Как да открия нещо което даже не знам дали го има? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да открия нещо което даже не знам дали го има?
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 4179 пъти
Здравейте, преди 2 години почина чичото на моя приятел, получи пръсване на сърцето, (не знам дали това е точно инфаркт). Той живееше на село с майка си. Селото е близо до града в които живеем с приятелят ми.

На скоро преди 2 месеца една жена от селото казала на майката на починалия, че видяла името му и егенето му в някакъв списък. Били дошли 2 жени от София и го търсели, след като тази женица им казала, че е починал те казали поне близките му да потърсят парите, не разбрах застраховка живот ли е било или допълнителен пенсионен фонд. Той беше на 48 като почина и беше пенсиониран по болест, но имаше право и да работи.

Повечето години трудов стаж са му втора категория.
Жената на която са казали написала на един лист къде да проверим. Едното беше в Алианц за пенсионен фонд, а другото доверие. Бабата на приятелят ми т. е. майката на починалият търсила на всякъде в къщата документи, но не е открила нищо за застраховка живот. Преди 4-5 години той е обмислял дали да си направи застраховка и я попитал, но тя така и не разбрала дали е направил. Казаха ни, че ако има застраховка живот със сигурност трябва да има документ при него. Но Тя не намерила такъв, намерихме фишове от заплатите му трудовите му книжки, обезщетение от НОИ и нищо друго.
Когато бях в отпуск ходихме на всякъде да питаме, на всеки адрес, които онази жена била записала. Там все ни казваха, че няма нищо на името на този човек. Ходихме дори в банката на която има дебитна карта, с мисълта че ще намерим нещо. Но и там ударихме на камък. На мен ми омръзна да обикалям, а и скоро почвам пак работа, а приятелят ми не му се занимава, а и няма време.

От Доверие казаха, че трябва да проверим в нои или в нап там би трябвало да знаят, понеже майка му е с болни крака и е трудно подвижна, аз обикалях на всякъде и където можеше и тя идваше, защото той няма деца или жена и тя е единственият наследник. До нои не е ходила още защото се намира на 4-я етаж в града ни, а качването и по стълбите е много трудно, а няма асансьор. До нап няма кой да я закара, защото е в съседен град до нашият, а ние сме заети.

Днес ми сервира, че съседа и казал че през интернет може да се намери всичко и да съм проверявала. Но как да проверя нещо, което нито знам къде е нито дали го има. Аз тези неща не ги разбирам и изобщо си нямам на представа къде да търся. Ако някой си има представа кого трябва да питаме или къде другаде да търсим нека да ми напише, защото мен ми омръзна да търся неща които не ме засягат и които не разбирам

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 511c5c81a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мога единствено да те посъветвам да се ровиш в сайтовете на НОИ и НАП. Не разбрах обаче - някаква жена видяла името и ЕГН на въпросният човек в някакъв списък и изведнъж се появяват две жени ли? Нали виждат името му в този списък, значи там има и още хора? Само не разбирам едно, за какво тичате и бягате, при наличие, че никой не е дошъл лично при вас? Как може да вярвате на някаква жена от селото? Не мога да разбера. А и, защо не отидете в съда или общината или просто да намерите адвокат, който да се занимае, за да ви намери информацията, която ви е нужна? Абсолютно съм сигурна, че чрез дадените институции ще успеете да намерите информация. НОИ и НАП са просто... след като не сте намерили в Алианц и Доверие, значи... не знам. Тази жена от селото ме съмнява.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker