Детето ми не говори! Помогнете ми! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Детето ми не говори! Помогнете ми!
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 22884 пъти
Здравейте, имаме огромен проблем, синът ми е вече на 3годинки и половина, НО не говори. Смисъл такъв - говори някой друга дума, не прави изречения и т. н. Водим го на логопед, но май че няма голямо подобрение... Какво да правим вече не знам, моля Ви! ;(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 7d98f84dc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако детето ви е момче, това е доста често срещано.
Първо обаче изключете физическите причини. Отведете детето си на педиатър, на личния му лекар - нека го прегледат, дали чува изобщо. Ако не чува е крайно време да се предприеме нещо. Има тланспланти, които позволяват на тези деца да чуват и да се научат да говорят. НЗОК плаща един такъв трансплант и операцията. Има и слухови апаратчета...
Може и да има проблем в развитието на детето, в неговото умствено развитие, но на ваше място бих изключила първо физически причини. (слуха)

Прочетете още веднъж историята си - и вие не изглеждате да сте надарена особено вербално. Възможно ли единият или двамата родители да са имали същия проблем като малки деца?
Как расте детето ви? Четете ли му книги на глас, разговаряте ли с цели изречения с него или гледа непрекъснато телевизия и бива заговаряно като малко животинче с бебешки думички?
Ако проблемът не е физиологичен, посъветвайте се с детски психолог и нека ви направи програма, за да стимулирате развитието на детето си. При момченца често се случва този проблем. Имам подобен роднина, които след това се оказа със забавено развитие и в училище
Успех

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: a3a7cdd336
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не си ни информирала от кога посещавате логопед и какво е неговото мнение, като специалист?
Ако кажеш от кой град си можем да помогнем с добър специалист логопед. Само с тази информация не мога да помогна. Освен със съвет да идете до София при Професор Ваня Матанова.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: af2b17c86b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Вие на педиатър не сте ли го водили във връзка с това? Тук едва ли някой може да ви каже нещо полезно - причини, колкото искаш като най-сериозната би била аутизъм.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 23103599de
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Брат ми е на 2 години и 7 месеца и също не говори много много. Казва думички, казва, ако иска нещо, но почти не прави свестни изречения. Педиатъра му ни каза, че е нормално при момчетата, срещало се и при момичета, но много по-рядко. Просто заведете детето на преглед, защото честа причина е проблем със слуха, макар че ме съмнява щом детето все пак казва думички. Мисля, че просто не иска да говори, някои деца са такива. Говорете му повече, четете книжки заедно, не му пускайте клипчета на чужди езици. Самата аз забелязвам, че децата в днешно време проговарят по-късно.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: bbc18374e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Продължавайте с логопеда, тези промени не стават за 3 или 6 месеца. детето ви всъщност говори, но страда от алалия трета степен мисля че беше. Работата на логопеда е да го научи първо да издава отделните звуци, после идват новите думички и изреченията са накрая. Логопеда трябва да води една тетрадка в която да описва какво са взели с детето и вие в къщи трябва ВСЕКИ божи ден да правите тези упражнения. Детенцето най-вероятно е и някъде в граничните състояния на хиперактивност, но не трябва да се отказвате от упражненията колкото и да е трудно, с времето всичко отминава и се оправя, но трябват години.

Говоря от личен опит имам три деца, две от тях момчета голямото на 3г. и 6м. имаше речник от 6-7 думи сега е на 10г. и е ок, е от време на време заваля някой звук, но това е. Учи в редовно училище и е не отличен, но доста добър ученик. Малкото е на 3г. и има по-голям речник от батко си на тази възраст, но вече ходи на логопед и напредва доста бързо на фона на големия. Момичето проговори без проблеми. Ако няма проблем с логопеда, от вас се иска само упорство и разбиране. УСПЕХ.

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 9acd5ce3a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

6.   Номер 1 донякъде е прав. Не се притеснявай чак толкова. Най-вероятно детето ще се отприщи от веднъж. Не мисля, че не си надарена вербално, но наистина е добре да му говорите, да му пеете и четете приказки. Майка ми има един първи братовчед, който е мълчал до 3-годишна възраст. И после е проговорил като възрастен. Всяко детенце си е индивидуално. Особено момченцата се развиват малко по-назад от момиченцата. По-късно прохождат, по-късно и проговарят. Ако детето е общително, не се притеснявай. Но ако е саможиво и ИЗБЯГВА ОЧЕН КОНТАКТ - тогава си е за притеснение.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 7899bac458
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 1, исках да намеря по- бързо отговор и не ми се пишеше. Първо - не съм майка му, а роднина така, че МОЛЯ не ме съдете.
От Авторката

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 18ad71fca5
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Ако няма промяна потърсете помощ в София там е разковничето

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 3b7c448d70
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   абе какви логопеди едно време на логопед ли ни водиха нас, я стига глупости на леля ми започна да говори на 5!!! Моето е на 2 и 3м и говори от скоро, преди нищо не казваше. нищо му няма на детето, води го по често при деца и говори с него всяко дете се развива по различен начин
на една приятелка е на 2 и знае само баба
на друга пък на 1и 1м. краката му се огъват като "кашкавал" не може да стъпи или като го държи за ръцички не може да ходи
Има и много други да не изреждамговори изведнъж
Не се притеснявай, ще проговори изведнъж

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 968f33e0a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Моя син е на 3г и 6м и не говори правилно казва само "да, на колата(би), на часовника (тик так). От скоро ходи на градина във вкъщи постоянно му говорим правилно чете ме книжки, но не всеки път иска, всичко разбира каквото му кажеш, но според мен не иска да каже. Като му каже ме да каже нещо а той не иска казва "не''. Като готви ме и той започва да вади тенжери и бърка като нас и накрая сервира. Личния лекар ни каза, че ще проговори и трябва да имаме търпение. Не знам дали е така, моля ви дайте ми съвет какво да правя.

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 5d294e0fa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Освен това, че не говори, има ли нещо друго, което Ви притеснява и не е характерно за дете на неговата възраст? Например избягване на очен контакт, стереотипна игра, натрапчиво поведение, хиперактивност, проблеми със съня, мания за определени храни, избягване на контакт с други деца и хора въобще, неразбиране на игри, характерни за възрастта му, неразбиране на думи-елементарни, неспособност да следва инструкции? Не сте споделили много... Както по-горе казват може да се дължи на увреден слух, но е съвсем възможно и да има ранен детски аутизъм. И моля, стига с тези легенди, че момчетата проговаряли късно, че някой си проговорил едва на 5, 6, 7 и пр.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 3351129315
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Моята сестра също беше така когато е била на 2 години и 8 месеца беше мъничка и имаше проблем с говора сега е на 9 и пак говори несвързано и повечето време е една тиха и послушна повече жестове прави отколкото да говори

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 976cf3abb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Детето ми е на 4 и не говори свързано само отделни думи и то като е на зор от година ходиме на логопед и тогава започна да се отпуска така че майки водете при специалист

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 1c335158c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   моят син наистина късно проговори, на 4 не му се разбираше добре, чак към 4 и половина външни хора можеха да го разбират. съветвах се с логопед и тя каза, че щом говори, макар и неясно, няма проблем. лошо е ако изобщо не се опитва да говори, не свързва изречения, тогава вероятно има някакъв проблем.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: e3bf1ed69e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Здравейте
Мога ли да попитам за логопед във Варна и детски невролог!
Център някакъв за помощ при деца с такива проблеми? Моята дъщеря е на 5 г и събира няколко срички от изречението и незнам как да к помогна !? Говоря обяснявам разделям сричките с пляскане думите с пръсти но като започне да говори сама пак е мешаница!!!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker