Защо не се подкрепяме българите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо не се подкрепяме българите?
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 2269 пъти
Здравейте приятели! Сигурно сте гледали европейското по футбол? Видяхте ли немските запалянковци как плачат със сълзи в края на мача с Италия? А ирландците как до последно викаха за футболистите си и ги поздравиха в края на мача, независимо чи Испания им скри топката и ги би с 4 на 0!

Сега си спомнете как реагираме ние по време на наши мачове? Ще Ви припомня само няколко случая! Когато падахме от Швеция на последното европейско, на което участвахме още при 3:0 за тях и малкото български знамена по трибуните бяха прибрани, а когато стана 4 и 5 на 0, коментатора по телевизията говореше за оставки, за провал и тем подобни! Ами мача с Англия в София? Почти пред празни трибуни, усвирквания, псувни, скандирания "Левски", "ЦСКА" и т. н.! Изобщо не се разбра, че играе националния отбор на България! Скандалите във волейбола изобщо не ми се коментират! После се чудим защо все ни слагат в разни класации за най-бедни, най-корумпирани, най-нещастни!? Е как да стане като ние самите не сме единни и не си помагаме дори и на думи!?

Нищо чудно, че новините по телевизията са като криминална хроника! За политиците също не ми се говори! За справка аз не симпитазирам на никоя партия, за лидери да не говорим и точно затова престанах да гласувам отдавна! Вече 20 години се въртят едни и същи политици, тези които са на власт обвиняват за всичко предишните, после се сменят ролите, но всичко това не ни обединява, а напротив - за щяло и не щяло се строят огради и разделителни линии! И хората са обезверени и нямат желание за нищо или бягат в чужбина! Пак ще се върна на политиката - за мене идеалните политици са тези, на които дори да не има знам имената и физиономиите, но да вършат работата, за която са избрани, а именно здрав и щастлив живот за народа и просперитет за България! Когато хладилника ми е пълен, когато мога да си позволя питие с приятели и разговора е майтапи и вицове, тогава ще знам че вървим добре! Може би не се изразявам правилно, но според мене ние българите си разпиляваме енергията за глупости, за излишни неща! навсякъде витае отрицателно излъчване! Ще кажете - ами всеки да гледа себе си и всичко е относително! Да ама не! Аз преди имах добра работа и печелех добре, но как да бъда щастлив, като излизах с приятели и ги черпех и те ми се жалваха, че са зле? Сега аз съм на тяхната хава и мене ме подпомагат! Но не трябва така да става!

Има решение, но ако аз го назова ще кажете че не разбирам или че съм комунист, капиталист, гей или каквото ви дойде! Докато не станем общество, нация, народ... няма да се оправим! Страшният ми въпрос е : Изобщо някога били ли сме народ? Вие как мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: a989dee098
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е вярно, че не се подкрепяме. Ако беше вярно едва ли щяхме да оцелеем като държава, нация, народ, култура, език, традиции повече от хилядолетие. Ние сме най-старата държава в Европа, как мислиш, с егоизъм ли сме се съхранили?

Повърхностно е да мериш силата на един народ със спортните му победи, особено когато футболът е чист бизнес. Не можем да се сравняваме с една машина, обслужваща Бундеслигата, генерираща огромни обороти, но съжалявам, че си прекалено млад, за да си спомниш атмосферата на Световното през 94-та.
Просто беше уникално! Накарай вашите да ти разкажат.

Иначе ще разруша един мит, прозлизащ от времето на т. н. „комунизъм“ - една от най-страшните диктатури, съществувала по нашите земи, чиито дългове плащаме до днес - митът е, че държавата, политиците ще ти напълнят хладилника, ще ти дадат хляб и ще ти оправят живота.
Няма подобна държава, подобно правителство и народ, които да са завършили добре, когато подобни очаквания на определени прослойки на населението са били задоволявани. Огледай се - виж Гърция - тя е най-новия и ярък пример, но и нашата държавица е била нещо подобно (на много по-ниско ниво). Хладилниците „Мраз“ са били пълни благодарение на роднините на село, на самозадоволяването на населението, но и на 20 мил. долара дългове. Още в края на 70-те години на миналия век нашата страна е погасила огромни дългове към СССР, изпращайки за „съхранение“ на злато в Москва.
Интересувай се малко от история, има я вече литературата. Историците по принцип нямат право да пишат и да тълкуват преди да са измислени 20 г. от дадено събитие, но миналата година се навършиха и в момента има достатачно литература.
Ако си човек на науката, ако обичаш историята и искаш да се образоваш можеш напълно безплатно да прочетеш научния труд „Комунизмът и българите“
http://decommunization. files. wordpress. com/2010/12/е kom-bg. pdf, където с методите на съвременната наука се прави задълбочен научен анализ на режима, чиито дългове моето и твое поколение ще плаща, може би и нашите деца ще плащат.

И не, българите се подкрепяме, българите си помагаме и сме социални повече отколкото предполагаш, иначе нямаше да сме оцеляли до сега. Какво са 20 г. за един народ, изтормозен от робство, последвала анархия, царизъм, Балкански войни, световни войни, комунизъм, „Преход“...
Отвори хладилника. Изпържи си две яйца и си свиркай. И утре е ден, ще си намериш работа, пак ще черпиш и ще помагаш. Не чакай политиците, държавата да те оправят - нямаме право повече на такива очаквания. В последните 40 г. сме фалирвали като държава 3 пъти. 4 пъти сме преживявали това, за което гърците реват крокодилски сълзи, само че на нас никой не ни помогна.
Дано не си спомняш последния фалит през 1997 г., когато БСП-то бяха решили да печатат пари. Печатаха, печатаха, докато започнахме да си бършим дупетата с хилядарки, защото беше по-евтино от тоалетна хартия.
Помогна ли ни някой?
Пратиха ли ни милярдите от Брюксел?
Не!
Хората сами си помагаха, съседи носеха торби с продукти на гладуващи съседи, по влаковете от селата се носиха кокошки, цели прасета. Нямаше хляб. Централна гара в София се беше превърнала в пункт, в който всичките хранителни продукти се разпределяха по студените панелки, хората стискаха зъби и преживяха, помагайки си.
...
и ето ни днес. Може много да мрънкаме по масите, но сме най-стабилната и перспективна държава в региона.

Сърбия - свръх дефицит от над 80% от БВП. Взимат огромни кредити, за да строят магистрали и да помпат Белград. Милиони млади хора са травмирани от войните. 30% безработица

Гърция - фалирала. До края на годината ще излезне от Евро-зоната, може би ще се наложи временно да се върне граничния контрол и да се затворят дори границите и банките. 50% безработица сред младите, тенденция - нагоре! Всеки грък има 80 000 евро дълг. Неспасяем случай.

Румъния - фалирала през 2011, във валутен борд. Днес станаха и първата страна в ЕС с държавен преврат.

ФИРОМ - има ли такава държава?

Косово - умират масово деца от някакъв неизвестен вирус, 70% безработица.

Дори зад лъскавата опаковка на Турция се крият много големи рискове и проблеми - кюрдския въпрос, инфлация, балон във всяко едно отношение на икономиката, структурни проблеми, ислиямски фундаментализъм.

България - нашата държава е като оазис на стабилността в региона. Имаме стабилно правителство, дори поредица от правителства, изкарали мандатите си. Финансираме се на финансовите пазари за същите лихви, които би платила една Франция. Дълговете ни са най-ниски след тези на Естония. Да не говорим, че живеем в тази страна от хилядолетия хора от различен етнос, религия и култура и сме си българи, нямали сме НИКОГА конфликт на етническа основа. Спасили сме цигани и евреи от Хитлер, имаме собствена църква и сме независими.
Утре можем да отсвирим и ЕС и НАТО и ще ги надживеем с още 1000 години като в песента „Дилмано-Дилперо“.

Опасен народ сме, когато става дума за оцеляване. Който ни е подценил е загубил. Надживяли сме и „по-велики“ народи от нас, цели империи и пак сме тук, докато Византия, Рим и Османската империя са просто уроци по история.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 988ed3c937
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Едно, най-старата държава в Европа е Сан Марино. Ние сме на второ място.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 988ed3c937
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   "нямали сме НИКОГА конфликт на етническа основа"Каква лъжа, още по царско време циганите протестират. Има в нета много стара снимка от София, на която циганка с плакат "циганско малцинство" протестира.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 988ed3c937
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "Румъния - фалирала през 2011. " Едни фалирали Румъния и Гърция са по-добре от нас уж нефалирали. При нас всичко е една измама - левът изкуствено му завишават стойността. Много пъти е по-скъп от унгарската валута примерно, както и от чешката и от много европейски но не виждам да живеем по-добре от тях, а напротив.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: cd72b3f621
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Аз лично нямам мотив да подкрепям когото и да било, особено непознат. За познат 50/50 в зависимост от ситуацията. А защо ли - защото хората бяха гадняри с мен в живота.

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 05ef3262fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Автора: Запознат съм добре с нашата история, защото много се интересувам и чета и между редовете! Знаете че тежат съмения, че Левски е можело да бъде спасен от бесилката и турците са нямали нищо против, но лично българи са го обесили! За Христо Ботев също се говори, че е убит от български предател! Помня победите през 1994 г. в! 994 и народната еуфория! Четвъртите в света бяха боготворени тогава нали? Но колко продължи това? Остана ли някой от тези знаменити футболисти неоплют? Да не говорим, че самата държава ги подгони за неплатени данъци за премиите, които тя самата им даде!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker