Случайност или съдба. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120497)
 Любов и изневяра (29536)
 Секс и интимност (14293)
 Тинейджърски (21841)
 Семейство (6421)
 Здраве (9544)
 Спорт и красота (4684)
 На работното място (3125)
 Образование (7270)
 В чужбина (1640)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1729)
 Други (18349)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Случайност или съдба.
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 7891 пъти
Темата за която ще пиша е по-обща, не е свързана точно с някакъв проблем, но е важна за мен.
Мислите ли че има съдба. Случвало ли ви се е да си помислите за някой и в този момент да го видите пред вас. Или пък постоянно да срещате човека който ви привлича в голям град без да се следите и да сте се наговаряли. На мен ми се е случвало да усещам някой преди да го видя и после дигам глава и той е пред мен.
Това знаци на съдбата ли са или е чиста случайност.
Ами голямата любов? Съдбата не прави ли всичко възможно да те събере с половинката ти. При мен поне така правеше. Виждах въпросния човек, който не познавах почти навсякъде, паркове, кафета, влакове, други градове дори. Накрая се събрахме случайно пак. Но после развалихме всичко разделихме се. Зщо съдбата събира хората, след като после ги разделя? Усещали ли сте тази магия на влюбването посредством съдбата?
Колко пъти може да се влюби жена истински? Когато се разминем със щастието и изгубим любовта, поднесена от съдбата тя идва ли пак? Много въпроси имам.. Някой ако може да пише ако е преживял нещо подобно.
Трябва ли да търсим своята сродна душа или само ще си изгубим времето, понякога хората търсейки съвършеното губят истинското което им се дава сега.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: cab1bdd57b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Има съдба, и да тя има определяща роля за събитията в живота ни! Но това не значи, че примерно ако ти е писано да си бизнесмен ти по цял ден да лежиш и да чакаш да ти паднат милионите ей така си от небето! :) Искам да кажа, че и ние трябва да се трудим за каквото и да било!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 68230833b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма случайности. Всяко нещо се случва, за да ни поучи за по-големи бъдещи проблеми. Да си помисля за някой и той да ми пише се е случвало. Както и сутрин да сме станали по едно и също време и да сме си писали изведнъж. Всяка дума излизаща от устата на човек, всяко негово действие имат значителна важност в живота.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: bde2dce3da
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Случвало ми се е много пъти с някой, който харесвам. За мен случайности няма, всяко нещо си има причина. Мога да разкажа няколко случки:

1. Веднъж вървях сутринта /беше зима и беше тъмно/ и чух зад мен някой да слиза от кола. Сетих се веднага за този, който харесвах, после изненадващо ми се причу неговия глас. Обърнах се - наистина беше той!

2. Аз и една моя приятелка седяхме на една пейка и си говорехме. Пред нас имаше блок. По това време аз вече от няколко месеца бях започнала да си мисля за едно непознато момче, беше ми симпатично. Мислех си много често за него и изведнъж.. както си седяхме... това момче излезе от входа /не живееше там, живееше в друг град, но беше на рожден ден на един негов приятел/. Страшно много се изненадах.
Има и други, но ме мързи да пиша.
*Яса

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 26eb0c0d86
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Има Съдба, но има и Свободна воля. Съдбата е оптимизиран учебен план на живота ни, проектиран от по-мъдри от нас духовни водачи и съгласуван с нас, преди да се родим. Чрез свободната си воля обаче можем сериозно да променим съдбата си и дори напълно да й се "опълчим". Това обаче не е добре, не е оптимално за нас - рисуваме да научим неща, за които още не ни е дошло времето, както и да пропуснем такива, които са ни належащи, подобно на третокласник, който загубил контрола на учителите си се опитва да "хване" нещо от материала за 4-ти, 6-ти клас, после без да иска преповтори нещо то 1-ви... Това едва ли е ефективен начин на учене.

Получава се парадокс като този, че хем всичко в живота ни е 100% предопределено, хем 100% имаме свободна воля да го променим. Важните, ключовите събития в живота ни са "твърдо" зададени, и въпреки това, в зависимост от мъдростта и духовната си сила можем да ги избегнем, променим или поне отложим за известно време. Колкото по-маловажно е събитието за нашето развитие, толкова по-"меко" е зададено. Например ключови въпроси като: кой да са родителите ни, къде да се родим, къде и какво да учим, какви вродени дарби да имаме, с кого да се задомим, кога и от какво да умрем са неща, предопределени със значителна "твърдост", докато това - какво ще закусваме тази сутрин е почти изцяло оставено на свободната ни воля и моментните ни хрумвания. Освен, разбира се, ако конкретното хапване не е свързано с поредица от събития, имащи голямо значение за нас - например, ако трябва да преживеем хранително отравяне, то ще станат 330 неща (уж случайни), които ще ни насочат точно към консумация на развалената храна. Дори в някакъв момент "да се усетим" и по някаква логика да избегнем това събитие, след няколко дни, месец или година ситуацията ще се повтори, макар и при малко по-различни обстоятелства, хора и т.н., докато най-накрая "писаното" сработи.

Имаше един хубав пример с очертанията (бреговата линия) на един континент - тя е относително твърдо зададена и си стои една и съща от векове, това обаче не пречи на океаните всяка година ту да залеят някои плажове, ту да нанесат пясък и да разширят други, с две думи - да направят микро-корекции (Свободната воля), запазвайки макро-фирмата (Съдбата).

-- Младите души постоянно се опитват да "кръшнат" от Съдбата си, в стил: "Тоя ли ще ми каже на мене какво аз да правя, бе?!" и, естествено, постоянно страдат от това и си объркват живота. След това се жалват тук и навсякъде;
-- Относително напредналите хора имат мъдростта да следват Съдбата си - на практика всеки може да прави всичко, каквото си поиска, но кой разумен човек би направил нещо, което не е полезно за него? Например - да създаде условия за да настине, да се зарази с нещо, да си счупи някой крайник, или пък да скочи от висок етаж, след като знае какви биха могли да бъдат последствията от това...
-- Най-напредналите на практика нямат Съдба - те съзнателно са решили да се родят в определена среда, в която да учат и да напътстват определени хора в развитието им. И макар нищо в живота им да не е "твърдо" зададено, те съзнават и съвестно изпълняват мисията си, която е изцяло подчинена на първоначално съгласуваните намерения и цели. Точно при тези хора (които са много редки - на практика единици) се провалят всички астрологически схеми, врачки, гледачки и подобни...

Ray

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7fcfc116fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Много мъдри разсъждения. Благодаря за изчерпателния коментар. И на всички, които са се включили в темата!

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 556e72b9cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Вярвам в съдбата. Вярвам на 100 %, в нея.. Вярвям, че на всеки му е писано всичко. Никой неможе да избяга от предначертаното му от Бог. Колкото и да се опитваме, пак ставава това, което е писано. САМО немога да разбера едно... Защо, някой хора трябва да плащат чужди грешки. Защо към някой хора съдбата е толкова сурова и жестока..? Защо най-добрите хора имат най-тежките съдби.. Защо??

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 дни
hash: 170fcc9238
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 6 и аз това се питам... Няма ли най-после някой да отовори? Ray?

 
  ...
преди: 8 години, 8 дни
hash: c2a044d77b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 6, хората по единично никога не сме имали значение, затова плащаме понякога за грешки ненаправени от нас.
Спокойно много са малко хората които страдат незаслужено, другите сами правят избора, шанс да не се съгласиш от сега прозира, но е факт.
За това например в каузата да има България са умрели толкова хора, една организация е създадена от хората за да ги пази, но те я поддържат правилно работеща. Затова сега конкретно България е разбита и скоро няма да в пази ако се наложи.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 091901bf36
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   На никой не пожелавам моята съдба. Без да излизам като жертва, принципно не обичам да се оплаквам от каквото и да било. Но в случая с лошата съдба, няма как. Случайности няма, всичко е съдба. Нали казват, че в живота всичко е кръговрат. Явно моят кръг е като спрял часовник.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 32af85acdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Има съдба за съжаление и ние не можем да я променим. Събитията в живота са определени. Дали си красив, здрав и богат или грозен беден и болен зависи от съдбата. За съжаление това зависи и от родителите т.е. техните грешки може да се наложи да се плащат от децата. Колкото и да се напъваме на променим нещо не можем да го променим винаги т.е. това е опит да се промени съдбата, а това може да направи нещата още по-лоши. Единственият вариант е смирението и приемането на нещата такива каквито са, макар често да изглеждат несправедливи и нашето съзнание да не може да разбере принципите и законите по които съдбата определя живота на хората.

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: f0c2f816eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Комбинацията между любовта, мислите и съзнанието ни дава неограничения потенциал да бъдем създатели, следователно ние сме тези, които ковем съдбата си. Ако смятаме, че съдбата ни е предопределена, то значи нямаме куража да вземем живота си в свои ръце.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: cab2dccda6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Няма съдба.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker