си бил, вероятно някой ти е дал шанс.


"""Ти след като нямаш приятели си 100% асоциален тип човек, е, ама ние работим с хора, контактите са много важни и човек като теб на мен работа никаква няма да ми свърши. """

Браво- типичен български расизъм е това. Само дето не каза да се гръмне и че за нищо не става. Пак повтарям тези хора - тези хора не трябва ли да получат шанс. АНТИСОЦИАЛНОТО поведение се лекува точно, когато изкараш човека сред хора. Може би аз не съм точно антисоциален- имам съквартиранти от курса, които са ми най-добрите приятели, но в родния град нищо, просто така съм разочарован, че нямам желание за нищо. Точната ми дума е може би по затворен, но това антисоциален е много крайна дума. И дори човека да е антисоциален, то работата с хора или друго занимание, което може да го социализират. За такива състояние може да си има и причини.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 64e9f7b907
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Понякога не обръщаме внимание на хората, които ни харесват и искат да ни бъдат приятели. Бъди по вниматален с това. Някой път и не допускаме хора до себе си.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: bb6a973f1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

16.   3, ти нали си намери работа сега щракаш с пръсти и сега си нямаш друга работа, та реши да плюеш по студентите.
Заради ей такива бай ганьовци като тебе кадърните хора избягаха чужбина и за тяхно щастие се радват на истинско признание, а ако бяха остана ли тук щяха ви ринат л.. йната.
Ще видим какво ще правите, когато останат само мангалите и вече дъртите ви служители със склероза.
По-гаден пост не бях чела от тук, честно!!! То бива злоба, ама това на нищо не прилича.

Дипломата ми не струвала нищо, ами като не струва, в чужбина ще я оценят! И НЕ ПРЕПИСВАМ НА ИЗПИТИТЕ. ОТ ТАМ КЪДЕТО ИДВАМ ПАЗЯТ ПО-СТРОГО И ОТ КПП КУЛАТА, така че може да си завреш предположенията отзад.
пс: И аз пак какво съм тръгнала да ви се моля за работа. Няма да е зле да поема пътя към летище София.

Ягода

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: d0c2d95711
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Виж пич ще ти кажа не си струва да се занимаваш с жени. Ако толкова ти се прави секс направи го един път с проститутка и след това ги зарежи. Фокусирай се върху кариерата си и приятелите си и да не ти пука. Запиши някое бойно изкуство или си намери хоби. И не се самоубивай заради нищо на света!!!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c405f88886
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   11 и 12, тези програми са само за хора с дипломи от БГ университети или признати чужди. Моята е от чужбина и още не е одобрена от МОН.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 44faaabea3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Щом си хубав, то тогава момичетата не те заговарят по няколко причини-чакат ти да ги заговориш, мислят, че си зает... Аз направо те взимам:)За работа бих могла да ти помогна, ако си от моят град. Приятели-като започнеш работа.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: b35b99780c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Голям камък хвърли, голяма дума не казвай.
До 19

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: aca6555e84
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Не се отчайвай. Верно е, че живеем в хубава дьржава, но с много темерути в тази дьржава. Верно, че труда и работодателите не са на нивото на Европа, кьдето нашият труд би бил оценен много повече. Но въпреки всичко вярвай и пробвай. Има и хубави хора, запазили човешкото в себе си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker