Кучкарите - що за болни хора са това? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Кучкарите - що за болни хора са това?
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 4831 пъти
Винаги съм се чудил що за хора са кучкарите.

Може ли един човек да предпочита да се грижи за пес, вместо да създаде семейство и деца, които да обгръща с внимание и любов, и защо предпочита да дава тези чувства не на човешко същество, а на пес?

Колко болен трябва да си за да мислиш, че хората са недостойни създания, като именно и ти си човек?
Колко болен трябва да си за да казваш, че кучето никога няма да те нарани за разлика от човека?

Колко болен трябва да си, че да отиваш вечер да храниш бездомните песове пред входа, като така увеличаваш популацията им, и създаваш предпоставки още някой да умре, разкъсан от глутница?

Колко болен трябва да си, че да виждаш в песа човек, да го гледаш като такъв, и да му говориш, като си въобразяваш, че се грижиш за човек, а всъщност даваш всичко на един космат пес?

По-скоро въпроса най-вероятно е :

Колко самотен трябва да си на този свят, колко самотен и отчаян от живота човек трябва да си, че да си кучкар?

Малко хора ли умряха, за да разберете, че сте болни хора, уважаеми кучкари, и трябва да се лекувате?

Професора, излязъл на разходка, и разкъсан от улични кучета, той на чия съвест ще тежи, уважаеми кучкарчета? Ами 6 годишната Кристияна, която излязла до магазина да си купи бонбони, и беше зверски разкъсана от уличните псета на кучкарката Елена Банкова?

Ами баба Гинка, чиито крака бяха изядени от кучета?

Колко болен човек трябва да си, че да се организираш със своите приятели кучкари, и да събереш пари за протеза на кучката Мима, а на тази самотна баба Гинка, чиито крака бяха изядени от кучета, някой уреди ли протези?

Не заслужаваше ли тя поне една страница във Фейсбук? Не, тя не получи такава, но кучката Мима получи десетки!

Не, естествено! Тя не е куче по дяволите! Не е себеподобно на кучкарите, затова никой не и помогна! Никой не и помогна, и тя умря в собствените си мъки! Не получи протези като кучката Мима, а получи евтино погребение в малкото си селце в област Ловешко!

С интерес чета кучкарските форуми, и се смея през сълзи на тези болни хора, които с право са наречени кучкарчета! Колко болен трябва да си, че да кажеш, че кучето - убиец не било виновно, били виновни стопаните?

Ами уличните кучета - убийци, за тях кой е виновен бе, кучкарчета?

Ей тия неща не мога да си ги обясня, и именно този ми проблем, че не мога да си ги обясня поражда у мен въпроса - колко болен трябва да си, че да си кучкар в нашата мила родина, объркана отвсякъде родинка България?

Но това не е най-важният въпрос - по-важно е :

Трябва ли да си куче в нашата мизерна държава, че да се отнасят с теб като човек?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: 4bab8382e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (38 гласа)

1.   Колко болен трябва да си, за да седиш и да циклиш над тези въпроси, вместо да оставиш всеки да живее живота си и да си избира приоритетите, както намери за добре? Колко болен трябва да си, за да "се смееш през сълзи", забит в някакъв форум, чиято кауза ти е чужда? Колко болен трябва да си, за да се пръскаш от злоба към нещо, което нито разбираш, нито е най-големият проблем в държавата? Колко болен трябва да си, за да питаш "Колко болни са тези, които имат милост към живо същество? ", вместо да се запиташ "Колко болни са тези, които сядат пияни зад волана и причиняват в пъти повече рани и смърт? " Колко болен си всъщност, а?

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 1feb679641
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

2.   Споделям изцяло мнението ти и мисля, че си напълно прав. Смятам, че кучкарите наистина са луди и болни и отговорни за проблемите с кучетата. Ужасно ме вбесяват всички като заговорят за хуманно отношение към животни и такива работи и само да пречат на всякакво справяне с проблема.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: eeac4b81ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

3.   Споделям мнението на автора на темата

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: bf8fc8c9c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

5.   Номер 1, ами аз съм си напълно здрав, и съм сигурен в това, защото не съм кучкар! Хахаха!

Каузата ви ( в кавички кауза де, защото това си е убийствена дейност, създаваща предпоставки за смърт на хора, която трябва да се криминализира най-скоро) много добре я разбирам - да отглеждате песове, потенциални убийци и да храните тези, които вече са изградени такива ( уличните песове ), вместо да погледнете реално на нещата, а въпросният поглед е към най-лесният начин за справяне с проблема - убиването им без да се мисли много!

Защо го правите?

Мразите хората, това е психично заболяване, и то много сериозно! Предпочитате пес пред бебе - нормален човек не би го предпочел! Или сте бездетни, или самотни хорица, които намират в песовете утеха, но вредят с неописуеми темпове на всички останали нормални хора, защото вие не сте нормални, това е факта!

Проблем има в България с песовете, и не знам още колко доказателства ви трябват, болни кучкари, че да го осъзнаете! Естествено, вие сте вманиачени от себеподобните си същества, и не разбирате, че сте болни, което си е факта!

Милост към живото същество ли? Хахаха! Колко мило е едно животинче, което точи зъби на преминаващите хора по улицата, готово да ги разкъса във всеки един момент?
Тук говорим за кучета, които убиват без милост невинни хора, решили да излязат на разходка!

В какво общество живеем? Кучетата ни тероризират и убиват, а вие се радвате на това, насърчавате го, и се гордеете с него! Колко по-красноречив пример за това, че сте откачено болни ви трябва?

Как мога да съм спокоен, как мога да пусна детето си да играе пред блока, като знам, че във всеки един момент някой пес може да му се нахвърли и да го изяде, както изядоха малката Кристияна, да, 6 годишната Кристияна, която отишла до магазина да си купи бонбони?

Как мога аз самият да съм спокоен за себе си, като пред блока ми има 3-4 глутници болни улични песове, които искат да ядат човешка плът, и се нахвърлят всеки път, когато някой излезе от входа на блока?

Представете си, тревожа се за децата си, които са в смъртна опасност, когато си играят пред блока?

До къде стигнахме, били Боже! Защо по дяволите търпим болните кучкари, които ни тероризират чрез своите питомци?

За какво живеем в тази държава, за да ни ядат кучета ли?
За да ядат кучетата хора, така ли?

За това сте виновни вие, болни кучкари, за това, че храните тези песове, и тези хора тежат на вашата съвест!

Отговорете ми простичко с цифра : Още колко човешки кучи жертви искате, болни кучкари, че да разберете, че сте болни, да отидете в някоя клиника да се лекувате, като зарежете тъпата ви криминална кауза и дейност, която само вреди на нашето поругано от тоталитарно управление и идиотизъм общество?

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 9d15170ddc
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

6.   За разлика от крайно жестоките хора, кучетата са много по-мили и приятелски. Вие сте болните които наранявате тези създания без причина. Направо ми иде да убия някой от вас.

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: bf8fc8c9c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

7.   Кучето не може да бъде мило.

То е животно като пилетата, прасетата и кравите.

Обикновено глупаво животно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 4bab8382e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

8.   Никъде не съм казала, че съм "кучкарка". Ей заради такива като автора сме на това дередже, които само повръщат злоба срещу онзи, които правят нещо. Тези хора, дето така страдат за бедните, възрастните, децата и т.н., които пропагандират как вместо да се грижиш за животно, трябва да се погрижиш за човек, точно те са не си мърдат пръста за когото и да е, освен за да се направят на велики мислители в интернет.

А така наречените кучкари, освен, че се пънат да помагат на животните, се пънат да помагат и на хора, и са много по-склонни да се борят за една по-добра държава и по-добро общество. Докато хора като автора си седят удавени в злоба, плюят в интернет и сочат с пръст. Едва ли ще чуете човек, погрижил се за друг човек безкористно, да говори срещу животните. Защото който е хуманен към хората, е хуманен и към животните. И обратното. За голям гражданин ли се има авторът като пише фермани в интернет? Защо не отиде с онези, които в дъжд и студ събират животни от улиците, и ги кастрират за собствена сметка, и им търсят домове, и споделят с тях домовете си в името на това тези животни да ги няма на улицата (защото всеки знае, че това е проблем в България, но някои хора, за разлика от автора правят нещо по въпроса, различно от писане на недоволни статии)? Какво прави той, за да ги няма на улицата, освен, че евентуално би подхвърлил саламче с отрова, лесно достъпно и за бездомници, и за деца? Какво ще направите, ако вашето дете попадне на отровно саламче, подхвърлено от един такъв буден гражданин?
От една коткарка.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: bbfbed2ad8
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

9.   Колко болен трябва да си, за да мислиш така за всички бездомни кучета? Колко болен трябва да си, за да мразиш тези кучета които са били ИЗОСТАВЕНИ и за това, че те само се борят да оцелеят в този гаден свят? ТОЧНО хората са изоставили тези кучета да мръзнат през зимата и да гладуват през цялото време! Безмилостните хора, като ги изоставят те така се научават на улицата! ТОЧНО хората са виновни други хора да умрат заради ухапване от куче! Бездомните кучета сами по себе си не са виновни!

10 годишно момиче!

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: e2d386cdca
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И двете страни преувеличават. Авторът много насериозно е взел нещата, в което няма нищо лошо, но маааалко прекалява. Просто улични кучета не трябва да има - ще ги приспиват ли, ще им правят кучкарници ли, не знам. Но кучето си остава най-добрият приятел на човека, не може да се отрече. Вижте колко случаи има, когато кучета спасяват човешки животи. Монетата винаги има обратна страна. ;)

---Джеси---

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: bf8fc8c9c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   Детето ми не яде от земята като долен пес, уважаема коткарко!

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 6335e5accb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11, не яде, защото ТИ така си го научил и защото му се караш, когато яде от земята. По инстинкт всички животни, включително хората, ядат от земята. Чинията и вилицата не се срещат в природата.

И да поясня, не съм кучкар, никога не съм имал никакъв домашен любимец.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: c3f5826e01
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Авторе, тези въпроси, защо ги задаваш на кучкарите, защо не се сърдиш на истинските виновници, защо мислиш по първично и от кучето? Кучкарите гледат и обичат кучета, защото ги има по улиците, но ти като не си даваш сметка, защо ги има си е твой проблем. И не търси въпроси от хора, които хранят кучетата(НЕприбраните кучета). Дразнят ви, че се разхождат по улицата, дразнят ви, че ги хранят, но не ви дразни, че не ги прибират. Продължавайте да бягате от истината и да си търсите измислени виновници!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 83873f6843
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

14.   Май като чета мнението на кучкарите как яростно злобно реагират срещу това което пише автора то автора е прав. авторе заставам плътно зад теб и написаното от теб - не си сам има и други хора споделящи мнението ти.

Номер 6 а кажи какво да направя аз със хората дето хранят кучета които после хапят други хора?! Предполагам същото

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: c458ff7c87
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Аз пък имам мини-заек.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: cdad9c15c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

16.   Авторе, отвори криминалната хроника, за да добиеш престава за каква любов и хармония цари в днешните семейства.
''Внук наръгал баба си. '', ''Син убил баща си. '', Баща убил двете си деца, след това се самоубил.

Що за болни хора и аз питам? Ти като човеколюбец, отиде ли да протестираш с/у убийствата на пътя? Едва ли, прекалено си зает да нищиш темата ''защо местната клюкарка гледа пес? '' Хах, а теб ли да гледа? Много ме хваща яд на такива, които гледат чуждата паница, а не своята. Хората са достатъчно големи за да решат в какво да вложат парите си. Един пубер най-малко може само да мълчи и да взима пример от тях, защото като гледам отношението към песа не е по-различно от това на съгражданите си.

И не, не съм ЗА кучетата. Аз съм ЗА всеки да си влага парите и времето в каквото желае стига да е в рамките на морала и обществената сигурност.
Да се грижиш за пес не е все още доказана болест
, така че се въздържай да наричаш някого болен.
При твоя гняв, който прелива от поста ти вземи посети психиатър най-добре. Няма да се учудя утре ако гръмнеш вместо куче някое дете от балкона, както взе често да се случва. Все такива противници на кучетата плашат и раняват деца!!!
Чудя се защо са ти публикували темата като е очевидно с цел заяждане и избиване на комплекси.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 2b530cc722
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

17.   Авторе, ти наричаш кучкарите болни, но себе си не виждаш какъв си.
Мислиш ли, че щеше да има толкова бездомни животни, ако не беше човекът, който като роди кучката им да изхвърля и нея и малките ?, вместо да я кастрира? Можеш ли да го разбереш високообразован човечецо?
Не ми обяснявай колко самотни са били кучкарите! Според мен да си с 50 двуличника, вместо с 5 истински приятели те прави по-самотен, от когото и да е.
Аз съм хранила бездомни кучета. И какво, това ме прави човекомразец, самотник, болен човек? Извинявай, но си прекалено ограничен да разбираш от тия неща. Щом си голям умен пич и толкова те дразни това, което правят кучкарите защо не кажеш на един от тях на живо всичко, което написа тук? Обаче в интернета е по-лесно, нали?
Вкъщи имам 3 "песа", които преди са били на улицата. Мислиш ли, че са нападнали някой? Не. Едното трепереше като види човек и си търсеше място да се скрие. Защо ли! Сигурно, защото е мноого злобно и ще разкъса всеки, когото види. Ами не господине, действителността не е съвсем такава. Щом са толкова зли тези животни, в този случай кучетата, защо по дяволите не ме е ухапало някое, на което съм помогнала? Защо повечето нападнати са хора, които мислят като теб? ЗАЩО?
И да - кучето може да ми бъде по-добър приятел от човек, защото за разлика от човека, то не би ме предало и не изпитва завист или безпричинен гняв.
Да - повечето хора са недостойни създания.
Да - ако това, че кучкарите помагаме на живо същество да оцелее, вместо да го убием с отрова или направо с пушка, е болест, да болни сме, много болни.
"Колко болен трябва да си, че да виждаш в песа човек? " - Ти въобще присъствал ли си в часовете по Биология? Човекът какво е? Бог ли? И хората са животни, както и кучетата.
"Може ли един човек да предпочита да се грижи за пес, вместо да създаде семейство и деца? " - Кой ти е казал, че кучкарите нямат семейство? !
Ако много се притесняваш от това, че бездомно куче може да ухапе човек и си света вода ненапита - вземи си го у вас, вместо да го убиваш!
А и да ти отговоря за хората нападнати от кучета - най-често това е заради стопаните и самите жертви, защото не знаят как да постъпят, когато ги нападнат. Най-вероятно, ако побегне след теб някое бездомно ще го замериш с камъни, права ли съм? И тези хора си имат роднини, които трябва да се грижат за тях, кучетата какво имат?
14, ами да, "злобни" сме, когато четем мнения на хора, които се правят на големи разбирачи, пък не разбират нищо от проблема. Но и злобата на автора не е по-малка и от нашата. Какво е това да се прави на герой в интернет? Говори ми за хората. Колко хора е спасил - бездомни, гладни, ранени?
Май си запознат с това колко хора са нападнати от животни, а не колко животни от хора. Да не ти разправям за милите душички, които за кеф бесят, бият, запалват и какво ли още не правят на невинни животни по улицата. Може да не си запознат и със случая на тричането на кучета, което е ОБИЧАЙ в Странджанско.
Теб те е страх кучета да не нападнат децата ти. Пък не те е страх някой човек да ги нападне? ! Ако и от това те е страх да тръгнем да убиваме и хората, а?
И ако наистина много се чудиш какви хора са наистина кучкарите мога да ти дам пример със себе си - помагам на животни, но и на хора. По-малко човек ли съм от теб?
Ще ми бъде интересно да прочета отговорите на въпросите, които зададох. :)

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 6840d491df
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

18.   Бре кучкарите не носели на критика. Я ги виж те с какво самочуствие говорят сякаш не са хора, а представители на някакъв по виш вид. А да ви питам вие щом сте толкова отворени що не кажете на някой антикучкар това което го пишете тука. Само, че има едно нещо - уличните кучета хапят хора и малки деца включително, а вашите деца със сигурност не са били ръфани ( ако въобще имате деца защото познавам едни кучкари от последният етаж застаряващо семейство бед деца и така компенсират ).

И автора има пълното право да се гневи неговият гняв е справедлив гняв пораждан от един проблем за който и вие имате голяма вина. Докато вашият гняв е от злобата, че ви се казва истината и не всички са толерасти като вас. Защото на това дередже не сме заради хора като автора които виждат реалният проблем и го посочват, а заради хора като вас които наливате масло в огъня и после яростно фанатизирано плиют и охулват със заучени фрази и тъпи клишета хора като автора

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 4bab8382e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   Усещам как тази дискусия ще стане доста забавна, отивам да си взема пуканките и почвам да гледам сеир :D Успех на автора с "великата" кауза, убедена съм, че ще промени света като се плюнчи в интернет.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 2b530cc722
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Всички сме хора. Разликата е в това, че ние виждаме решението на проблема, но хората като автора, теб и тези, които ви подкрепят - не или просто отказват да го видят. Щеше ли да има улични кучета, ако не бяха хората?! Светците, които авторът защитава са всъщност главните причини за проблема с кучетата, изобщо за почти всички проблеми в света. Ако не си кастрираш кучката, когато се разгони и срещне мъжки - ще роди. Да кажем, че веднъж се е случил гафа, ами не изхвърляй кученцата! Когато станат на определена възраст ги кастрирай, че да не се увеличават! Ако не го направите и гоните, биете и озлобявате животните естествено, че ще ви нападат. Толкова ли е сложно да се разбере?

Не разбирам защо сравняваш моето мнение с този на автора, който за разлика от мен е против хората да отглеждат кучета, а аз не съм против за това хората да се обичат. Но пък да ти отговоря - неведнъж съм го казвала на антикучкари, но вие сте толкова твърдоглави, че искате истината, но когато ви я дадат отказвате да я приемете.
От 17

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: f4946b3d10
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   Хм любопитно, а на чия съвест ще лежат купищата изнсилени и убити жени, любопитно на чия съвест ще тежат хората умрели в катастрофи причинени от пияни шофьори... лесно е да се каже кучкарите са виновни за всичко. И преди да сте си помислили ами не нямам куче и не храня тези под блока или където и да е! Но ДА обичам кучета, котки и т. н. и се надявам някой ден когато мога да си позволя да се грижа за животно (защото и това си е скъпо удоволствие и изисква време, а с моята професия трудно се отделя време) да си взема.

И кой е казал че хора които имат животни или се грижат за уличните такива не искат семейства или нямат... ами добре то децата които се изоставят по домовете на чия съвест тежат... доказано е че хората които се грижат за животните са по човечни, както и да е, всеки с мнението си, но това на автора е толкова детинско и простовато. Защо за Мима били направени протези, а за баба Гинка не.. ами добре де вие антикучкари къде спахте, как ние се събрахме и дарихме по някой лев, а вие не направихте някаква кампания... защо ли? ! Как ежедневно се намира дом на някое бездомно животно, но на човек не... ами къде спят тези човеколюбци тогава, нали кучкарите са долна сган (не цитирам) и едва ли не някакви болни мозъци и умрели самотници, тогава тези велики хора които създават семейства и искат да дарят любовтта си на хората не осиновят някое дете или пък не помогнат на хората пострадали при инциденти, причинени от други хора?

Брей, брей лесно е да се обвинява но не е толкова просто.... това че има хора които помагат на животните, без да искат нещо в замяна и че дават любовтта си на "косматия пес" не означава че не помагат и на хората, а къде са хората като автора, които недоволстват срещу въпросните индивиди, къде са когато някоя тийнейджърка остави малкото си дете в дом за сираци, къде бяха ТЕ за баба Гинка, къде бяха те за малката Кристияна и т. н. къде са ТЕ или е по - лесно да обвиниш животните и да си мрънкаш под носа вместо да направиш нещо, далеч не говоря да тръгнеш да отмъщаваш.

Какво е виновно едно куче ненападнало някой, че друго куче го е направило... пффф само приказки, само обиди, стегнете се бе хора като искате да помагате на хората, помагайте... както въпросните кучкари помагат на животните, захвърлени от "отговорни стопани".... какво е виновно животното, че въпросният стопанин е решил в момент на и той не знае какво да си вземе домашен любимец и след това го е захвърлил... можем да си прехвърляме топката вечно, но виновните са всъщност тези които само говорят а нищо не правят защото ДА по лесно е да се оплюват "кучкарите" отколкото да се прозре кои са истинските виновници!!!

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 9a8c4f2e11
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Добре, че и вие ще го промените като злобеете и се правите на много велики в интернет (визирам кучкарите) :D ;D :D

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 3b049e7b34
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Един гледа семейство, друг си гледа куче. И ще помоля да не ме наричате кучкар! Брак, дом, деца, грижи и много лишения, което ме кара да се замисля...
Как се гледа семейство в държава, която не може да се пребори с бездомните кучета? Каква е разликата между децата и кучето? Кучетата не деградират!
(-:

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 88dbb74ca7
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

24.   Аз виждам решението на проблема - ликвидиране на уличните кучета. Масово и безогледно. Колкото по-бързо хората го проумеят толкова по-добре. А аргумента видите ли хората убивали и изнасилвали и следователно антикучкарите трябвало да си посипят главите с пясък и да оставят уличните кучета на мира не е аргумент. Защото ако убиеш човек и кажеш а вижте Сталин колко е убил него никой не го е осъдил никой няма да ти признае аргумента. Така, че факта, че хората убиват или изнасилват няма нищо общо с темата. Ние сме хора а нашият живот е по-скъп от този на кучета. И недейте да пердашите глупости по инерция - от къде знаете, че еди кой си не е помагал на бедните. Аз винаги като видя просяк му давам стотинки, винаги пращам Смс когато има кампания за болни хора цъкам Смс. Така, че спрете да се правите на много велики с тъпи заучени клишета.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 41485ca0e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   22, Ще го променим - да, защото за разлика от вас ние действаме, а не оплюваме нечия дейност в интернет.
Номер 21 го каза много точно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: f691745e04
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   25 няма да го промените - само се залъгвате. Винаги ще има хора които ще тровят уличните кучета

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: f246d89dcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Нямам нищо против животните и като малък съм имал и куче и котки! Но изскам да възразя на номер 6! не всички кучета са мили и приятелски настроени! Може би зависи от стопаните им, ... не знам!? Но е факт, че никак не беше мило това домашно куче, което пробяга 20 метра, за да скочи върху крака ми и злобно да ме ухапе! Нямах никаква вина, но собственичката ме погкедна така зверски, че нямаше да се учудя ако и тя ме беше ухапала! Никакво извинение после! Нищо че кучето не само ми причини болка и рана, но ми и скъса хубавия панталон! После давах и пари за инжекция против тетанус и обработка на раната! И сега не мразя животните и специално кучетата, но вече си мисля, че често характера на стопанина се проектира върху питомеца му! Факт е, че минавам бестрашно покрай цели глутници бездомни кучаци и никога не са ме лаяли или нападали! Но видя ли вече домашно куче, дори да е на каишка съм нащрек! Направете си изводите!

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 93123443ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   Как ликвидиране бе, драги? Ще убиете кучетата, които са на улицата. Ами какво ще стане с хората, които взимат куче и после го изхвърлят? Нали пак ще се появят. Отново ли ще ги убиеш? Предполагам да, което показва само колко ти е до лесното и как само виниш тези, които не могат да се защитят... а аргументи.

Напротив, хората дето убиват имат много общо с темата. Нали автора защитава хората и твърди, че кучетата са опасни, убиват, хапят, нападат и че трябва да ги унищожим. Ето че и хората са същите. Тях защо не убием? Защото техният живот е по-скъп? Според мен животът на човек, който се друса, напива и убива с нищо не е по-скъп от този на кучето.
Ако не бяха безотговорните хора нямаше да има бездомни кучета, нямаше да има агресивни кучета, които хапят на поразия.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 93123443ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   И винаги ще има такива, които ще спасят уличните кучета.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 5f523521cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

30.   Леле, не съм чела коментарите и незнам какво е казано досега, но ще коментирам поста на автора, който пост бих нарекла по-точно бълвоч.
Много глупости, простотия и помия-3 в 1 :)
Държа да подчертая като за начало, че бездомните кучета са ми безразлични and i don't give a shit за тях. Но това не значи, че съм съгласна с теб-напротив!
"Винаги съм се чудил що за хора са кучкарите. "

Първото, което е-беше невероятно излишно авторът да раздава разни квалификации и да използва думата "кучкар", изключително не на място, без дори да използва Гугъл и да разбере значението и.

"Може ли един човек да предпочита да се грижи за пес, вместо да създаде семейство и деца, които да обгръща с внимание и любов, и защо предпочита да дава тези чувства не на човешко същество, а на пес? "
А ти за Бог ли се имаш да решаваш хората какво да предпочитат? Ако обичаш гледай себе си и си предпочитай каквото искаш, но ти ли ще кажеш на мен, или на някой друг... Я се разкарай!


"Колко болен трябва да си за да мислиш, че хората са недостойни създания, като именно и ти си човек? "

Колко болен трябва да си, за да кажеш, че "кучкарите" са такива и онакива, като и те са хора?

"Колко болен трябва да си за да казваш, че кучето никога няма да те нарани за разлика от човека? "

Думата "никога" неможе да бъде употребена нито за кучетата, нито за хората.

"Колко болен трябва да си, че да отиваш вечер да храниш бездомните песове пред входа, като така увеличаваш популацията им, и създаваш предпоставки още някой да умре, разкъсан от глутница? "

Мен лично ме дразни, че кучетата после се събират по тези места и свикват някой да им дава, но твоята логика е доста крива. Все едно да не храним децата, защото като пораснат може някой да наръга другият в Студентски град примерно.

"Колко болен трябва да си, че да виждаш в песа човек, да го гледаш като такъв, и да му говориш, като си въобразяваш, че се грижиш за човек, а всъщност даваш всичко на един космат пес? "

Кучетата са живи същества, не са хора, но дишат, хранят се, чифтосват се, серат... също като нас

"Колко самотен трябва да си на този свят, колко самотен и отчаян от живота човек трябва да си, че да си кучкар? "
С използването на думата кучкар, дори немога да разбера смисълът на изречението.

"Малко хора ли умряха, за да разберете, че сте болни хора, уважаеми кучкари, и трябва да се лекувате? "
Не малко хора. В Ирак и Сирия също доста хора умряха, ама не по-вина на кучетата.

"Професора, излязъл на разходка, и разкъсан от улични кучета, той на чия съвест ще тежи, уважаеми кучкарчета? Ами 6 годишната Кристияна, която излязла до магазина да си купи бонбони, и беше зверски разкъсана от уличните псета на кучкарката Елена Банкова?

Ами баба Гинка, чиито крака бяха изядени от кучета? "

Ами умрелите при трагедията от 11. 09. 2001? Ами умрелите на фронта?
Ами умрелите Мирослава, Стоян и не ми се мисли сега още колко, защото не гледам новини?
Ами атентатът, който стана?
Колко психопати утрепаха децата си, семействата си? Всеки ден стават убийства. Хора колекционират трупове, хора ебат трупове, хора ебат кучета...
Хора умират това е. Тъжно е, не е хубаво, но е факт! Не омаловажавам случилото се с изброените от теб хора, но е така.
Мисля, че трябва да се направи нещо, да. В моят град например са взети мерки и мога да кажа най-отговорно, че няма бездомни кучета,
но немога да коментирам за най-крайните квартали, защото живея на центъра и не съм стъпвала там. Но признавам, че би ме било страх да се прибирам вечер, ако имаше.

"Колко болен човек трябва да си, че да се организираш със своите приятели кучкари, и да събереш пари за протеза на кучката Мима, а на тази самотна баба Гинка, чиито крака бяха изядени от кучета, някой уреди ли протези?
Ами ти защо не и осигури като толкова те е грижа? Всеки си преценя и сам е господар на парите си.

"Не заслужаваше ли тя поне една страница във Фейсбук? Не, тя не получи такава, но кучката Мима получи десетки! "
Ами хайде, направи и ти страница.

"Не, естествено! Тя не е куче по дяволите! Не е себеподобно на кучкарите, затова никой не и помогна! Никой не и помогна, и тя умря в собствените си мъки! Не получи протези като кучката Мима, а получи евтино погребение в малкото си селце в област Ловешко!

С интерес чета кучкарските форуми, и се смея през сълзи на тези болни хора, които с право са наречени кучкарчета! Колко болен трябва да си, че да кажеш, че кучето - убиец не било виновно, били виновни стопаните? "

И стопаните са виновни, но и кучето е виновно, разбира се. Естествено винаги го има варианта, че някой може да си го е просел, да го е биел и тормозел, но и при хората е така, а не ги оправдават затова. Тук съм съгласна.

"Ами уличните кучета - убийци, за тях кой е виновен бе, кучкарчета? "
Ами някой, който не си е свършил работата. Кучетата немогат да се самоубият, да влязат сами в затвор, или каквото и да е-това хората трябва да го измислят.

"Ей тия неща не мога да си ги обясня, и именно този ми проблем, че не мога да си ги обясня поражда у мен въпроса - колко болен трябва да си, че да си кучкар в нашата мила родина, объркана отвсякъде родинка България? "
Който не му понася, да се изнася.

"Трябва ли да си куче в нашата мизерна държава, че да се отнасят с теб като човек? "
Отношението поражда отношение. Аз не виждам ти да се държиш като човек, държиш се като бясно куче:)
Няма да си пиша псевдонима, можеш да ми викаш "кучко" :))

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 899db3138f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Че има проблем с бездомните кучета, има! Че има проблем с тиквите, които хал хабер си нямат как се гледа и възпитава куче, ама незнайно по какви причини са си взели такова, има! Най-сериозният проблем в тая държава са невежите, които прехвърлят проблема от болната глава на здравата и с действията си спомагат за задълбочаването му, в т. ч. и по кучешкия въпрос. За налудната фобия на автора няма да говоря, ама са ми интересни феновете му тук. Как си представяте, че ще избиете ЕДНОВРЕМЕННО всички бездомни кучета, бре? Не е възможно, ще преливате от пусто в празно, щото докато избивате едни, оцелелите ще се развъждат с бясна скорост от една страна, щото природата празно не търпи, а от друга страна ще останат и "стопаните", изхвърлящи кучилата на домашните си кучки, а понякога и самите възрастни животни на улицата. Да предположим, обаче, че притежавате някакви паранормални способности и все пак успеете. Знаете ли какво ще се завъди с бясна скорост при тия зеещи контейнери?

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 63b679b3f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Ох, не мога да прочета всичко! Няколко дни не бях тук и поникнали теми и коментари в изобилие! Ще кажа само скромното си мнение и няколко случая от живота. Гледала съм куче-болонка, 14 години в обикновен 2-стаен апартамент с родителите ми. Обичам кучета, котки и всякакви животни, но не мога да гледам всички, разбира се. Сега имам котка. Гали се, ближе ме и спи в краката ми и в крачетата на детето ми. На 7-ми етаж в нашия блок има семейство. Невероятни клюкари, мръсници и т. н. Отглеждат 3 ооогромни песа в 2-стаен апартамент. Преди време, като слизаха от асансьора на 1-ви етаж/а аз чаках там с дъщеря ми, 4-годишна, за да се кача и прибера в дома си/, излязоха с два от големите песа, които се разлаяха злобно, детето ми запищя и директно се скри зад мен... Но оттогава тя бяга и пищи от всички видове кучета. На 4-ти етаж добро и услужливо семейство с 2 деца отглеждат миниатюрно кученце, чаровно и мило-в джоб може да го сложиш. Май че зависи и от характера на стопаните... Огромните псета са за къща, средните и малките-за апартамент. Уличните кучета да се изтребят-по примера на букурещкия кмет, който ги изтреби на общо основание и сега румънската столица няма улични псета. В Пловдив, доколкото знам, също няма. Моя учителка излязла да си купи баница... погнали я улични кучета... та Пирогов, инжекции и т. н. Добре че синът и е бил наблизо, а и е лекар. 3-4 годишно дете преди години в района на ул. Одрин в столицата бе нахапано от улично псе. Няколко години ще му трябват да се възстанови психически. А колко още има-наядени, нахапани? ! Горките хора... Аз куче на улицата не съм изхвърляла и изоставяла, за да нося последствията, децата ми също, на хората, които изхвърлиха от глад на улицата в ония далечни, гладни години своите домашни любимци. Напротив, отгледах с родителите си споменатата болонка до 14-тата и година. Умря в края на 2000 год. от старост, в дома ни. Сори-уличните песове да се изтребят до крак, и да се забрани псе, по-високо от 50 см., да живее в апартамент. Който иска голямо, да си го води в къща. Само да имам възможност, бих си взела кученце-някоя минипорода, да си го галя, гушкам и да си спим заедно. Мисля си, че само болни хора могат да си съберат 2-3 огромни звяра в 1 или 2-стаен апартамент и да лаят денонощно. Малко псенце като пинчер, болонка или териер не е същото като огромен лаещ пес.
Алекс Кабът.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 0ad1ab68c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Винаги съм се чудила що за хора са тесногръдите невежи, които не могат да обичат всичко създадено от природата, а обичат само себе си и собственото и поколение (като това не е съвсем сигурно... ) Егоистични твари, които природата по погрешка е създала. Не мога да ги разбера. Да избираш кого да обичаш и кого не и з акого да те е грижа и за кого не. Предпочитам да срещна куче на улицата пред такава твар.. По-безопасно и по приятно е. Защото човек няма две сърца, едното за хората, другото за животните, той или има сърце, или няма. а аз с хора без сърце досег не искам да имам. И такива ора не би трябвало да стават родители. Никога!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: c49c601ee3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

38.   Не трябва да има безстопанствени кучета. По това сме на хиляди години назад от цяла Европа.
Стопаните на кучета наистина са много нахални. Водят на разходка кучетата си само заради естествените им нужди, които са нещо като обикновена гледка по улиците и градинките. Не знаем колко от тях им слагат задължителните ваксини.
За уличните ваксини няма, но кучешка тения по хората има и то доста в последните години.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 550960a90b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   Лошо е не, че вместо семейство гледаш животни, а когато не ти пука изобщо за хората и стигнеш дотам, че ги намразиш и едва ли не смяташ, че цялото човечество е зло и не ти пука, че любимите ти кучета разкъсват хора. Когато не поемаш отговорност за своите любимци и реагираш първосигнално и остро на всеки, с чието мнение не се съгласяваш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker