Макбук-запитване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121162)
 Любов и изневяра (29698)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Макбук-запитване
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 3300 пъти
Здравейте,
искам да си купя МакбукПро на Епъл, но не съм много на ясно с всичко. Ще мога ли да си прехвърлям файлове, например от офис пакета на уиндолс? А и дали ще свикна бързо с новия лаптоп, защото е много по-различен от другите.

Искам такъв, защото е много по-надежден, бърз, здрав, с много по-голяма издражливостта на батерията и т.н.
Просто искам да помоля за мнения, тези които използват тази операционна програма.
Може да ми дадете и други полезни съвети.
Много ще съм ви благодарна

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: 9064423833
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма да свикнеш бързо щом изписваш думата "уиндолс" така.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 3870c345bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не мога да отговоря на точно поставения от теб въпрос, но от личен опит мога да ти кажа, че с MacBook няма да имаш никакви проблеми(поне аз нямах). До една седмица ще свикнеш с него, не е кой знае каква философия. Успех

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 65922754c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Значи ВСИЧКИ продукти на Mac* са много бързи, издръжливи и с много дълъг живот. Това е така, защото хардуерът им се произвежда от тях самите. Но лошото е че затворена операционна система (ОС), която няма да ти позволи да използваш файлове от други, конкуренти ОС.

Съветвам те да не си го взимаш, защото е ненужно затваряне на излишни пари в нещо което няма да използваш с пълния му капацитет.... В смисъл такъв, че не си програмист, WEB дизайнер или нещо подобно, нещо което е свързано с използването на много ресурс!

NoBody

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: f180fc5095
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имам 2 РС-та и един Мас. Няма никаква база за сравнение, на Мака всичко е перфектно изпипано и въпреки че не съм фен на марката Apple, главно заради съдебните дела със Самсунг, друг компютър, ако не Мас, повече не бих си взел :)

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: ee86118976
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   На Епъл лаптопите са по-скъпи от обикновените.С Maк ОС ще ти отнеме време да свикнеш, тъй като и клавиатурата е малко по-различна, барабар и hotkey-овете.Отделно, че ако ще го ползваш за офис пакет (да, има microsoft office за Мак) изобщо не ти трябва толкова "бърз" лаптоп.
А, също така ако решиш да си купуваш отделна мишка към него също ще се оръсиш.Всички аксесоари и атрибути за продукти на Епъл струват майка си и баща си.Казвам ти го като човек работил с 3 Macbook-a и един сървърен Minimac :)


*Syndrome

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 863e5cba2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ще можеш. Има офис пакет и за MAC - Word, Excel и т.н. Не са вградени в операционната система, но можеш да си ги инсталираш. Има си Firefox, Chrome за MAC. Safari не ми харесва.

Свиква се бързо. Няма кой знае какви разлики - всички менюта на програмите се появяват в лентата горе. Прозорците се затварят отляво. Копира се с Command C, а не с Ctrl C. Няма команда Cut и когато искаш да преместиш някой файл, просто го влачиш с мишката. Има Duplicate.

Харесва ми дизайна. Скъп е, но ако парите не са проблем за теб, вземи си macbook.

Само имам забележка към файловата система. HFS ми е правила повече проблеми от NTFS. Не трябва да пълниш харддиска над 80% при HFS . Пускай на месеца по веднъж Disk Utility - Verify за всеки случай. По принцип HFS сама се грижи за фрагментацията, но само на системния диск. Ако искаш да си дефрагментираш диск, ще ти трябва 3rd party application.

Успех.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 299bc030c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

Направо ме побъркват такива като номер 1.
Специално по темата нищо не мога да кажа, влязох да прочета, защото ми стана интересно какво е Макбук. Интересно, дали сега ще се намери някой, който да ми обясни колко съм тъпа :D

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: e0a9e5155a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   По принцип изборът на всеки компютър е свързан с въпроса за какво ще го ползвам. Оттам и отговорът дали ще мога. В работата с Мак няма нищо особено или специално. Новите ОС са много потребителски ориентирани, особено последната, така че ако знаеш английски това не е проблем. Според мен всичко е въпрос на нагласа - дали искаш да се учиш да работиш с лаптоп по новому (разликата основно е в работата с мишката и тъчпада, бутонните шорткъти и т.н.) или искаш всичко да ти е абсолютно както на ПС-то. Има разлики, да, но преимуществата които ще имаш ползвайки Мак си струват. Аз ползвам Мак от 94 година и не мога да ти дам мнение за новите ОС на ПС-тата. Но децата ми "превключиха" на Мак след работа с Уиндоус и не са имали проблеми. Самите те ми казаха, че няма връщане назад.

Има и още един вариант - ако те привлича само надежността и елегантността на Макбука и искаш да похарчиш едни пари, тогава си инсталрай Уиндоус и си карай както знаеш. Макар че за мен това си е чиста проба перверзно.
Каквото и да решиш - успех

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 87cd16e0a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   До номер 7 - засега не виждам негативни коментари :)
И пак - според мен Macbook-а e ненужно вкарване в разход, само заради някакъв дизайн и уникалност.
Както казах за офис, музика и интернет ще ти свършат работа една дузина по-евтини лаптопи.

*Syndrome

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 5ad7b23242
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката:
Да номер 1 аз адски тъпа, благодаря все пак, е реши да си изгубиш времето и да ми го напишеш.
По принцип съм обикновен потребител в момента на персонален компютър, който дори и в момента ми прави засечки и номера.
Искам да си купя лаптоп на който ще мога да разчитам дълго време, а не да си създавам ядове с него на всеки 6 месеца.

На мнение съм, че е по-добре първоначалната ми инвестиция да бъде по-голяма, но да ползвам продукта дълго и качествено. Както се казва "Като ще е гарга, нека да бъде рошава. "

Наистина съм малко скарана с технологиите, но в крайна сметка трябва да им стана приятелка, защото в днешно време всички си изкарваме парите по този начин.
Знам, че по принцип лесно се привиква към мак, защото той е устроен така, че с различни движения да можеш възможно най-бързо и удобно да си свършиш работата. Това е което съм чела в техния сайт, но исках да попитам на практика дали е така, защото всеки си рекламира стоката по най-удобния за него начин.

Сега ще съм първа година студентка и да освен за сърфиране в нета, гледане на филми, слушане на музика и писане на курсови работи за друго няма да ми трябва. Не играя игри.

Просто исках да чуя мнения за това, дали си заслужава инвестицията и дали ще мога да прехвърлям файлове от офис пакета на уиндоус на лаптопа и обратно и дали ще се отварят безпроблемно.
Благодаря на всички, които коментираха и се отзоваха.

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 87cd16e0a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   За трети път :) - покупка на Macbook за офис, скайпче, и филми е ненужен разход. Все едно да си купиш джип 4х4 само за да ходиш с него на работа.
И да, файлове от офис пакета за Windows ще се отварят и на Мак.

*Syndrome

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 5ad7b23242
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От авторката:
*Syndrome, благодаря ти за коментарите. Чудесно разбрах твоето мнение какво е. Но съм човек, който не се манипулира лесно и не бих разчитала на мнението само на един. Затова и пиша тук. Мнения всякакви, претенции всякакви, хора всякакви. Знам го това, но бих искала да чуя и други хора какво мислят за това.

Казах, че искам да се развивам и мисля, че точно Мак би ми бил от полза. И да защо да не дам парите си за тази машина, ще бъде голямо удоволствие за мен да я ползвам, качеството им няма нищо общо с това на останалите. Като имам възможност защо да не ги дам? А и инвестицията ще бъде за дълго време. Много по-издражливи са, предпочитам тях, вместо да си купувам нови лаптопи през две години. Новите машини се развалят много по-бързо от старите. Компютъра ми е на 7 години, а на приятелката ми няма и 1 и положението и на 2-та е почти еднакво. Натоварването бих казала също. Така, че..
И какво би ми препоръчал/а, което да е подходящо за мен?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 87cd16e0a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Добре, да погледнем нещата така.
Най-"евтиният" Macbook, който аз намерих за 1 минута в интернет е на стойност 1740 лв.
Същия е със следните характеристики:

Intel Core 2 Duo SU9400 (1. 4GHz) - стар процесор
64GB SSD - solid state drive на обикновен потребител не му трябва. Отделно, че 64 гб е НИЩО в 2012 година.
256МВ DDR3 NVIDIA GeForce 320M - видеокартата.. не че има някакво значение, щом няма да играеш игри, но все пак е слабичка за тия пари.
RAM - 2GB ddr3 - смешно малко.

Да обобщя: за 1740 лв получаваш лаптоп с не само морално остарели характеристики.
Но типично като за момиченце е много готин на външен вид и има светкаща ябълка на гърба на капака, което предполагам оборва аргументите ми.

Сега да погледнем не-Епълски лаптопи на подобни цени.
Пак, търсене около една минута и попадам на Dell Inspiron 5720 за 1728 лева.
Да погледнем характеристиките и тук:

Intel Core i7-3612 - i7 процесор на Интел от тази година. Четириядрен процесор стигащ до 3. 1 Ghz честота. Общо взето това е процесора, който ще е актуален още доста време.
RAM - 8 gb ddr3 на 1600 mhz - тук мисля че цифрите говорят сами за себе си.
HDD - 1 TB - къде са 64 гигабайта, къде е 1 ТB?
Видеокарта, която пак вмъквам, че не е от такова значение, след като ще си гледаш фейса, скайпа и ще слушаш музика и гледаш филми - Nvidia GeForce GT 630M 1GB - с тая карта ще подкара почти всички актуални игри.

Отделно, че въпросният Dell има DVD-RW, както и по-голям екран!
Да, не е тежък и метален като Macbook-a, та да можеш да го удряш от главите на хората, но все пак компютрите имат друго предназначение, нали така?

За финал ще добавя само че Епъл правят наистина скъпи хубави продукти на външен вид, но отвътре техниката им не е актуална.
Вижда се за една сума пари какви фрапантни разлики има.
Лично аз никога няма да дам толкова пари само заради хубавия, изчистен външен вид.
И все пак - парите са си твои, прави каквото искаш с тях.

*Syndrome

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 532a9c93af
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   *Syndrome си е прав, много добре го е написал.
Няма смисъл да купуваш Ферари, за да ходиш до магазина, който е 150 метра от вас. Търсиш ли гъзария - вземай един МАК и не го мисли толкова :)
Тактиката ми е лаптоп втора ръка, на около година, як модел.
Чакам няколко дни или седмица, да излезе нещо на оферта.
При натоварването, което минават машините ми не издържат повече от 3-4 години.
Избрал съм Lenovo Thikpad, защото са стабилна сглобка и отварянето за почистване на радиаторите е елементарно.
Тъй като веднага слагам линукс, не разчитам на гаранцията.
Обаче влече ли те Мак, Мак вземай :)

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 1bf206180c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Аз подкрепям Syndrome. В крайна сметка лаптопите са технологии, а те бързо се обезценяват - колкото и здрав и хубав компютър да си купиш, след 3 години пак ще е стар и двойно по-евтин. Не ти казвам да си купаваш някакви боклуци (примерно MSI), но принципно за мен DELL са едни от най-добрите. Аз лично ползвам ACER, тъй като смятам, че получавам добри параметри на добри цени - трябва ми по мощен лаптоп, за да си правя проектите.
Имам познати с Макбук - не мога да отрека, че много ме кефят като дизайн - доста са тънки и като цяло са добри. Не е трудно да се свикне с тях - аз лично се оправям с тях при положение, че не съм имала такъв компютър, а просто ми се е налагола от време на време да ползвам чужд.
Аз лично не бих си купила Макбук в държава, в която масата използва продукти на Microsoft. Хората, които живеят в Америка и доколкото съм чувала в Шотландия масово използват макове и просто всичко е лесно при тях. Едно момиче ползваше мак и докато бях в Дания в университета почти не й тръгваше интернета или беше много слаб - казаха й, че настройките им са за windows и съвместимостта с мак не е добра. Просто те не ги ползват толкова и нещата не са пригодени за тях. Също така за мен, ако имаш такъв лаптоп е хубаво да си ползваш техните текстови програми. Понякога има проблеми да отвориш презентация направена на OpenOffice с PowerPoint. Мисълта ми е, че просто, когато 80 % от хората използват един продукт винаги ще има проблеми при съвместимости, ако ти ползваш друг.
И както казаха по-горе са напразно дадени пари - хубаво е да не се купува най-евтиното, но защо се хвърляш на най-скъпото? Както хората казват "Златната среда е най-хубава", а този лаптоп няма да изтрае вечно и като не ти трябва за работата нещо такова си даваш парите напразно.
Ана

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 11ad7c426b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Аз имам MacBook Pro, първият ми такъв е и мога да ти кажа, че повече не бих си взела друг. Свиква се много бързо, наистина не е кой знае каква философия. Както ти каза и номер 6- има офис пакет- Word и т. н. Не знам дали се сваля допълнително, моя си беше инсталиран. Можеш да си ползваш каквито си искаш програми и браузъри- всички си имат и версия за Мас. Тъй ако имаш възможност да си го позволиш изобщо не му мисли... ;)

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 5ad7b23242
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   И аз искам да си купа лаптоп, но за около 1000-1300 лв. на HP, Но нищо не разбирам от компютри, някой ще ми даде ли предложения какъв да си взема и от конфигурациите кое какво значи, защото тепърва навлизам в тези среди
момиче на 14 години

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: ee86118976
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Номер 17, 1300 лв може да са ти дори много. Много зависи за какво ще го ползваш. Както споменах - за интернет, музика и филми няма нужда да се изхвърляте на мощни машини :)

*Syndrome

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker