Има ли му нещо на кучето ми? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Има ли му нещо на кучето ми?
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 15330 пъти
Момиче на 13 съм, преди 2 дни нашите ми взеха кученце, мини йоркширски териер на 40 дни, от наш познат го купихме. Досега е хранено с Pedigree Junior и някаква котешка консерва и ние продължихме да му даваме Pedigree-то. Вчера ходихме във ветеринарна клиника да му купим някои неща и ветеринаря каза, че то изобщо не било хранително, макар че на предишното ни куче му давахме само това като беше малко и си израстна здраво. Така де, даде ни някакви гранули за бебета от дребните породи и каза да ги киснем във вода, защото кучо още няма някои зъбки. Много си ги хареса, яде като невидял, дадохме му вчера за вечеря и днес за закуска, но хвана разстройство. Веднага спряхме гранулите, мислим, че е от тях, защото преди да ги даваме нямаше никакви проблеми, а и като ги накиснем стават много воднисти и може би е затова. След закуската давахме само Pedigree, но пак има разстройство. Иначе си е добре, играе, има апетит, както преди си е. Внимаваме да пие вода, за да не се обезводни. Знам, че като има разстройство трябва да не яде нищо, но е бебенце на 40 дни, страх ме е да не и стане нещо. Утре ще дадем съвсем малко храна, колкото да не седи съвсем гладно и ако не му мине, вдругиден сме при вета, дано да не се налага де. Въпросът ми е, може ли кучо да е болен от нещо и има ли повод да се притеснявам, защото не ми се иска да давам 10лв. при вета за нещо, за което и някой от вас може да ме осведоми?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: bc4e2d77ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Pedigree е нисък клас храна и изобщо не е подходяща за малко кученче. Препоръчвам ти гранулите на Royal canin за дребни породи, попитай в магазина. Ако проблемите продължат, заведете го във ветеринарна клиника, а не при измислени лекари в гаражи в уличките. Всичко това ще ви излезе скъпо, но човек трябва да е отговорен, щом си е взел куче. Обезпаразитено ли е, ваксини има ли?

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 7699681876
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Задължително вет! Малките кученца (не като порода, а като възраст) са изключително податливи на някои "бебешки болести" като първовироза, лептоспироза, които може да имат трагичен край. Направихте ли ваксина? Извеждате ли го навън без да са минали задължжителните седмици, в които кученцето трябва да се пази? Ако не искате да го загубите прежалете тези 10 лв и го заведете на доктор той да прецени какво е положението. Иначе е възможно да е от смяната на храната, но не си струва да рискувате.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 5799cafe44
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не се тревожи, ще му мине. Изглежда докторът ти е продал по-висок клас храна и не те е осведомил че е редно да омесваш по-високия клас храна със средният какъвто е педигри-то за да привикне кученцето и да се избегне "рядкото щастие". И след третото хранене да го оставиш само на високия клас храна. Препоръчително е да го храниш с по-висок клас храна и да си спазваш дневните дажби. С времето сама ще видиш защо

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c7c7aa749f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   скръндзавичко щом ти свиди да дадеш 10 кинта за мнение на лекар, надявам се че когато си болна/ен не се свидиш така за лекарства и лекари... нали? иначе на кучето ти нищо му няма. просто при всяка смяна на храна се получава по този начин - може също така да се появи кръв в акото или директно диария, а може и двете да се комбинират. продължавай да си го храниш сутрин и вечер. избягвай да му даваш котешки консерви те са по-богати на мръвка, защото котките имат повече нужда от нея, за кучетата макса е 60%, за котките към 90 %. и най-добре в първите месеци му давай роял канин за бебета до 6 месеца - най-питателна и полезна.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 3d0f3fab10
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Така.. първо :) Малките кутрета е нормално да дрискат често.
Още по-нормално е да е рядко. И си има няколко причини.
Първо - рязката смяна на храната. Това винаги трябва да бъде взимано предвид :)
Също така - гранули с вода на "каша", както и мляко с гранули или само мляко, винаги ще го разхлабят. Хубаво да му се дава прясно мляко, но рядко, че ще се видиш в чудо :)
За "стягане" след разстройство може да му дадете варен ориз, при нашата дивачка помагаше.

*Syndrome

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 8d982142e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   До номер 1 - Точно от тези гранули започна да дриска. И естествено, че го водим във ветеринарна клиника а и познаваме вета отдавна, опитен е. Иначе има 1-ва ваксина, ще правим 2-рата на 19. 07. Опезпаразитено е.
До номер 2 - Разбира се, че не го извеждаме все още. Чак след 3-тата ваксина.
Както и да е, днес цял ден не даваме гранули и му мина. Днес ходихме при вета все пак, каза, че е защото сме прекалили с гранулите и няма нищо страшно щом не повръща и не е омърлушено. Казаха ни да даваме гранули, но по 10гр., а ние май дадохме повечко. Щом и вие казвате, че Pedigree-то не е подходящо, постепенно ще го спираме. Благодаря ви :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 90e6329be6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз не разбирам, как може да ти се свидят 10 лева за живоното, което е част от семейстовото ти?
На теб трябва да ти е ясно, че всяко животно изисква грижа, търпение и постоянство. Те също се разболяват и това означава разход. Ако не си готова за това, защо гледаш изобщо животно?

Не ме разбирай погрешно, но всеки може да ти налее в главата куп глупости и да се правим на много компетентни, но да идеш на вет е най-доброто решение.
На теб като ти се свидят парички, как изобщо ще му купуваш висок клас храна? Като се има предвид истински качествените храни, че килограма им надхвърля 10 лева.

То е едва на 40 дни.
Какво ти говоря изобщо. Има толкова форуми за животни, влез прочети, поинтересувай се. Следвай препоръките на вет-а си, задължително.
Пожелавам ти успех в отглеждането на кученцето!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 63721cbffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Чудя се на такива хора като коментиращите. Вие така за себе си не се грижите, както за кучетата си. Толкова ли често посещавате личния си лекар колкото водите горките животни на вет, винаги ли се храните с висок клас храна? Ако е така вие сте луди.

Авторке нормално е, кученцето ти е живо същество и понякога ще го наболява корем, ще има разстройство а то е и бебе това означава че ще се случва често. Изчакай ще му мине и друг път преминавайте плавно от една храна на друга.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: a04b06005c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Към номер 8
Сега ще ти дам още теми за размисъл. Имам 2 кучета - немска овчарка и питбул. Кучетата ми се водят редовно на лекар за ваксини, обезпаразитяват се външно и вътрешно. Това е задължителна процедура, която трябва да прави всеки собственик на куче. Отделно при признаци на някакъв проблем кучетата ми посещават вет. Преди години едното ми се беше разболяло от гадна болест, за откриването на която (рентген, изследвания и т.н.) и за лечението се даде трицифрена сума пари. Нямаше как, иначе животното щеше да си отиде. Отделно са се случвали някои неприятни неща с кучетата, като например нараняване на крайник при настъпване на стъкло, когато кучето тича след пръчка, ожилване от насекомо в областта на окото, което предизвиква алергична реакция - всички те изискваха лекарска помощ. Да не говорим за други "дребни" разходи като храна, аксесоари (при подрастващите кученца си трябват) и т.н. Едното дори се наложи да ходи на учител, защото имаше отклонения в поведението му. Не съжалявам за дадените пари по този повод, защото това са доминантни породи кучета и при тях трябва всичко да е под пълен контрол. Сумата за учител също беше трицифрена, но ако се наложи ще я дам и за другото куче.

Всичко това се нарича отговорност. Човек, в момента, в който вземе домашен любимец, независимо от вида и размера му, трябва да бъде отговорен към него и нуждите му. Разходи има и те са и предвидени и непредвидени. Просто всеки трябва да си направи сметка колко и какви средства може да отдели както за предвидените, така за непредвидените. Ако му няма финансова възможност, а иска животинче винаги може да избере морско свинче или нещо такова. Но отглеждайки куче трябва да е наясно, че пари си вървят и за съжаление именно това, че някои не си дават сметка за това води до много изхвърлени на улицата кучета.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 63721cbffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От №8
№9 На мен не ми се свидят вашите пари, щом това ви радва да храните ветеринари с тях, няма лошо и те са хора и те трябва да ядът. Питам само теб като те ухапе комар ходиш ли при личния си лекар и винаги ли се храниш с висок клас храна? Въобще не правя сметка на парите а на това, че прекалено занимавате мозъците си с "кучето го ухапа комар".

Какво не е нормално малко същество да получи разтройство от нова храна та това и с човешките бебета се случва, нима майките бягат по три пъти на ден на лекар. Представям си ако имаш дете сигурно преди всяко хранене ще му изследваш лабораторно храната за състава й и всеки пълен памперс при личния да види изходеното. Щото казват, че майките се грижат повече за децата си от колкото за любимеца като гледам как се грижиш за кучето си представям горкото дете.

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: a04b06005c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Номер 10
Както казах - това се нарича отговорност. Аз съм отговорна към кучетата ми. Защо ли? Първо, те са домашни животни, т. е. не са приспособени да оцеляват сами навън, без грижи. Когато са гладни - чакат да им сложа храна. Когато са болни, аз съм тази, която трябва да прецени как да постъпи. Тук обаче има нещо специфично - ако аз или ти, като се разболееш можеш да кажеш - мене ме боли това и това, ухапа ме това и това, те не могат. Мълчат и си боледуват. Този който гледа животни знае как да разпознае, обаче, че има проблем и има нужда от помощ. Затова, като преценя, че кучетата ми имат нужда от такава ги водя на вет. Дали храня ветове или не, всъщност си е мое решение. Ти не бери грижа нито за домашните ми любимци, нито за детето ми, например. Предлагам ти да броиш и смяташ къде ти даваш стотинките си, а не аз моите пари. И ще ти препоръчам да не си взимаш домашен любимец, защото си личи, че не си подходящ човек за такъв. А като гледам и как разсъждаваш относно децата, по-добре не бързай и да създаваш такива, защото се види, ако имат проблем първо ще чакаш да им мине, а после ще вземеш мерки. Като повечето българи.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c7c7aa749f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравейте, отново аз съм номер 4... как се получи само. Малко направихте от дрисъка на едно йорки война между кучкари и хора обичащи мръвката във фурната. Нека се представя предварително- аз съм дай боже доктор ветеринар (остана още малко и съм истински) като моля не съдете компетентното ми мнение по това че не съм си взела дипломата, просто защото имам достатъчно часове навъртени по клиники, лаборатории, конезаводи и прочие.
Та първо - номер 9 евала, че отделяш такова внимание на кучетата си, малко стопани го правят. Отговорният стопанин заслужава ежедневна похвала. Казвам го не за друго просто по време на стажовете, съм виждала всякакви маркови кучета, които са толкова занемарени, че сърцето ти се къса.
Няма лошо, страшно и ненормално в това да се грижиш за питомеца си. Затова си го взел, ако не можеш да го гледаш, по -добре не го взимай!
Номер 10, не е речено да си водиш животното на лекар при всяка глупост, сиреч ухапване на комар, но имаш ли си на представа какво представлява една алергична реакция при животните? Ако потърсиш в нета малко ще намериш просто защото първо пише за аергии от животни а не такива насочени към тях. Когато за първи път видях куче нажилено от пчели първата ми мисъл беше че това не е въобще куче - собственикът го донесе на ръце в клиниката малко преди с останалия персонал и шефа да си тръгнем. Беше към 22часа, бяхме получили обаждане за въпросното животно час и нещо по-рано. Номер 10 нали знаеш как изглежда един лабрадор? Ония жълтичките, сладичките, където на всеки се радват, обичат малки деца и са страхотни компаньони. Еми, нещо такова беше проснато на манипулационната маса в тоя момент. Беше подуто, едвам дишаше, студено, трепереше, хъркаше, като дядо ми след тежък ден на полето. Езикът беше станал син - това значи ацидоза - дишането е кофти, кръвта не се оросява, метаболитни процеси са отишли подялите, кучето бавно и славно си умираше. Още по-покъртителен бе вида на стопанина му - човека бе жлътнал, ръцете му трепереха и заичаше като студент на изпит. Е да псето оцеля, пак възвърна вид, седмица по-късно беше забравило какво се е случвало, но аз не ще го забравя. Стопанина се оръси към 500лева, отделно даде още и поръча газова камера за кучето ( не от ония с които се трепят, а от ония обогатяващи се с кислород, помагащи на животните да дишат без стрес)
Чудно ми е сега вашето дете, номер 10, ако е в такова състояние какво ще кажете? нищо му няма само се прави. така ли? това ли е вашата логика? Защото тези доктори които трябва да храните, да папкат и да хрантутите по цял ден се борят с неща които едно средностатистическо JP през живота си не би видяло. Просто защото когато видиш тораксална херния и вадиш дробовете и сърцето на котка от задника и, защото някой дебил и теглил един шут. И в този момент се молиш на всички налични богове, тъпата котка да започне да диша след като извадиш системата, тогава осъзнаваш че да се грижиш за животно не значи само да го потупаш по главата. Защото когато човек усети болка първо преценява какво може да се, консултира се, търси в нета, накрая отива при лекар. Какво правят животните. Нищо. Кого да потърсят. Никого. В най-добрия случай лягат накъде и чакат да мине. Да ама един тумор не минава от самосебеси, левкемията също, всички тия парвовирози, гани, чуми и прочие гадости и те.. И така номер 10, въпрос на избор е дали ще си гледаш питомеца като хората и не ще спестиш парички за да угояваш дебелия гъз на някой лекар, или ще го оставиш на произвола на съдбата.
Тъжното е, че децата взимат пример от родителите си. Не знам за вашите деца какви са, но дано не се метнат на вас по душа.
Извинявам се за дългия пост :|

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 63721cbffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   12 Ти може да си ветеринар който вижда лошите случай, лошо няма да помагаш. Тук не става въпрос за толкова опасен случай като куче цялото нажилено от пчели, то в такъв случай е ясно, че ще трябва инжекция за намаляване на възпалението в дроба с цел по лесно дишане. Нима вие направихте нещо повече. И 12 внимавай с уроците в училище "кръвта не се оросява" така не трябва да пише лекар. Кръвта е нормално да не се оросява сама тя е това, което оросява тъканите. При липса на кислород в тъканите е нормално да посинее езикът на животното. Ако това ти е най сложния случай аз значи съм завършил без да знам, щом сам без стерилна среда съм оперирал животно и то още, вече 10 години си е живо и здраво. №11 лошо, значи не ставам за човек, който да гледа животни, а какво да правя като имам над 50 домашни животни. шест от който кучета.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 80b30d79f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Голяма дискусия направихте тука :D Не съм казала че ми свиди бе хора! Това ми е 2-рото куче и въпреки че го имам от толкова малко време го обожавам. Просто предпочитах първо да събера мнения и тогава да го заведа, за да не се излагам. Мненията бяха противоречиви, затова го заведох, по-горе съм написала по-подробно. Вие ли ще ми казвате, че е като част от семейството? Мислите ли, че го възприемам по друг начин? Колко време ревах след като предишното ми куче умря, само аз си знам! Както и да е, днес пак дадохме гранули, но само на обяд и вечерта пак започна да дриска. Как да го свикна да си яде гранулите без да получава разстройство, защото е най-добре да си яде тях. Знам, че повече от вас ще ми кажат да сменям храната постепенно, аз съм наясно с това и точно това правя, давам по мъничко и по веднъж на ден и пак дриска.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 022440337b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   От номер 11
"а какво да правя като имам над 50 домашни животни. шест от който кучета"

Горките животни, всичките, не само кучетата... Най-вероятно си някакъв търговец, киойто развъжда с цел припечелване на пари. Знаем в какви условия става това, известно е как гледате на животните такива хора.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 7c869fc1b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Трябва да опиташ акото на кучо дали е с кисел или солен вкус. Ако е солен няма проблем, но ако е кисел веднага при лекар, положението е много опасно и може да умре до 48 часа. Знам, че е кофти да опитваш кучешко ако, но няма как, трябва да се прави. Казва ти го човек със 20 год опит с кучета.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 63721cbffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   15 Как си представяш търговец само с 50 животни, той ще умре от глад ако чака да спечели от толкова малко животни. Просто живея на село близо до големия град и си отглеждам за семейството си, екологично чисто месо, кучетата са любимци и пазачи разбира се.

А я си представи времето дето ти го даваш на ветеринара, умножени по 50 дали ако си на мое място би могла да си ги позволиш. Ти прекарваш за едно куче пет шест часа месечно при вет, аз не мога да си позволя 300 часа месечно при вет, това означава да стоя при двама ветеринара целодневно през цялото им работно време. 22 работни дни по 8 часа.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 7a2f83c478
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Всъщност не прекарвам 5-6 часа месечно при вет, защото кучетата ми не боледуват толкова често. Както казах ходя за задължителните процедури - годишни ваксини. Обезпаразитявам си ги лично вкъщи - вътрешно и външно. Но ако се наложи лекарска помощ, такава се прилага задължително. От друга страна, времето което прекарвам в разходки с кучетата надхвърля 6 часа месечно, дори 6 часа седмично, разходките са ежедневни и достатъчно дълги за нуждите им - и моите разбира се, покрай кучетата и аз поддържам форма с доста разходки. Надявам се, това, че имам време за разходки няма да те подразни, както посещенията (при нужда) при вет. Не разбирам, в крайна сметка, какъв ти е проблемът. И аз не одобрявам как някои хора се грижат за домашните си любимци, но не им се бъркам, повечето хора се ужасяват като чуят за 10 лв дадени за здравето на кучето си, но същите пушат като комини ежедневно, което хем е вредно, хем е разход. Това пък аз не го разбирам, но всеки сам си преценява какво да прави. Впрочем не можеш да ме убедиш, че отглеждаш 50 животни само за нуждите на семейството си, със сигурност търгуваш с тях, но това си е твоя работа.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 711809facd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Ами незнам съмнявам се да е от гранулите, защото те се препоръчват от всички ветеринарни лекари за малките кученца, заради зъбките. Може да е изяло нещо друго, а ако имаш двор може да е яло трева! Кучетата го правят не ме гледайте странно! Но най добре е да отидеш при ветеринарен лекър, защото може да има някакви проблеми с коремчето. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 1c94ac33d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Попаднах на тази дискусия случайно и прочитайки всички постове се зачудих какво става??? В тези постове 90 % са писали някакви злобни и нещастни хора, които евентуално обичат кучетата си! Божее, божеее слез и си прибери вересиите! Незнам дали трабва да заведе на ветеринар кучето си и не е моя работа, но определено повече от половината отговорили имат нужда от овладяване на гнева към себеподобните си. Срамота!

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 дни
hash: df2fdf0fc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   трябва да не го храниш с котешка храна то да не е котка трябва с гранули и консерви за малки кученца по добре го заведете при доктор;.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: add82a1bb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Номер 12 никой не ти иска историите тук да разказваш, а да дадеш компетентно мнение! Човек като тръгне да търси информация в интернет направо може да се отврати от подобни спорове, храненки и некомпетентни мнения... Евала на номер 3.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d25d7cac8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Темата е 4 годишна...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker