В затвора - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

В затвора
преди: 12 години, 20 часа, прочетена 30897 пъти
Здравейте, момче на 19 съм и имам много серозен проблем и постояно съм на нокти като излизам на улицата да не згафя и да си преиба живота.

Имам условна присъда от година и половина и всеки месец трябва да ходя да се потписвам в районото, гадното е, че ми казаха ако направя още нещо, кражба побой, нарушаване на общесвен ред директно влизам в затвора, където съм щял да си лежа и условната. Досега имам три ареста при двата ми правиха някакви скапани обиски събличаха ме чисто гол в ареста изеха ми един автоматичен ножка и един синджир дето ми беше отстрани на дънките, и не ми ги върнаха вече. И то за разни пиянски истории и глупости ме бяха арестували, не съм бил виновен за нещо кой знае какво а после втория път ми съобщиха, че имало подаден сигнал срещу мене, че съм бил дилър и това е само заради едни тъпанари бас държа които ми правят мръсно, защото са страхливи мижитурки и ги беше яд, че аз продавам цигари по евтино но само стекове цигари съм продавал без дрога, честно. И тези боклуци ми имат зъб, защото съм им показвал кой е шефа и са плюли кръви. както и да е.

И двата пъти ме бяха пуснали, върнаха ми личната карта после са ме викали само да дам отпечатъци, обаче откакто ми лепнаха условната ме е страх да не вляза в затвора, защото съм чувал много ужасни неща за там, че ставали не знам истина ли е, защото според мен някои нарочно приказват така да плашат хората. Искам да ги пребия онези копелета които само ми правят проблеми, скараха ме със семейсвото ми с гаджето ми се опитват да ме скарат тя много пъти ми е казвала, и пред куките са ма клепали, как да ги оставя да си правят каквото си искат. отде накъде! От друга страна знам колко са долни да се оплачат веднага и като нищо онея да ми тряснат фиктивна присъда плюс още година и половина с условната ми. Страшно ме е яд, направо нерви не ми останаха, това е че не знам в кой затвор бих попаднал, с лек режим ли или как, пък и аз съм малко мургав и не знам може и отделно и за това да си имам неприятности в затвора като нищо, мислил съм и за това. Станал съм страхотно бесен от нерви искам да питам в кой затвор е най лек режим и толкова ли е зле работата с храната с хората тези неща, за всеки случeй да съм подготвен.
Кристиян

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 18 часа
hash: f8aaafb8f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

1.   Такива малоумници като теб, пълнят затворите. Какви мислиш че има в затвора? хора с пари? Не, там за хора като теб, дето не могат да се понасят и за единия бой влизат вътре. Или отидат откраднат на някоя бабичка пенсията от 100 лева, дадът им условна, после отидат и откраднат фритюрника на комшията и до продадат за 2 и 20 :)

На 19 години трябва да мислиш за далеч по хубави неща, сменяй обстановката и приятелите си и ще станеш човек може би, иначе те чака знаеш какво.

 
  ...
преди: 12 години, 15 часа
hash: 05f4b43d09
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като човек минал през там мога да ти дам информация. Храната се готви в затворническите кухни. Тъй като се готви за много хора е трудно да се получи вкусно. Ако имаш кой да ти носи храна, ще си цар. Ако не ще е кофти, но няма да умреш от глад. Храна има и то разнообразна. Обаче картофи, моркови -всичко се реже като за прасета. По цели картофи слагат в супите. Бобът е по-скоро чорба с 5-6 бобови зърна. Друго какво да ти кажа. Във всичките затвори е гадно. Няма по-малко гаден. Така, че няма значение къде ще си. Пак казвам хубаво е да има кой да ти идва на свиждане.

В затвора всичко се върти около 2 неща-цигари и кафе. Стават кражби, побоища, интриги-всичко е заради цигарите. Който е пушач и е затворен там и няма откъде да взима цигари е жив труп.

Много се краде. Зависи къде си, но може в килията да си с още 20 човека за секви престъпления. Няма да имаш проблеми за това, че си мургав. Около 80% в Затвора са цигани. Българите са или за убийство, или за наркотици. Предимно е така с малки изключения. На никой не му пука дори да си циганин. Там ще гледат дали ти носят отнякъде, за да могат да те използват. Там разделенията са на имащи и нямащи. На авторитети и по-свити хора, на които им правят живота черен. Та много е важно как ще се държиш в началото, защото всичко зависи от това. Няма да се даваш и ще си отстояваш правата. В същото време няма да се надуваш и се дръж внимателно. Не си навличай неприятности, но не показвай страха си. Прави се на непукист.

В затвора най-много мразят на първо място педофилите. После са изнасилвачите. В двата случай ще те мине целият затвор, за да ти покаже какво е чувството. И това е съвсем сериозно. След това мразят наркоманите-защото са боклуци. Всички ги мразят много. Мразят измамници също, защото повечето имат много сериозни психически проблеми и само лъжат и мамят, което не остава безнаказано. Ако си се бил с полицай-то тогава куките ще ти стъжнят живота. А повярвай -всичко зависи от тях.
Затвора е едно затворено общество, в което ако незнаеш как, няма как да оцелееш. Има два варианта мачкаш, или те мачкат. Гледай да си от първите. Дръж се на положение, освен ако не искаш да станеш нечия жена.
Много от мъжете се продават срещу цигари и кафе. Нещо като проститутки.

Всеки ден в затвора е един и същ. Имаш право на работа за смешна заплата. Аз специално работих на половин ден и за 1 месец взех 1. 62 лв. -напълно съм сериозен. Но има хора, които изкарват по 100 лв., което за там си е много. Има лавка, откъдето се пазарува, ако имаш пари. Ако нямаш -Господ да ти е на помощ.

Много хора в затвора започват да стават религиозни и се отдават на Вярата, четат Библията. Други си правят качаци с нея, тъй като хартията е добра затова. Има църква, има каре. Карето е двор, в който хората се разкарват по 1 час на ден и тренират. Много от тях тренират здраво.

Питаш кой затворе най-лек режим. Такова нещо няма. От съдът преценят дали да си осъден на лек, общ, или строг режим. Ако си от Варна, или Пловдив-там съдилищата не прощават. Готви се за най-лошото.

В затвора не е като по филмите. Съвсем по различно е.
Теб като гледам какво си написал, няма да ти дадат много. Защото за тези неща, които си изброил не вкарват лесно. Само условната ти пречи на тебе. Но нали знаеш, че при 2 присъди, независимо че едната е условна, имаш право на кумулация. Тоест това е дело, в което при успешен край, ти остават само едната присъда и даже май беше по-малката, но не си спомням как беше вече. Там им викат дпортни присъди, защото се изкарват с лекота. Поне в сравнение с тези, които лежат 10-15, или 20 години. Какво са 1, 2, или 3 години.

Няма как да стоиш далеч от неприятности в затвора. Има побоища, има всичко в затвора. Има и секс много. Дали ще злоупотребят с теб, зависи само от теб. От поведението и държанието ти.

Мога още много да разкажа за това място. Не ти пожелавам да влизаш там! А да знаеш, че това ще е най-хубавата част. Най-големите ти проблеми започват като излезеш и хората не те имат за човек. Никой няма да те иска на работа. Това ти е като печат на челото. След време ще имаш право да се реабилитираш евентуално, но пак няма да си съвсем чист. Така че силно се надявам да си седнеш на задника и да се кротнеш веднъж завинаги. И най вече докато ти мине условната.
Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 15 часа
hash: 3ec89b472c
гласове:
1 2 3 4 5
  (313 гласа)

3.   Много лошо ти се е случило, аз ако съм на твое място си купувам билет за някъде достатъчно далеко Америка, Сащ, макар и нелегално защото се съмнявам да е по -друг начин и си сменяш личната карта с друга, макар и фалшива и нов живот, ново бъдеще.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 15 часа
hash: 6d2b5e0da0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Искаш моето мнение ли? За затвор си...

 
  ...
преди: 12 години, 15 часа
hash: 66c9e4fda0
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   Всъщност ти отдавна си преебал живота си. Влизането ти в затвора е само въпрос на време.

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 часа
hash: 6e276c4d12
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   За да не влезеш в затвора живей почтено и спазвай законите. Намери си законна работа, живей според възможностите си, подбирай да си в компанията на почтени хора. И вземи малко се пообразовай, че като ти гледам правописа, се чудя дали си завършил седми клас.

И да, верни са тези неща за затвора - първото което ще се случи там с теб е да те изнасилят няколко огромни потни циганина, побоищата там също са редовни. Ако срещнеш бивш затворник с неизбити предни зъби, ми кажи. Да не говорим, че там масово има хора заразени със СПИН, сифилис и всякакви венерически гадости и нали се сещаш какво можеш да си докараш, освен срама и унижението.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 часа
hash: 0b4d08ec39
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Преди всичко и само на себе си трябва да те е яд, че си такъв, а не на хората

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 581ea8598a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Момче, не се вкарвай в глупости. Безсмислено е да си нарушаваш условната. Храната ще ти е най-малкия проблем, е зависи къде си де. Ще я излежиш, ще излезиш, ще искаш да имаш нормален живот, ама вече, ще е късно. Кой ще те вземе на работа с ефективна присъда и т. н. и т. н.??? Другият вариант е да си прекараш част от живота по затворите. Н ес и струва. Гледай да си оправиш нещата, докле не е станало късно.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: fde32beb50
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Гамен! Мисля, че в затвора ще получиш това, което заслужаваш... като гледам създаваш само неприятности в обществото, а се искарваш невинен... като ти пръснат халката ще станеш кротък, повярвай ми, нали знаеш малко секс в г*за ще ти оправи стреса! Съжалявам те...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 8cadd74b47
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здрасти, Кристиян съм ами на тоя втория искам да кажа някои работи кафе не пия обаче да пушач съм пуша котия и половина някъде на ден, искам да питам като ти пратят цигари в затвора как да ги криеш от другите да не ти ги свият как можеш да си скриеш пари като влизаш вътре и можеш ли да правиш секс с приятелката си на седмица барем? Чувал съм, че в някои затвори имало такава екстра. Не съм някакъв свит напротив гъзар сам и знам уличен бой това ще ми помогне вътре нали? Мразят ли дилърите вътре и обиржиите и тия които са за побой? , защото аз имам такива обвинения и сигорно ще се разбере. С полицаи съм се бил да при задържането имам съпротива при арест това смята ли се там вътре? И какво могат да ми направят ченгетата те нали няма да са същите!

Аз не съм много висок или голям 1 74 съм висок на 63 килограма обаче имам релеф жилав сам имам и два татуса нали няма да имам проблем с манафи педали и подобни зган защото съм мъжкар отвсякъде! Имам ли шанс да стана тартор и как да го направя? Искам да съм супер наясно с всичко защото аз и да не направя никакъв гаф и да си седя на гъза като нищо могат да ме накиснат тия гадове, за които бях казал, да ми подхвърлят дрога и да извикат куките или нещо подобно, да ме изкарат побойник, колко му е някой да се наръга в ръката или нещо подобно и да каже че аз съм го направил, от тях всичко мога да очаквам, защото ме мразят и са ми са се канили да ми направят живота черен. Така че всички далавери вътре в пандиза искам да ги знам не да стане така че да вляза там като паднал от Марс и да станат грешки. Ако ме закача някои педал да му разбия мутрата или да извикам куките?

Друго важно да питам с кенефите как стои въпроса? с банята? дават ли да се къпеш всеки ден? как се внася алкохол? мисля че засега тези неща трябва да съм наясно първо.

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 05f4b43d09
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Кристиян, здрасти. По това, което пишеш и начина по който се изразяваш съдя, че няма да имаш проблеми и ще се оправиш там. Ще отговоря на въпросите ти. Значи това за цигарите, ако го направиш да си ги криеш се считай за враг номер 1 в затвора. Трябва да се правиш на добър и щедър, за да те обичат. Не даваш ли това ще е много лошо. Съвети ще ти дам няколко. Първият е да направиш като мен и да спреш цигарите като влезнеш. Аз не пуших много, не бях заклет пушач. Почти съм си нямал неприятности в затвора понеже знаеха, че не пуша. Никой не те бара като си непушач. Ако ти е много трудно друг съвет ти давам. Набутваш се в някакъв кръг сред хора, които са авторитети, много силни и никой не ги закача. Ще даваш само на тях цигари евентуално, а не на всеки, който ти поиска. А там всеки иска. Ако си намериш силен кръг от хора, на които също им носят цигари ще си супер. Търси да има убийци в обкръжението ти. Те са най-точните в затвора. Другите се отнасят добре с тях, а и те не са лоши хора. Колкото и нелепо да звучи. От наркомани стой далеч-те ще те мразят щом си дилър. А и не само те. Доста хора имат деца наркомани и затова ще те обвиняват много. Обирджиите никой не ги мрази. Че си се бил не е проблем. Това, че си се бил полицай тези куки няма как да го знаят, освен ако ти не им кажеш. Което ще е най-тъпото нещо на света. Моят съпроцесник преби един катаджия и освен, че му дадоха голяма присъда, понеже е полицай, нали се сещаш. Освен това, го биха по арести налягане и наставане, щото като го питат за кво е и той си казва. Това си го изтрии от паметта все едно не се е случвало. Иначе пандизчиите биха ти се кефили затова, но както казах куките ще ти стъжнят животеца. Като те питат за какво си казвай "грабеж"-това е. Няма да казваш друго! Като те питат кой си ограбил казвай -златарски магазин например. Или просто магазин. Защото те за златарски магазин дават доста големи присъди, а на теб няма да ти дадат голяма. Няма да казваш, че си ограбил бабичка, или нещо такова. Те затворниците няма откъде да знаят. Досието ти ще го знаят началника, инспекторите и психолога. Повечето полицай ще знаят за какво си, но без повече подробности. А и ако се държиш добре с тях, няма да имаш проблеми куките са точни. Зависи ти как се отнасяш с тях. Повечето са добронамерени. Кажи ми по точно за какво ти е условната, защото не можах да разбера? Ако е за обира-казваш грабеж и точка. То това си е истина. Ако обаче си за разпространение на наркотици, няма как да казваш, че си грабеж, щото може да се разбере, че лъжеш. Пиши с точност за какво ти е условната, та да ти кажа. Ако кажеш грабеж, а после разберат, че си за наркотици ще кажеш, че си ограбил някъв офис например и си взел там някво яке, в което е имало наркотици и затова са те осъдили. Ще ти повярват, защото има наистина много с подобни нелепи обвинения и престъпления.
Щом си мъжкар това е добре. Има шанс да си тартор, но трябва да си добър психолог. Да умееш да манипулираш и разбираш тези около теб. Там е по-сложно, защото трябва да накараш всички да те уважават. Това не става с бой. Трябва да подхождаш към всеки с разбиране, да се държиш на определено ниво, да пращаш други да ти вършат мръсната работа, да си намериш подчинени. Което ако имаш цигари ще е лесно. Ако обаче ги научиш само с цигари, така ще свикнат, че няма отърване.
Иначе ся мразиш мангалите 100%, ама ще допреш накрая до тях. Защото са по свестни от българите в затвора. Ще се държат добре и ще ти помагат. Аз много ги мразех навън, ама немога да забравя колко добро съм видял от тях. Иначе турците са гадняри.
За дрогата-няма кой да ти подхвърли. Тя е твърде ценна и ще я използват за употреба. Тези, за които казваш че искат да ти направят живота черен-вероятноста на попаднеш на едно място с тях е все едно да спечелиш джакпота 5 млн. Дори да сте в един затвор, което няма да стане вероятно. Има толкова много отряда и отделения, че не ми се вярва да попаднеш на тях.
Ако те закачи някой педал гледай да се оправяш с думи. Според ситуацията може да го обърнеш на майтап, или да бъдеш по груб. По-добре за теб, ако искаш да ставаш тартор е да си дипломатичен. Ти като влезеш има инспектори, психолози, те ще те въведат в обстановката. Затвора е по-скоро психиятрия, отколкото затвор. Нещо като санаториум. Такива образи ще видиш, че зъбите ще ти изпадат от смях. Ще направиш и добри приятелства. Ще видиш какъв е живота от другата страна. По нагоре някой от коментарите пишеше, че им избивали зъбите. Не е вярно. Няма чак толкова бой. Боят е когато се стигне до битовизми, или нещо за цигари такива неща. И на теб ще ти се видят съвсем нормални вътре. Зъбите им падат, защото ги мързи да ги мият. Условия има, не е като да няма, но хората се занемаряват. Освен това казват, че слагали в храната бром, за да подтиска сексуалния апетит уж, ама не гарантирам че е вярно незнам. Така и не разбрах.
За кенефите не питай... Най-големия кошмар на затворника са кенефите и душовете. Да кажем, че в един отряд има 7-8 кенефа на над 100 човека. Има 4-5 душа на също толкова хора. Водата я пускат вечерта за 10 минути. Гледай как се къпят 120 човека на 5 душа за 10 минути. Там става бой също. Предимно най-големите присъди са най-авторитетни и всяка вечер застават на душовете и другите немогат да се докопат до тях. Някъв ужас е... Има мивки няколко за част от останалите, другите стоят и те гледат с любопитство как си насапунисваш оная работа и гъза. Абе нямаш си идея. Като си в кенефа, то е клекало-отворено. Няма врати да се затвори и всички те гледат как сереш и някои нарочно го правят, за да те дразнят. Ако пушиш, докато се изхождаш-задължително ще имаш компания-някой убитак ще чака за фас пред теб. Ако го хвърлиш в коша, или на земята пак ще го вземат. Това е за кенефа през деня. Заключват те вечерта в 8 и от там имаш кофа, където да ходиш по нужда до сутринта. На следващият ден си я изхвърляш и така. Няма да ти казвам какво става като имаш разсройство и как сереш пред 20 човека в стая. Също ти гасят лампата и тока в 22:30. Ток има в определени часове само. В това отношение кошмара е пълен.
А това, където ти казах за банята зависи. Примерно има на повечето места ги разделят на 2 групи-едната се къпе на единия ден, другата на другия, ама то все тая. Ама намира се начин човек да се изкъпе, споко. Ако трябва лятото със студена вода. Зимата ще си топлиш на парното туби-това са затворнически битовизми. Свиква се и с това, ама отнема време. Алкохол неможеш да си внесеш, или да разчиташ на колеги. Ако разполагаш с пари чрез някой стражар може, иначе не. Не те съветвам да се занимаваш в затвора с такива нередни неща. Има затворници, които пият паста за зъби, или я дишат. Абе секви измисленяци има. Може и с индийско орехче да се друсаш. Други пушат чай и си въобразяват, че се напушват. Виждал съм как пушат метли и вътрешността на дюшеците, или празни вестници свити като няма цигари. Абе каквото не си виждал ще го видиш там. Дано да не го видиш де, да не се стига дотам. А най-добре е да изчезнеш от Бг, докато ти мине условната.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 05f4b43d09
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Пак аз пропуснах да отговоря за парите и секса. Значи пари се вкарват трудно, но не невъзможно. Аз не съм вкарвал и правил нищо от забранените неща, но съм чувал че са вкарвали чрез куки отново, като естествено те си отдържат, колкото преценят. Като си нов нямаш шанс. Трябва да свикнат с теб и да те опознаят, за да знаят дали може да ти се има доверие. Само че тея пари незнам къде ще ги криеш. Правят тараши доста често късат възглавници всичко, трудно се крият.
За секса-забрави го. Имаш право само на секс с мъже. Това, където си чул се отнася за съвсем други обстоятелства. Ако си лек режим, имаш право, но то трябва да си лежал повечко време, да имаш перфектно поведение, жената да ти е съпруга и те слагат в листата за чакащите и става след около година. При теб няма това как да стане. Другият вариант е да те пускат отпуски, условията са същите-при теб не става. Това няма как да си вкараш за съжаление.
А приятелката ти, не искам да го казвам, но и нея я забрави. Няма да те чака. Един не познавам, където жена му да остана вярна. Ходят всички изневеряват-зарежи тая работа. Само чакат няколко дена и те забравят. Ти си в друг свят. Нормално е така да се получава.
А това, където го викаш за секса веднъж на седмица... предполагам че се шегуваш. Няма начин, пич, сори.
Но за да не губиш съвсем надежда ще кажа, че съм чувал, че може да се спорузомееш със старшито и да измислите нещо. Но едва ли ще стане повече от 1 път, докато си там. Затова ти казвам всичко от тях зависи и се дръж прилично. Най-добре остави тея нередни помисли и живей там според правилата-да ти е мирна главата. Освен това ти трябва да си милионер, че да можеш да си позволиш всички тези неща, които ги искаш. А не си струва. За кво ти е да се напиваш в затвора? По весело няма да ти стане. Там като надуят Азис и глeдай кво става-купона е на макс :DВерно да те предупредя, че там само това се слуша Азис и Софка и то първите им песни. Там живеят 15 години назад. За да живееш по-нормално там си приготви MP3 плеър, телевизор имаш право, дискове с нормална музика, книги(въпреки че там има библиотека). Там ще си намериш и други занимания карти, игри, спорт... и така ще ти мине времето. Моли се да ти идват на свиждане вашите, че ако останеш на приятелката. Всичките приятели те забравят малко след като влезнеш, само семейството остава.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 02d819305c
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

13.   Ужас!!! Ти си цяло бедствие! От сега мислиш за затвора и задаваш въпроси на своеподобни персони, за това как би живял в затвор. Определено си за там според мен. Обществото ни няма нужда от такива престъпници и грубияни като теб, носещи ножове и вериги. Тръпки ме побиват само като ти чета мислите и се разтрепервам от мисълта да си имам взимане-даване с хора като теб. Аз лично съм мъж на 31 години, но съм ти пълната противоположност - нежен и миролюбив съм, слаб и страхлив, женчо ме наречи и няма да сгрешиш. Когато ме обидят, или нападнат, се извинявам и бягам, за да не ме набият. И такива като теб ме разтреперват от ужас. Моят съвет е влизай по-скоро в затвора и не излизай от там никога! Много се радвам, че мога да ти кажа това в сайта, понеже на яве не бих посмял - би ме префасонирал и би обезобразил нежното ми и красиво лице. Влизай по-скоро, моля те! И не излизай никога!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: da9fbdaa90
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   По-добре се осъзнай и си промени живота и компанията и себе си. Сам виждаш, че тоя начин на живот ти докарва големи проблеми и не ти харесва. А иначе си дребничък и май ще те насилват в затвора.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: e42c881e51
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   11 здравей, пак съм аз Крис, мерси много че ме светваш какво е вътре, защото ми писна разни малоумници които ми се пишат уж приятели да ми плямпат, че още докато вляза в пандиза и щяли да ме претрепят от бой и да ме шибат там незнам си колко човека 20-30 да ме хванат да ми се изреждат ей такива простотии че всеки ден съм щял да ям бой и от куките и от старите затворници и ако не съм станел "гадже" на некой як катил едва ли не съм свършен. aдски ме дразнят като ми говорят тъй и не ми се вярвало всепак има някакви ченгета там колкото и да са смотани няма да позволят да стават такива работи нали? e да пращаха ми да гледам в Софийския затвор едни куки как снимаха с GSM си там разни затворници как го духат и лазят като псета но мисля че това е защото онези са били някакви чалнати педали и сами са искали. За цигарите не, не мога да ги откажа пуша от 5 години и не мога без цигари ще намеря кой да ми носи, защото нашите няма да го напраят.

Да не съм луд да давам на всеки боклук там цигари питах къде в килията можеш да скриеш някои стек да не влязат да ти ги вземат, защото не можеш да ходиш да ги носиш всичките в тебе баси. Ами условната ми е за дилър да двата ми предни ареста бяха за побой единия заради едни пиянски сбивания, и втория за грабеж на GSM магазин тогава ми се размина, и условната беше за подаден сигнал срещo мене че съм дилър ще имам ли проблем заради това и да го казвам ли? Мангалите не ги мразя аз живея до циганската махала и даже са ме бъркали с такъв защото съм мургав с черна коса и очи и майка ми е наполвина циганка, знам и малко ромски даже. Мисля че с тях няма да имам проблем. a плакат с голи момичета можеш ли да си внесеш? Като сте толкова много човека в една стая как биеш чикия като легнеш? аз слушам рап хип хоп, R&B музика има ли хора които слушат такова? Чалгата не ми пречи даже съм страхотен на кючек играя и брейк, ходил съм на състезания даже. Имам друг проблем много съм избухлив не търпя някой да ме нервира и почвам да го псувам и скачам на бой трудно ми е да си държа езика зад зъбите, това ще ми печели ли уважение или е кофти? Друго аз съм на 19 години и не знам ще ме вземат ли насерозно или както казва тоя 15 номер като ме видят такъв по дребен ще искат да ме насилват или нещо такова? aз съм свикнал и да пия всяка вечер по някое уиски водка иначе ставам много нервен. Какви дрехи да си взема за там можеш ли да ходиш с дънки вътре? А да си вземеш някои екстри като гел за душ гел за коса, афтършеиф някакъв или ще ти ги свият? Мерси пак, че ми казваш подробностите брат! a тоя 13 номер искам да му кажа че ако всички навън по улиците бяха като него изнежени изпедерастели мухльовци и пaзливи шунди по-добре наистина да не излизам никога от затвора!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 05f4b43d09
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Здрасти, Крис! Напълно съм съгласен за тоя педераст, където е писал номер 13. Потресен съм, че съществуват такива същества. Ще разбера и ще се съглася, ако е писано от жена, но това се води мъж. Ей на такива като него им пръскат гъзенцата-да не попада там никога!

Бой от куките -не, само ако си го изпросиш, а няма защо да го правиш. Честно казано куките по арестите са гадни, ти си имал вземане даване с тях. В ареста е пълен ад. В Затвора не е така. И куките там са свестни повечето.

Щом условната е за дилър, то тогава май ще е по-добре да не лъжеш, ама ти си прецени, щото пак казвам не обичат никак дилъри. Имат ви едва ли не за по- лошо от убийците, защото убивате не един, а много хора. Защото повечето имат близки, които са умряли от дрога и такива работи. Аз лично не мисля така. Търсенето определя предлагането. Дали ще го вземат от теб, или от друг като са решили да си трошат главите ще го направят. Но повечето не мислят така. Голямо значение има кво си продавал. Щото за трева и такива дребни работи, ядове няма да береш. Ама примерно херца... доста лошо ти се пише.

За цигарите-имаш шкаф с катинар. Обикновено ти трябва да си купиш катинара и си ги заключваш. Но често се разбиват шкафове и това не е гаранция, че ще ги опазиш. Ама то и в теб да ги носиш, там такива факири има, че няма да разбереш кога са те окрали. Ако сте групичка, може да ги събирате цигарите на 1 и винаги да оставя 1 човек на пост. Смешно звучи знам. Вече ти ще си свикнеш с хората в стаята, ако някой краде, ще му вземете страха от стаята. Няма да си единствения свестен човек, който се опитва да си опази цигарите, така че ще се оправиш някак. Свиква се. Колкото си по-млад по-бързо свикваш. А и като си на 19 ще те съжаляват малко от малко, защото за повечето ще си дете още и така.

Тези твоите приятели дето те плашат, са чували оттук оттам, но не са го изпитали на гърба си. Наскоро гледах Карбовски в Пловдивския и момчетата си казват там какви са условията и е вярно всичко дето казват. Ако искаш го гледай.

Щом знаеш и цигански това само ще ти е в плюс. Ще се правиш, че не знаеш обаче. Така покрай теб като говорят зад гърба ти, или някви важни неща, които си мислят че не разбираш, ти ще ги чуваш. На мен много пъти ми се е искало да знам цигански. Много пъти са идвали и кой знае какво са говорили, кви планове са въртяли зад гърба ми... Така че не се издавай че знаеш, само ще ти е .

С чикиите е малко кофти, ама и с това се свиква. Просто лъскаш пред другите, само се завиваш, или в кенефа-то е все тая. А и все ще останеш сам в стая, щото другите ще ходят на каре, на работа, на обяд, ходят в клуб, където се събират да играят карти, или гледат телевизия, така че сам ще оставаш за една чикия. Аз съм имал случай да не ходя на обяд, или вечеря и да остана гладен, ама да я свърша тая работа.
Яде се в стол в точно определени часове. Имаш 15-20 минути да ядеш.

Малко хора слушат рап там. Предимно българите, които са малко и много малка част има от циганите, които са по съвременни и слушат такава музика.
Абе имаше преди забрана за дънки, ама незнам после кво стана. Май отвреме навреме се пускат, тва зависи от затвора де. Имаш право на душ гел и подобни неща, ако са в прозрачна опаковка. Ако не са го изсипват в шише да проверят кво има вътре, да не скриеш нещо. Автършейф мисля, че го искаха да е купен от тамошната лавка. Отвън не пускат. Това важи за парфюмите и пастите за зъби, защото се злоупотребява с тях.
Няма да можеш да пиеш всяка вечер, просто няма как да стане. Ще се отучиш от този навик.

Тва, че си избухлив хем е минус, хем е плюс. Ще ти помага да не ти се качват на главата. Ще вреди, когато трябва да премълчиш и преглътнеш обида, или унижение. Ще се научиш да лавираш според ситуацията.
Знам, че сега ти е интересно и се опитваш да се подготвиш, но няма как без да го усетиш. Ти си на 19. Това значи, че ще свикнеш точно за няколко дена с реда, правилата, задълженията, режима... Там дните минават по един и същ начин, така че като мине първата седмица, ще знаеш как ще преминат общо взето всички останали. Ще правиш неприятни неща, трябва да чистиш кенефи като си дежурен, но това някой друг може да го свърши срещу цигари. Сам си переш, сам си правиш всичко. Срещу цигари могат да ти перат, да ти духат, да ти правят масаж, да ти лижат краката... Квото поискаш го имаш просто.

Може и да не се паднеш с 20 човека в стая. Зависи от затвора. Не съм ги обиколил всичките да знам как е, ама дано не стоиш повече от 3 години. Че след 3тата някъде затвора си взима своето. А за разпространение на наркотици съдят здраво, човек. То зависи какво и колко, ама не си поплюват. Тва е засега. Ми кво да ти кажа като чета другите коментари съм благодарен, че влязох в затвора, за да се науча да не съдя хората. Пиши пак, ако има нещо.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 05f4b43d09
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Пак аз, пропуснал съм някои неща. Относно плакатите с голи женки-имаш право да. Това, че си добре с танците е супер, щото там винаги като има ток гърми музика, танцуват, пеят, става шоу голямо. Няма да скучаеш. За дрехите-анцузи некви земи, тениски. Нямаш право на якета. Там ще ти дадат правилник да прочетеш. Те ти дават и униформа. Пише по колко броя имаш право да имаш от кое.

В началото ще се подписваш на 1000 места за щяло и нещяло. Гледай къде се подписваш. Ще те водят на прегледи лекар, зъболекар, психолог. Ще ги минеш всички процедури.

Иначе за дрехите те някои ходят като клошари, ама и там по дрехите посрещат. С друго око гледат над теб, ако си гъзар с яки дрехи. Ама краде се от простора, така че по-добре некви парцали вземи като за начало.
Да не се подлъжеш там да си правиш татуси, щото зарибяват, а е мръсно и ще вземеш да се заразиш с нещо.
Да си нов е стресиращо. Всички ще те зяпат и обсъждат, това е нормално и ще продължи, докато влезне някой още по нов т. е. няколко дена.

Има камери. Незнам там, където ти би бил дали ще има, ама там където бях аз имаше. В стаите няма и в кенефа и банята. Има по коридорите, карето, за да гледат за боища. Затва предимно се бият, където няма камери. Най-често случващото се е да те набутат в няква стая и да сложат резето от външната страна да неможеш да излезеш. И да те натупат няколко човека. Това е най-гадното. Ама без причина никой не би го направил.

Първо ще те държат заключен 24 часа няколко дена в приемното, после ще те отключат и като мине 1 месец те качват в отряда. Тва е засега.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c3a7352941
гласове:
1 2 3 4 5
  (113 гласа)

19.   До предния коментирал-Как не те е срам??? Как не виждаш, че досъсипваш живота на това момче? Говориш му за затвора все едно е увеселителен парк, с музика, танци, телевизия, шоу програми... полицаите любезни и мили, затворниците правят масажи, има карти, игри, спорт... ти направо представи най-злокобното място в света като спа център! Как можеш да промиваш мозъка на момчето и да го предизвикваш да влезе в този ад? Зловещо е това, което правиш, мога да оправдая неговите грешки и любопитство, но ти си мъж, минал през много неща, защо го навиваш, че в затвора няма нищо страшно, че е едва ли не забавачница, и по този начин го мотивираш да върши още по-големи бели, да не кажа престъпления?? Ако заради теб това момче убие някой или го остави инвалид, ако продължи да трови децата с наркотици, защото ТИ си му казал, че в затвора всичко е наред, и няма нищо лошо в това да си престъпник и колкото повече тежки престъпления имаш, толкова ще си по-уважаван, кой ще е виновен? И второ, ти сигурен ли си, че няма да посегнат на младо, 19 годишно наперено дилърче с девствено и тясно дупе какъвто е той, при положение, че много хора там не са виждали жена от 20-30 години... но да, сигурно в затвора такива неща не стават... сигурно всички там са влезли за добро поведение! Подвеждаш го и той е глупав и ти вярва, нямам думи!!! И за пропадането на този млад живот немалка част от вината ще е лично твоя!
Мъж на 32

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 02d819305c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   От номер 13 до номер 17
Не съм ви педераст! Тук всичко е анонимно и ако бях педераст нямаше да се притеснявам да го кажа. Но не го казах, понеже не съм. Просто отбелязах, че съм миролюбив и нежен мъж, дори слаб и страхлив. Дори се нарекох женчо и това е така, такъв съм, но не съм педераст, както ме нарекохте и двамата. Потресен бил, че съществували такива същества. Ами потресен си, понеже си престъпник и грубиян и на такива като мен не ти остава друго, според манталитета и възпитанието ти, освен да ги наречеш "педераст". Аз съм щастливо женен, дори, а вие? Имате ли си дори сериозни приятелки покрай вас? Говоря за сериозни приятелки, не за фльорци и недорасли на акъл тинейджърки, които биха ви се възхищавали дори на начина на живот и на поведението ви, а говоря за истински дами. Не мисля, че имате и, че някога ще имате. И това, че си само на 19 не би било оправдание, за това, аз и на 19 имах истинска дама до себе си, не плиткоумна простакела.
Пръскали им били „гъзенцата” на такива като мен в затвора. Е гениално! Много ясно, че на такова място ме чака такова нещо, понеже това е място пълно само с престъпни, груби и опасни хора, а аз съм нежничък и слабичък и много от тия хора биха ме превърнали в тяхно гадже още преди да съм се опомнил. Но за щастие и за разлика от вас, аз няма никога да попадна в затвор, понеже всякакви престъпни маниери, дейности и склонности са абсолютно чужди и неприемливи за деликатната ми същност. Така, че няма опасност да ме превърнат в момиченце и да ми пръскат „гъзенцето”. Вие трябва да внимавате за това, не аз.
И освен това съм напълно съгласен с коментар 19. Срамно и незряло е да съветваш това едва 19 годишно момче как да оцелява в затвора и не само, ами и всякакви подробности за наркотици, отношения с другите и така нататък и дори пропускам да прочета голяма част от описанията ти, тъй като са толкова подробни, че тръпки ме побиват, като ги чета и се замислям ако съм на такова място какво бих правил – сигурно ще плача денонощно и ще умра от страх и ужас още на първата седмица. Вместо да се опиташ да му дадеш акъл как да не стига до там, ти го окуражаваш и едва ли не го предизвикваш да влезе. Знам, че аз не му давам съвети как да не стига до там, как да се промени, защото на съветите които бих му дал, той сигурно ще ми се изсмее и пак ще ме нарече педераст. Просто аз и той сме съвсем различни хора и ако той иска да е престъпник, то моето предпочитание е той да е в затвора, да не е сред обществото, понеже е опасен и се страхувам панически от такива хора. Но ти като човек, който явно е живял на такива места, понеже си престъпник, си по-подходящия да постъпиш зряло и да го посъветваш как да не стига до там, как да не върви по твоя път, а не да го укоражаваш. Засрами се!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: d86f97936a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Бре, тука половината те изпратиха в затвора.

Що не намериш къде да си изразходваш енергията? Запиши да учиш нещо, започни работа, докажи, че можеш да стигнеш по-далеч от пандиза.
От теб зависи дали ще превърнеш тийнейджърските простотии в престъпления.
Какво значи "показвал съм им кой е шефа"? Шефа не кое? Ако продължаваш така, че си шефа не кенефа.
Стягай се, момче, и не посягай на хората- насилието не води до нищо хубаво.

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 05f4b43d09
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Абе мислих да убия тъпаците с мълчание, ама само искам да ми дадете изречение, където съм окуражавал човека да ходи в затвора. Другото, което е казвам истината за пандела, независимо дали ви изнася. Няма що даси измислям, че едва ли не ще го колят и бесят там като не е така. Освен това до 20-Помни го това, където си го казал, че никога няма да влезеш. Нямаш си идея в затвора какви хора попадат. Не всички са, каквито си ги представяш. Утре ще блъснеш някой с колата неволно, независимо че не е твоя вината и там ще те тикнат. До КрисДа ти кажа още някои неща. Значи всички боища, моища, кражби и т. н. в затвора се наказват. Има различни видове наказания, като най-тежкото е карцер. Затварят те в една клетка и там ядеш и сереш в кофа. Всичко там правиш. Зависи колко дена ти дадат така ги изкарваш. Най-тежкият карцер е 2х14. Т. е. 2 пъти по 14 дена ти дават с малка пауза, през която да се прибереш в отряда и да се изкъпеш. Това е за наказанията. Друго страшно нещо е, че при системно неизпълнение на правилника можеш да отнесеш вътрешна присъда. Например за няколко кражби ти дават да лежиш още няколко месеца отгоре. Ако удариш полицай в затвора ще вземеш няколко години отгоре. Така че и това е важно да се знае.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 02d819305c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Номер 13 и 20
Е няма да блъсна никой с кола, аз не шофирам, понеже не мога, мен ме возят. Имам книжка, но само я имам, много съм зле с шофирането, голяма съм паника зад волана и това може би е добре, понеже наистина има война по пътищата и аз много се страхувам от това и за това не шофирам. И повярвай ми, няма как да вляза в затвора. И продължаваш да даваш съвети на момчето за затвора. Няма ли да престанеш?

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c29e7e528e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Супер е в затвора, няма да съжеляваш влизай спокойно, аз съм лежал 9 год и много ми липсва...

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: b757dddc6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Здрасти, Крис съм бях писал обаче не ми пуснаха коментара защото сигурно бях казал на тоя "нежния" дето го повтаря постояно колко бил нежен кой го правят това! 24 защо пича да не ми дава съвети когато това ще ми помогне много ти знаеш ли че всеки момент могат да ме накиснат и направо съм вътре и какво тебе ли да слушам дето все хленчиш колко си нежен и страхлив и каква паника си бил или незнам гордост ти е сигурно да си женчо. много ясно че ще се съветвам с него който знае какви са oсловията и е страхотен човек може да му викате престъпник ама е много повече от вас. аз искам да го питам и някой други работи в ареста верно беше ад човек, правиха ми проверки биха ме събличаха ме гол гледаха ми под мишниците под ташаците в задника да не съм бил криел дрога, това нали няма да ми го правят пак щото беше много гадно и каква храна могат да ти носят от вънка може ли примерно както аз съм правил за един приятел в казармата съм му носил фанта лимон от 2 литра и полвината го изливам и изипвам вътре една бутилка водка и го затварям сетне, това може ли да се прави там проверяват ли тези неща? има ли игрище за баскет за футбол? и като гасят тока толкова рано какво можеш да правиш аз съм свикнал да заспивам в 4-5 часа през ноща и как стои въпроса с телефоните? мога ли да си нося джиесема и да се обаждам колкото искам? косата стрижят ли ти я? на свиждането имаш ли право поне да се целуваш с гаджето си? за дрогата защо казваш че ми се пишело лошо, продавал съм и стаф и ганджа и амфи много ли е кофти това? мерси, че ме светваш защото другите като не знаят само приказват по гъза си не мисля че там има мъж който да са го таковали без да е искал, като показваш че с тебе не могат да си правят ташак ти каза че не те закачат, така че стига са дрънкали простотия тия останалите!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 02d819305c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   От женчото
Крис, казваш, че можело да те накиснат. Какво има да те накисват, та ти продаваш наркотици, няма да е накисване, ти си си престъпник явно. Не се изкарвай невинен, защото не си. Ако те арестуват ще е заслужено, така, че не говори за накисване! Освен това, не съм горд с това, че съм нежен и съм женчо, но просто съм такъв и се харесвам такъв. И по-добре нежен женчо на свобода, отколкото груб престъпник в затвора. Ти горд ли си с това, че си престъпник? И освен, че пишеш неграмотно, кой знае какви идиотщини и ужасни неща си писал по мой адрес, за да не ти публикуват коментара, не искам и да си представям дори. Отивай още сега в полицията и се предавай и влизай в затвора по-скоро, щом толкова много искаш!

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 1c1225c444
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

29.   "Аз не съм много висок или голям 1 74 съм висок на 63 килограма обаче имам релеф жилав сам имам и два татуса нали няма да имам проблем с манафи педали и подобни зган защото съм мъжкар отвсякъде! "

О да невероятен мъжкар, или по-точно мъжкарЧЕ, 174 е ръст подходящ за жена, но за мъж е малко.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 05f4b43d09
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Здравей, Крис! Радвам се, че писа и че все още си на свобода. Още от сега ти казвам не му обръщай внимание на този дето и сам се нарича "женчо", не си струва!
Тези проверки им викат тараш на голо. Имат право да го правят при всяко излизане и влизане от закуска, обяд, вечеря, каре, свиждане... т. е. на всяко излизане и влизане от отряда-имат право, но не го правят. Ако се осъмнят в теб, че пренасяш нещо ще го направят. Отвреме навреме профилактично го правят, за да имаш страх да не пренасяш забранени вещи. При тараш на стаята също го правят, за да не си скрил нещо в теб. Но пак ти казвам рядко е, а и го правят на всички и се свиква с това.
Да, ареста е кошмар. Човек, който от затвора го пратят в ареста, било то за дело, или нещо друго, не издържа там и бърза да се прибира в затвора.
За фантата, където питаш-те отварят бутилките и ги миришат, имат право да опитат, така че това не е добър начин. Миришат всяка една бутилка.
Хора са инжектирали алкохол в плодове и пак са ги хващали. Рисковано си е. Ти недей поне в началото да мислиш за тези неща. После ще те светнат за тънкостите, като посвикнат с теб.
Няма игрища, но разрешават да се играе отвреме навреме, дават топки.
Какво да правиш като спрат тока? Ами ако имаш на батерии от малките телевизорчета, или транзистор, или дискмен, или каквото и да е на батерии може да се занимаваш. Вземи си слушалки. Може да си носиш фенерче, за да четеш нещо. Обикновено след тоя час си говорят хората, или играят на фенери карти ала-бала. Може и тетрис да си вземеш да се занимаваш.
Телефона ще ти го вземат още в началото. Имаш право да говориш с карти, в които вкарваш пари. Много пари гълтат тези карти и колкото и да вкарваш все няма да ти стигат. Направили са ги с цел да ни вземат последните стотинки.
Чувал съм, че си вкарват телефони, трудно е. Аз не съм вкарвал. Но както ти разказах, че си вкарват другите неща-така ще е. Косата никой няма да ти я бара. Пази се от въшки обаче. Те по принцип проверяват за въшки всеки като влиза, обаче се случва да изпуснат някой, та да знаеш че има и такива работи понякога. По-лесно ще ти е с много къса коса, хем от гледна точка на хигиената.
Ще можеш да си целунеш приятелката, но те знаят че по този начин се предават пакетчета ще те проверят после задължително. Нямаш право много на физ. контакт като цяло.
Тези неща, където си ги продавал не са от най-сериозните наркотици. Казвай, че си продавал ганджа и това е. Не си длъжен да им даваш повече обяснения.
Колкото до 25 коментар. В интерес на истината и на мен ми липсват някои неща. Та голяма присъда е изкарал човека и той се е привързал, нормално е.
Общо взето нарочно съм ти разказвал по-гадните неща, за да си подготвен. Гледам да не казвам нищо хубаво, че пак ще ме обвинят, че те поощрявам да влизаш. Само ще кажа, че аз там попаднах на хора и станах човек. Каквото и да казват другите. Аз си знам какъв съм бил и какъв съм сега. Там съм видял човешко отношение, каквото не съм получавал от семейството си и там срещнах приятели до гроб!
Надявам се, че не си възприел нищо от нещата, които съм ти разказал и обяснил като "поощрение" да влизаш. Все пак, каквото и да е там, каквито и да са условията, си лишен от най-важните неща-свободата, правото на избор, любов, секс, лишаваш се, ограничаваш се от елементарни неща... Ще си в неведение какво се случва навън в цивилизацията, ще изостанеш и няма да си наясно с много неща. После като излезнеш ще си внушаваш, че всички те зяпат и говорят за теб. Адаптацията ще ти е трудна като си свикнал в затвора и има хора, които се връщат, защото немогат да се адаптират, а и не им се дава шанс да започнат начисто. Надявам се при теб да ги няма тези неща.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: cc655bca04
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   Изчетох всичко и само ще кажа - Кристияне, стягай се и не стигай до затвора, ако вече не си там. Малък си още и се надявам да си промениш мисленето след някоя друга година. Аз лично като келеш също бях много луда глава и на ръба на закона и в нарушение на закона винаги, много хора съм пребил и са ме съдили дори за побой, но не ме осъдиха, продавах и наркотици, а бе бях много лош, но с годините оцелях и поумнях. Не стигнах до затвора и аз не знам как стана, ама стана и сега имам семейство и съм на 35 и се грижа за семейството си и не правя щуротии. Така че се стягай!

А за тоя нежния само ще кажа, че супер много дразни и се прави на отворен пред компютъра, ама ако го срещнеш на живо и ще се подмокри от страх какъвто е женствен и страхлив и ще реве за майка си от страх ама пред компютъра е много отворен. С риск да не ми публикуват коментара ще кажа, че на такива женчовци като него с удоволствие бих им сменил нежната физиономийка за дълго време ей така за кеф. Не го слушай тоя лигльо и се стягай момче!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: f768e43a2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Момче, пиши как си, дано не си влязъл в дранголника, жалко ще е да има още един съсипан млад живот, не ги слушай, че там е цветя и рози, зависи къде те изпратят, има затвори, където извращенията се подкрепят дори от надзирателите, това определено не е място за младо момче, вземи се в ръце и гледай да се отървеш, не е геройство да влезеш там, разбери! Ще излезеш развалина, отрепка с разбита психика и здраве, не искаш това нали?

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 80802b6e2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

36.   Приятелю, ти дело си лежал в затвора, кажи на момчето и други подробности. Хора гледате ли новини. "Код криминално" направиха цяло предаване за СПИН в затворите, че в Софийския примерно има 1000 затворници от които половината се друсат с хероин на инжекции и с една игла и спринцовка се бодът поне 100 души. Разнасят СПИН, ХЕПАТИТ и сума ти венерически болести. Влизайки вътре има голяма вероятност да се заразиш и ти без да друсаш. Изнудват те, че ако не внесеш пари, чрез родителите си, ще те заразят и теб, като те боцнат с заразна игла. Влизайки вътре новите затворници им правят посрещане като ги изнасилват групово и така също се заразяваш. Много смъртни случаи има, много наркомани, вкарва се дрога, гсм апарати и всичко което поискаш само да си платиш на надзирателите. Нали си бил вътре. Вътре не са нормални хората. Психично болни, психопати, хероиновозависими и всякакви други отрепки, като не изключвам че има и добри хора които са сгрешили и си плащат цената. Кажи всичко това на всички и как серопозитивните се лекуват в лазарета и пак ги връщат, как може да се заразиш и при посещение и при затворничекия зъболекар. Как ше се биеш със спинозни наркомани. Ше му цепнеш главата и ше шурне кръв, твойта ръка ще се нарани в неговите окървавени зъби и си чао. Четете за СПИН в БГ затворите в гоогле и ще разберете че отивате на смърт!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: d744dbb067
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

38.   Затвора ще те прави изрод момче имам познат на баща ми 11 години леза в затвора и излезе друг човек изрод много нервен мрази хората пие много, не се забърквай там ще те изасилват защото си малък слаб а те са зивотни без секс са станали зивотни, да те минат 20 човека как ще ти е още ли ще се имаш за вазен? не слушай този дето казва че там е хубаво запомни че там няма къде да избягах няма как да се отървеш навсякъде могат да те спипат в баните в пералните тоалетните да не мислиш че някой ще те пази и ще му пука! Не прави глупости ще загазиш!
Айхан

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 88cd6c073c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   Аз пък мисля че е хубаво в затвора кво ядеш спиш играйш карти, няма даскало не те карат да бачкаш, готвят ти перат ти кво му е на затвора даже и аз искам да вляза там да се махна от тия идиотщини другия свят е много повече гаден!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 8cf4713f81
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   Попадал ли си досега в ареста. Но не говоря за 24 ки, а поне 72 ка дали си стоял в някой от арестите. Като ти гледам писането Кристияне, много е лекомислено. Все едно някое надъхано дете разсъждава. Имаш условна, кротни се и не мисли въбще да влизаш, няма да ти хареса. Аз скоро бях в ареста, но специализираният арест. Този новия, дето после те съди специализираният съд. Там нямахме проблеми но там всички са за тежки умишлени престъпления и полицаите гледат да не се занимават с вас, пък и другите дето са вътре всички са на групи, повечето се познават от някъде или поне от вестниците и си помагат много. В затвора е малко по хубаво, но трябва да имаш пари. Това по хубаво дето съм го написал искам да кажа, че е по добре от ареста, но в никакъв случай и хубаво като изживяване. Имай впредвид, че аз съм 92 кг на 170 и не съм дебел въобще, но дори и в ареста при нас имаше изроди. Дори мога да ти спомена за мои приятели от рода на 150 кг и 195 височина, смятай че там нямаш шанс дори да кажеш глупост. Много си малък и акъла ти е детски, дано не ти се налага да влизаш, още от сега се замисли и внимавай не е нужно да си съсипваш живота. Това което ми хареса от коментарите по горе е, че някой написа че вътре се научаваш да не съдиш хората. Виждаш много работи и си правиш изводи, ако имаш акъл де. Трябва да приемеш факта, че си куче. Да вътре ти си едно куче и ще се държат като такова с теб. Ти си никои, от това което пишеш ми лъха страх в теб. Все едно куче което лае. Вътре трябва да не ти дреме, ако си силен психически ще издържиш без да полудееш, че и това го има като вариант. Най-важна е психиката, но и физиката има своето значение. Ако си си терикат навън, то и вътре сигурно ще е така, но ако си такъв надали въбоще ще влезеш. Според мен си доста наплашен, подушат ли го това останалите край с теб. Има доста истински боклуци вътре и както всичко в тоя живот има и късмет в това как ще се развият нещата. Пожелавам ти да проявиш разум и да не влизаш никога, защото четенето в нета няма да те подготви за там. Ти сигурно не си ходил и в казарма, но там хората се пречупваха. Едно време преди да мина казарма си мислех, че мога да правя каквото си искам и казармата е просто ей така. Влязох вътре и малко или много се пречупих, излязох друг човек. Не съм имал някакви по особени проблеми, освен че първия месец свалих 10 кг и бях най наказвания от цялото поделение, но в крайна сметка това ми даде много повод за размисъл и малко или много след като се замислех по късно се бях променил. Дори мога да кажа, че бях поумнял малко, бяха ми избили детския акъл от главата. Пак ти казвам, гледай да не влизаш и да не се занимаваш с глупости. От това което си писал си личи, че си някакъв дребен дилър видял малко пари и повярвал си. По добре се спри с тази присъда вече си им удобен на милиционерите, без сериозен гръб не можеше да се занимаваш с каквото и да е. Без да има кой да даде пари за теб какво очакваш. А пари не са 1000 - 2000 или 10000 лв. Има адвокати които на идване взимат по 15000 - 20000, поне моят беше такъв. Имай впредвид, че добрите и вършещи работа адвокати вземат скъпо, така че сам си прецени дали си струва, освен това няма гаранция, че и добър адвокат ще те оправи ако забъркаш големи лайна.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: dbd8ef6a46
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

41.   Здравейте, Крис съм, ами не съм ходил в казарма и се радвам затова, както казваш там са ви пречупвали характерите и аз никога не бих го позволил това някой да ме командва да се мъчи да ме пречупва отде накъде, те затова и са я махнали сигурно, защото там тиранизират хората, не ги обучават за военни ами ги мачкат като боклуци и после чакай от тоя боклук смачкания да излезе нещо, извинявай че го казвам, защото ти си минал отам. И да вляза в затвора не мисля че ще се отнасят с мене като куче защото аз съм доста нахакан нищо че не съм едър или особено силен но съм жилав и изобщо не съм лесен, така че мисля че ще ме уважават вътре. Аз не съм заритал да вляза в пандиза, недей да мислиш това, пазя се да не върша глупости, даже избягвам да се бия и да правя пиянски простотии по дискотеките като преди за да не си прецакам условната, обаче има много хора които могат да ме накиснат и да вляза заради тях разбираш ли, има хора които ме следят, защото бях продавал по евтино и съм им бутнал играта, и бас държа че точно те са подали сигнала срещу мене когато ме спипаха куките. Какво им пречи да го направят пак, още повече че съм се бил с някои от тях и съвсем ми имат зъб. Затова искам да съм потготвен защото всеки ден не ми е сигурен, от тея всичко мога да очаквам, знам че отдавна искат да ма накиснат и затова исках да знам в затвора какви са далаверите и изобщо как стават нещата с цигарите с всичко, защото съм чувал много лоши неща за там и затова се бях стреснал, но явно са били измишльотини, този човек, който е лежал там каза че няма нишо такова и си е ок в затвора само с приятелката ми няма да мога да правя секс и ще съм затворен, това някак все ще го изтърпя и съм много по спокоен, пък и точно защото съм дребен дилър мисля че никoй няма да ми обръща внимание. Беше ме страх малко признавам си преди да говоря с този човек N 30, обаче той като ми обясни как стоят нещата не ме страх вече, даже не ми пука пък и повечето рапъри по света са минали през затвора и хората ги харесват даже още повече после!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: b27f667e6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

42.   Аз влязох на 15 изкарах 3 години в бойчиновци и 2 години в Софийски централен , не ти препоръчвам да влизаш, изживей си младините радвай се на малките неща, проблемите започват след като излезеш.... след 3та година затвора взима своето, въпреки че там ми бяха едни от най хубавите години, не ти препоръчвам да влизаш, свободата е безценна братле
Успех!!!

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 8b9c3ec24a
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

43.   номер две ти пък защо си бил в затвора ако не е тайна??? Иначе до автора да за затвора си... само това ще ти кажа

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 7aafbae5cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

44.   Да, пич, кажи защо си бил в затвора и вярно ли е че има само по една кофа в килията, където хмм.. сещаш се? Наркоманите много ли са има ли враждуващи банди вътре?

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 71cc924238
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

45.   виж сега, не се впрягай какво ще стане всеки ден. вземи си поука. идеята е да се поправиш сам, не насила. намери си работа, почни да учиш нещо, почни да четеш книги и ще видиш как няма да ти остава време за глупости. почни фитнес, спорт, просто нещо, което да те държи от неприятности.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 01305abe11
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   В затвора гледай да се сприятелиш с някой от убийците, ама от добрите, в смисъл има убийци психопати, има и съвестни хора, които са убивали с причина(каквато и да е тя). Стой далеч от психопатите, не знаеш какво да очакваш от тях. Също да повторя още нещо от написаното горе - опандизят ли те, приятелката ти може да я забравиш, дори и да е малка присъдата, не се залъгвай, че ще те чака или, че ще се съберете като излезеш, такъв филм няма просто.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 2e6ff620c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   Никoй не си признава обаче в пандизите всички нови рибки минават през едно хубаво посрещане още повече ако са млади и по дребнички това ми го каза човек който е бил 20 години в кауша, тия които отричат че са ги ебали в затвора просто ги е срам!

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 6c934c6c5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

52.   Да ви кажа сега и аз нещо като жена... Аз съм младо, работещо момиче, което се оправя, смея да кажа добре, с живота. В днешно време всички мъже се изнежиха до такава степен, че са по-нежни, по-страхливи, по-чувствителни от нас жените. Често попадам в ситуации, в които аз съм по-голям мъж, от колкото поне 90% от мъжете, които познавам. И да животът ми ми показа, че истинските мъже, са тия дето знаят как да се борят, да не се оставят и какво точно струва живота... Това, че той не е само розови очилца, които си надянал и като се прибираш вкъщи от чиновническата си работа женичката ти чака с вечеря и ракийка, както си мислят мъжете на вън. И да, истиснките мъже останаха по затворите и ли са бивши техни обитатели. Всеки прави грешки. Всеки има минало. Никой обаче на тоя свят няма право да съди, когото и да било. Щото не можеш да се поставиш на мястото на другия и да знаеш какво го е подтикнало да направи някоя глупост (разбира се не говоря за извращения спрямо деца и жени). Така че.... Никой не може да заклеймява хората и да не им дава шанс за живот.... И аман от нежни мъже, е***и...

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: a078597d7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

56.   Малак дано си в цивилизацията, че лошо ти се пише. Трябваше и за вас да остане казармата, там също е един затвор там също слабите ги кривят, имаше обаче едно по специално под. 44000 усмивки гр. Плевен или т. нр. Дисцип там отиваха баш бабаитите. Сигурно не си чувал но затворите тогава бяха пансион за девици спрямо него. Вие по младите не знаете нищо, за дребни работи сигурно огън не знаеш как се пали, камо ли нещо др. виш моето момче разбери че, алкохола, дрогата и цигарите ще ти разбият живота. само искам да ти кажа че, мен на твоята възраст също не ми пукаше не ме беше страх от нищо и от никои, скачах да се бия за какви ли не глупости... годините си минаваха в простотии докато не срещнах една готина мацка ама не само готина ами и доста умна и хитричка... е аз бабаитчо хлътнах по нея.... е тая жена може да се каже че ми разби почти живота. Ама какво да я правя 2 деца имам от нея, както ида е какво да я правя мислех какви ли не глупости ама вече не съм на 19 ами на 33 с две прекрасни деца и като се сетя какво е да си задържан против волята ти, защото съм бил 1 година в казармата, 1 път в полицеиски арест задържан, 8 пъти различни инциденти пак в полицията пиши обяснения, 2 пъти съм влизал в Старозагорския затвор по работа ако искаш ми вярваи... е хаиде да ми дадеш и ти на мен съвет ако си вън още а... Не прави грешките на другите хора защото на никои не му пука за теб освен на близките хора ако имаш такива естествено, поне на мен те ме предпазиха от наи лошото, а Лошото да знаеш мило момче идва по бързо от самолет... е това е по накратко една жена ми го наби на мен. Хаиде късмет и умната, ако не стискаи си бримката и дръж този курс.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 9314e23e31
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

58.   Най-лек е режима в норвежките затвори - пиши в гугъла "Брайвик затвор лукс" че да си глътнеш езика, условията му са подобри от 3-звезден хотел.
Не те съветвам да си купуваш билет за Осло (има по 20 евро с някои компании) и да вземеш мачете/нож в чекирания багаж и като си го получиш там да го развъртиш да колиш народа. Не те съветвам да правиш това - за да не излезе че те подбуждам към престъпление ;) Макар че аз на твое място бих го направил именно това - след като убия колкото мога повече от хората на които имам да отмъщавам ;)

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 2e59033f40
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

59.   Някой от билите в затвора да каже: А как биха се отнасяли затворниците ако там беше влязал Осама Бин Ладен. Щеше ли да има тотален респект от всички към него, или щяха да го рекетират за цигари и мачкат и него тъй като той не е здравеняк? Щаха ли да го ебат? Или обратно никой нямаше да смее да го доближи и най-изродският тартор щеше да внимава с него?

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 10d4cafd5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

60.   Ужасно е това, че тези хора стигат до най- тъмната си тъмна страна.
Но още по - ужасно е, че нашата държавица им е постлала условията още по - лесно да залитнат към злото и да станат животни. А колкото зли са преди да ги арестуват и вкарат в килията, десет пъти по - зли излизат оттам. А там трябваше да е точно обратното - мястото, където трябваше да станат хора, където да култивират качества, където да ги превъзпитат, да станат по-цивилизовани, по- добри- и за себе си, и за другите около тях... Ех, мечти... Аз гарантирам, че далеч не всички там са справедливо осъдени, не всички са виновни... но те също излизат като престъпници от затворите.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 68e49d40e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

64.   Чувал съм от хора дълги години пребивавали в затвора, че сега там е като курорт в сравнение до 1989г. Тогава са работили по 8 10 часа на ден. Прибирали са се в килиите като пребити от умора. Не им е оставало време за щуротии като сега както е. Според мен труда превъзпитава.
Вие как мислите?

 
  ...
преди: 8 години, 22 дни
hash: 5c3ba6b296
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

65.   Не зная как е било преди 89. Определено не е курорт, ако си мераклия можеш да го опиташ. Самият факт че от Страсбург системно осъждат страната за нечовешки условия в българските затвори и излизат доклади в този смисъл от ЕК и пр. говори предостатъчно. Казвам го като юрист. А ето и истории от първо лице. presstv.bg/новини/от-региона/03/06/живко-русев-затворите-в-иран-приличат-2/
http://www.burgasnews.com/burgas/trafik/59157--bivsh-zatvornik-glad-mizeriya-i-boj-v-zatvora

Българските затвори са като африканските и латиноамериканските по отношение на човешки права, само че малко по-зле, защото зимата става студено а почти всяко помещение където не е сменяна дограмата (повечето килии в повечето затвори) има счупено стъкло със залепен найлон и става течение така че изразът "на топло" определено не е актуален.
И не, трудът сам по себе си не превъзпитава, те и сега работят едно друго но какво от това. Ако се замислиш голяма част от престъпните дейности, за които влизат, представляват труд, и то не лек, просто общественовреден и съответно наказуем. Например да не мислиш че е лесно да "береш желязо" - това си е тежък физически труд, със съответните умения, инструменти, техника.. и т.н. и т.н.
Превъзпитание има там където се работи индивидуално и се оказва необходимото внимание, провеждат се помирителни срещи с пострадалите, с НПО-та, затворниците се включват в различни корекционни програми. Т.е. където има позитивно въздействие, И разбира се то не хваща декиш при всички, по-скоро едно малцинство, което все пак е по-добро от нищо..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker