Много съм плаха - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Много съм плаха
преди: 12 години, 6 дни, прочетена 2978 пъти
Още от детството ми в мен се породи една голяма неувереност, срам и притеснителност, и социална фобия. Тогава не го осъзнавах толкова ясно, както сега. Тогава си мислих, че това ще отмине и че всеки, който има някакви комплекси е така и ще ги преодолее като порасне. Ами аз вече съм на 18 години и нещата стават много по-зле. Как ще се оправям в този живот като съм толкова неуверена в себе си, толкова съм притеснителна и срамежлива...и затворена, срам ме е от себе си.

Намразих се. В очите на хората изглеждам точно такава каквато съм сега, и това породи в мен - чувство за нереалност. Започнах да се интересувам от психология и да се опитам да разбера какво ми е...но никак не си помагам. Даже си мислих, че съм луда или бавно развиваща...Понякога наистина се страхувам от себе си, защото ми иде да сложа край на съществуването си.

Искам да живея в друг образ и под друго име, град...държава дори. Някъде, където ще се науча да се обичам и намеря истински хора. Имам прекрасни родители, гледали са ме като писано яйце, но и тях обвинявам за неувереността ми. Когато разбраха, че искам да следвам психология започнаха да ми казват "квоо ти луда ли си, психолозите са ненормални и се занимават с луди хора". Същите приказки чух и от баба ми и дядо ми. Демек най-близките ми хора.

Знам че 99% от близките ми и от хората, които познавам сигурно ме имат за луда...искам да изчезна някъде. Искам да се оправям в живота и да не съм финансова зависима от никой. И да се науча да вземам решения сама. Искам да се науча да поемам отговорност, и да срещна истински хора, които да ме обичат и да ме уважават. А най-много от всичко искам да започна да приемам и обичам себе си и когато се погледна отстрани да кажа с гордост вместо срам "Да, това съм аз, и се обичам".

Много тежко изживявам "фобиите ми" и неприятните случки от детството и сега с други хора. Има хора, които не ме харесват незнайно защо и ме гледат на кръв все едно съм някоя побъркана...а в външния ми вид няма нищо нередно, поддържам външния си вид, чаровна съм, но отвътре...отвътре съм като празен лист хартия, който много лесно може да се смачка.

Кога и аз ще имам самочувствие и себеуважение? Кога ще се науча да се защитавам от всеки обидил или накърнил самочувствието ми? Не мога да продължа да живея в нереалност, вече не съм дете, което има безгрижен живот и мама и татко го оправят. Как да се справя със себе си? Как да се науча да приемам хората, като от първата обидна дума по мой адрес или гаден поглед, ме кара да избягвам срещите ни и да се притеснявам? Чак ми треперят ръцете, когато се притеснявам. Изгубвам си ума и думите...дори понякога не мога да се изразявам добре, защото забравям думите от притеснение и неувереност.
Лесно ранима съм, а не желая повече да бъда такава. Искам да бъда твърда и непокорна, и когато ме обидят с нещо и аз да мога да отвърна вместо за се крия.

Как да се науча да бъда такава? Толкова плаха съм станала, че просто не мога да се приема да съм такава...не ми отива да съм такава. Никога не съм била от отворените деца и в детските си години и в тийн годините, но ето сега искам да се отворя. Няма да налитам на бой на някой или да обиждам всеки наляво и надясно...просто ми се иска да имам самочувствие най-после и аз, и да съм отворена, защото това ще ми отвори много врати и ще намеря много приятели.
Ако някой е минал през същото, ще се радвам да сподели как се е "излекувал" от страховете си!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 дни
hash: 0de0cf0003
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мале нямаш идея колко познато ми звучи, заради това съм изпаднала в дълбока депресия. Много ми се иска наистина да ти кажа как да излезеш от това състояние, но както се досещаш и аз самата не знам :(. Написах този коментар само да знаеш че има и други като теб, да ти кажа аз съм доста по зле толкова съм затворена че нямам дори приятели.

 
  ...
преди: 12 години, 6 дни
hash: fb1f8ea7a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Започни да четеш и да спортуваш. Примести си в друг град или държава и започни начисто, като за начало добавяй непозноти абонати в скайпа с които да се сприятеляваш или да обиждаш. Повярвай обиждането също ще има ефект така ще свикнеш да се защитаваш, Също токо манипулирай и използвай хората така ще се научиш да бъдеш твърда!

 
  ...
преди: 12 години, 6 дни
hash: 18af3547a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Характера се прави от най-близките хора. Това се наблюдава и при животните. Дори домашните любимци са такива каквито сме към тях. Не трябва родителите да се правят на по-умни от децата, а да се вслушват в тях - ако знаят повече, и да не се напрягаме да ги побеждаваме постоянно, но да ги затрудняваме с цел да станат силни.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 дни
hash: 0837bfd807
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм такъв, като теб и бих те посъветвал да не се променяш. Аз не се променям, знам си че съм уникален и много стабилен. Бих се радвал ако срещна такова момиче като теб, защото и аз съм срамежлив и неуверен и то много. Както Еминем казва в една песен "Beautiful" бъди себе си, гордей се с това което си. А и Бог ни е направил точно такива каквито трябва да бъдем. Той не е сгрешил, като те е направил такава. Има план, бъдеще за теб.

Бъди себе си. Не се променяй и недей да подражаваш на другите, че може и да пропаднеш. Като гледаш кви глупости се навъдиха и олигофрени, направо е страшно.

Едно Момче-20г.

 
  ...
преди: 12 години, 5 дни
hash: 9663e95385
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Толкова абсурдни коментари сте и писали че няма накъде.. особено 2 и 4, подобно държание ще ти се отрази още по-зле, права е че има ефект, единствено ще нарушиш ценностите и принципите си, което допринася за липсата на увереност. Просто помисли, държиш се гаменски и глупаво, как очакваш да се чувстваш?!
Или 4, аз съм неуверено човече, така съм създаден оо йе Еминем, вярваш ли си бе човек?!! Знаеш ли колко ограничен животец те чака, та още си на 20, хвани се в ръце!

Имах проблем като вашия, и все още го имам, но е в незначителна степен! Започнах да се изправям лици в лице със страха, започнете да предприемате действия от който ви е страх.. заговаряйте някой и т.н., варианти много! Какво сте тръгнали да се жалвате?! Продължете да четете психология, препоръчвам ви ''Желязна самоувереност'' на Пол Маккена. Успех!

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 дни
hash: bc52fb660b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Авторката:
Номер 1 - О, със сигурност има други като мен...поне аз съм забелязала, че в всеки клас или всяка една група от хора, има такива, които са се изолирали поради някаква причина.

Номер 2 - това с преместването няма да помогне..всеки път когато трябва да общувам и ставам една притеснителна и несигурна в себе си. Все едно, че никой не може да разчита на мен, защото нищо не мога да свърша. Най-лошото е, че се забелязва и всички го знаят. Трудно ще избягам от "себе си", но вкъщи съм една, а на вънка друга. Вкъщи мога да правя и да говоря каквото си искам, а навън...не мога стоя като наказана или изпъдена. Ужасно е.

Номер 3 - Напълно съм съгласна с теб. Аз съм като родителите си, но ми се иска да съм поне малко по-отворена, общителна,заинтересована. Моите съученици и познати са доста цапнати в устите, явно от родителите идва, щото като гледам и родителите им..хич не си поплюват.

Номер 4 - Прав си, Но за мое и за доброто на другите като мен и теб - ще е най-добре да направим някаква промяна със себе си. Да се научим да допускаме по-лесно хората до себе си, да се научим да приемаме другите, да се научим да защитаваме позицията си, и да се научим да се защитаваме! Трябва да се уважаваме, а не да живеем този живот без желание.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 дни
hash: 9663e95385
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз ти дадох най-смисления и стойностен коментар и едно 'благодаря' няма насреща.. На сила не можеш да помогнеш!

 
  ...
преди: 12 години, 5 дни
hash: 85d2678970
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Номер 5, как искаш авторката да ти благодари като показваш такова отношение?
Знаеш ли за Nick Vujicic? Гледай го във vbox.
А и Еминем си казва много истински неща! В тая песен точно за това пее. Ник Воичич също ги казва тея неща.
А и аз честно казано... не знам как става, ама аз не ходя по жени...ТЕ ходят по мен ;) Винаги момичетата имат респект към мен ;) щото не съм като ония другите, АЗ съм си АЗ и НЯМА да се променям ;) Естествено че някои нямат респект де... като курвите, ама те и без тва не ме интересуват.
Аз съм Джентълмен, а другите-олигофрени ;)
Но ако искаш да се научиш да бъдеш джентълмен, гледай в youtube Coach Hines-Sex ed.
Аре ;)

Едно Момче-20г.

 
  ...
преди: 12 години, 4 дни
hash: bc52fb660b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 7 - Благодаря ти!!! НО само да вметна нещо - когато влязох да прочета коментарите, твоя не беше публикуван все още, защото явно не е бил одобрен. Виж и минутите, в които сме пуснали коментари и ще разбереш, че моя е написан по-рано. И все пак - наистина ти благодаря и благодаря на всеки един от вас! Знам, че има много като мен...но се опитвам да разбера как станахме такива? Дали защото не успяхме да си впишем в компанията на околните? Те са напълно еднакви, кефят се на еднакви неща като - алкохол, наркотици, e*ане с който ти падне... това е толкова жалко. Един ден ще разберат колко смешни и жалки са изглеждали преди.
Авторката

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 дни
hash: adeeb873a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей,
от това, което прочетох ми прави впечатление, че като характер изключително много приличаш на мен. Аз в момента съм на 23 години и въпреки че имам още много неща, над които да работя искам да ти кажа, че най-правилното, което можеш да направиш е да се гмурнеш в дълбоките води и да действаш. Номер 5 е много прав, че човек се учи най-добре като се изправя лице в лице със страховете си. Направило ми е впечатление, че колкото повече време прекарваш насаме с мислите си и се самоанализираш, толкова по-малко прогресираш. Хубаво е човек да се замисля и да е наясно съм себе си, но рискуваш да предадеш прекалено голямо значение на несигурностите си (което като правило става) и в крайна сметка да не стигнеш до действия (което в един момент ще те накара да се чувстваш още по-зле). В крайна сметка абсолютно всеки човек си има слабите места, както и силните. За момента ти трябва да се концентрираш върху вторите: умно момиче си, имаш амбиции, желание да се развиваш... давай! Първите стъпки са много трудни, когато не си вярваш, но в последствие става много по-лесно.

След като ти минават мисли за самостоятелност, според мен, трябва да започнеш да правиш сериозни крачки в тази посока. Това много се отразява върху характера и чрез трудностите и малките победи по пътя трупаш опит и самочувствие.

Изобщо... много мога да говоря по въпроса, но не знам доколко ще ти е от полза, а и както казах, смисъл има от действия, а не от приказки и анализи.
Поздрави :)

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 56e5c4ac97
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Горещо препоръчвам този семинар!

http://www. essence-foundation. com/global/bu/index. php/other-courses/-qq/2011-02-24-18-45-34

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker