Завиждам на приятелката си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Завиждам на приятелката си
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 5830 пъти
Ние сме неразделни с нея, най-близки приятелки. Тук е мястото да кажа, че аз минавам за далеч по-харесваната о двете. Тя също е хубавка, но е по-стеснителна и по-консервативна в поведение, прически, дрехи. Моите връзки са все кратки, все с ужасни за мене краища в които се чувствам употребена. Колкото и да се старая не мога да задържа мъж до себе си, а и се разочаровам от всичките с които съм била още преди да приключат нещата-все изневеряващи, алкохолици и интересчии. Забравих да кажа, че аз и моята приятелка сме на по 22 г.

И тука някъде се появява той, мъжът, който ме накара да завиждам и да се чувствам гузна. Гузна, че го искам. Той започна да я ухажва много романтично с цветя, с подаръци, със стихове, чак ми ставаше смешно като го гледам какъв е смотан. Е, да, ама не беше точно такъв. Тя му се върза и тръгнаха. Те се обичат, виждам го и го знам, той е обича, тя го обича. От както тръгнаха прави невероятните неща за нея, на ръце я носи, никога не съм виждала подобно отношение на мъж към жена. Абсолютно перде към другите жени, засичала съм го сам някъде без нея, изобщо не приема и отразява жените, само за нея мисли. Не излезе и никак смотан - хубава работа, престижна. И започнах да се питам - защо не избра мен, защо? Защо не сваля очи от нея? Защо аз не получавам подаръци и цветя? Защо са заедно ден, месец, три, вече година? Защо аз нямам такава връзка? Започнах да злобея, да подмятам понякога лоши неща за него като например ти не си го виждала като се напие, оказа се, че човекът и капка не пие и станах смешна, че и не пуши... Защо не хареса мен, по-красивата, по-разкрепостената, не знам защо

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: cb430f29d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   защото ти може да не харесваш приятелката си, обаче той да я харесва. На един едно харесва на друг друго харесва. Ти си лицемерна към това момиче, била ти приятелка, май не си много искрена приятелка към нея, че да й завиждаш. Не е хубаво да се завижда. Остави хората намира да се обичат. На теб тя пречила ли ти е в твоите връзки? ЗА каква се взимаш вече толкова, красотата е до време, душата е важна...

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 84f3cc379b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   момиче, ще ти отговоря от другата страна и аз бях така с една приятелка, тя отворената, аз затворената и аз срещнах точния човек и тя започна да злобее като теб... така се отдалечих от нея и вече имам чудесно семейство и знаеш ли къде ти е проблема... в злобата и хубаво си помисли над поведението си. Там където са двама трети няма място

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: a688438de4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Явно само ти си мислиш, че си по-красивата. А и въпроса не е в това кя е по-красива, тя му е харесала и точка. Понякога по-отворените нахакани момичета отблъскват мъжете. Не е хубаво да злобееш-ако престанеш да го правиш и се радваш за приятелката си може някой ден и при теб да се появи такъв специален човек. Но докато й мислиш лошото, вярвай ми-това няма да стане!!!!
Ще загубиш и приятелката си по този начин защото тези неща се усещат-тя ще се отдръпне! А ти това ли искаш? Вземи се в ръце и спри да си мислиш, че си по-хубава-фактите говорят друго. Грозно е да твърдиш такива неща!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 8747cec6f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   :) Имах такава "приятелка" като теб. Тя от край време беше разкрепостена и беше с това име сред обществото и редом до нея - аз, нейната приятелка - по-стеснителна, по-консервативна, но също чаровна. Тя въртеше момчетата на малкия си пръст, винаги където и да отидохме забиваше по някое друго момче, докато аз не правех така. С нея се разделихме, поради това, че аз тръгнах да се развивам, да се изграждам като човек, да поставям, гоня и постигам целите си. Сега аз имам приятел от 2 години - невероятен, същият като на твоята приятелка. А тя продължава да се лута из между този и онзи, който рано или късно си отива.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: d1f2805d2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не се отчайвай, и твоят принц ще дойде, просто този е бил отреден за нея. Не се отчайвай :)

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 59a1b54f26
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Офф не разбра ли че такива разкрепостени и освободени ги търсят същите разкрепостени алкохолици, женкари и плейбои. Подобието привлича подобие. Не си мисли, че като си кварталната курва свестни мъже ще ти свалят звезди от небето. Ще те използват женкарите и алкохолиците, а от тях нищо сериозно не може да очакваш. Приятелката ти изглежда е свястно момиче с ценности и затова е привлякла свястно момиче. Както казах подобието привлича подобие. Замисли се каква си ти за да привличаш боклуци и да нямаш връзка и тогава завиждай на приятелката си. Много ви боли като момичето което сте смятали за смотана си уреди живота, а вие красавиците с много връзки сте с пръст в устата. Е научи си урока- смотаното за теб момиче е много по ценно от някоя дето си мисли че като е много разкрепостена това е най-важното в живота. Само недей да се опитваш да им разваляш връзката, защото такива като теб това правят от злоба и завист, но не искат да променят себе си.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 89a3c02384
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   красотата е в очите на влюбения


.. а в чистата любов не физиката е толкова от значение, колкото душата. ако моят приятел не беше това, което е сега, колкото и да е красив връзката ни нямаше да е дълга но ти търсиш помощ нали? просто се откажи, обърни зависта в благородна завист и ако искаш същата връзка си представяй как намираш същия и обещавам, че ще го намериш колкото повечв вярваш в това, толкова по бързо

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 2cb4fbff51
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Може би е разбрал, че го мислиш за смотан и не е искал да става за смях ако почне да ухажва теб и да му се изсмееш в лицето и е почнал да контактува с твоята приятелка.
Понякога мъжете избираме сигурната работа, дори и да не е толкова красиво момичето, но си знаем, че ще е само наше.
А колкото до приятелката ти- радвай се за нея :P

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 961250dced
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Интересна история.. ще чакам мнения да следя :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 74bf0ef991
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Ти сама каза, че неговите свалки са изглеждали смотани и сигурно нямаше да му обърнеш внимание. Причината е точно там. А ти привличаш кофти пичове с поведението си както само го описваш "по-разкрепостено". Та и мъжете които се интересуват от теб търсят такова нещо по разкрепостено и за моментното удоволствие, а не за нещо сериозно.

Направи услуга на приятелката си и спри да злобееш. Остави я да бъде щастлива, а ти се погледни в огледалото и се запитай дали визията и отношението ти не е причината да нямаш сериозна връзка. Успех!

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 3d747fe500
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ми намери си и ти един такъв, нали си по-красивата, по-разкрепостената... аман от комплексари.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: aa44e7a75a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Защото ти не си нищо повече от нея! Даже си много по-долу, понеже той е харесал нея, а не теб, а влюбените виждат само половинката си. Ти имаш множество кратки връзки, прекалено си разкрепостена за него, той е искал нещо сериозно със сериозен човек, който няма да каже "Защо не мен по-красивата... ", а ще каже " Хей, години наред мен ме сваляха, а тя стоеше настрана, страхотно! Много се радвам, че намери човекът за нея". Пък и ти си го сметнала за смотан, щеше ли да му дадеш шанс, или щеше да го отрежеш веднага, защото не пие, не пуши, пише стихове и е мил? Остави я да е щастлива, винаги е била избутвана от теб, винаги е била втора, недооценена, нека поне веднъж да бъде първа и единствена, нека има мъж, който я цени.
Зу-За

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 4bde697c3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Уф.. Кажи моля те, че не си трол.
Защото без да ви е виждал човек двете - може веднага да каже коя е по-привлекателна.
Кое не проумяваш? Че разкрепостените са всеобщодостъпни, по-евтини, лесно прежалими? И това мислиш, че е без значение?
А.. прощавай. Видях, че го смяташ за плюс.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 38763744e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Н ставай ку*ка не и завиждай, ако това се беше случило на теб и тя ти завиждаше, как щеше да се почувстваш? Виж момичето не ти е виновно, ако беше обратното и тебе те ухажваше някой и тя злобееше, ти с какво щеше да бъдеш виновна че момчето е избрало теб а не нея? АО и ти нетрябва да и завиждаш, а да се радваш за нея, ако наистина си и приятелка, като неможеш да и помогнеш поне не и вреди. Но ти явно си някоя лекомислена света кифла мармаладена и за това никои не те взима на сериозно, а тъкмо обратното правят си кефо с тебе, после те захвърлят като ненужна вещ, превърти лентата назад и ще видиш че е така. Обаче решението не да злобееш и то по най добрата си приятелка, ами да станеш едно момиче на място с което си заслужава да бъдеш!

Лена**

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: e7f00ab8ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Не всички непременно трябва да те харесат. Била си по-красива и разкрепостена... Да ти кажа, че в неговите очи приятелката ти е най-красивия и прекрасния човек и ти го знаеш. Скоро няма да те забележи. Много е тъпо тва нещо ревността. Опитай се да не правиш глупости. Би трябвало да искаш щастието на приятелката си. Не бъди егоистка все пак една връзка не е най-важното нещо на света.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 6b296c38d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Хората са различни, в неговите очи тя е красивата, а ти може би грозната. Не може целият свят теб да харесва

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 583819c89d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Защо си толкова злобна?? Ако наистина и беше приятелка, щеше да се радваш за нея, а не да злобееш! Предпочиташ да е сама или да плаче за някой ли? Що за женска злоба е това.. Не си ли се замисляла, че всичките ти връзки приключват лошо за теб, защото причината е в теб? Трябва да се промениш, да спреш да злобееш и пр. Когато започнеш да се радваш на малките неща и да се радваш, че приятелката, с която сте неразделни е щастлива.. то тогава някой като този, може би и по-добър ще те направи щастлива.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: b3d8efb5ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Хубаво ти беше като харесваха все теб, нали? Е, Вселената си знае работата, и на нейната улица изгря слънце, защото тя е истинска, а ти си превзета, префърцунена и фалшива. Просто изравняване на системата, нищо повече.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: ab92c6ec85
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Ти каква приятелка си щом говориш така!?
Казваш, че сте неразделни, но ти всъщност винаги искаш да си НАД нея. И сега това, че си е уредила живота с прекрасен мъж, те яде отвътре.
Между истински приятели няма такова отношение!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: ede0b4f7ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Нормално е да позавиждаш-малко. Но ето да речем, че това е за добро, защото след като си видяла какво е станало с приятелката ти, сега вече ще знаеш какви мъже ти харесват и че искаш сериозна връзка.

Не всички хора от мъжки пол си падат по разкрепостени и и навред харесвани момичета, както се казва всеки си има свой идеал. А и не мисля, че ако в началото беше избрал теб, щеше да ви потръгне. Най-вероятно да скъсате, защото жестовете му ти се струват смешни, а сега след време вече си го осмислила. Недей да злобееш, тя ти е приятелка и не го заслужава. А доколкото разбирам, тя не би направила такова нещо срещу теб, докато ти си имала приятели, тя не се е месила.

Една от приятелките ми е много красива, всички момчета й се лепят, по-уверена е от мен, по-известна и харесвана. С последния й приятел бяха заедно година, а той беше наистина много много хубав. Но и за миг не съм се замисляла да й завиждам за нещо, винаги се радвам за нея, нали за това са приятелите.

Спри да правиш опити да ги разделиш, защото е егоистично и присъщо на 13-14 годишни, а и на теб не би ти харесало най-добрата ти приятелка да се опитва да съботира връзката ти. Недей да правиш повече кроежи как да й го отнемеш, искаш го от чист егоизъм и чувството, че си пренебрегната, че не е избрал теб.
Сега се ориентирай към такъв тип мъже, а не такива, които си им личи, че търсят краткотрайна връзка, твоят ред също ще дойде.

Иначе за себе си, надявам се да нямам такива приятели като теб, едно е да завидиш малко и да ти стане тъпо, друго е да започнеш да правиш подмятания за него с цел да го изкараш черен пред приятелката ти и да се разделят. Разбери, че завистта не води до никъде. Нима ще се радваш те да се разделят и тя да плаче с месеци за него? Това не е приятелство.

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: baaaf56284
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Разкрепостените момичета не се ухажват с поезия и цветя, това от мен го запомни.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e5a54b7fc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Ти харесваш един мъж и щом е така си мислиш, че той трябва да е твой, на никоя друга. Завиждаш на човекът, който той харесва. Не се притеснявай. И ти някой ден ще си намериш човекът.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 4fdcd30e06
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Към автора: Докато не спреш да завиждаш и да таиш злобата към другите ще останеш на същото положение не 1 година, не 2 години ами така и в следващите 10-20 години. Ти си неосъзнато същество. Ти сама си го написала в коментара си: той бил смешен и т. н. Ето да като е смешен не си го отразила както и той, а е отразила приятелката ти, защото е ЧОВЕК. Ако ти харесва да излизаш и да се срещат с мъже боклуци ще се срещаш с такива и постоянно ще си разочарована от тях.
Zake

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 4616584042
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Не знам дали авторката още чете, но искам да й кажа, че е много грозно да завиждаш и хитро да се опитваш да развалиш щастието й. Защо не те бил харесал? ! Ами още от началото си го определила като "смотан". Мислиш, че хората не усещат твоето презрение ли? Щом си готова да развалиш нейното щастие, за да се почустваш добре не сте приятели. И колкото по-скоро момичето разбере каква лисица си толкова по-добре.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 723837be15
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Защо говориш така нали двете сте неразделни приятелки? Не те разбирам ти би трябвало да се радваш за нея.

Ще ти кажа нещо. Значи не може всеки да харесва теб повече от нея. Тя си е намерила половинката и ти като нейна приятелка трябва да я подкрепиш, а не да се опитваш да и отнемеш гаджето.

Когато на мен гаджето ми ми предложи, аз бях много изненадана, защото със него сме приятели от първи клас, а той никога не е показвал, че ме харесва, поне аз не съм забелязала. Наистина се изненадах. Да имаше момичета, който го харесваха и ми говореха какви ли не глупости, а уж бяхме приятелки.

Тогава разбрах, че само са ме използвали. Сега поне знам кой ми е истинският приятел.

Като за начало искам да ти пожелая ти също, като твоята приятелка да намериш човека за себе си, защото да откриеш сродната ти душа е най-голямото щастие и не може да се сравни с нищо друго.

А иначе искам да ти кажа да не си песимистка и да се радваш за нея, щом ти си по-красивата както казваш, значи лесно ще можеш да си намериш приятел.



Йоана ?

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 00c9d64efb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Аз... също завиждам на приятелката си. Много ми е кофти, защото осъзнавам, че не бива и както тя се радваше за мен преди време, така трябва да й отвърна и аз... ама й завиждам.
Ние с нея се познаваме от училище, от осми клас. В гимназията аз бях на върха - в смисъл такъв бях по-харесвана, защото тя беше с наднормено тегло; бях по-разговорлива от нея, с годините сменях различни хобита, ходех на разнообразни спортове... Имах много познати.
После двете се преместихме в столицата да учим, но различни неща. Аз записах това, което искам да уча и наистина го уча с желание, но с колегите не се разбирам много-много. Дефакто не разбирам на какво се дължи това обръщане на нещата ама... сега аз чакам нея да ми звънне, когато е свободна, че да излезем.
Тя си намери работа ВЕДНАГА след като дойдохме в София - нямаше и три дена, откакто си подредихме багажа в квартирата и оп, почна. Почна... и то не какво да е, ами нещо почти по специалността й, която още не бе започнала да учи дори. Аз пък още не съм си намерила работа по мойта специалност, а мина и доста време преди да си намеря изобщо някаква. Другото, което е, след като започна работа там, й дойде явно стимула и почна да ходи на фитнес с нейна колежка. Самочувствието й се повдигна, почнахме да иска да излиза повечко, след две не много сполучливи връзки с ред сълзи, ред сополи, намери идеалната си половинка. Такава любов строи от тях двамата, че... ми се къса сърцето, задето не съм аз на нейно място.
Откакто сме дошли тук на мен всичко накриво ми върви пък тя буквално преуспява във всяка една сфера. Изглежда вече изключително добре не само в лице, има си самочувствие, получава стипендия (аз даже и това не мога да стигна), работи каквото иска, получава и дава любов... Пък аз си стоя вкъщи, самосъжалявам се и чакам да се прибере, че да ми разкаже колко страхотен ден е имала.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 194390543e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Може би тя е по-красивата, но ти си мислиш обратното. Ако в обществото ти си по-харесвана, тя е по-харесвана от него, а в този случай това е най-важното. Поподнали сте на невероятен мъж, който да е избрал нея въпреки, че твърдиш, че те си по-красивата. Това доказва само едно - той я обича !!!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker