Рисуване, скициране, оцветяване... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Рисуване, скициране, оцветяване...
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 5409 пъти
Здравейте, от доста време търся клипчета и сайтове, които да ми помогнат да се усъвършенствам в изобразителното изкуство, но така и не намирам точно каквото ми трябва. Обичам да рисувам и съм добра в това, но само до молива, скицирането, а с оцветяването не се справям въобще. Опитах се да оцветя една картина с акрилни бои - пълен провал. Всички видео уроци, които намирам са на английски и не разбирам точно какво казват.

Можете ли да ме насочите към някой сайт, който има уроци на български? Дори и клип да е, пак ще ми е от полза, само да показват последователно какво трябва да се направи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: 847372d096
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз бих те научила. Не знам в интернет къде може да гледаш на български, но кажи какво ти трябва да знаеш и ще ти кажа.

Акрилни бои - с тях можеш да рисуваш две техники, по два начина. Единият е като темпера - на пластове. Това значи, на дадено място нанасяш боя, чакаш да изсъхне и нанасяш втори пласт отгоре. Акрилните бои се разстварят във вода. Можеш да нанасяш различно дебел пласт боя. Ако нанасяш тънки пластове боя, ще получиш ефект на смесване на цветовете като пластовете прозират. Можеш също да си смесиш цвят и да си го нанесеш плътно и така да седи, като маслените бои.

Друга техника изглежда подобни на водни бои. Когато разстваряш боите в много вода и ги правиш много редки, можеш да ги нанасяш върху бяла основа и това е ефирният ефект на водните бои. Леки петна, воднисти с различни оттенъци - това е техниката, която наподобява водните бои.

Тези техники може да се смесват - това прави акрилните бои универсални. Можеш да използваш натрупване и релеф. Има изработени различни пасти за смесване с акрил, които ги прави по-гъсти и така постигаш релеф. Преди 20 години беше модерен този вид натрупване и релеф и се правеше с маслени бои - смесвахме ги със сикатив и с натрупване правехме релефни повърхности. На платното може да се залепваш и различни хартий - сега има какви ли не фабрично изработени различни видове хартиени пластове. На времето пробвахме с вестници и също един скулпторен ефект- в боята се вграждат чежди елементи - копче, тел, пружина. Иди в някоя градска галерия и виж от 90 те години какви неща има.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: a71d143dca
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, аз също като теб обичам да рисувам... но съм добра само с молива.... за съжаление нямам възможност да се записвам на курсове, затова ще съм мн благодарна ако някой сподели нещо по темата... все едно аз съм я писала... ще следя с интерес :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker