Жалката картинка в която живеем - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Жалката картинка в която живеем
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 2822 пъти
Ужасни, тежки времена доживя БългарскияТ народ.

Държавата ни малка, но с картинка жалка.

Уж били сме правова демократична държава, ама аз не виждам никакъв ред.

Тук при нас, закостенелите престъпници са на свобода, вместо да са по затворите където им е мястото.

Корупция, страх, манипулация... това е тоя днешен век.

На мода е масовата чалгаризация, нощният живот, алкохолизмът и прочие още вредни неща.

От 2007-ма сме членове на европа, но къде са ни европейските стандарти ? Защо доходите в нащата Родина не са европейски ?!

Въпроси много, но отговори няма.

Истината е, че тея от горе се гушат с милиони, докато ние хората от народа

които сме под тях, страдаме и загиваме бавно в мизерия и нищета.

Нито един държавен глава не е попитал как живее българския пенсионер със 136 лева пенсия ? Нито един управляващ не се е поинтересувал колко самотни майки с деца има, които нямат помощ от никого и не могат да изхранват своите деца. Хората работят като роби за една мизерна заплатка от 300 лева. Има и такива които цял месец се убиват за по 100 и няколко лева... И какво по напред ще направи един човек с тези смешни доходи? Ще си плати тока ли, водата ли, храна за цял месец ли, семейството си ли ще издържа ?! Трагедията е пълна и няма никаква логика да сме в евро съюза, при положение че сме много под европейските стандарти на живот. В повечето държави хората знаят защо работят и вземат тройно и четворно по големи заплати от нас. Живеят на що годе прилично ЕВРОПЕЙСКО ниво. Кога обаче нашият народ ще е добре ? Кога в нащата мила родина ще дойде на власт свястно правителство което да мисли за народа ? Кога Българинът ще живее прилично в своята страна ?

Само един бог знае какво ще се случва за напред, но за момента нещата са критични.

А да не говорим че това днес не е никаква демокрация а прикрит и див турбо капитализъм. Този варварски капитализъм буквално експлоатира труда на хората и граби масово държавата.

Стоките се покачват всекидневно, сметките за електроенергия също. Само заплатите не се качват. Нелогично и трагично нали?

Но проблемът в нашата родина не е само финансовата криза! Проблемите са много. Младежта на тази държава се изтребва с наркотици, алкохол и безразборен секс. Днес не можеш да видиш вече нормално приятелство между младежи.. Не можеш да чуеш да се говори на нормални теми между деца и младежи. Няма ги хората от време оно, които са имали култура и възпитание в себе си.

Вървя по улиците и на всеки ъгъл ставам свидетел на тотално деградирани хора.. Озлобени деца на по 12-13 години, си говорят помежду си кой с кого се изгаврил, кой от кой бил по мощен, и колко хора пребил. На другия ъгъл гледам група хулигани с бутилки водка в ръце. Крещят и псуват, закачат се с момичета, нападат старци. Картинката е под всякаква критика. "Ей знаеш ли че аз мога да правя с всеки к'вото си поискам, и не ме е страх от никого. Мачкам и унижавам наред, гавря се с момичета, с момчета, с к'вото ми падне". "Ей ще те убия, ще направя живота ти черен". "Батее как се изгаврих с една, тя си мислеше че я обичам а аз само я минах и сега съм на кеф" .... Това са само част от изразите на днешните младежи... Тези и други подобни изрази слушам всекидневно по нашите родни улици. Из училища, паркове и дискотеки, витае тотален хаос и стават какви ли не инциденти. Никoй не се старае да се обогатява чрез знания, да се изучава, да прави добро. Хората забравиха изобщо да бъдат хора! Премрежени погледи, арогантно поведение, кой когото може унижава и съсипва. Побоища под път и над път, младежите са обладани от манията си за доминация и всеки се е вкарал в някакви филми мислейки си че той ще прави каквото си поиска. Самото съзнание и мислене на днешните подрастващи е тотално изкривено. Не виждам къде остана уважението към жените? Предаността към приятелите? Къде останаха човеколюбието и честта ? Нима са вече никому ненужни ?

Абсолютно никoй не помисля, как би се почувствал той ако му причинят на него това което той причинява на невинни хора.. Никoй не се поставя на мястото на слабият човек за да разбере какво е чувството да си мачкан и беззащитен.

Лично аз познавам няколко човека, (тийнове) които живеят главно за да дразнят всичко живо и да създават само мизерии. Поведението им е на тотални зверове и са способни да те изкарат извън равновесие. Сякаш те не са хора а чудовища.

Толкова ли е трудно просто да живеем нормално? Без бой, без тези извращения, без кавги и насилие. Просто да бъдем хора. ДА живеем като хора! Толкова ли е трудно? Защо масово всеки предпочита да е лош и да върви по кривите пътеки, вместо да си върви напред и да е човек ?

Най голямата трагедия идва от това че когато тълпата разбере че си различен (т.е. нормален) , когато видят че не си гадняр, използвач и т.н. Тогава те вземат под подбив, и вместо да ти се възхищават задето си добър, те правят точно обратното. Мачкат те и злоупотребяват. Да си човек в днешно време е страшно трудно. И няма как да оцелееш сред тази глутница изродени зверове, наречени ужким "хора".

Щом настане вечер, единственото което виждам са разни тълпи от хулигани, крадци, и какви ли още не, типове. Толкова банално...

Въпреки всичко обаче аз винаги съм бил силен и не допуснах да се деградирам! Останах това което съм - просто ЧОВЕК ! Не искам да съм като тях.. Искам просто да съм строг, но справедлив. Може би ако бях един властен човек, щях да направя всичко възможно да вкарам по затворите всички тези лоши хора. Щях да въздам правдивост и спокоен живот за всички свестни хора. Знам че да мразиш злото ,е полезно и логично... Да си справедлив не е лошо. Лошо е когато си зъл и третираш невинни... Аз искам просто светът да бъде друг. Да спре всичкото това безправие. Да спре човешкото страдание. Да има правота!

Казвам всичко това защото на моменти ме обзема панически страх, когато виждам в какъв свят живеем. Когато виждам и чувам колко невинни момичета стават всекидневно жертви на насилие... точно от такива зли вандали и хулигани. Сякаш душата ми се бунтува срещу всичкото това безправие което цари.

Бог да пази всички добри момичета, и изобщо всички истински хора. Нека бог ги пази от такива нечовеци!

В днешно време е трудно да вярваш на когото и да било, и опасността дебне навсякъде. Трябва да си постоянно нащрек и да си подбираш хората. Да се оттегляш когато усетиш че попаднал си сред лоши същества. Самооцеляване, или по точно казано - масова борба за оцеляване, това е днес реалността!

Аз зная че всеки изрод, си получава заслуженото рано или късно. В това няма никакъв спор. Но докато си получат заслуженото, тези нечовеци доста животи и съдби сриват, доста нищета създават.. това е и моята болка.

Зная също, че точно тези които се правят на много мощни и безстрашни, те са всъщност най големите страхливци, и чрез голото си его се стараят да прикрият страховете си. Те са двуличници и рано или късно попадат на майстора си, които им разказва играта и ги сваля на земята. Така и трябва да бъде.

След всичко което изписах... възникна в моето съзнание един въпрос.. Всички тези лоши хора не са ли расли в семейства? Къде са били родителите им, и не са ли ги учили кое е правилно и кое грешно? Защо са допуснали родителите им толкова много грешки в тяхното възпитание ?! И редно ли е заради техните грешки да страдат невинни хора ?

Има доста родители които когато са били деца, са били същите такива злодеи. Един ден когато създадат свои деца, те им дават точно лошия пример.. глезят ги и в същото време ги правят същите като тях. Подобни хора не могат да бъдат родители.

Има и такива които застават зад гърба на сина си насилник и убиец, и плащат подкупи пред правосъдието за да го отърват от затвора.

Подобни хора изобщо не се замислят че този техен син насилник ще убие и други невинни хора, че може и самите тях да нарани.. Не помислят че по този начин като го защитават те не му правят услуга а го подстрекават в неговите безчинства.

Другата грешка е тази в съдебната ни система... За милиони няма закони. Всичко се подкупва. Не напразно се казва че в другите страни държавата си има мафия, а при нас мафията си има държава. Големите престъпници, (сутеньори, мутри и т.н.) са на свобода... Законът си затваря очите. Обаче някой си беден човечец дето се е принудил да открадне една кокошка, за да нахрани децата си и жена си, него го тикват моментално зад решетките, щото няма пари за подкуп... Ето къде е цялата несправедливост. Затворите са пълни, но само с дребни риби... Големите босове са сред нас.

Познавам човек, който уби невинно 16 годишно момиче шофирайки пиян, напълно нередовна кола с бясна скорост. Блъскат се след което той оцелява, но момичето което е било с него остава на място. ТРАГЕДИЯ. По всички точки на закона този убиец трябваше да е зад решетките най малко 30 години. Карал е пиян, нередовна кола без книжка, и убива невинно момиче. Предостатъчно факти за да бъде осъден! Но какво се случи в крайна сметка ? Не му направиха нищо, защото е от богато семейство и чрез много пари, успяха да го отърват от 'правосудието'.....

И този господин-убиец в момента си живее спокойно на свобода без дори да изпитва някакви угризения от това което е извършил.. Живее си живота, а невинното момиче гние в тъмната земя. Нелеп случай оставен просто така, без подобаващо наказание... Къде е справедливостта питам за кой ли път, но отговор няма.

Все повече се убеждавам че този свят се контролира от група сатанични същества които имат за цел да направят от човека безчуствена машина за убийства и разврат. Целта е тотално да деморализират и разградят обществото, и хората да бъдат превърнати в шпиони и космополити, с абсолютно първични инстинкти и чувства...

Думите са малко за да се опише това на което днес, всички ние нормалните хора ставаме свидетели.

Живеем в един извратен капиталистически античовешки свят, в които човешкият живот няма никаква стойност. Свят в които парите определят всичко... Свят на алчността, на болките и на човешките ридания.

Обществото ни е заприличало на някаква пирамида, в която най лошите същества управляват схемата и правят каквото си поискат, без да има кой да им потърси отговорност за действията.. И това е най страшното.

Човешките трагедии за Българският народ, започват още от страшните години на мракобесното турско иго. Тогава когато едва не беше заличена българската народност. Страшните години когато България преживя най кървавите периоди в човешката история.

И това което виждаме днес, тази масова турцизация, тези секти и атентати които се създават, тези джамии... всичко това се подкрепя от нашите политици - мародери, които просто не хаят и не се интересуват от съдбата на народа си.

Нашите управляващи, и нашата 'полиция', допуснаха позорния факт и направиха така че, онези които клаха и драха народа ни днес да имат повече права от самите нас в собствената ни родина... Допуснаха толкова много гаври с българският народ. Затова и всеки който дойде тук в България, независимо от каква националност е, и моментално му се дават супер големи права.. Дискриминират нас - родните граждани, за сметка на чужденците. Не напразно всеки чужденец малко или много си прави гавра с нас българите... Това е защото те виждат и знаят че им се позволява.

А народът спи ли, спи... За капак на всичко търпи да го мачкат какви ли не, по нисшестоящи от него злодеи..

Поглеждайки в световната история, виждаме ясно какви зверства е имало, колко много невинни жертви са умирали, в следствие на някакъв атентат.

Светът определено върви към едно вавилонско-сатанинско стълкновение.

От ясно по ясно е, че не ни чака нищо добро.. Доброто може да дойде единствено ако някой стане на крака и го извоюва.

А дотогава как ще живеем ние младите? Как ще оцеляваме, как ще се запазваме? И ако изобщо стигнем до свещенният момент да имаме деца, как ще ги опазим тях от цялата тази глутница ? И как този народ да живее ,сред всичкото това огромно зло ? Какво развитие за българският народ може да има при тази финансова криза, която днес витае ли витае, сякаш иска и последните силици на българина да източи...



Има още много да се пише по тази тема. Просто темата е обширна и подлежи на голям диалог. С болка обаче осъзнавам че няма смисъл...

Ако можех да променя тази сурова реалност с писане, щях денонощно да пиша. За жалост обаче съзнавам че истината е съвсем друга.

Дори Апостолът на Свободата - Васил Иванов Кунчев (ЛЕВСКИ) е казал: Дела трябват, не думи !



Иска се действие, за да има прогрес. Кой да го направи това действие се питам? Малко сме тези нормалните изстрадали хорица като мен, твърде малко сме и сме безсилни да се борим с това огромно море от безправие.



С болка на сърцето завършвам тази тема. И благодаря на онези които отделиха внимание и прочетоха изповедта ми. Благодаря сърдечно и на онези които ще се свържат с мен, за да дискутираме. Чао.



С Уважение !





От едно младо 23 годишно момче, имащо доблестта да изкаже суровата действителност в която живеем.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: 8b5204f885
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "Народеее! " - написал Апостолът в тефтерчето си преди да увисне на бесилото...

Хлапето

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 468e9a7035
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хубаво. Трябва да се действа, няма начин. И само с избори не става.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 5e90e91fff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз не знам да е имало години, през които всички да са били доволни и никой да не се е оплаквал. А за да имаш европейски стандарт, трябва и ти с нещо да допринасяш за държавата. Парите не идват от небето, идват с работа. Никой не е длъжен да осигурява висок стандарт на никой. И богатите се трудят и нищо не пада от небето.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: c26e99ba34
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторе, не се обиждай, но се излагаш с горната тирада

„От 2007-ма сме членове на европа, но къде са ни европейските стандарти? “

Ние не сме „членове“ на Европа, а на ЕС. Европа е географско понятие, пише се с главна буква между другото. Винаги сме били част от Европа, от 2007 г. сме член на Европейския Съюз - икономически и политически съюз от 27 държави.

Европейски стандарти иначе имаме. Фирмите масово се сертифицираха по стандарта ISO и тем подобните. Не можеш да произвеждаш у нас без да отговаряш на европейските стандарти.

„Защо доходите в нащата Родина не са европейски?!“

Защото и разходите не са, и производителността ни не е, и данъците не са. Има много причини, но най-главната е ниската производителност на труда (1/3 от средната за ЕС), енергоемката икономика, наследството от миналото - неефективни предприятия, липса на инфраструктура, неразвита икономика, висока безработица - търсенето определя предлагането, в момента у нас капиталът е по-ценен и съответно по-скъп от труда.
Нищо ново под слънцето, така са били и най-развитите държави преди 50-100 г. Тези държави са имали винаги капитализъм и пазарна икономика, ние по една или друга причина сме имали комунизъм. Е, експериментът не се е получил, сега ни трябва време и работа, за да си стъпим на краката. 20 г. може да ни се струват цяла вечност, за някои от нас това е цял живот, но чисто исторически това е много малък период.
Една Япония е била преди 150-200 г. една от най-бедните държави на света. Днес те са 3-тата икономика в света. След 2-рата световна война им са били необходими 30-40 години КАПИТАЛИЗЪМ, за да си стъпят на краката, ние искаме след Турско робство, Царизъм и Комунизъм да цъфним и вържим за 20 год., искаме да печелим като хората на Запад, а не сме в състояние да работим като тях, нямаме машините, образованието и инфраструктурата за това.

„Светът определено върви към едно вавилонско-сатанинско стълкновение. “
Не думай - и в Сатаната вярваш!

„От ясно по ясно е, че не ни чака нищо добро.. Доброто може да дойде единствено ако някой стане на крака и го извоюва. А дотогава как ще живеем ние младите? Как ще оцеляваме, как ще се запазваме? “

То доброто не се чака, то се постига. Какво искаш да извоюва този Някой (все някой на българина му трябва, само не той) - ние сме свободна държава, демокрация - срещу кого смяташ да воюваш? Войната не води до нищо добро, освен ако не е за свобода, демокрация - и двете ги имаме. Останалото се постига с много работа и ценности в обществото. И за двете имаме нужда от много повече време. В това време ние, младите, ще работим и ще създаваме, ще се образоваме, ще гледаме деца и възрастни - това е човешкият живот в крайна сметка навсякъде. Безплатен обяд няма!

Васил Иванов Кунчев (ЛЕВСКИ) е казал: Дела трябват, не думи!

Само това е единственото смислено изречение в горната „история“. Дела, авторе, дела! Не го забравяй утре като отидеш на работа. Всички ние сме дейците на държавата и обществото си. Утре си помисли за думите на Левски преди да не си платиш данъците, да си хвърлиш боклука на улицата, да „забравиш“ да си продупчиш билетчето за градския транспорт.

Аз мисля, че Левски би се гордял с нас, българите. Корав народ излезнахме и всичко сами си постигнахме и си постигаме. Не сме просяците на Европа като гърците, сравнително подредена държава сме, имаме сравнително добро образование, нямаме война и не сме убивали невинни (виж бивша Югославия) добри хора, сравнително ниска престъпност, строим, работим, имаме си свободна и демократична държава.
Всичко останало можем да си постигнем сами.
И, хора - при цялата работа и грижи, нека не забравяме, че е лято, че сме млади и животът си тече.

Нека спрем да чакаме на „Някой“ да ни оправи, а да се оправяме сами. Държавата ще си оправим като работим за нея и възпитаваме децата си да бъдат европейци.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 9a3b131d0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Жалка картинка! авторе съгласен съм с теб за положението на младите, на заплатите и т. н., но докато не се стегнем, не спрем да обвиняваме другите, не спрем да бъдем такива расисти няма да се оправим.

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: cd38835a4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До №4 да ти разясня фактите.
"Нищо ново под слънцето, така са били и най-развитите държави преди 50-100 г" Да така са били точно след първата и втората световни войни, точно преди, съответно 50-100 години. Но ние скоро война сме нямали а и развитите държави за 15-20 години са се изправяли на крака.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: b8820e5e08
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Прочети това, което е написано върху надгробната плоча на англикански епископ в криптата на Уестминстърското абатство.
"Когато бях млад и свободен и въображението ми не знаеше граници, мечтаех да променя света.
Като започнах да остарявам и помъдрявам, открих, че светът няма да се промени, така че поукротих стремежите си и реших да променя само страната, в която живеех. Но и тя изглеждаше непоклатима.
В залеза на моя живот, в последен отчаян опит се залових да променя поне моето семейство, най-ближните ми, но уви, те не искаха и да чуят.

Сега, когато лежа на смъртния си одър, внезапно прозрях: Ако най-напред бях променил себе си, тогава, чрез моя собствен пример щях да променя семейството си.

Вдъхновен и насърчен от моите ближни, щях да мога да направя и страната си по-добра, а кой знае, може би дори щях да успея да променя света. "

Така че помисли върху своите недостатъци, които посочи номер 4 в началото на коментара си и тогава говори за проблемите на държавата.

Поздрави, Dara

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: c26e99ba34
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 6, погледни статистиките за икономиките на Китай, Япония, САЩ, Англия, Германия - почва се дори от края на 18 век, през 19 век, много е итнересно.
Можеш да погледнеш и анализите за Средновековито, края на крепостничеството във Великобритания и Япония, края на робството.
Светът не се върти от вчера, не се върти около нас. Капитализмът се е развивал със столетия, за да еволюира до социалния такъв в Западна Европа и Япония. В САЩ са на път.
Изобщо не е вярно, че за 20 години са постигнали стандарт на живот, какъвто нашият автор си представя.
Просто хората са имали за пръв път достатачно храна, една кола в семейството, обувки и дрехи и са били доволни. В това се изразява т. н. „Икономическо чудо“ - просто да живееш така, както днес по-голямата част от българите живеят. Дори бъгларите имат свое жилище, което си е специфика, това не е нормално иначе в световен мащаб.
Ако си направиш труда да говориш с по-възрастните западняци - те познават дори дървените ваканции, имали са като деца 1-2 чифта закърпени обувки и са се хранили постно, правили са почивки на палатки или в каравани с родителите си, защото са нямали пари за хотели. Някои са ходили за пръв път на ресторант на 20 г.
Просто не е честно да се сравняваме със стандарта им на живот днес и сега, без да споменем, че поколения преди тях са се бъхтили. И ние след Освобождението сме почнали да се развиваме доста динамично, но сме водили твърде много войни и сме избирали грешната страна.
Днес сме недоволни. Е и? Няма просто алтернатива. Какво го умуваме?
Комунизъм не можем да въведем, провали се.
Не можем да цоцкаме като гърците 30 години, защото не минава номерът.
Хайде, дайте идеи - да дойде Батман и да ни спусне от небето високия стандарт ли?
Огледай те се - държавата ни е пълен леш, като след война сме и що-годе има хора, които се опитват да произвеждат нещичко, създават работни места, хайде сега - да унищожим и тях и да се свършва.
Сякаш това ще нахрани автора и ще му купи апартамент.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 9647f5b38a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   За всеки е различно и може да каже дали е добре или зле като се погледне отстрани. Автора на темата ми се струва прекалено черноглед. Не мога да прочета цялата плеяда на съмосъжалението, но стигнах до войната - същност последните войни в Европа са се състояли по едно и също време и в повечето държави не е имало война от над век.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: cd38835a4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   От №6 До №8
Китай за развита държава ли я смяташ???
Япония разрушена и освободена от войната през 1956 т. е. днес има 50 години от войната. За 20-25г са се оправили и от тогава са добре.
САЩ си е добре от 100 години насам. След сухия режим 1920-те, кризи почти са нямали. Хенри кога започва да продава масово автомобили Форд, на обикновените хора?
Англия и тя от 100, че и повече години си е добре икономически.
Германия- западна Германия създадена 1949 започва да се изправя от опустошителната война и само след 20 години е водеща икономическа сила в Европа. Източна Германия се сля с западна и те са добре само за няма 10 години и се стабилизираха от комунизма.
Така, че съм прав за всички държави, който изброи. Ние скоро война сме нямали, а и развитите държави за 15-20 години са се изправяли на крака. Ние вече направихме 23 години от страшния за теб комунизъм и светлина в тунела няма? Народът се чувства зле и чувства, че става по зле.

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: c26e99ba34
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер 6, едно си баба знае, едно си баба бае.

Дай ми определение за „оправяне“, защото за Китай това е да имат храна например и да не гладуват.
САЩ не са от 100 години „добре“, а още преди това изпреварват Великобритания по БВП.
Великобритания с годините губи от влияние и и БВП в сравнение с другите държави. Добре ли са или не са сега според твоето разбиране. Изобщо - що за понятие е „добре“ и „оправям се“.
Специално за Япония - я вземи да прочетеш за времето преди 2-рата световна. Какво си мислиш, че са били бедна страна, за да могат да завладеят половин Китай.
ФРГ са инвестирали до сега 3 трильона евро в ГДР, и днес в бившата Източна Германия заплатите са на половина по-ниски, пенсиите с 1/3-та, младите хора са избягали и има цели региони, които са обезлюдени.
Япония е била под Американска окупация и управление до средата-края на 70-те. Оправянето им се е изразявало в това да имат храна, да могат да си родят по едно детенце и да преживяват. До ден днешен тези хора са най-големите спестовници в света, работят по 10 ч. на ден и веднъж в живота могат да си позволят едно пътешествие в Европа и това е върхът на сладоледа за тях.
Защо правят толкова снимки? Ами да показват хората, да се хвалят, защото това им е веднъж в живота, второ - близки и роднини да видят.
Ако за авторът оправянето се изразява в това да имаме всички собствени жилища, да получаваме гръцки заплати и да караме Поршета, то и след 60 години няма да сме „оправени“.
Според баба ми например днес живеем в охолство. Тя е родена преди Войната, живяла е и работила през кома, после Преход и днес просто не може да повярва, че има два портукала в хладилника, саламче, кисело мляко и всеки месец точно пенсиика. За нея ние, младите, живеем в разкош, защото имаме няколко чифта обувки, компютри, телефони и излизаме по ресторантите.
Ами авторе - та то ние сме се оправили, проблеът, че ти не си се.
В средата на 50-те германците са страшно горди, че имат хлябец, работа и един път в годината някаква почивка в бунгала. То и българинът тогава е със западен стандарт, какво мрънкаме.
Само да не забравяме, че хората са имали пазарна икономика ВИНАГИ. Дори лудият Хитлер не е посегнал на пазарната икономика, лесно е да се възстановиш така. Преход от диктатура и планова икономика е труден и все пак - добре сме се справили до сега.
В Китай между другото не вярвам. Рано или късно ще се разпаднат, но в Китай вкараха пазарната икономика малко или много и живнаха от тогава, имат храна повечето хора.
Аз лично не виждам смисъл в този спор. Който има нереалистични претенции, винаги ще е недоволен.
Препоръчвам ти История на Япония да четеш, както и тази на САЩ и ще разбереш доста за успеха на тези страни. Не забравяй да прочетеш и гръцката история и си направи сметката, защо едните са Топ, другите на дъното.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: c6f5778424
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Е, ти до голямо прозрение достигна. Цяло лято ли го писа този пост?

По-жалка картинка от това да мрънкаш и да се самосъжаляваш няма. Четох до някъде и се отказах от цялото цунами от преувеличение и самосъжаление.

Онези на запад са се борили за европейските заплати цял живот!!! Те имат икономики, способни хора и ресурси, а ние имаме Молове и чалготеки, не го ли рабрахте това. Бядняците на запад ходят в Моловете, а не богаташите както ви пробутват тук.
Изобщо не е за фукане, че си купил някой парцал от МОЛ-а. :Д
Ти както направи, за да претендираш за ЕВРО заплата?
Образование ли имаш, специални професионални умения ли имаш, че да искаш немски доходи?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: e4c9440f09
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Номер 6/10, не знам дали си автора, прочетох първите 10 реда от историята и се отказах. Но дори само с коментар 10 пак се излагаш. Първо края на войната не е 1956, а 1945. Второ САЩ имат още много кризи след 1920 - най-напред войната и за тях е криза. След това петролна криза 70-те години. И финансовата криза от 2007/08 и тя от САЩ тръгна и заля целия свят. Може да им благодариш ако искаш.

Трето, Хенри Форд продава масово автомобили тогава, когато и всички останали индустриални държави започват да моторизират широкото население, което става 20-те и 30-те години. Прочети кога са построени първите магистрали и в кои държави, и си помисли дали са били строени за една шепа богаташи, или са строени за масовия човек.

Четвърто, Източна Германия е много, ама много далеч от възстановяване. Бил ли си някога в Западна Германия и после в Източна, извън Берлин и Дрезден като най-големи градове? Има области с по 20-30% безработица. Там ако си чужденец може да те пречукат на улицата, неонацизма се шири необезпокояван, защото нагласата е, че като си чужденец там си отишъл да бачкаш и да им вземаш хляба. Да, инфраструктурата, транспорт, пътища и т. н. са им добре, защото се плащат от държавата, но хората нямат пари. Масово бягат в западна Германия, цели области се обезлюдяват. Ебало си е меча. Ако искаш да откриеш фирма и го направиш в Източна Германия има много високи субсидии от държавата, ще ти излижат задника само и само да създаваш там работни места, но пак никой не го прави. Защо ли? Без да преувеличавам мога да кажа, че в Източна Германия за немските стандарти животът е по-зле от в БГ - изключение са само по-големите градове.

Нататък: викаш другите държави са се възстановили от войната за 10-15 години. Знаеш ли защо? Защото още преди това са били развити! Постигнали са го веднъж, въпрос на време е било да го постигнат втори път. Има ли са индустрията (макар и разрушена от войната), имали са човешкия ресурс, и най-вече - имали са манталитета, нужен на една развита държава! А този манталитет е - по-малко говорене, повече бачкане. За времето, което си написал тая история, можеше да произведеш нещо, да свършиш някаква работа, която изкарва пари. Но не, ти прекара това време в писане и мрънкане. Ето това е разликата! България никога не е била развита държава на нивото на Германия, нито преди втората, нито преди първата световна война, а най-малко пък по време на робството, така че няма как да очакваш сега за 20 години да го постигне.

Колкото и всички да се оплакват, факт е, че в момента България е най-близо до европейския стандарт на живот от когато и да е било в историята си! Питайте баба си и дядо си те как са живели, и ще разберете.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 0ec757e9f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   "Ужасни, тежки времена доживя БългарскияТ народ. " В грешка си авторче, ужасни, тежки времена доживяха тия дето са без образование, тия които се записват в университетите само и само да ходят всяка вечер да се напиват, друсат и да из*укат някоя к*рва в някоя чалготека, тия дето само се самосъжеляват, мрънкат и весеки им е виновен, един път държавата им винодна, друг път напомпаните газари, полицията, чалгата, циганите, турците, простаците и кой ли още не, а всъщност светът им е крив защото не могат да поемат контрол над собственият си живот и са мързеливи.

Reb

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: c26e99ba34
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Reb ти го каза кратко и ясно.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: cd38835a4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Не съм автора, написах и друг коментар, но май не са го одобрили спирам по темата. Не виждам смисъл да ме убеждавате, че съм "лош човешки материал" щом нямам висше, сякаш само от висшистите става хора другите със средно образование не са, те нямат право на сирене със сухата корица хляб, която едвам успяват да си купят с мизерните заплати.
От №6/10

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: c26e99ba34
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Номер 6/10.
За съжаление нямаме право на това или онова.
Висшето само по себе си също не ти дава гаранции за добър доход. Само със способности можеш да изкараш повече парици от средното за страната. Механиците, строителите, топ готвачите и т. н. нямат висше. Ако човек има занаят и способности, ще взима винаги добри парици.
И гърците имат право на това и онова, но като не заслужават кисненето по площадите няма да помогне. Искам, искам, искам - това минава пред мама и пред тати, не в живота.
В живота има само мога, знам или не мога и не знам. И докато господата Немога и Незнам, заедно с госпожа Държаватаевиновназавсичко гарантират нисък доход, то господата Знам, Мога и Работяздраво ви гарантират добър доход!
Толкова прости са нещата - от Ванкувър и Владивосток

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 9735edba01
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Авторе, на масоните и роботите не им изнася историята ти. Не си прави труда да пишеш на роботизираното общество. Има си хора, които са направили анализи на изказвания ти. Оказва се че този човек е бил прав, но няма да му казвам името, защото тук ще се намери някой, който да спори с доказаният факт. тази личност е толкова велика, че навсякъде по света и строят паметници. На хората не им изнася истината и тук в коментарите се вижда, че има няколко такива.
Аз ще ти дам пример със много умни хора, които работят за 300 лв заплата, но имат много повече акъл от колкото си мислиш.
остави ги тези роботи да повтарят - "Сами сме си виновни", "Да си учил". Научете се да си помагате, не да се критикувате. Много добре знаете, че ако в едно бедно семейство не върви, няма начин да излезеш от тежкото положение в което се намираш. Условията определят човека
Reb, какво те интересува дали автора се оплаква или не?
Има ли нещо от написаното да не е истина?
Защо Васил Левски и Христо Ботев си дадоха живота за този неблагодарен народ. Нищо ли не научихте? Който обезкуражава хората не е боец. Ако част от сегашните българи живееха по времето на Васил Левски сега щяхме да сме още под турско робство.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 951c82999e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Няма смисъл от всичко това, което си написал, макар че е вярно всички ще те оплуят както стана и с мен в подобната ми тема ;)
S.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 7b01efb727
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Номер 17, аз съм 14. Къде съм казал нещо за висше и средно образование? Просто твърденията, които си изредил, са фактологически неверни. Без значение с какво образование си, като спориш по дадена тема е добре да си подготвен.

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: cd38835a4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Видях и в Германия какво е, там работих в кланица за 5 евро на час на поляка до мен плащаха за същата работа по 15 евро на час. Разликата беше там, че аз зависех от турчина който ми уреди работното място, той вземаше процент от мен за това, че ме е уредил, а полякът със самочувствие дойде и поиска 15 на час за труда си от началника. Полякът дойде и каза искам 15 шефът искаш да види как работи поляка и след 20минути се съгласи да му плаща 15.
Май проблемът ни е, че висшистите в България ни мачкате и нямаме самочувствие да искаме пари за работата си като поляците.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: c26e99ba34
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   22 - нещо си се омотал - разликата е била, че ти си бил нелегално или полулегално, а полякът от 1-2 годинки може да си работи легално. Отиди и ти след 1. 01. 2014 и на теб ще ти плащат. Освен това поляците знаят езика, а ти не.
Определено държавата обаче е виновна, Б. Б., Меркел и Качински...
Между другото, масово има поляци, които в източните провинции бъхтят за 3.50 на час.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: cd38835a4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   номер 23 мен ме уредиха с фирма, тя вземаше моите пари от началника и турчин ми плащаше 5 евро на час, документи представих на фирмата, която ме урежда и договора ми беше български. Полякът дойде сам след мен, бях свидетел как началникът го гледаше, дали ще се справя с работата, и май той беше без документи, не аз. Да не говорим, че германеца, дето удряше печатите на месото, беше с не по високо от средно специално образование и беше на 27 евро на час. Хич не ми ги говори тези 3, 50 евро на час, някой те е излъгал, то българин не би се съгласил на 3, 50 евро на час, да работи в Германия, мъжка работа, това са само 1500лв за него ли, за квартира ли, за семейството му в България ли. 3, 50 евро на час за гледане на баба от жена, може, но мъжка работа моля ти се, не ме баламосвай, не сме толкова балами тези със средното образование.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: f66ba0b3e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Поздравявам автора за усилията и добрият стил на писане! Иначе е ясно, че по темата винаги ще има много спорове и всичко зависи от гледната точка! Познавам хора, които имат по две висши, знаят няколко езика, но работят неспецифична работа за по 400 - 500 лв. и не са доволни, изпитват трудности! Липса на връзки ли, ... недостъчно напорист характер ли, .... късмет ли? Защото знам и за хора, едва изкарали някакво образование, но с подходящи познати и побутване взимат по 4 - 5 и дори над 10 хил. месечно и всичко могат да си позволят! За тях в България е рай! Държавата.... държавата? Значи държавата са институциите, законите, правилата, сигурността, справедливостта... още много неща, но е вярно, че всичко зависи от НАС.... Това е нашата България и ако полагаме сили и грижа за нея, ако сме безкомпромисни при грешките и престъпленията, .... ако работим здраво.... ще става все по-хубаво и хубаво! Не е важно кой е на власт.... , който и да е, той е изпратен там от нас и е слуга на НАРОДА!

Бъдете позитивни, обичайте се, помагайте си в нужда, радвайте се на успехите си, празнувайте победите! Гордея се, че съм Българин и съм се клел под знамето да дам живота си за Майка България!
Вълчо

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 0ec757e9f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   "Много добре знаете, че ако в едно бедно семейство не върви, няма начин да излезеш от тежкото положение в което се намираш. "Не че няма начин, няма желание.

Reb

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 9f460e9edd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Къв е тоя филм дето си се вкарал бе авторе "Вървя по улиците и на всеки ъгъл ставам свидетел на тотално деградирани хора.. Озлобени деца на по 12-13 години, си говорят помежду си кой с кого се изгаврил, кой от кой бил по мощен, и колко хора пребил. На другия ъгъл гледам група хулигани с бутилки водка в ръце. Крещят и псуват, закачат се с момичета, нападат старци. Картинката е под всякаква критика. "Ей знаеш ли че аз мога да правя с всеки к'вото си поискам, и не ме е страх от никого. Мачкам и унижавам наред, гавря се с момичета, с момчета, с к'вото ми падне"." това се едно от някакъв постапокслиптичен филм е излязло, яко прувеличавш ти го изкара се едно некви орди от побеснели хулигани и 12-13 годишни деца бият колят и трепят наред.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 1ace25a984
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Към номер 27- Опасявам се, че това което казва е далече от филм. Автора описва една реална картинка, която и аз съм видял, видяли са я и други хора. 12-13 годишните гледат от 16-18 годишните, защото им дават много хубав пример, но няма да се занимавам с обяснения по този проблем.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: ffed1b9a44
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Здравейте, напълно достоверно и правилно обосновано е становището на номер 14. До тая мизерия и нищита ни докара съветския модел на социализъм и СССР, това е резултата от 45-години комунистическо управление, и най-голямото доказателство е точно примера с бившато ГДР. През 1949г. се създадоха двете германски държави, само, че ФРГ се разви по западно-европейски образец, а ГДР по съветски с централизирана планова икономика, и резултата е, че ГДР най-развитата страна от СИВ в която от 1990 до 2000г. Западна Германия е изляла две хиляди милряда марки, за стопанска реконструкция и въпреки това източно германците са на светлини години назад от Западна Германия, благодарение на комунизма, който където стъпи трева не никне, справка цяла Източна Европа която я докараха до ниво страни от Третия свят, благодарение на СССР /каквото остана от него/който е на още по трагично дередже и от нашто!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 945c85c57b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Човек :D Най прогресиращите страни в света са социалистическите страни. Нямах идея, че в общество, което осигурява работа за всички и нормален начин на живот се е стигнало до описаните от теб неща. :D
Съветският модел е най прогресивен. За пример ще ти дам самата Русия. Тя е здраво стъпила на краката си. Една бедна страна може да я направи силна само социализъм. Всичко друго е в полза само на частните производители, но не и на хората.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 0f8b6e3c08
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Не съм съгласен с автора. То било мизерия, то било глад, то било и нищета... Ужас, ти ни изкара все едно, че сме в следвоенни времена или пък сме страна от Третия свят. Но не - ние сме член на ЕС, който е един вид клуб на по-развитите страни. По Индекс на човешкото развитие сме на 55-то място, което спада към висок индекс, и само 5 места ни делят от много висок индекс, който е главен показател, че една държава е развита (developed). Да не говорим, че индекса можеше да е още по-висок ако не беше циганското малцинство. По БВП все още не сме много напред, но с увеличаващите се чуждестранни инвестиции (главно от Израел и Гърция) всяка година, ще има задоволителен ръст. Заплатите в България са най-ниските в ЕС, но освен тях цените и данъците са също най-ниски в ЕС. Това за младежите го има във ВСЯКА една страна, така че не виждам нищо специално. Ние българите сме с изключително ниско самочувствие и не виждам причина за това.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 68880e2e70
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Как е живота в измислена приказка, номер 31?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker