Момчета, помагайте!(относно коли) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Момчета, помагайте!(относно коли)
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 23599 пъти
Здравейте. Искам помощ от вас. :) Та така.. момиче съм, след месец правя 18 и другия понеделник започвам шофьорските курсове. Вчера баща ми ми показа как се кара. Обаче имам няколко въпроса. Все пак вчера за пръв път карах и искам да ви попитам:
1)Когато натисна съединителя и дам на 1ва, мога ли да задържа съединителя за 2-3 секунди, за да тръгна плавно или не може?
2)Как мога да сменям скоростите от 4та на 3та да речем?
3)И защо когато искам да спра като натисна спирачка и съединител едновременно колата изгасва, аз си го обяснявам с това, че не съм изключила от скорост?

Извинявам се за адски тъпите въпроси, но искам да знам къде бъркам. Надявам се да ми отговорите.

ПС- Нищо лично към жените, просто съм на мнение, че мъжете са по-добри шофьори. А това не означава, че не могат да помагат и те. :))

-Теди

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 2374f2176b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Задавай ги тези въпроси на инструктура, той ще ти обясни. Иначе - купи си после женска кола-автоматик и не се занмавай с лостове. За града си е благодат да караш автоматик.
По въпрос номер 1 - отпускаш плавно, но ако задържиш съединителя цели секунди, колата ще загасне.
Инструктурът ще ти обясни, как точно работи съединителя, но пак ти казвам - избутай курсовете и карай автоматик.
Не чакай от момчетата сериозни отговори, само ще ти се изсмеят, обърни се направо към момичетата, и ние караме!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: d28a14e529
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря за коментара ти. Аз ще питам инструктора, но искам да бъда подготвена да знам нещо. Пак ти казвам благодаря ти. :))

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 1a3b2162c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Жена шофьор е по страшно и от пиян мъж зад волана!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 65e23c7a53
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Аз съм мъж. Що трябва да му се смеем на момичето? Не знае- пита. Значи при потегляне съединителя се отпуска за около секунда и половина някъде при повечето коли н-та ръка. Едновременно с това се дава и газ но също плавно и не много, че иначе въртиш гуми. От голяма на по-малка се минава лесно, както от малка на по-голяма, но преди това трябва да са ти паднали оборотите, иначе стрелката на оборотомера ще ти скочи и колата ще поизреве. Относно спирането явно първо натискаш спирачка яко и оборотите падат много преди да е отцепил съединителя затова изгасва.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: c216bc01ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   дааааа у градо си е раи да караш автоматик но ако искаш да се научиш де караш кат хората си зимаш с ръчни скорости Хектор

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: c60593f048
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

6.   До 1 ще и дам сериозни отговори
1-можеш да
2-както от 3 на 4 само че трябва да намалиш и после при отпускане пак даваш леко газ за да не ти засече или там както се казва
3- първо се натиска съединителя, това е за плавно спиране
Въпросите не са тъпи, никой не се е родил научен.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 7acdb604a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здрасти, момиче съм и наскоро изкарах курса и ще ти напиша какво ми обясни инструктора така, че да го разбера:
Съединителят прави връзката между скоростната кутия и двигателя. Когато дадеш на първа, казваш на колата "потегляй" и за целта даваш леко газ и същевременно отпускаш съединителя. След няколко секунди, когато си набрал скорост, за да се движи колата по-бързо, минаваш на втора предавка. Краката ти трябва да се движат като ножица- отпускаш леко съединителя и подаваш газ. С времето ще оттренираш движението и съвсем механично ще го правиш, без колата да издава странен шум.
Съединител и спирачка можеш да използваш само когато си на първа, защото тогава колата е почти спряла или ще спре всеки момент. Обикновено това се случва при спиране на светофар- държиш съединител и спирачка и когато се наложи да потеглиш, отпускаш съединителя, потегляш леко, даваш газ, натискаш съединителя и минаваш на втора.

Ако натискаш съединител и спирачка едновременно, колата угасва, защото спираш движението й. Примерно движиш се с 50 км/ч и си на трета. Искаш да спреш. Или изключваш от скорост и натискаш спирачката, или минаваш на втора, намаляваш скоростта, после минаваш на първа и съвсем спираш. Образно казано- ако колата е в движение, и ти натиснеш едновременно спирачка и съединител, тя се шашка- хем чака да промениш предавката, хем пък я спираш със спирачката.

Всяка смяна на предавка става след като натиснеш съединителя. Иначе няма да ти влезе скоростта. Ако примерно не си намалил достатъчно, няма да влезе по-малка предавка, просто защото колата си иска по-високата заради скоростта. На въпроса ти- от четвърта на трета се минава като се намали скоростта. Естествено, като натиснеш съединителя.

Не знам дали ме разбра и дали успях да го обясня, както на мен ми го обясниха нагледно, на място. Не се притеснявай, инструктора ще те обясни. Като почнеш курса, се настрой психически- ще ти прави забележки, може да ти се скара, може да се почувстваш като пълен идиот. Няма да се шашкаш- слушай какво ти казва и запомняй.

Щом се готвиш за курса, можеш от сега да решаваш листовки, да учиш знаците, да се подготвяш. Няма страшно.

П. С. Има хора ( като баща ти вероятно, като съпруга ми), които не могат да обясняват добре- нямат подход, нямат търпение- те не учат на нищо, а само те напрягат и стресират. Гледай да случиш на читав инструктор.

Успех! Надявам се да съм била полезна.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: f17ccd52cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

8.   По въпросите:

1) Като цяло идеята е именно да задържиш леко съединителя докато потегляш за да бъде плавно.

2) Когато усетиш, че двигателят се мъчи и не може да поеме четвърта (примерно) директно си сваляш на трета предавка.Съединител, лоста на горе и пускаш съдинителя, но не адски рязко :)
Ако вече решаваш да спираш с помощта на двигателя, преди да смъкнеш от четвърта на трета е хубаво и да убиеш от скоростта с помощта на спирачките.

3)Това не трябва да ти се случва, вероятно не си натиснала съединителя докрай.


И както ти казаха по-горе, за по-детайлни отговори си питай директно инструктора.Все пак нали за това ти взима толкова пари :)
Успех и гледай да не те скъсат на листовки, че напоследък много се излагате мацките.

*Syndrome

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 174cf07397
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Може и на 5-та да съм, да се движа със 130 км/ч, да натискам съединител до долу и след това спирачки и колата няма да изгасне.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: d28a14e529
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте! Много ви благодаря за помощта. Номер 7 схванах това, което ми каза, само остава да го приложа. :)Колкото до знаците и правилата аз ги научих, а за листовките инструктора ми каза като почна да карам тогава да ги решавам(което не значи, че не съм го правила до сега). Благодаря на всички за съветите. В събота ще ги упражня. :))
Лека вечер

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: a1b0ef06cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Ще ти отговоря само на третия въпрос, защото повечето съветници тук грешат, ще се опитам да ти обясня, като на момиче..

Ако натискаш съединител и спирачка едновременно не би трябвало колата ти да изгасва, дори да се движиш с 100км в час. Това действие е най важно при шофирането, защото при изскачане на препятствие ненадейно на пътя, това е правилния подход, да натискаш съединител и спирачка едновременно, рязко и до дъно в стресовата ситуация, точно това действие в повечето случай спасява живот, не само твоя, а и на този дето е изскочил на шосето. Ако се моткаш да изключваш от скорост и чак тогава да намаляваш скоростта със спирачка, може после редовно да посещаваш гроба на Гошко дето си го смачкала. Ако все пак колата изгася, не се дължи на това твое действие /невинна си/, колата не е наред и иска монтьор.
Чичко монтьор.

П.П Приеми съединителят като копчето, което включва и изключва връзката между гумите и двигателя на колата, то винаги се натиска по рязко и до край и се отпуска плавно, за да може да направи връзката с движещите се части на двигателя. Дори двигателя да работи ако ти не включиш скорост колата не тръгва. Това копче обикновено има 5 степени, който можеш да увеличаваш плавно една след друга и можеш да изключваш когато решиш, независимо до коя степен си стигнала, обаче ако натискаш спирачка без съединител колата ти изгасва, защото се обърква, командваш я да направи две противоположни действия, едновременно да се движи на 3 степен и да спре. Колата е една обикновена машина и ако можеш да управляваш прахосмукачка, можеш да управляваш и кола, само отговорността е малко по голяма.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: a1b0ef06cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Съединителя можеш да го държиш и часове, но ще посещаваш монтьора по често. По принцип можеш да го държиш 1 мин, през цялото време докато си на светофар без нищо да му стане.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: a1b0ef06cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   №7 Не е права почти в нищо, заради нейния коментар писах, тя греши в 90% от думите си. Или не е слушала или не е разбрала.
"без съединител няма да ти влезе скоростта" ако без съединител мъчиш ще вкараш скорост, но по често ще ходиш при колегите монтьори, натискането на съединителя е грижа за колата да не се разваля често.
"Ако примерно не си намалил достатъчно, няма да влезе по-малка предавка" не е вярно ще влезе, но ще изреве двигателя, да се пазиш от това също е грижа за колата.
Чичко монтьор

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: f39239e5c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Как пък една не каза, какво да правя със скоростния лост на гаджето, за там ръководство не ви трябва ама само до там.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: d28a14e529
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   от авторката:Номер 11 благодаря ти. Мисля, че разбрах какво ми каза.
Аз като се качих да карам за пръв път в неделя ми беше супер уплашено, защото и не знаех нищо, но сега благодарение на вас разбрах някои неща. Само остана в събота да ги приложа! :))
Благодаря ви!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: a1b0ef06cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Авторке сега е моментът в който трябва да разбереш как и защо да си пазиш колата. Както си разбрала предполагам, че с прахосмукачката не е добре за самите рибки да смучеш в аквариума дори прахосмукачката ти да може да се смуче вода. Също да смучеш купчина чакъл не е добре за прахосмукачката. Така и за колата не е добре да не натискаш съединителя до край при смяна на скорости и би трябвало да внимаваш като шофираш с "рибките" пешеходци.
Чичко монтьор

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: a1b5275d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Разликата между мъжете и жените е, общо взето, че мъжете на пътя се състезават-по-голяма кола, по-бързо, по-луксозна и т. н. А жената гледа да опази всички-и тези в колата, и извън нея.

Не липсват изключения-една дама пред мен преди време, чудейки се какво да прави/явно в непознат квартал, Гоце Делчев/, спря за секунда и после юруш обратен завой на Костенски водопад, без да даде ни аварийки, ни мигач, ни дяволи, на всичко отгоре точно на перпендикулярна уличка... Да ме извинява, но я сиктердосах, въпреки че съм жена :) Ами като не си наясно с района, спри, попитай и се ориентирай! Имах почти аналогичен случай-затрих се в Обеля :) Е, спрях като човек, на подходящо място, с аварийки, разпитах и обърнах като бял човек.

Един хубавец от околовръстното зави наляво на Монтевидео, БЕЗ да има право на ляв завой, на червено, а аз отстрани чинно си чаках зеленото. За мой късмет се разсеях за секунди, потеглих мъничко по-късно на зелено... иначе хубостникът щеше да ме отнесе...

Вече 5-6 години съм шофьорка и се нагледах на какво ли не. Темата ме връща тези години назад, когато имах някакви парички, но бях забравила да карам/имам книжка от 1997 г без кола/. Отидох при инструктор-спокоен, учтив и способен. Възпита ме като шофьор, хокаше ме, като се налага, но и до ден днешен/6 год. по-късно/ съм му благодарна и го поздравявам за рожден ден и Нова година. Накрая си купих собствената учебна кола, Опел, която преживя щастливо 4 години, и я пратих после да почива в мир в Надин :) Сега имам Опел Корса и също ми служи чудесно:)

Ако ти трябва добър инструктор, той е в жк Борово, бл. 223А. Инициалите му са С. В. /първото му име е като бившият ни "любим" Станишев-заради модераторите обяснението е сложно/. Уважаваме се много, а той идея си няма, че пиша тук за него, не е реклама.
Ще дойде време, когато автоматично ще си сменяш скоростите и няма дори да ги мислиш. Колегите, писали по-горе са обяснили по-добре, отколкото ако седна и аз да давам акъл.

Само за едно не си права, мила-ние, жените, в масовия случай/има изключения, умишлено споменах такова/, сме по-добрите, защото е в природата ни да създаваме, пазим и да се грижим за живота-в колата и извън нея. Не тръгвай към шофиране с тази нагласа. Мъжете са ловци и състезатели-в колата и извън нея.

Успех от сърце! Ще се справиш, ще се научиш, и след 1-2 години ще почнеш да се чувстваш стабилна, а след 5 ще имаш някакъв опит. Аз още се усъвършенствам и имам още много опит да добия и да вървя напред. Допуснах 3-4 грешки, които за щастие не бяха фатални... можеше да са...

Съвет-нека друг ти е инструктор, не баща ти. Моят баща беше нервак и само ми търсеше кусурите, на 20 години просто и само грешиш и критиките са една след друга, логично...

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: d28a14e529
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   от авторката:Благодаря за съвета ти 17. Аз вече имам инструктор, запознах се с него. Той е един от най-добите в града ни. Много мои познати и приятели са били при него и чувам само добри отзиви.
П. С. Колкото до баща ми, той само ми показва как се кара. И дори за миг не ми е повишил тон.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: a1b0ef06cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Съвет: не се качвай на друга кола да караш освен на колата на инструктора преди да си взела изпита. Жените имате чувство за самосъхранение както казва 17 но ви трябва време да свикнете със самата кола и това да караш друга кола после на изпита ще ти изиграе номер. Особено ако колите са на различно гориво има разлика в натискането на газта и смяната на скорости. Дори скоростния лост или педала да е с 2см на различно разстояние, ще те кара да поглеждаш да го търсиш да отделяш поглед от пътя, което е грешка при изпит за шофиране.
Чичко монтьор

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 20465b8cd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Не давайте идеи на момичето как да кара. Тя сама ще се научи, а инструктора може само да й покаже правилния начин на шофиране. Вече тя сама си издражда така да се каже стил на шофиране. Не случайно инструкторите казват ние ви учиме да изкарате изпита, а после карайте както искате. И какви са тези работи с натисканията на съединителя и спирачката и изключването от скорост. Не е препоръчително да се изпробват тези работи особено от по-скоро изкаралите книжка шофьори.

И също за коментара на No12 за задържането на съединителя на светофара това е Пълна Глупост. Ами представете си, че отпуснете сединителя, колата пред вас автоматично става комби. Той не случайно за това е направен съединителя ама май тука се пишат механично коментарите. Ако трябваше да се задържа не трябваше ли да се казва разединител а не съединител.

Моя съвет към авторката е слушсй хубаво какво ти говори инструктора и дори да си вземеш изпита, а да не се чувстваш сигурна зад волана не се отказвай, защото само с навъртането на километри зад волана ще се научиш да шофираш.

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: d28a14e529
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Авторката: Номер 20 благодаря за коментара ти..
и така аз започнах курсовете, даже другата седмица в петък съм на изпит по кормуване, а листовките си ги взех от първия път(не бяха кой знае каква философия.. поне за мен). Колкото до шофирането, вече имам чувството, че съм била в предишния си живот някой професионален шофьор. хахах
Весел и усмихнат ден! :))

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: d475e1d9bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   За две три секунди трябва да осетиш колата и педала :) моя съвет :)

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: e39f9065c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Здравейте,

Искам и аз да попитам нещо. Може ли да се сменя/или вкарва първа скорост докато е натисната или с едновременното натискане на спирачката? Малко малоумен въпрос знам. Свързано е с пъпленето на колата след влачещ се автобус, когато постоянно трябва да играеш едновременно със спирачката и газта. Благодаря ви предварително за отговорите.
И още един въпрос- при потегляне на надолнище кофти ли е да освободя ръчната и директно да тръгна на първа като форсирам двигателя? По-принцип знам, че се натиска спирачка и чак след това първа и газ.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: fb1bcc1acc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Здравей! За първия въпрос-може, да, но при по-дълго натискане съединителя се износва. Опитай това-спираш зад автобуса, изключваш от скорост, натиснат задържаш педала на спирачката/ако е равно може и да не я натискаш след като си спряла/. След като рейса тръгне, първа, газ, но не много, тръгваш. Идеята ми е да не тръгнеш като състезател, а плавно, без да ускоряваш много, за да е по-лесно спирането.
За втория-винаги, когато тръгваш по нанадолнище, двигателя трябва да работи. Аз лично не тръгвам на първа, а пускам колата по инерция и после по усет включвам на скорост-2, 3 в зависимост от наклона.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: e39f9065c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

25.   Мерси за отговорите 24. Оказа се, (за мен) че шофирането никак не е фасулска работа и трябва да имаш мн добър усет за тези неща, а и да си познаваш колата де.
Относно 2-рия въпрос- това с втора е малко за напреднали. Мен са ме учили да тръгвам винаги на първа.
Имам и следния проблем- аз съм накрая на часовете пред изпит. Винаги като тръгвам, независимо дали тръгвам с колата или чакам на светофар и т. н. не зацепвам точния момент на отделяне на съединителя и подаване на газ и обикновенно тръгвам с 2-3 секунди закъснение и с малко повече подаване на газ. Този момент с газта не мога да го усетя просто, но може би защото за 30 няма как да се науча а и да опозная колата.
И последен въпрос- кога най-често се използва полусъединител (освен задна) и да ми обясните подробно как се кара на полусъединител, какво точно се прави с педалите и т. н. Пак мерси. :)

 
  ...

...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 7513a240cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Здравей!
За 3-то което изброи за изгасването, номера е когато си на скорост и в движение, трябва да натиснеш съединител и спирачка... когато спреж не забравяй да изключиш от скорост (тоест не отпускай съедителя! След като изключиш от скорост тогава! )
23. въпрос - Да можеш, просто държиш спирачка!
За 2-то което изброи - Както си на четвърта нямаляваш (ако са ниски оборотите не намалявай), отпускаш гаста... съединител и 3та скорост :)!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 035655fc94
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Значи.. относно първия въпрос. Когато съединителя си го натиснала да долу, няма значение колко време ще го държиш, това няма да ти помогне да тръгнеш плавно. За да потеглиш плавно трябва да натиснеш съединителя до долу и преди да започнеш да освобождаваш съединителя натисни педала на газта до около 1200 оборота (за начало може и на 1500 или 2000 оборота) и докато звукът на двигателя се промени тогава започни плавно да отпускаш съединителя, и когато звукът се промени(понякога колата започва да "трепери") отпусни още малко съединителя и задръж така, след като потеглиш освободи съединителя и подай повече газ. Относно въпрос 2. За да свалиш предавката(примерно от 4-та на 3-та), първо трябва да понижиш оборотите на дадената предавка около 2000 оборота(и по-малко), след това отпускаш педала на газта, натискаш съединителя сменяш на по-ниската предавка, натискаш малко повече педала на газта и отпускаш съединителя. Относно въпрос 3. Когато натиснеш съединителя, ти освобождаваш двигателя от скоростната кутия(колелата) и двигателя през това време работи на празен ход(същото е и когато поставиш колата на неутрална предавка) и следователно не би трябвало да ти изгасва колата. Сигурно не натискаш съединителя до долу, или той е повреден или при по-ниска скорост натискаш първа спирачката и тя спира и след това натискаш съединителя, не знам. Но дори и това, което ти написах, без практика няма ефект. Според мен се учи най-добре с практика. Видях, че обявата е публикувана преди 2 години, но си мисля, че коментарът ми би помогнал на някого. Лично аз се "научих" да карам преди 3 месеца. Аз сега съм на 15г. и казвам, че съм карал само и единствено на стар полигон. Защото сигурно много хора биха ме оплювали, защото съм бил малък или за това ставали тези катастрофи и така. Успех на всички начинаещи като мен в кормуването

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: ece7034f6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Номер 1
как ако задържи съединителя в дъното и е на скорост колата ще изгасне за бога? аз не мога да си го обясня а ако връщаш скорост от 4/3 или от 3/2 или 4/2 според зависи просто трябва да отпускаш съединителя по бързо и повечко газ защото оборотите се вдигат и иска газ и ако го пуснеш бавно ще забие муцуната за момент но не е проблем, а за последния въпрос просто не мисля как ще стен тва да гасне като съединителя е в дъното или имате проблем с колата или не го натискаш до отделянето и все още си е на скорост и айде успех
Деньо Плд

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: bd7f18a665
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

29.   Абе, не виждате ли, че темата е на повече от 2 години, момичето сигурно вече е първокласен шофьор:)

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: ead69aee49
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   ЗДРАВЕЙ МОМЧЕ съм на 18 години и скоро изкарах шофьорска книжка и ще ти дам няколко съвета при потеглянето с колата.

1. Когато превключиш на първа и решиш да потегляш пускаш леко съединителя и подаваш малко газ и то по-принцип трябва да усетиш с крака как съединителя зацепва и там където зацепва подаваш още малко газ и ще усетиш как потегляш, същото се отнася и когато превключваш на 2 предавка пак бавно отпускаш съединителя не колкото при потегляне, но пак бавно вече от 3та нагоре може и по-бързо. Друг начин да усетиш колата е когато пускаш леко съединителя и подаваш газ да чуваш двигателя да мърка все едно е котенце.

2. По-принцип на скоростния лост са е изрисувано как са предавките в твоя случай от 4та на 3та е по следния начин - на 4та караш натискаш спирачката да ти спадне скоростта, защото ако не натиснеш и си с прекалено висока скорост двигателя моментало вдига оборотите и ще се чува много силно така това отделно, да се върнем както си на 4та буташ 1 път нагоре с да стигне до неутрална или нулева и още 1 път нагоре, но вече по-нататък когато караш просто ще се механизираш и ще свикнеш.

3. когато искаш да спреш ще ти дам пример с скорост от 70 км в час караш с 70 и искаш да спреш в дясно натискаш спирачката плавно защото като набиеш спирачките и ще стане някоя беля. Натискаш плавно и бавно да ти спадне скоростта и постепенно може да сменяш предавките, но това не е толкова от значение когато усетиш вече че колата спира или се движи да кажем с 20 -25 км натискаш до дупка съединителя и държиш спирачката и така колата ти спира плавно, но запомни щом оставиш колата в покой изключваш от скорост и пускаш съединителя и спирачката и опъваш ръчната ако ще стоиш 1-2 мин да кажем така както ти го казвам да го направиш няма начин колата ти да изгасне

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 2e3a4541a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Значи, когато се движа с по–висока скорост и искам да спра, натискам САМО спирачката плавно, за да намаля скоростта и когато достигна 20–25 натискам и съединителя докрай, НО БЕЗ ДА ОТПУСКАМ СПИРАЧКАТА докрай, така ли?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker