Няма Господ ! Доказателствата ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Няма Господ ! Доказателствата !
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 21679 пъти
Защо всички вярвате в Бог? Или поне в ''нещо'' велико което управлява светът. Научно е доказано създаването на Земята, Слънцето и т. н. Ние ''хората'' сме си обикновени животинки които се раждаме като всички останали, храним се, поемаме въздух, дишаме, контактуваме и куп други процеси. Когато се родим ние търсим начини да се чувстваме добре. Хората са открили начини чрез които да създадат всички удобства, именно заради това се образуват недостатъците ни. Те са завист когато някой е успял да има нещо които ти си желал, лъжливост за да постигне желаното, лицемерие, подлост, лукавост, надменност, високомерност когато си успял, а друг не и т. н. Това са типични животински прояви.

Ние сме успели да стигнем до тук поради лесният достъп до всичко, всякаш ние сме идеални, макар и това да не е нарочно тъй като сме приблизително като маймуните и др. За това сме се издигнали над останалите. Ние извършваме дори процесите които извършват растенията? ! Има милиарди планети по света, нормално е да има перфектна планета за живот. Но ако Бог е велика сила защо ще ни праща тук? Защо на другите планети няма живот? От толкова планети има други в които има живот, просто ние не сме се развили до толкова че да разберем. Ние сме просто организми. Нима жирафите не са човешки същества и не заслужават да отидат в ''Рая'', те просто не са достатъчно умни за да разберат дори какво се случва наоколо. Всички сме така когато се родим.

Един човек ако се роди на самотен остров в който има храна, вода и така нататък, той няма да осъзнава нищо до края на живота си и ще бъде като останалите животни. И какво ще стане когато умре?

Духове има, купища хора са виждали. Ако има Бог, то кой го е създал? А кой е създал създателя на Бог и т. н.? Това е просто един Космос с тук там организми. А кой е създал Космоса? Ние сме просто една ДНК. Не сме нищо ''Божие''. О! Де да имаше Господ, но уви.

Бог управлява Света, но защо е толкова нещастен? Другите животни нещастни ли са? За всяко нещо си има причина! Но, той откъде ще знае какво ние ще направим, нали имаме ''свободна воля''? ! Погледнете РЕАЛНО на света и не вярвайте просто така. За всяко нещо си има причина! Радвайте се че ние сме успели, може дори да сме най-развитите създания в целия Космос. Модератори споделете! Четящи читатели споделете! Нали това е идеята на сайта? ! Благодаря предварително! ::--))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 169

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 6e450e8b51
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

1.   Напълно съм съгласен с теб.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: ac14fb22be
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Невероятни доказателства си дал само, убеди ме просто, хаха. Кво ще кажеш да оставиш хората сами да си преценят дали да вярват в Бог или не!? Само ще те попитам според теб какво губиш, ако вярваш, а? Нищо.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 5001c52f52
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

3.   Ти си сбъркан. Отговори ми тогава кой е създал космоса, или откъде идва душата на човек, а ти откъде знаеш, че животните са щастливи, да не си говори с тях!? :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 17a53fa59e
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

4.   Според теб след като няма Господ, защо ние имаме души? Защо изпитваме чувства? Това как ще го обясниш? Как също така космосът няма край? Кой ще е създал вселената тогава? Това някой може ли, да го обясни? Как така тя е безкрайна, как въобще ни има, ако Господ не съществува? Да, Господ ни е дал свободна воля, защото е много добър. А ние с тази свободна воля трябва, да се съобразяваме какво ще вършим, защото земният път към царството небесно е много много тежък - изпълнен с мъки, неволи, трудности и страдания. Един човек когато изпадне в отчаяние, най-добре би се почувствал като прочете Божието слово, като се сети за това, на което ни учи Иисус Христос. Ако го нямаше Господ, кой щеше, да се сети да говори за него??? Как така по всички кътчета на земята хората от древността са вярвали в една велика сила, не просто в духове, а в една голяма сила? Как така хората по островите в южния Пасифик са вярвали и тези от другата страна на земното кълбо също, още преди да са се срещнали? Аз съм православен християнин и винаги, когато съм имал вяра в Бога, когато съм се стремял, да се придържам към добродетелите, на които той ни учи, съм успявал във всяко едно начинание. А когато съм губил вяра, когато съм подхождал към дадена ситуация със злоба, с омраза или с небрежност и отчаяние аз съм се провалял. Ето аз изразих една много много малка част от своето мнение. Бих се радвал, ако проведем дискусия :).

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 2b4bad4d5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Какво ти пука!? За какво въобще пусна темата!?
Има ли бог, няма ли, някой ден ще разберем рано ни е. Да тръгваш на насъскваш хората е жалко, не може да казваш на когото и да е било да вярва ли да не вярва ли. Винаги съм била за науката относно всякакви катаклизми, но това е сухо, когато нещо се случи вярвам. Вярвам не в бог, вярвам в нещо, в съдбата, в живота, вярвам и това нещо ми се отплаща. Не си налагай мнението и не казвай, че има доказателства, ако имаше въобще нямаше да си говорим за бог и възвишени сили. Всеки го разбира както си иска. За някои бог е спасението, за други е науката, за трети хората, има ли значение всеки от нас вярва в нещо и се опитва да го защити. Както ти си защитаваш мнението така и надолу (или над мен) ще си защитават мненията.

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 70cf60fc41
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Това, че за всяко нещо си има причина съм 100% съгласен,но че няма бог..няма как да се съглася с теб.Ако ти не вярваш в него това си е твой проблем.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 867c7e09b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Много знаеш.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 867c7e09b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Космоса над нас е голям...

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 7969b6252e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Няма бог, но общата молитва върши работа, силата на мисълта, как да го обясниш на простолюдието освен като господ. Преди хиляди години е имало хора запознати със силата на мисълта и това е било начин да обяснят на простолюдието как да използват своята сила, чрез вяра и желание.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 93dce1dad8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз пък съм съгласен с автора, защото на другите планети няма живот. Естествено има планети с живот но, звездите са милиарди... Доста планети са открити и видени, но няма живот там? ! Странно е.. Прочетете тази притча http://www. spiralata. net/kratko/articles. php? lng=bg&pg=81 (НЕ Е СПАМ). За тези които са го прочели : Ако Бог ''помагаше'' само на тези които му се молят тогава защо има милиони хора които си живеят живота по света и не вярват? ! Колко злоба има в тях, дори има хора които не са се молили. А и защо трябва да му се молим за да ни помага? Аз вярвам че има Бог и той е създал Космоса, но кой е създал Бог? Помислете върху този въпрос!!! И как той е създал космоса? !! Той е голям, черен, празен, планетите са се образували по научно обяснен начин. Не ги е създал той. Душите? Всички имаме души (животни, растения и др. ) Ние сме организми които са сполучили. В трудни моменти когато се молим, някой ни подава ръка. Но ако той ни помага тогава защо ни причинява нещастие? За да сме по-добри. Това е вярно! Но, замислете се : Има духове (душата не умира.. ) и когато ни се е случило нещо лошо ние се молим, но дали не е до нас някой нежив роднина, приятел или др.?

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 8238361b16
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Разбира се, че няма, има материя. Душата е нещо недоказано.
Автора не е накарал никой да спре да вярва, просто е искал да покаже, че вярата е измислена да дава кураж на слабите хора. Се едно да паднеш от сграда и да чакаш да задуха вятър от долу, така че да не ти позволи да стигнеш земята. Всеки знае, че това са глупости. :-) Не знам колко помага душевно, но материално със сигурност. Някой Митрополит може да ни каже повече.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: c8f60a1b02
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Разбира се, че няма. Човекът си измисля какво ли не, за да успокоява съвеста си.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 9d75751e1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Кой пък ти каза, че на другите планети няма живот? Вероятно той е в друга форма.... Тя и мравката, ако я питаш, ще ти каже, че няма по-висш свят от нейния мравуняк в гората. В момента си с мисленето на тази мравка.
И друго ще ти кажа- човек не помни как е дошъл на този свят, не помни момента на раждането си, макар то да е ФАКТ неоспорим, доказуем най-малкото от родителите ти, а ти искаш от същи този човек да знае големи истини за света. Хе-хе.. Не е ли смешно- виж се, не помниш къде и как си се родил, а имаш претенции да знаеш велики истини за света... Просто е смешно. Разумният човек, разбирайки, че възможностите му за познание са ограничени, приема, че няма как да стигне до истината за нещата, но да твърди със сигурност, че има или пък че няма Бог, е просто смешно. Вярата е едно, а фактът дали има или няма Бог е над човешките възможности да бъде доказан. И толкова.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 93dce1dad8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Автор : Първото изречение е под формата на реторичен въпрос. Не съм ви карал да НЕ вярвате. Излагам тезата си и се надявам всеки да коментира какво мисли относно това. Дискусия, а не спор..

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: bbd17dc41f
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

15.   Абе авторе знаеш ли кое е едно от най-големите доказателства за съществуването на Бог - преживяванията близки до смърта. Това не са един или два случая за да бъдат отмахнати с лека ръка.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: bc62de08e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Мислиш много ограничено. Мисли мащабно и преспективно.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 5073e1140a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   И аз съм се убедил че няма, но твоите разсъждения са като на 10 годишно дете и не си дал никакво доказателство

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 3fb4a98957
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Има Господ! Той не е длъжен да решава проблемите на хората. Ние сме тук, за да направим живота по-добър. Тук сме, за да се развиваме, и да умрем, след като сме си свършили работата, която ни е била предопределена. Тежка или лека - няма значение. Живеем за да работим и да умрем, за да се раждат и нови хора.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: e2adf49bc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

19.   Хаха, 18, накара ме да се почувствам като кокошка от птицеферма. :D

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 44e3cae3be
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Проучи за Господ от гледна точка на православното християнство Бог(Отец, Син(Господ) и Свети Дух), може и да размислиш, но така ако го караш на логика до никъде няма да стигнеш. Все пак ако разбереш и може да схванещ и осъзнаеш всичко за Бог, то това би означавало, че Бог не е нещо необикновено. След като ние като хора дето сме умни не може да разгадаем едно ДНК, то колко велик е Този, Който е сътворил и управлява света...

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 87dce6b983
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   Аз вярвам, че има.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 45308daddf
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   Приятел и аз преди мислех така. Бях сигурен, но вече не съм. Викаш човека е като животното? В никакъв случай. Човека е много повече от животно. Живтоните нямат история! Нямат морални ценности и прочие. Нямат разум. Следователно не може от животно да стане човек, както гласи еволюцията :)

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 7969b6252e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Не съм съгласен с №22 Животните имат история която помнят имат и разум и техни си ценности. Прочети за " ФЕНОМЕНА НА 100-те маймуни"

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 3fb4a98957
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   От номер 18 до 19 - Да не си автора на темата и да си си променил мнението :)

Впрочем, никой няма доказателства за съществуването на Бог и не би трябвало да има. Трябва просто да вярваш в него. Абсурдно е да се търсят доказателства. Какво искате? Господ да слезе на Земята и да ни реши всички проблеми ли? Това просто няма да стане. Всичко зависи от НАС, жалко, че опропастихме България, но това е друга тема. Та....искам да кажа, че ние хората сме СЪЗДАДЕНИ за да бъдем такива. Смисъл, ние сме затворени в една материална обвивка и живеем в материален свят. Тук сме за да работим, за да можем да живеем... На другите планети, ако има живот, може би изобщо не е като нашия и "съществата" които живеят там да живеят по абсолютно различен начин. По принцип вярвам в задгробния живот, че го има...но не изключвам и възможността след смъртта, да преминем в друго измерение или планета, както искате го наречете...и да живеем съвсем друг живот, който да не е материален, а духовен примерно. Може пък в следващия ни живот, да можем да живеем само под водата, никой не знае всъщност, какво го очаква. Не изключвам възможността и всичко за свърши, когато си отидем от този материален свят, но поне ще има следи от човечеството, нещата които сме сътворили...ще послужат на новите човеци....така че - има смисъл от всичко.
Та така....Бог съществува за мен, но той не е "заключен" в физическо тяло, а е духовен владетел, който просто е поставил началото и всичко оттам нататък е в наши ръце. Когато умрем, ще се срещнем с него и ще си платим да грешките, които сме допуснали, вероятно...и ще живеем в неговия свят, където всички са добри и вършат добри дела.
Така си го представям аз.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 4c2a08a4f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   22, eолюцията не гласи, че от животно става човек, а че сегашните видовете са резултат от хилядолетни (даже милионни) промени. Освен това, от човек може да стане животно и човек да е без морални ценностти и разум. :D А не мислиш ли, че от погледа на другите видове ние сме доста примитивни? Доста животни ни превъзхождат със способностите си. И защо да нямат разум, може ние да не проумяваме техният различен свят и философия? :D

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 561fa2e800
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

26.   Ето научно доказателство бог съществува

Немски професор решил да изпита своите студенти и в една от лекциите си им задал следния въпрос:
„Вярвате ли, че всичко, което съществува е създадено от Бог? “
Един от студентите се изправил и смело отговорил:
„Да създадено е от Бога. “
„Значи Бог е създал всичко? “ - попитал отново професорът.
„Да господине“ – потвърдил отново студентът.
Професорът започнал да разсъждава:
„Ако Бог е сътворил всичко, значи Той е създал и злото, тъй като то така или иначе съществува. Следователно, съгласно принципа, че делата определят същността - Бог е зло. “
Студентите се умълчали след тези разсъждения на своя ментор. Професорът, пък, изпитал самодоволство, че е доказал пред своите студенти безсмислието на вярата в Бог.

След няколко минути, обаче, друг студент вдигнал ръка с молба да зададе въпрос по разиграният от професора казус.
„Разбира се“ – самодоволно позволил професорът.
Студентът станал прав и попитал – „Професоре, вие считате ли, че студът съществува? “
„Що за въпрос“ - учудил се професорът - „Разбира се, че съществува! На всички понякога ни е студено нали така? “
Останалите студенти прихнали да се смеят на глупавия въпрос на своя съученик. Но той смело продължил:
„Всъщност според законите на физиката студът не съществува. Това, което ние възприемаме като студ е само отсъствието на топлина. Човек или предмет могат да бъдат изучени в съответствие с това дали притежават или предават енергия. Абсолютната нула, чисто и просто е изцяло отсъствие на топлина. Цялата материя става инертна и не може да реагира при нулева температура. Студът всъщност не съществува. Хората сме създали тази дума за да обозначим това, което чувстваме при отсъствието на топлина. “

След това студентът отново попитал:
„Професоре а тъмнина съществува ли? “
„Да, съществува. “ - отговорил професорът, без да се замисли.
Студентът отвърнал:
„Отново грешите професоре. Тъмнината също не съществува. В действителност това е отсъствието на светлина. Можем да изучим светлината, но не и тъмнината. Можем чрез призмата на Нютон да разложим бялата светлина на отделните и цветове и да изучим дължината на вълната на всеки цвят. Но никой не може да измери тъмнината. Обикновен лъч светлина може да се промъкне в тъмно място и да го осветли. Чудили ли сте се - как може да се измери колко е тъмно дадено пространство? Като се измери количеството светлина, нали така? Тъмнината е само понятие измислено от хората, за да се опише отсъствието на светлина.

Накрая студентът задал трети последен въпрос:
„Професоре, злото съществува ли? “
Този път отговорът на професора бил доста по-неуверен:
„Разбира се, че съществува. Ние го виждаме всеки ден - жестокостта между хората, престъпленията и насилие по света. Това са само част от примерите за съществуването на злото. “
А студентът спокойно отвърнал:
„Господине, злото не съществува само по себе си. Това е просто отсъствието на доброто, отсъствието на Бог. Прилича на студа и тъмнината и е просто дума създадена от човека, да обозначи липсата на добро. Бог не е създал злото. Злото не можем да оприличим нито на вярата, нито на любовта, които съществуват както топлината и светлината. Злото – това е само резултат от отсъстващото добро и божествената любов у човека. Злото прилича на студа, който се появява тогава, когато няма топлина, или на тъмнината, която настъпва при отсъствието на светлина.
Професорът седнал тихо, а името на младия студент било Алберт Айнщайн.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 6678e1d38c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

27.   Бог има! И всеки стига до него или рано, или късно, рядко на време, и винаги по различен начин...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 552362b9cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Всеки път, когато погледна котката си, това удивително същество, аз се уверявам, че има Бог.

П.С. Благодаря на номер 26 за историята, която ни сподели. Лично аз не я знаех.

dafuqman

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: c677f4437c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

29.   Бог и доказателства взаимно се изключват.
Бог е вяра. А кой е вдъхнал способността да вярват в душите на хората?

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 3fb4a98957
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   29 абсолютно! Точно това се опитах да обясня. Само си представете, ако случайно имаше доказателства за съществуването му, както и за това, че всеки, който е бил добър и безгрешен - отива в рая, а лошият в ада. Светът нямаше да е същият. Нямаше да има толкова лоши и злобни хора... всички щяхме да се страхуваме малко или много.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: c458d490b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

31.   Искам да те питам ти въобще имаш ли акъл? ... Има Бог и има и свидетелства.. преди да настройваш хората и да пускаш лъжливи истории в този сайт малко проучи... Защото определено нищо не знаеш..

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 34e551d492
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   31, ти чуваш ли се какво го питаш? Дали имал акъл, защото отрича съществуването на нещо, което никой не е виждал?
Този дето го е доказал и виждал, защо е още на вън и не е в здравно заведение? И аз не съм го виждал, значи и аз настройвам хората по тая логика. Човек вярва в това което вижда, но да вярваш на хаховци си е трагично.
По света е пълно със страдащи и умиращи хора, къде е Бог? Между другото студ и тъмнина съществуват. Много точни думи от № 11

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 8da38ce68c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   Нека задам един въпрос на вярващите. Ако Господ съществува, защо има деца болни от рак? Ако сега се помоля, всички деца болни от рак да оздравеят, ще стане ли? Защо някои деца умират при раждането, ако Господ е милостив? Защо на добрите хора се случват лоши неща? Някой ще ми обясни ли?

Нека задам друг въпрос: Според вас кой е по - лош, Дявола или Бог? Защото в Библията Бог избива милиони, милиарди хора, а Дявола - дори 10 не е убил. Нещо не ми се връзва.

Да не говорим какви неща проповядва Библията. Пълни глупости.

Господ не съществува. Той е измислица на слабия човешки мозък. А от заблудените хора, които вярват в измисления приятел, печелят разни попове, свещеници, патриарси и др.

Разберете това, докато е време.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 3fb4a98957
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

34.   Защо добрите си отиват по-бързо от лошите... това винаги е било загадка. Но може би наистина тук на Земята е адът, а Господ прибира добрите...

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 9730eab420
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   За тия които не вярват в бог. Неведоми са пътищата и замислите божии. Има бог, но за да ти помогне, първо трябва да го допуснеш до себе си. Ако искаш да бъдеш добър, трябва да го приближиш духом. Няма как да очакваш нещо било от Бог, било от човек, когато го държиш далеч от себе си. Повярвайте, хората умират и никога няма определена възраст за това. Старите хора казват че за смъртта ред няма. И е така всички виждаме. За всички нас е отредена съдба. Животът е с различна продължителност. Жалко е когато умират деца, но съгласете се че на много от тях ние хората можем да помогнем. Има толкова мултимилионери в световен мащаб. Здравето струва пари и в 21 век 90% от болестите са лечими. Другите просто могат да бъдат облекчени. Колко от тия, които имам възможност направиха нещо за другите? Ние хората сме си виновни за всичко. Бог е дал живот от себе си и не можем да виним него, че сме безучастни.

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 867c7e09b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

36.   Много си глупав, авторе, с разсъжденията ти, че жирафите са човешки същества и че има милиарди плането по света. Просто много глупави разсъждения чета тука. Ето и последния коментар се е изказал за Библията, като чели автор на Библията е самия Господ. Вие не знаете ли, че Библията и религиите са измислени от хората? Това, че отричате нещо, което не сте виждали ви прави огромни идиоти. Много неща няма да видите и на много места няма да отидете, за много неща няма и да чуете, но те съществуват, независимо, дали вие знаете за тях. И Господ не ви е някакъв пазител, да ви заклиля и да ви дава здраве, когато му се молите. Вие не сте в центъра на вселената и не сте дори особено развити. Още вярвате, че сте единствената цивилизация в космоса. Някои от вас са толкова глупави, че започвам да мисля, че действително е така, какво те твърдят, произлезли са от маймуните.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 7969b6252e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Разбира се че има бог и той ти прави деца ако ти не си направиш както е направил с Мария.
Изборът за всичко в живота си е наш личен и никой не те наблюдава, дали изборът ти е добър, за да ти постави червена точка на якичката като в детската градина.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 8da38ce68c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   Приятел, осъзнай се. Господ е измислица. Човека го е измислил. Освен това, се предполага че е милостив - как тогава убива мънички деца, които нямат грехове?

Няма рай. Няма ад. Като умреш оставаш под земята и те изяждат червеите. Независимо дали си бил добър или лош.

Venjus

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 867c7e09b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

39.   34 - не съм съгласна. Моите прекрасни баба и дядо вече гонят 100 години, а злобните хора се изпоразболяха, кой от рак, кой от психични разтройства. Не познавам лош здрав човек.
33 - няма да стане, защото ако трябва да помогнеш ти на децата и да проявиш състрадания, би било лицемерие да се молиш някой друг да свърши това. А и щом си негативно настоен и държиш дистанция от някой, не може да очакваш когато ти потрябва нещо, да се помолиш и да ти се даде. Просто голямо лицемерие лъха от подобни разсъждения.
32-също неосновани вярвания. Ти гърба можеш ли да си видиш и да си пипнеш? Не, ама тва не означава, че го няма. Не си виждал и космоса, ама не се съмняваш в съществуването му. Не си виждал и интернета, ама го използваш.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 87beca797a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

40.   Бог съществува без да взема предвид нашето мнение. Ако всичко, което ни обгражда в природата и космоса не е достатъчно "доказателство", то ще ни бъде доказано по един безспорен начин когато Бог отдръпне ръката си от невярващите. Съществуват безспорни закони, на които се подчинава цялата вселена, защото без закон нямаше да съществува нищо(всеки е учил някаква физика). Тези закони не могат да бъдат създадени и променяни от еволюция, защото те са вечни. Защото са сътворени и защото действат по воля Божия. Който твърди обратното да представи доказателства за това, а не да търси доказателства за Божието съществуване. "Глиненото гърне не може да каже на грънчаря: защо си ме създал? " Един творец не създава чедата си за да роптаят против него, а за да ги води по правите пътища, така както твореца вижда нещата, а не изделието. Природните сили се подчиняват на Божията Воля, но когата Бог ги изпрати против нас - къде ще се скрием? Коя еволюция ще ни помогне? Не сме ли изпитали силата на "природните" стихии(те са едни и същи от създание мира). Ако Бог не ги възпира, ако отприщи гнева си - това ни чака. Кой иска да го изпита това на гърба си?
Ние като едни малки земни прашинки как се сравняваме с Бог да искаме да знаем всичко. Това не ни е дадено, още не. Всички тези въпроси които си задал, авторе, са безпочвени, провокативни и незрели. Друго не знам. Дано Бог да ти даде просветление и мир в душата ти.

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 8da38ce68c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   Аз пък познавам :)) И то много. Колкото до аргумента ти с гърба и интернета, ами аз мога да си видя гърба... в огледалото. Ти можеш ли да видиш измислицата Господ в огледалото? А това за интернет е простотия, нали имаш кабел за LAN, кабел за Господ имаш ли?

Не очаквам нищо от една измислица, защото съм разумен човек, който използва умния си потенциал, а не вярва на книги, които са написани да държат хората в страх от някакво несъществуващо човече в небето :))) Приятен ден

Venjus

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 10f3b1c487
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

42.   Бог съществува! Той е на всякъде около нас и е във всеки човек. Авторът говори за ДНК. Нека аз да му кажа нещо за ДНК. Макар всеки човек да има уникална ДНК, нумерологичният код на двойната спирала, съответстващ на еврейската азбука, винаги отговаря на староеврейската дума Бог. Иначе казано. Бог е закодиран в гените на всяко човешко същество.
Имам още какво да кажа за да оборя "доказателствата" ти, но мисля, че няма смисъл. Не те обиждам и се надявам да не се обидиш, но след като твърдиш, че човек (или иначе казано ти) е произлязъл от маймуни, аз мисля, че е по добре с маймуни да не споря. Ще създам отделна тема за истината, защото виждам, че тук са се събрали доста невярващи хора, за който ми е жал.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 8da38ce68c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   Да, добре, сигурно и в небето се изписва Бог. Някакво доказателство за това имаш ли? Личи си, че ти свършиха аргументите, затова гледаш да прекратиш спора.

Вярвай си в измисленото човече, уважавам избора ти. Между другото, католиците вярват, че непокръстените бебета отиват в ада. Страхотна религия си имате, господа, направо да ви завидя! Чудя се, дали, ако напиша една книга без запетайки, в която описвам убийствата на всичко, което не ми харесва, дали ще стана пророк? Сигурно да, щом вярвате на Библии, Корани и т. н подобни глупости :))

Venjus

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 7969b6252e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   №40 Аз ще ти дам физично доказателство до скоро се смяташе, че светлината е най-бързата частица, чрез еволюция се откри частица по бърза от светлината или сега господ ни я даде?
Природната сила на земетресението се побеждава чрез еволюция се строят сгради устойчиви на 9, 5 по рихтер, нещо като сгради строени върху огромни амортисьори поемащи люлеенето и сградата не се люлее.
Природната сила на водата също се овладява с видовете строежи благодарение на еволюцията.
Дори командваме от земята с ракетки градушките.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 87beca797a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   Нищо НЕ доказваш 45, само се излагаш на Безмилостен Божи Гняв(когато му дойде времето). Бог обича смирените и търпеливите, и те ще бъдат възнаградени. Нахалните и нетърпеливи хора никой не обича и сред обществото, нали?

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 10f3b1c487
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

47.   Ако това са ви доказателствата, че няма бог ми е ясно какви ограничени мозъци сте. Продължавайте да си живеете в злоба и заблуда.. Щом не вярвате в Бог в какво вярвате? Може би живеете само да се наядете и напиете. На много ниско духовно ниво сте.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 8da38ce68c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

48.   Вярвам на науката, на човешкия разум и на това, което мога да видя с очите си - не вярвам в персонажи от приказки.

Venjus

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 17e4630040
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

49.   Обикновено човек вярва в това в което иска да вярва. Може би погрешно търсим бог и доказателства за съществуването му навсякъде другаде, но не и в самите нас.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 2eb8999ea0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

50.   Не мога да разбера защо се връзвате на такива балъци като автора, човека си вярва, че е произлязъл от маймуна и си държи твърдо на това, той е чел и чете само научните тези за света и човечеството, ако беше прочел езотеричната теза, щеше поне да се замисли. Преди обичах да споря с такива като него, защото сами си стават смешни с незнанието си, но с течението на времето се отказах да водя безсмислени спорове и да си хабя нервите.
Авторе, в последните години с развитието на квантовата физика, след безбройните преживявания близки до смъртта, дори най-големите скептици професори започнаха да мълчат и да се замислят, защото науката не може да даде обяснение на това, освен това 99% от тях не вярват в теорията на Дарвин и поне половината ходят редовно на Църква!!!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 1853cbb4b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

51.   "Ако го нямаше Господ, кой щеше, да се сети да говори за него??? "

Умрех от смех на това мнение, но после видях, че има рейтинг от рода на 4 и нещо звезди от 5 гласа и ми стана мъчно.
Ще го кажа колкото се може по-простичко: ако ги нямаше Хари Потър, крокодилът Гена, Чебурашка, Мечо Пух, Педя Човек Лакът Брада и т. н. наистина, как така са се сетили за тях?

 
  ...

1-50 от 169
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker