Добра съм ала на кого му пука? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Добра съм ала на кого му пука?
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 3361 пъти
Лошо ли е човек да бъде добър? Не знам защо, но не мога да бъда лоша. Много хора ми казват, че съм прекалено добра и че това не ми помага. Знам не ми помага, но не мога да бъда лоша. Почти всички на които съм направила добро не го оцениха и това продължава да е така. Боли ме от това че хората са станали толкова жестоки, но ги разбирам до някъде. Сега всеки се бори със зъби и нокти за да може да оцелее да постигне целите си. Добре, но това трябва ли да бъде на всяка цена. Защо голяма част от хората са използвачи и се пишат за приятели а след като вече нямат нужда от нас изчезват без следа. Няма да ви казвам вече за кой път ми се случва, ала със всеки следващ път ми пука все по-малко...

Един приятел в кавички, който ме наричаше сестра ми взе пари назаем, дадох му ги защото имаше нужда от тях. Това ми бяха парите за семестъра, а аз без да се замисля му ги дадох, защото видях безпомощността в очите му. До ден днешен не ми ги върна, няма и да ги върне. В началото се чувахме, но вече прекъснахме контакт. Как може един човек да е толкова неблагодарен? Другото което ми се случи беше, че шефа ме прекара с 450 лв, не ми плати. Аз въпреки това продължавах да се раздавам за една приятелка, която от месец, два забрави за мен. Кажете ми в мен ли е вината и винаги ли хората които са добри биват използвани и страдат?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: 1373609c72
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Същия съм споко. Раздавал съм се за всички около мен и пак съм без приятели :). На уговорки съм си спазвал думата до стотна. Срещата ни е да 13. 00 аз съм там в 12:45. Винаги. Обаждам се, пиша им, и пак съм сам :). Те ако ме викат ще ме търсят веднъж на месеца, което мен не ме урежда... просто защото искам да излизаме повече, иначе се превръщаме в познати. Никои не оценява бе, тва е :) Така че начина е да си останеш сам/сама. Няма кой да те прецака, няма да си вдигаш надеждите за нищо и никой и така е много по-спокойно :) Не се тормозиш най-малкото.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: cdaf21636e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, при мен случая е подобен. Винаги помагам на хората до мен не само финансово. Но щом получат максимална изгода от мен ме оставят. Това лято си седя по цял ден вкъщи и гледам снимки на хората във фейсбук, на които са по басейни, морета, купони и т. н. и се депресирам супер много. Понякога си мисля, че се чувствах по-добре когато ме използваха поне не бях сама тогава... ;(

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: d11b7c943f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   И аз съм като авторката и коментари 1 и 2! Сега съм сам, защото останах без работа и пари и вече не съм полезен за тези, които ме използваха! Мисля доста защо така се получава и изводите до които стигнах са отчайващи! Дано да греша, но според мене във всички отношения между двама или повече човека се стига до използване! Понякога си е чиста сделка, друг път е завоалирано като приятелство или любов! Но винаги се стига до употреба! Лесно може и да се докаже на практика - ето тука няколко души се определяме като добри и редовно използвани от други нали? ако попаднем в една компания и без да го искаме, пак ще има използвачи и употребени! предполагам че и ние все някога сме имали полза от някого. но сме забравили или не сме оценили така ситуацията! помислете добре, не е ли така?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 777655be86
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До някъде си прав, така е и ние сме имали полза от някого и сме го използвали в даден момент. Аз обаче никога не съм зарязвала някого, казвала съм му директно, никога не забравям добрината която са ми направили и намирам начин да се отблагодаря. От авторката

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 15d2e64e8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   При мен пък като спра да им мълча без значение дали са приятели или роднини ме изритват от живота си. Все едно съм бездушен предмет, който може да използват, когато им е удобно/ Но вече ги разкарах от живота си, е, някои ме изпревариха и разкараха мен първа, но няма значение, важното е, че вече не си дигат самочувствието на мой гръб.

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 456982f6cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Знаеш ли, и аз съм така, просто ми се случиха доста кофти неща, защото съм прекалено добра. Не, не станах лоша, станах по- внимателна в отношенията си с хората.
Няма нищо лошо в това да си добър, абсолютно нищо. Казваш че не ти помага ли? А би ли ти помогнало това да станеш лоша и да използваш хората? Би ли ти помогнало това да станеш гнила от вътре? На теб специално не, няма да ти е чиста съвестта. Вярно, на някой хора им доставя удоволствие, но замисли се какви са тези хора, които обичат да използват другите.
Моят съвет към теб е да станеш по- предпазлива в отношенията си с хората, защото не всеки е толкова добър, колкото теб и много да внимаваш на кого се доверяваш. В днешно време не можеш да имаш доверие почти на никой.
Има една приказка, че човек има само познати и няма никакви приятели. Аз лично не мисля, че е така, защото все още има добри хора, като теб. За мен това е вярно на 90%. Замисли се дълбоко над това.

Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: d11b7c943f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 6, проблема не опира до предпазливост в отношенията с хората! Просто ние сами не си даваме сметка, че често съдим за хората спрямо нашите критерии и разбирания и си играждаме много грешна представа! Имаше един култов лаф - "Совите не са това, което са! " ;) А хората не са това, което си мислим че са! Градим си някакви идеали, кумири и ги следваме сляпо! Често съм чувал да казват - "Той не е такъв или онакъв! " Истината е, че всеки е такъв какъвто е - има навици, характер, стил ако речете! Човек трябва да има цел в живота и да си я следва неотклонно и безкомпромисно! Тогава ще привлича само хора, които му помагат и са полезни за целта му!

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 46c8a22230
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   ти явно не правиш разлика между доброта и наивност. няма проблем да помогнеш на някого, всеки го е правил, но не е здравословно да преминаваш някои граници.
и ако питаш къде са те: за мен границата е дотам, докъдето с помощта на другите не вредя на себе си (пример с таксата за семестъра).
Номер 6 също е прав: не съди за хората по себе си и не очаквай да бъдат като теб. те са такива, каквито са, просто трябва да отсееш правилните хора около себе си.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 643e37d53b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   От авторката:Номер 8 имаш право за границата, която аз явно винаги минавам в отношенията си с хората. Не мога да го обясня, но когато обикна някого аз първо мисля за него, разбира се че на моменти се проявява и моят егоизъм, но повечето пъти се раздавам от сърце и после аз страдам. Ще се опитам да си взема поука от коментарите, благодаря на всички.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: cb0134e333
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не си ти глупачката за това, че си добра - глупаци са хората, които не го оценяват! И още нещо: искреността е скъп подарък, не го очаквай от евтини хора!
Радвам се, че са останали хора, като теб! Прегръщам те.
Катрин

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 дни
hash: 75266c9031
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Аз също съм като теб, но никога няма да се променя, ЗАЩОТО СЪМ РОДЕНА ДА БЪДА ДОБРА.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker