Искам само някой да ме изслуша - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Искам само някой да ме изслуша
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 3059 пъти
Толкова много ми се е насъбрало, а няма с кого да споделя и на кое рамо да поплача. Не очаквам разбиране, защото никога не съм го получавала, няма и как някой да ме разбере. Ако ме видите отстрани ще си кажете че живота ми е перфектен, но той не е и никога няма и да бъде.

Имам много приятели и нито един с който да споделя какво ми е, всичките са само за маса и забавление. Имам и приятел, който също ще кажете че се отнася като с принцеса с мен, обаче като останем двамата и той се превръща в егоист и непукист. Писна ми да плача и да се надявам някой ден всичко да си дойде на мястото, но то не си идва. На 22 год. а имам усещането че съм на 80, тежко ми е, много. Имам си семейство, майка, баща, сестра и пак не съм щастлива. Знам че много хора умират да имат поне едно от нещата които аз имам. Разберете ме физически и материално от нищо никога не съм лишавана, но съм човек с по-странно мислене и по-странен характер.

От както се помня се надявам да намеря поне ЕДИН, който наистина да ме разбере, да седне да ме изслуша и да ми даде смислен съвет. Толкова много съм депресирана, всяка вечер плача, нищо никога не е станало както съм искала. Винаги съм получавала неща от които нямам нужда. Не съм някоя лигла на мама и тати, оценявам и това което имам.

Искам някой да ме разбере, да ме защити, да ми каже че съм права поне веднъж, да не ме излъже, да не ми се подиграе... някой да ме разбере, какво мисля и чувствам. Не съм грозна, не съм тъпа, контактна съм, общителна съм, не пуша, не пия, уча, работя и защо така ме е наказал Господ с този мой характер. Толкова пъти съм търсила разбирателсво и в родителите ми и в приятелите ми и никъде не съм го получавала. Всеки се прави на интересен и никой не ме изслушва. Аз не искам много, стига ми само един приятел да имам. Моля ви, моля ви, моля ви разберете ме.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: 7db7e8fd08
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбирам, че си изпаднала в отчаяние и апатия. Но нищо не разбрах за теб - коя си ТИ, какво харесваш, какво мислиш за живота и света, за любовта и омразата, как се обличаш, какво харесваш да правиш.

Плам

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 57a9248269
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами в моменти като този наистина има човек нужда от приятел, обаче няма това е жалката истина. В днешните времена приятелите гледат как да те използват така да се каже. Не искам да те отчайвам, обаче се намират някои истински приятели наистина. Аз имам, обаче сме малко далече и се виждаме през летните ваканции.. Макар много да не си споделяме, много се обичаме като приятелки Успех дано и ти да намериш истинско приятелче.. :)

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: ae1d48a97b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, разбирам те напълно и знам какво ти е, защото и аз минах през това. Имам ужасно много приятели, но едва 2-3ма са ми най - близки. Ти просто трябва да откриеш хората, на които ще можеш да се довериш и да споделиш. Живота е един, прави така, че ти да се чувстваш добре, ти да си щастлива, защото няма да имаш друг.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 67add8ab13
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Здравей!
Искам да те разбера, но ми е трудно. Казваш, че уж всичко е наред, а не си щастлива. Какво те мъчи? Какво искаш от живота? За какво мечтаеш? Какво те наранява?
Ако трябва да ти дам съвет, може би би бил да се останеш насаме със себе си за известно време. Помисли какво наистина искаш и се бори за него. Опитай се сама да се разбереш, сама да си бъдеш подкрепа. В днешно време хората са подли и зли, всеки си гледа интереса. Това не трябва да те разстройва, просто всеки оцелява както може. А със сестра ти поне не сте ли близки? Може би това ще ти помогне? Аз с моята не съм изобщо и винаги ми е тежало, но какво да се прави..:)
Ж 21

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: d77f18668d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Я се стягай - казваш имаш всичко, я се замисли колко нямат и половината което ти имаш! Кат не ти харесва нещо променяш го! Който търси намира! Но да ти кажа на тез години щом не си намерила истински приятел - трудно се получават неща! В този смят вече малко или много вече всички сме егоисти! Малко останахме свестните! Радвай се на нещата, които имаш сега, защото след 5 години може да си тройно по нещастна! Извинявай ако съм била груба, но поне съм го изпитала! Ако искаш мен за приятел - можем да продължим на скупе, поща и каквото пожелаееш!

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: dfba3022bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ще ти дам ценен съвет, не го приемай като обида, не е с такава цел. НЕ ни се моли, нито на нас, нито на приятелите си, не искай разбиране и не го очаквай- промени нещата. Ако искаш нещо да се промени и ти трябва да промениш нещо у себе си. Приятели за маса и за забавление, да, но това е групичка от хора, в която си и ти... щом ти се държиш с тях като за на маса и за забавления, как те да се държат по друг начин?

Стегни се, може би не си променила нищо, защото знаеш, че никой няма да те разбере и ще те сметнат за глупачка, виждайки само формалностите в живота ти (готин приятел, хубава компания, добро семейство), но не и действителността (празнината). Направи го за себе си, след като приятеля ти си пада двуличен и това те наранява, защо си с него? И семейството си е семейство, просто трябва да подходиш по правилния начин. Какъв е смисъла да плачеш, това никога не променя нищо , нещата си остават, каквито са били, даже по-лошо, процеса ще се повтаря отново и отново (до депресия стигаме) докато нещо не се промени. От прочетеното разбирам, че ти очакваш промяната в тях, да, но не можеш да ги контролираш, затова я направи от себе си. Сещаш се - Бъди промяната {{Be the change}} ! Ако не си щастлива, намери начин да бъдеш, ще е рисковано, ще заложиш много и някак ще има и падения и възходи, но поне ще бъдеш себе си.
Зу-За

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 491fb89723
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   С най-добро желание прочетох историята ти само едно не разбрах - какво ти тежи на душата? Страхуваш ли се от нещо, съжаляваш ли, че си направила/не си направила нещо, нещо липсва ли ти?

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 08a203bdfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Не си единствена, мила. Надявам се родителите ми да ми простят, ако съм ги обидила по някакъв начин и ако не личи, че оценявам всичко, което имам...но вътре в мен съм толкова отчаяна, че нямам и една истинска приятелка, че все едно съм сърдита на целия свят. Постоянно водя вътрешни борби с себе си...и най-богатите хора на света без приятели и любими хора до себе си ще са отчаяни, самотни, тъжни...

Жалко, че всички хора станаха големи лицемери и злобари...единственото истинско и чисто приятелство може да съществува само при децата. Те колкото и да се карат ще е по детски...за развика от хората сега. Не малко убийства по новините са давали причинени от "приятел/ка" на пострадалия. НО това са само примери, които давам!

Добре, че са родителите ми за да говоря и споделям с някого. Те не винаги ме разбират, но поне имам обичта и подкрепата им!

Аз бих се посъветвала да се опиташ да станеш малко по-близка с родителите ти, като говориш повече и споделят повече с тях! Бъди приятелка с родителите ти! А щом си и контактна, това е много хубаво! Дано намериш истински приятели!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: e731266f5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Сякаш аз съм го писала това писмо... напълно разбирам как се чувстваш ! Не е важно колко приятели имаш, а колко от тях ще ти помогнат в нужда, това твоето НЕ СА ПРИЯТЕЛИ, А ПОЗНАТИ ! Прави разлика.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 766dc07a42
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   И аз искам такъв приятел, но все още не съм го намерил!

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 80bf2d262f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз също имам този проблем от скоро. Преди имах много приятели на които да споделям но ги отблъснах и сега нямам на кого да споделя. Но започнах да гледам на живота по друг начин. Просто правя така, че да се чувствам добре да излизам да съм сред хора да ми е интересно и дори и да няма на кого да споделя има хора, които просто с присъствието си и с всичко което ти говорят и правят някак си те успокояват.

Моят съвет е излизай запознай се с нови хора разсейвай се така ще се разтоварваш психически пък и не знаеш дали няма да срещнеш някой, който е готов да те изслуша и да ти даде правилен и истински съвет.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 93144a82ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Днес е дяволски трудно дори да говориш с някого-свободно, цивилизовано, без да се страхуваш от интриги. Всъщност сама се убеждаваш. Повечето хора са егоцентрици, а всички край тях са някакви второстепенни планети. Всъщност занапред ще става още по-лошо.

Какъв съвет бих могъл да ти дам ли-ами.... почти никакъв. Ти нямаш нужда от виртуален, а от реален събеседник, такъв, на чието рамо би могла както се изразяваш "да поплачеш". Търси, бъди себе си, не ставай сива и безлична като другите.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 7cc454db6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Какъв е проблемът? Не го назоваваш, което ме кара да мисля, че проблем просто няма, а ти си го създаваш. Опитай да се съсредоточиш върху това, което имаш и не мисли за това, което нямаш. Препоръчвам ти книгите "Пространство на варианти" на Вадим Зеланд и "Излекувай живота си" на Луиз Хей. Наред с тов: какъв е проблемът, аз съм готова да те изслушам, на 22 съм като теб.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: ea3e19e158
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Разбирам те напълно, намирам се в същото положение. В ежедневието си съм заобиколен от много хора, приятели, роднини и прочие. Също като теб съм общителен. Опитвал съм да споделям с някои от приятелите си, но както ти казваш всички са само за маса и т.н. Знам какво е и бих помогнал ако има как :)

момче, 19

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 4362f9b493
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Съжалявам но няма какво друго да ти кажа освен да се стегнеш и да чакаш докато намериш някого, който да те разбира. Не знам дали си забелязала, но на мен лично ти ми изглеждаш ужасно егоистична. "Имаш всичко", не си доволна от това и искаш още повече, нормално, човек си, но и там ти е грешката. Хората са слепи, и ти дори не забелязваш че ти само искаш. Въпроса е, ти какво даваш? Искаш някой да ти разбира душата и огъня, да те защитава, да те закриля, а ти как ще му се отплатиш? Или и това го намираш за дадено? А ти някой разбираш ли? На някой помагаш ли? Замисли се много добре какво имаш и какво искаш, преди да направиш някоя тъпа грешка, която може да ти коства всичко.

Death_Blade ^ ( Pernicious Sentinel )

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c463efd607
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Ахахах.. И за какво по-точно искаш да те разберът всички? За какво искаш да те изслушат, какво искаш да споделиш? От цялата работа се разбра само, че някой искаш да те изслуша.. Това ли искаше да разберем. Това се разбра и в заглавието още.

Усмивка

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: ea830d8019
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Смени си гаджето мисля че той трябва да те изслушва и да ти дава опора

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 4907cdc8c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Здрасти! Доста ми е познато това, за което пишеш! Все едно, че се отнася за мене! Дай конкретен пример за ситуация от твоя живот и ще се включа със съвет или коментар! Аз съм минал по твоя път и съм натрупал доста негативен опит, защото съм два пъти по-възрастен от тебе! Добрата новина е, че ти си в началото на лабиринта живот и може да заобиколиш грешните тунели! За мене вече е късно! ;)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: f3da7245f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Ти какво искаш? Някой от тук да ти го прати по мейла ли? Просто трябва да се запознаеш с правилния човек - сама твърдиш че не си грозна, не си тъпа и си общителна. Какво повече ти трябва, за да започнеш да търсиш? Свестни хора има бол, но не са от богаташките среди, в които изглежда че се движиш. =)

bile

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 2d0815de84
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Всичко това което ти тежи, потърси утеха в Бог. Говори, поплачи, помоли се да ти прости и ще ти олекне, ще намериш утеха, но първо ти прости на другите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker