Относно цензурата в сайта и неговата "анонимност". - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Относно цензурата в сайта и неговата "анонимност".
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 2141 пъти
Здравейте!
Много бих се радвал да чуя мнението на редовни посетители на сайта какъвто съм и аз самия относно неодобрените коментари. Аз например много обичам да коментирам освен да чета. Прави ми впечатление, че въпреки добронамерените ми коментари, написани сравнително грамотно те не биват публикувани в повечето случаи? Смятате ли, че модератора публикува само коментари, които отговарят на неговото мнение по даден проблем? Мислите ли, че преценката му винаги е обективна?

Вторият ми въпрос е свързан с прословутата "анонимност", която е част от задължителните условия при публикуването на истории или коментари. До колко анонимни смятате, че сте след като в най-долната част на сайта има едно черно квадратче със синя планета, което дава пълна статистика за последните посетители на сайта. Статистиката включва IP адресите, от къде и как са попаднали тук, дори операционната им система и резолюцията на мониторите им. Въпроса ми е към посетителите на сайта, но бих се радвал и на един отговор от човека, който го администрира.

П.П. Модераторе, надявам се, че ще бъдеш истински пич и ще публикуваш историята ми, вместо за пореден път да обуеш кафевите гащи!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: f858dd3959
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

1.   Коментарите, които се опитваме да публикуваме в сайта трябва да отговарят на 2 критерия:
- уместност и полезност
- грамостност

Виждам, че самия Вие смятате че пишете "сравнително грамотно", което може да е една от причините да не се публикува всеки път Ваш коментар.

Разбира се първия критерии е субективен и по преценка на модератора, но няма как, не може да се пуска всичко което пишат потребителите, тъй като повярвайте, те наистина пишат всичко.

Като цяло един от най-големите проблеми, които се забелязват е използването на обидни квалификации, когато се коментира мнение на друг, което е една от честите причини коментара да не бъде публикуван. Това много често до такава степен вече се приема за нормално при общуването, че на много хора не прави впечатление. За пример може да вземете новинарските сайтове и коментарите под статиите.

Предварително се извиняваме ако някой е бил "неправилно модериран", но мога да Ви уверя че всеки модератор дава 100% от себе си!

Относно анонимността, ip адреса показва най-много кой доставчик на интернет ползва неизвестен потребител, което не е кой знае какво. По това няма как да свържете ip адрес с даден пост и да бъде идентифициран съответния потребител.

По скоро трябва да се притеснявате ако имате акаунт във Фейсбук, тъй като бидейки логнат в него, докато разглеждате различни сайтове на които има бутони like, Facebook събира информация за вашите действия. А както знаем публична тайна е че Facebook предоставя интерфейс за достъп на щатските служби към данните на потребителите.

Така или иначе пълна анонимност в интернет няма, но смятаме че тук тя е на достатъчно високо ниво за България. Разбира се за да не се злоупотребява с нея, както имаме печални примери вече - Spodeli.info, се налага пълна модерация. В противен случай сайта ще стане място където съмнителни типове дебнат невръстни тинейджъри.... и от сайт за помощ, ще се превърне в опасност за неговите потребители.

Администратор

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Не са разрешени повече коментари към тази тема!



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker