Проблем - не мога да пиша повече - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Проблем - не мога да пиша повече
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 2505 пъти
Писах и трих, писах и трих.. и сега за трети път го пиша и май ще го оставя този път, защото проблемът наистина ме гложди от доста време.. Знам че изобщо не е болка за умиране или нещо такова, не е сериозно, не е скандално, не е пикантно, но въпреки това ще се радвам ако някой благоволи да ми даде адекватен съвет.. Не, всъщност не търся и това, просто имах нуждата да го споделя, но понеже не искам да товаря никой познат с глупостите си го правя анонимно пред вас - непознатите.
Обожавам да пиша. От малка измислям истории, стихотворения, комикси дори и мечтата ми винаги е била един ден да си издам лично моя книга. За щастие и невероятен късмет, товасе случи доооста по-рано от очакваното и вече книгата е факт. Неимуверно много се радвам, наистина, но след издаването ? възникна един проблем.. От около 4/5 месеца (горе-долу преди толкова време тя излезе на бял свят) не мога да пиша.. абсолютно нищо. Просто ме е страх, че няма да покрия очакванията на хората (пък дори и своите собствени), защото след издаването всички очакват от мен нещо хубаво, нещо интригуващо, нещо, което да прочетат с интерес, нещо ново.. и това ме напряга до толкова, че убива всякакви възможни муза, вдъхновение, желание и прочее, които ми идват. И не е толкова, че искам да напиша нещо ново, заради публиката, колкото до това, че последните години от живота ми, писането стана начин да се разтоварвам от емоциите, да изливам душата си на листа, да споделям представата си за света и всичко, което ме заобикаля.. Сега се чувствам сякаш съм изгубила добър приятел или нещо такова.. Гадно е. Правих опити да пиша разни неща вчера, написах няколко изречения и накрая изтрих, защото бяха ужасни безсмислици..
Ами това е моят проблем. Ще се радвам ако не на съвет, то поне на някакво мнение :) Благодаря предварително

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: f7a4cd4f44
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Преди пишех разни любовни глупости, получаваха се имаше рима бяха сравнително добри, понякога се е случвало да напиша нещо различно от любовни текстчета. Но тогава може би имаше причина-бях нещастна в любовта, бях в депресия, ходих на лекар предписа ми ''весели хапчета'' и от тогава минаха 2 години не съм писала нищо, просто не мога не ми идва нищо на ум.

Може би си изгубила стимулът си за писане, искала си книга-получила си я. Това те е мотивирало да се разгърнеш да пишеш. Сега трябва да имаш друг стимул:Да продължа да издавам други по-интересни книги, може би в друга насока?

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: e47c1ae542
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Намери вдъхновение от някъде и пиши просто за себе си!

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 7926d8925c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Дам, разбирам те. Когато започнеш да пишеш си казваш това няма да се хареса, онова няма да се хареса, това отпада, онова отпада... и накрая нищо не е останало. Затова ще те посъветвам да го пишеш с нагласата, че е само за теб и че ще си пишеш каквото искаш. Повярвай ми такива неща ми се получават, че като ги прочета целите и си казвам перфектно е. И да исках нямаше така хубаво да го направя. Когато човек започне да се съобразява, неможе да си излее хубаво чувствата и не се получава както трябва. Бъди себе си в това, което пишеш и мисля, че ще ти се получи. Не се старай да покриеш очакванията си, своите, или чуждите, защото тогава неуспехът е гарантиран. Успех!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: c36fe99c44
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Почини си. Забрави за това, което си написала в книгата, това е вече минало. Когато ти дойде ново вдъхновение, тогава пиши! Без вдъхновение не става! Ако го нямаш в момента, не се напрягай, защото нищо няма да се получи. Вдъхновението идва спонтанно, неочаквано. Така, че винаги имай под ръка тетрадка и химикал, за да имаш готовност за точния момент. При някой вдъхновението идва нощем, при други по време на разходка сред природата, при трети по време на път и т. н. При всеки е различно. Открий своя си начин. И внимавай, защото някой са написали повече книги отколкото са прочели, а това не добре!!!

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 0f1018bb48
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Хм.. интресно, не се бях замислял какво следва след първата издадена книга. Аз съм написал две скромни книжки с хумористичнса проза, но не съм ги издавал, защото съм решил да издам тази, която пиша в момента. Аз също не мога да пиша всеки път, когато започна - веднъж написвам по 10 страници за нула време, доволен съм и даже се чудя на себе си, а друг път пиша, трия, пиша, трия само едно изречение и тотално забивам.

И мисля, че знам какво ще ти помогне. (Дано модераторите не го сметнат за реклама.) Има една книга "Курс по творческо писане" на Йосип Новакович - в нея той дава съвети относно писането, има упражнения след всяка глава, които ще ти дадат тренинг и свобода на мисълта. В тази книга авторът казва, че писателят трябва да е готов да пише независимо настроението си в момента или нещо друго. Е, аз още не съм се научил, но вярвам, че ще успея.

Пожелавам ти успех! Погледни тази книга, сигурен сън, че ще ти помогне.

П.С. И ще се радвам, ако някак разбера как се казва твоята книга, но сигурно модераторите няма да позволят, за да не ср наруши анонимността.

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: e85772dea4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не може да се пише насила. Дай си почивка и някой ден, без да търсиш тема и вдъхновение, те сами ще те намерят. Остави нещата да се случват естествено.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker