Паркиране в София-АД! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Паркиране в София-АД!
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 2258 пъти
Искам да попитам какво става с това паркиране в София, живея в центъра, но нямам гараж.... От 1 септември с 1 плик с документи трябва да си вадя някакъв стикер, който обаче с нищо не ми гарантира дали ще си намеря място на тази улица, а ако отида на друга ще ми вдигнат колата... Каква е тази малоумщина или е направено някой да си напълни джобчето, и да им е удобно на богатите... Какъв е този рекет, да си плащаш за нещо, за което нямаш гаранция дали ще можеш да го ползваш.. Че нали ние не плащаме най-високите данъци, сега даже пред дома си няма да мога да спра.... Аз ли съм виновна в случая, че живея в центъра...

Има и друго, за втора кола се заплаща тройно повече... и какво мъжът ми какво да направи в случая, къде да си спре колата....

Къде отиват всичките пари от тази синя зона, аз така и не знам... нали щяха да се правят подземни паркинги.. Като направите 2лв спирането, няма да се изчисти центъра, едното ще е за сметка на другото, центъра може да се отпуши, но друга част на града, може би покрай тези бенбени зони ще се запуши, колите ще си останат... Ако имаше подземни паргинги тогава вече се говори за отпушване. Това тук е РЕ КЕТ!!! Не изчистване не София, и не ми говорете за чист въздух, сигурна съм, че мислите за екология, а не за милионите които ще прилапате В КАВИЧКИ... Гадни пиявици... направете нещо хубаво за този град.. не измислени "проекти" които само влошават нещата!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: 43a5829ed2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От самия факт, че нямаш коментари досега, може да си направиш извода доколко си права. Четох за наредбата, която искат да въвеждат, не знам точно какви документи се искат, но мога да ти кажа, че в абсолютно всеки голям град в света паркирането в центъра е АД. И то е ад въпреки безбожните цени за паркиране. В Европа не са необичайни цени от 1-2 евро на час за паркиране на улицата и 2-4 евро за подземен паркинг в центъра. Като отидеш на кино общо взето плащаш за паркинг толкова, колкото си дал за билет. Тъпо е, но тва е положението - като не ти изнася, ще отидеш с градския транспорт на кино. Живеещите в центъра задължително си вадят разрешително за паркиране пред къщи (не знам какви са цените, но не вярвам да е безплатно), и това им дава ПРАВОТО да паркират, но не им гарантира нищо. На някои улици има забрана за паркиране на коли без разрешително в определени часове от денонощието, но в останалото време пак може всеки да се набута. В други случаи има максимален престой, който варира между половин час и 2-3 часа, т. е. не може някой да се намърда и да си заебе там колата за 1 седмица. Но това са изключения, в повечето случаи могат да паркират всички колкото си искат, като тези без стикер си плащат на час.

А и какво значи никой не ти гарантира мястото, досега как си паркирала пред вас? Щом досега си намирала свободно място, защо си мислиш, че сега изведнъж всички ще се юрнат твоето място да заемат? Малко няма логика като увеличат цените наплива да е по-голям. За втората кола вярно, че е доста скъпо, но както и да го гледаме втора кола си е лукс, някои хора и една нямат, така че ще ги прежалите тия 450 лв. на година. Падат се по няма и 40 лв на месец, колкото едно излизане на кръчма.

Колкото и да бучиш че било рекет, във всеки голям град да живееш в центъра не е по джоба на всеки, а да имаш и две коли на това отгоре съвсем. Подземните паркинги отпушват движението, но няма да ти решат твоя проблем с паркирането пред къщи, те се правят с цел временен престой, а не за ежедневно паркиране. И там таските за паркиране са още по-високи, защото строежа на самите паркинги е много скъп, особено в идеалния център.

Като не ти харесва всичко, иди живей в Симеоново и пътувай всеки ден до центъра. Не вярвам да ти излезе по-евтино, но поне ще имаш място за паркиране.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: fda895c984
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   хахахах какво значи, че втората кола е лукс, аз не карам 2 коли на веднъж. Всеки човек си има право на кола, аз си имам моя и мъжът ми също си има... Защо за единия едно, за другият друго. За това не се чуди като ти спаднат или направо срежат гумите като спреш на мястото на някой ;)
И само моля ти се не ми сравнявай другите европейски страни, от които сме толкова далече като стандарт на живот и общо взето ВСИЧКО... Защо се опитват да ни направят като тях, по "начин на живот", а за качеството нищо не правят.. Ние сме с най-ниската минимална заплата в Европа, мислиш ли, че е нормално.. И за подземните паркинги уж да се влагат много пари, и после пак същите потребители да ги избият двойно, а парите преди това вече са дошли от синята зона, но просто потъват някъде и никой не знае къде... Примирявай се, ти и цялата страна сте така, за това нищо няма да се промени и ще си умрете от глад след време. Приятен живот :))

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 79f366f028
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не се карайте.
С мъжа ми живеем малко мобилно - на две различни места, в две държави. Номер 1 е прав - в Холандия час паркиране в центъра е 2 евро, 4 евро в подземен паркинг. Месечно, ако си живееш там - 250 евро. Ако щеш.
В България плащаме 50 лв. на месец паркинг.
Решили сме и в двете държави да ползваме колата само извънградско, да си вършим някаква работа. И в двете държави колите ни са паркирани в края града. И в двата града няма място за паркиране, в България взимаме такси в града, в Холандия градския транспорт. Често ходим пеш и така се движим много повече.
За мен новите такси са закъсняли.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 47eaf50f14
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 2, не съм казал, че караш две коли наведнъж (което няма как да стане и без друго). Да точно че всеки има право на кола и съответно на право да паркира. Включително тия дето не живеят в центъра. Не сте само вие с мъжа ти с коли в тоя град. Като ти е толква естествено да имате всеки отделна кола, ще си плащате отделно и за паркинга.

Сравнението с другите европейски страни го давам затова, защото по отношение на трафик и на задръствания сме на европейско и свеотовно ниво. Всеки се оплаква, че нямал пари ама подкарал таратайката по центъра, а такива като тебе/вас и по две даже. На какво отгоре се оплакваш от задръствания и от липса на място за паркиране, след като точно вие и такива като вас с отделна кола на човек допринасяте най-много за същите тия задръствания? Помниш ли какво беше в София преди 10 години? Дори в 8 сутринта не се чакаше повече от 1 светофар на кръстовище, а място да паркираш се намираше винаги, без сини зони и без винетки. Ето това имам предвид, че две коли са лукс, щото тогава една кола беше ГОЛЯМ лукс, а две имаха само най-богатите. И никой не правеше изказвания от типа "всеки има право на кола", щото беше смешно.

Крайно време е да разберете, че колата е скъпо удоволствие и все по-скъпо ще става занапред, няма нужда да си ясновидец, за да го видиш. Не съм против колите, и аз карам, но само извън града, щото в града няма смисъл. Като искате да се тикате по центъра с кола, хубаво, но не се оплаквайте, че ви е скъпо. На който му е скъпо, да не си купува кола - хем няма да дава пари, хем няма да прави навалица по улиците.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: fda895c984
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   ХАХА не ми обяснявай за двете коли, наложило се е-купили сме си. Аз работя извън София и тръгвам в 5 и поволина, мъжът ми е на работа от 10, какво да го тормозя и него да става в 5 ли...? Да харчиме бензин за 1 път натам, един път на насам, после до неговата работа, после до мойта, и пак обратно? Мислиш ли, че е логично?
Ще вметна само, че градски транспорт не мога да ползвам, защото се води извънградско, пък и е доста далече от работата ми.... Мъжът ми също, а и човекът си работи с костюм. И какво да седне в миризливият тролей на 50 градуса ли? Как я мислиш ти...
Аз роптая срещу това, че за втората кола е 3но по скъпо, защо? От къде на къде....

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: fdfd6841d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Като работиш извън града, се преместете да живеете извън града или поне на тоя край на града, който ти е в посока на работата. Така хем ще пътуваш по-малко, хем няма да си в синя зона и няма да имаш проблем с паркирането и винетките. В центъра мястото е малко и затова е скъпо, факт. Затова втора кола е тройно по-скъпа, а трета не знам дали изобщо имаш право, щото иначе всеки щеше да регистрира на цялата си рода колите в центъра и да си резервира частен паркинг.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: fe3699666f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Бих искал да разбера колко от тези общински съветници, които приемат правилата за паркиране в централната синя зона, живеят в центъра на София. Ще е много показателно.
Вярно е, че в европейските страни живущите заплащат някаква такса, но тя в сравнение със заплатата на хората е нищожна сума. Освен това платилият тази такса си има фиксирано място за паркиране. Даже съм виждал и надписи на един и същи паркинг "Частен паркинг" и "Паркинг за гости".
Предлагам:
1. Да се забрани движението на МПС в зона "Център" на София. Така беше едно време.
2. Живущите в зона "Център" паркират в зоната пред домовете си безплатно, като влизането става с пропуск за зоната с определен маршрут. Това е изпитана система, която даваше резултат.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: b58281085b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Нов паркинг с нови цени: ул. Екзарх Йосиф 35 цена на час е 1 лв (с ДДС -то :) ) Има и промоционална цена за месечен абонамент от 120 лв. Друго...другото е здраве http://parkingekzarhyosif35.free.bg/
Дано съм ви помогнал макар и малко ..

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 70a3db3a76
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако в София останат само софиянците, а селяците се приберат по родните места, няма да има проблеми.
София на софиянците!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker