Среща очи в очи със паранормалното или както там се нарича - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Среща очи в очи със паранормалното или както там се нарича
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 2553 пъти
Знам че много хора биха ми казали по случая на това което ще споделя, да си сменя дилъра и тем подобни, но все пак пиша това за хора, които са малко от малко отворени за нещата невидими и непознати за хората.
Именно заради хора които биха ме помислили за луд се старая да запазя пълна анонимност, понеже без да се обиждате, хората, включително и аз преди няколко дни, сме доста ограничени и слепи за много неща.

Ето как започна всичко: Някъде във едно село във България, аз и един приятел около 12 през нощта във моята къща, разглеждахме стари снимки на мои роднини и коментирахме, когато внезапно усетихме отварянето на външната врата на двора, след това отваряне на другите две врати, след което чухме по стълбите стъпки, изплашихме се че е влезнал някой(бяхме забравили отключено). Бяхме на втория етаж излезнахме от стаята и чухме шум долу, моят приятел слезна долу и няколко секунди по-късно се изстреля нагоре, каза ми че е видял силует на мъж ходещ на първия етаж. Качихме се на третия етаж затаили дъх и слушайки лекият шум който вдига предполагаемият крадец(беше твърде тих) едвам успявахме да доловим стъпки или нещо друго.

След като добихме смелост, слезнахме долу и притърсихме стаите, нямаше и следа от никой, трите входни врати бяха широко отворени(не ги бяхме оставили така). Помислихме си че е бил човек със психични отклонения, понеже нямаше откраднати предмети, заключихме и си легнахме.

На следващата нощ се случи нещо много странно, но не му обърнахме внимание... , токът спря, без видима причина, конкретно нашият прекъсвач беше паднал, никой от уредите не правеше късо, вдигнахме прекъсвача отвън и нещата спряха дотук. Истинският екшън започна следващата седмица в понеделник, когато във същата къща дойде на гости приятел от друг град. Бяхме се събрали тримата вечерта когато прекъсвачът започна да пада буквално през 10 минути, постоянно ходехме да го вдигаме. Дори докладвахме за предполагаем повреден прекъсвач и от енергото го смениха(два пъти). Проблемът остана и на следващата нощ, интересното беше че токът спираше само вечер, през деня проблеми нямаше.

Помислихме че някой от тукашните не особено приятни селски субекти, са решили да ни правят напук и ни спират прекъсвача. Взехме катинар и го сложихме на таблото. Токът продължи да спира и то все вечер, във един от пътите когато спря забелязах нещо много странно. Едниният от приятелите ми беше оставил катинарчето на таблото заключено, след поредното спиране на тока, забелязах че пътеката на втория етаж е запретната все едно нарочно и върху нея стоеше катинарът, който стоеше на таблото! Моят приятел беше долу, аз качвайки се заварих килима във такова положение.

Другия приятел беше доста скептично настроен и ми каза че пътеката е станала така от вятъра, на мен обаче във този момент започна да ми става ясно че тук става нещо нередно, нямаше вятър, а и да имаше нямаше как да я избута по този начин, а и катинарчето каква работа има върху нея?

На следващият ден, вече ни се взе акъла тотално. Още около обяд докато бяхме на третият етаж отдолу се разнесе миризма на лак или разредител за боя, много неприятно. Слезнахме долу и видяхме пътеките и мукета на втория етаж намокрени със капки от някаква течност, която миришеше по този начин. Нямаше откъде да се вземе, миришеше цялата къща. Докато обикаляхме в недоумение, влезнахме в хола и бяхме шокирани върху двата фотьойла имаше бял прах, много странно вещество наподобяваше някаква гадна химия. Изчистих го от мебелите с прахосмукачката. Качихме се отново горе вече доста уплашени и във недоумение какво става. Слезнахме долу и заварихме пътеката запретната както и същият бял прах на мебелите (които изчистих преди малко), вече нямаше съмнение че си имаме гостенин, опитвах се да приема нещата нормално и да не се паникьосвам доколкото е възможно. Слезнахме долу и видяхме до мивката на пода същият бял, прах, имаше посипано от същото на едно от леглата във спалнята.

Тези неща се случват буквално ние влизаме в едната стая, и връщайки се в другата намираме тези неща. Изчистих всичко, през това време пътеките продължаваха да се запретват, въпреки че ги оправяхме, и на първия и на втория етаж се запретваха. Качихме се горе заварвайки закачалката паднала, вентилаторът също, влезнахме в таванската стая и зад нас вратата се затръшна със страшна сила. Не мога да ви опиша какъв беше страхът... излезнахме и слезнахме долу както слизах от нищото по стъпалата се изтъркули една слива (има в един съд в къщата) изглежда това "нещо", каквото и да е то работи със предмети в къщата.

крайно объркани и притеснени се качихме отново на третия етаж, след което вратата се затръшна два пъти. Както си стояхме единият от приятелите ми се развика, когато се обърнах видях закачалката да се повдига от земята и да се удря със сила във стената(счупи се). Вече разбрахме че ставаме свидетели на нещо уникално и излезнахме да търсим помощ. Наблизко имаше един астролог, помислих си че може да ни свърши работа, понеже той усеща подобни енергий, занимава се и с магия, разбрахме се да се видим на следващият ден. Върнахме се с още едно момче, вече четирима човека бяхме.

Докато няма никой в къщата проблеми с тока няма нито има размествания на предмети. Та върнахме се и случките продължиха. Отново затръшкане на врати, този път заварихме и единият от мебелите обърнат надолу, успоредно нареден със китарата, която беше в стаята. Както вървяхме по стълбите една слива излезна от стената, а друга падна над нас. На първият етаж пътеките бяха жестоко разместени и имаше съд от къщата върху тях. Това пак казвам става във рамките на минути, всичко е наред, връщаме се и заварваме новите бъркотии. Както стояхме падна и една чаша във тоалетната (чашата, която падна се намираше в хола). Докато се суетим над обърнатият мебел, токът отново угасна. След като го пуснахме видяхме нещо още по-стряскащо. Във спалнята мукета беше адски напоен със вода, бяха две линий, образуващи формата на кръст от единия до другия край на стаята.Излезнахме навън разходихме се в двора, аз вече бях на границата да се побъркам, тогава изведнъж отгоре от нищото в тъмното падна до нас част от лейка със страшна сила, подскачайки и въртейки се след падането.

Дойде ми твърде много, а "нещото" изглежда взе да играе много грубо, ние вече уплашени за живота си напуснахме къщата и отидохме да спим другъде. На следващият ден дойде астролога, влезе в къщата и каза че усеща присъствие, каза че според него това е дух на човек умрял от насилствена смърт, каза че духът ще ни бъде багодарен, ако прикъдим с тъмян. След неговото посещение, вече нямаше подобно явления. Нито спиране на тока, нито местене на предмети. Днес поръсихме със светена вода, прикъдихме с тъмян и се помолихме за тази вероятно изгубена душа, да намери покой.

Споделих това, понеже съм много развълнуван от станалото, звучи като филм, сън, но беше истинско. Четирима човека го видяхме с очите си, знаем че никой няма да ни повярва, но ние много добре знаем какво стана тези дни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: 138b1961ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има много неща, които хората не разбират, докато не им се случат на живо. Аз вярвам, че съществуват такива неща.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 62de6d33c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ми влез в нова плей и там в едно предаване май за гейовете или земетресенията (скорошно е май) гостува истински свещенник-екзорсист. Та идеята ми е да не се занимаваш с врачки и подобни, а да издириш неговите координати. Силно вярващ е и се съмнявам да взима повече пари от това да си покрива собствените нужди, така че не вярвам да са скъпи услугите му.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: d494250d3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Случват се такива неща, страшничко си е... Добре, че е бил астролога :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 63381de83d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Може да кандидатстваш за сценарист на следващият сезон на "Supernatural". :D

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 4e2e1cebb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   напиши книга!

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: b9d07420ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Наистина звучи доста измислено и дори и да е по света има много хора, на които им са се случвали такива паранормални явления. На мен също ми се е случвало. Е, не чак толкова страшничко, но... Значи ние имаме аларма на входната врата и ако някой мине тя звъни. Една нощ, към 1ч., изведнъж почна. Включихме ТВ-то (към него е монтирана камера показваща областта край вратата), но нямаше никой и нищо. Това се повтори 3-4 пъти. Беше малко стряскащо, обаче аз вярвам, че всичко си има научно обяснение, затова не съм от хората, които се паникьосват веднага.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: d69f9dccfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Духове няма, това са по-скоро нещо като демони, които искат да вярвате, че са духове на хора. Те идват от паралелни светове, вселени и измерения и изобщо не са духове на хора, те приемат най-различни форми.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 1f11b985cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   А какво означава "прикъдихме с тъмян"? Просто имам бедна обща култура, затова питам. Иначе да, подобни необясними явления има колкото щеш...

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 62de6d33c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   8 означава, че са запалили да омиришат с тамян.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 32f371153b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това е за раздел "Измислени истории"!

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: e5386a9e6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От автора: Напълно наясно съм че без човек да го види със очите си, неможе да повярва. Не ви обвинявам нито за подигравките, нито за намеците ви към мен. Аз също не бих повярвал на такава история. Някои неща трябва да се видят, за да се повярва!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 99c93edd4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Тази история обиколи всички сайтове по-бързо, отколкото вие се казвате от 2 до 3 етаж, хаххаха. Май просто се опитвате да създадете изкуствена сензация....

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 552ea2df36
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Напротив авторе, трябва да не видиш нещата, за да вярваш в тях. Видиш ли ги идва знанието, което няма много общо с вярата. Паранормалното е смес от незнание, въображение и манипулация. Хората са податливи на внушения и могат от мухата да направят слон.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: de254dbfd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Добре е, че са престанали пакостите. Духът ги прави за да ви привлече вниманието. Гледай във Vbox7 "Истории за духове", поредица на Нешънъл Джиографик, има много истории като твоята.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker