Искам приятели - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Искам приятели
преди: 15 години, 2 месеца, прочетена 5165 пъти
Здравейте на всички. Много ще се радвам ако моята история е публикувана, защото се нуждая от някого на когото да я споделя. Проблемът е... разбира се... самотата
Може би се чуствам най-самотното момиче което познавам. Целият ми живот е заобиколен от болка, самота и фалш. Искам да намеря човек до себе си, но уви. В деството ми нещо все ми липсваше, не бях като другите.

Имам чувството, че винаги има някой, който ще ми се подиграе, който ще ме нарани и да ви кажа честно ми се случва така. Искам съвет, помощ, искам да се справя с това положение, искам да съм като другите, да се радвам на живота, да имам приятели с които да излизам, да се забавляваме и с които да се чуствам добре и да не ме е страх, че някой ще ме обиди и ще ми каже нещо от което адски много ще ме заболи.

Моля, кажете ми какво да правя, не искам цял живот да се чуствам самотна и да завиждам на другите, които са щастливи!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 2 месеца
hash: 2dedde9602
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Между другото и аз се чувствам по същия начин както и ти пиши ми на gasol@abv.bg с радост ще ти бъда приятел...

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: bad575488c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   То, за да бъдеш неин приятел, първо трябва да сте близо един до друг. Да може да споделяте, да излизате, да се забавлявате заедно. Не е толкова просто. Ето ти моя мейл и готово, аз вече съм ти приятелка. Да, както и да е!

Сега ще ти задам няколко въпроса и ще се радвам, да получа отговор.
Казваш, че в детството си винаги ти е липсвало нещо. Какво? Защо нямаш приятели? Търсела ли си причини? Какво те отличава от останалите? С какво си по- различна? И... на колко години си.
Ако имаш желание, отговори ми, ще се опитам да ти помогна и следователно... насоча, какво да направиш.
SFA

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: acfb7a1260
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Миличка, тази история все едно аз съм я писала!
Вярно, сега се чувствам малко по-различно, но все още ме е страх, че някой ще ми се подиграе и ще ме упрекне за нещо и по този начин ще ме нарани. Цял живот се стремях и аз да приличам на другите, най-големият ми страх беше да не се отличавам с нещо. А това, което ми липсваше в детсвото беше, че нямах шанса да общувам с други деца на моята възраст и мисля, че именно от липсата на тези контакти с връстниците и до днес имам проблеми с общуването. А и от там идва проблемът с чувството за малоценност.

Не знам какъв съвет точно да ти дам, защото до някъде и аз съм в това положение, но поне имам до себе си няколко верни приятели и момче, което ме прави адски щастлива. Но преди да го срещна бях една развалина. Не вярвах в любовта, защото никога не я бях срещала. И именно заради това се чувствах по-различна от другите и страдах адски много.

И все пак ще те посъветвам да се приемеш такава, каквато си, със всичките ти предимства и недостатъци, и да не се страхуваш да кажеш "Това съм аз, няма да се променя, и не ми пука за мнението на другите!" Знам, че е трудно, но ако поработиш върху себе си, ще успееш, сигурна съм.
Потърси си приятели и не се затваряй в себе си, от опит ти казвам, самотата и болката може още дълго да са с теб, но ако ги подтискаш, няма да ги излекуваш!

Само контактите с други хора, доверието, споделянето и любовта оправят нещата!

И ако някой се опита да те нарани, ако те обижда или ти се подиграва, не му се давай! Отмини с усмивка и забрави. От безразличието най боли.

Надявам се да съм ти помогнала поне мъничко!
Много, много успех ти желая :):):)

 
  ... горе^
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 38b05f7e74
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На този свят приятели няма, има само интереси :) научи се да бъдеш сама, постигни духовна чистота, на този свят сме за да се учим. Когато постигнеш силата, тогава хората сами ще идват при теб.

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 091b73d153
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От №2 до №4
Пак ми се налага да споря. :)

Защо си мислиш, че няма приятели? Нека позная. Ти, все още не си срещнал истински приятел, затова твърдиш по този начин, нали? Ок докажи, че на този свят няма приятели. Ще се съглася с теб, само тогава когато подкрепиш теорията си с доводи.

Е аз пък мисля, че има приятели. И мога да го докажа. Срещнала съм тези приятели, знам че мога да разчитам на тях по всяко едно време. Ной - добрият ми приятел трябваше да замине в северна България. По това време аз влезнах в болница, точно след едно денонощия, той беше до мен. Избяга от работа, пропътува толкова много път, за да ме види, за да ми каже, че няма да ме изостави, че ще се оправя. И ще ми кажеш, че това не е истински приятел??? Разбира се, това е само една от милион други неизбрими негови постъпки. След тази и всички други постъпки, които е направил за мен, той ми доказа, че ми е истински приятел.... че ме цени.

При интерес, мога да кажа и още някои неща. Но сега ми е интересно, как ти (№4) ще докажеш, че приятели не съществуват?

 
  ...


...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: a0264a1545
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Браво, 4... най-после някой да каже, че сме тук за да се учим, а не за да "бъдем щастливи". Разбира се, едното не изключва другото. Но наистина сме тук да се учим...
Към автора: знам какво е, и с мене беше така. Страх ме беше да си отворя устата, не смеех да кажа гък. Това е от стреса, който ти насаждат... Забелязала съм, че така се чувстват хора, които са попаднали в среда, която им е под нивото. Грубо казано, разни тъпанари се перчат, и гледат да тъпчат някого, да му се подиграват и т. н. за да се издигат самите те по този начин. Така се насажда страх... не им позволявай това.Говори, викай, псувай...кажи им какво мислиш за тях... само не им позволявай да ти насаждат комплекси.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 2 месеца
hash: dc87aef109
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От номер 4 (казвам се Иво-приятно ми е) Дозакването на теорията ми е следната:

Принципно всяко действие води до пропорционално право и същото по размер и енегрия противодействие.Това, че той е дошъл при теб е несъзнателната му нужда да помага на "приятел" в беда-казва се емпатия :) това му действие е донесло противодействието за него-вероятна глоба или поне мъмрене в службата. След това той за секунда е съжалявал. Всяко наше социално действие е базирано на интерес и взаимопомощ целяща облагодетелстване в два варианта.

1.На двамата-морално устойчиво и "честно"
2.На единия-лъжа,лицемерие,използване зад гърба.
"Приятелите" често споделят едни и същи комплекси.
Нужда от "стадно" поведение базирано на инстинктивно двигателни функции.

Майчин инстинкт.
Мъжки инстинкт за възпроизвеждане.
В даден момент в който ТИ или който и да било попречите на интересите на хората до вас те много бързо ще ви покажат истинската ви страна.

Вие не познавате себе си,твърдите че познавате другите(приятелите ви).
Понякога със заблудите Ви, Вие пречите сами на своето "учене"

За да си силен трябва да си сам.

Забележи: Всеки успял човек няма свестен брак или свестни приятели....
Имай си много добрите познати но си имай едно за ум за тях. :) Семейството ти са единствените ти приятели.
Всеки външен е ... Външен.
Всеки страх от самота е базиран на самосъжалението ти.
И много често на реактивния ти ум, който за съжаление трудно ще овладееш.
Довиждане

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: ad89360e11
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   От №2 и №5 до №7

Така... Въпреки всичко, не ми отговори директно на въпроса. Но не се безпокой, разбрах те (до някъде).
Не ми хареса само едно. Говориш за мен така, все едно, че ме познаваш. А това не е така. "Всеки страх от самота е базиран на самосъжалението ти"... интересно, от къде знаеш, че се самосъжалявам?

"Семейството ти са единствените ти приятели" - НЕ, ТЕ ИЗОБЩО НЕ СА МИ ПРИЯТЕЛИ. "семейството ми", ме остави. То не се интересува от мен, аз се справям сама. Те с нищо не са доказали, че аз мога да им вярвам, че мога да разчитам на тях. Разбираш ли? И Все пак, тук не става въпрос за мен, а за приятелите. Искам само да ти кажа, че семейството може да се окаже най - големия ти враг, а приятел, макар и външен - може да е далеч по - близък от колкото си мислиш ти, Иване. Вероятно сега ще ми кажеш, че трябва да уважам семейството си, да, но ще го уважам след като заслужи това уважение.

Въпреки всичко, аз заставам пред предното си мнение. Истински приятели - ИМА. Друг е въпроса, дали ще успееш да ги откриеш и запазиш.
SFA

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 38b05f7e74
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   казвам се Иво, явно толкова и четеш какво съм написал. Ако ще ме прекръстваш,другия път с нова риза да се появиш :) Относно семейството-случва се,но не е болка за умиране, създай си ново семейство. Това че се оправяш сама не е лошо.Сега да те светна за нещо-всеки гняв, мъка и прочие неща са базирани на подсъзнателно ниво върху самосъжалението и реактивния ум. И друг път ако обичаш не ми сменяй името защото не съм някой изтърван от улицата, а съм уважаван в средата си човек :)

 
  ... горе^
преди: 15 години, 2 месеца
hash: ad89360e11
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От №8 до №9
Лелеее ама ти още малко ще ме разстреляш, заради името. Иво, Иване... близки са, какво толкова? Но ок, извинявам се. И все пак, ако случайно пак объркам, не може ли да се появя с обувки, вместо с риза? ^^ :)

Семейство, не се създава толкова лесно. А ти наясно ли си с това?

Иво, и двамата сме твърдоглави. Ти си защитаваш твоето, аз своето... можем да спорим още месеци наред, а това няма смисъл. Този спор (диалог) e безмислен, найстина прекрати го!
SFA

 
  ...

...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 38b05f7e74
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   В спора се ражда истината. Ако призная наличието на приятели е все едно да призная че има фея на зъбите :)
Семейство се създава ако го иска човек, мен не ми трябва за сега, защото ще пречи на кариерата ми. Авторката-бъди егоист, за какво са ти тези приятели? Те са до време, един ден като имаш семейство, приятелите отпадат като опция.

Дотогава се опитай да спечелиш колкото се може повече пари,за да може да си гледаш семейството на спокойствие.
Аз нямам приятели, обаче не ми и трябват. Имам хубава кола, имам приятелка, играя тенис, карам сноуборд, работя и си гледам живота със/без приятели.

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 1e18a37a28
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До авторката: Аз пък ще те посъветвам, да търсиш приятели. Защото ще дойде време, когато семейството ти, ще се изгуби и тогава няма да има на кого да се опреш. Приятелят е този човек, който ти помага точно тогава, когато имаш нужда от тази помощ. И един ден, като се окажеш без семейство, без приятели, без човек до себе си... ще се чувстваш по - самотна дори и от сега.

До Иво: Ето погледни... "хибава кола, игри на тенис, каране на сноуборд" - всичко това замъглява съзнанието ти, и не можеш да усетиш колко много се нуждаеш поне от един верен приятел (като изключим семейството).

Аз (SFA) си споря тука с Иво и не можем да решим кое е по - добре... да имаш или да нямаш приятели.
Авторке, прочети целия наш спор и реши какво ще предприемиш.. дали ще търсиш приятели или не.
И след като решиш, сподели го с нас - та да мирясаме най-сетне. :)))
SFA

 
  ... горе^
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 38b05f7e74
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   О, да вчера се усетих, че имам нужда от приятели, понеже колата ми се развали и нямаше с какво да изляза. Смисал имах ИНТЕРЕС да има някой :))) днес колата ми излиза от сервиза...губя интерес..хахах ужас а? Съзнанието ми не е никак замъглено, много си е чисто...след като прочетох куп книги на карлос кастанеда и на алексей ксенздух и на кой ли още не, моята гледна "събирателна" точка вече е изместена и аз съм стигнал до извода, че всичко и всички сме едно преходно явление и просто изживяваме времето си. Аз мога да се похваля че на 24 години съм постигнал определено духовна чистота и прозрение над нещата.
Нямам нужда от никой, защото съм силен...мога да си извървя моя път сам.

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 1e18a37a28
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   До Иво:
Всъщност това до някъде е вярно. Когато се нуждаеш от нещо, нещо което не може да го постигнеш сам или с помоща на семейството си, ще разбереш, че имаш нужда от приятели.

Сега си силен, макар и сам... Но след време, ще разбереш, че имаш нужда от приятели.

Помни ми думите: Сега си на 24г., когато станеш на 70, пак ще си говорим ;).

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 38b05f7e74
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   ти на 70 ли си? :)

 
  ... горе^

...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 88f17048ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   От №14
Не, Иво, много далеч съм от тази възраст. Казах ти това, защото едва тогава ще усетиш празнината в себе си, знам че сега не искаш, или не можеш да го осъзнаеш, но когато дойде това време - сам ще се убедиш.
SFA

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: dc87aef109
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Да,взема само да уевдомя,че все още не ми трябва никой и не съм умрял :)) абе хора много драматично си живеете живота,чак ми е странно как може да сте подвластни на една емоция :) А ти авторката ако още четеш тука, емоцията е признак на слабост-още по-голямата слабост е самосъжалението. Номер 16, все още незнам как се казваш-съкращението на първите букви от името няма да ги споменавам :)) празнина в себе си и подобни термини съм прекалено умен за да изпитам...

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 1e18a37a28
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   До Иво.
Щом се мислиш, за прекалено умен, за да изпитваш празнина в себе си... ок. И пак ти казвам, сега си едва на 24г. живота ще те научи на много неща.

Тази тема стана твърде безмисленна. Нека някой я прекрати, защото каквото и да правим, никой не убеждава другия в противното.
SFA

 
  ... горе^
преди: 15 години, 2 месеца
hash: b5b318f49c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Всъщност аз ще спра да разговарям :) понеже единственото с което разполагаш е младостта ми, въпреки това това не значи, че съм неопитен, или че не знам за какво става въпрос. Не мисля, че е редно постоянно да повтаряш на колко съм и незнам си кво си..ок? Освен това даже в момента подготвям докторантура в инженерния дизайн...младост не значи неопитност и глупост...не си права да говориш такива неща..

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 14f8a950f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   АЗ НЕ КАЗВАМ, ЧЕ СИ ГЛУПАВ. Май, не си ме разбрал правилно.

Казах ти, че има още какво да научиш от този живот, а не че не знаеш нищо. Всеки един човек се учи, с течение на годините - това имах в предвид. Къде съм написала "сега си глупав и нищо не знаеш" - или нещо такова? Никъде. Умен и си на 24г. като станеш на 34г. ще бъдеш още по - умен и по - опитен... Това се опитвам да ти кажа, че всички ние се учим с течение на годините. Сега вече разбра ли ме?
SFA

 
  ...

...
преди: 15 години, 1 месец
hash: 10f8a22cff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Същата си като мен :)

 
  ... горе^
преди: 15 години, 1 месец
hash: a109b6847b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Излизаи по кафета барове дискотеки и така
ако искаш manial7 ми е skype


JusT SmiLe :)

 
  ...
преди: 15 години, 13 дни
hash: fdfb8fb41a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Ооо хора!!! Момичето просто иска да сподели колко и е тежко и самотно без истински хора до себе си а вие влизате в безсмислени спорове които ни ай малко не биха и помогнали..

Миличка няма да ти казвам че те разбирам, че съм в подобно положение и т.н. Само ще ти кажа че в живота си съм имала една единствена истинска приятелка и я загубих заради това че си въобразих че тя не ми е достатъчна.. Сега предпочитам само нея но да знам че има човек който дава живота си за мен-аз за него също! Уви..

Ако все още влизаш в сайта и ако имаш желание да говориш с някого мейла ми е dollface88@abv.bg на 20 години съм, момиче и с радост бих си писала с теб просто защото тук така стана вече че от ината на някои хора се отвлича вниманието от същинския проблем! Ако решиш пиши, ако не - успех и кураж!!! :)))

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker